- Konu Sahibi akideciknane
-
- #25.081
Allah sabır versin,mekânları cennet olsun,Rabbim sizlere uzun ömürler versinoncelikle herkese gunaydinlar,
ben cok cektim bu ayriliklardan. kucuk yasta evlendirildim yurtdisina gittim. hep anne baba kardes ozlemiyle kavruldum. sonra babam bi gun beyin kanamasi gecirdi ve vefat etti. dunyam karardi kendimi dunyanin ortasinda tek basina hissettim. baba meger bi dag gibiymis arkanda duran. meger onun varligi 3500 km uzakta bile olsa yetiyormus. 2 sene once annem doktora sirt agrisindan gitti ismini bile telafuz etmek istemedigim hastalik cikti. o da 2 ay icinde bizi birakip gitti. simdi ben burda kardesim Turkiye de bi sehirde abim baska bi sehirde. hepimiz savrulduk ayri ayri diyarlara.
yasiniz kac olursa olsun eger ki anne baba yoksa sap gibi kaliyorsunuz ortada. Allah kimseye yasatmasin gecinden versin. cok zor cok.
o yuzden yeterki hayatta olsunlarda varsin uzak olsunlar.
Allah sabır versin,mekanı cennet olsun,Rabbim annene sana uzun ömürler versinAllah sabır versin arkadaşım çok zor şeyler yaşamışsın annenin babanın mekanı cennet olsun nur içinde uyusunlar bende babamı kaybedeli 11 yıl oldu ama hala alışamadım vefat ettiği günü hatırladıkça hala o anı dün gibi yaşarım çünkü benim babam hiç bir rahatsızlığı yokken ani kalp krizinden vefat etti ani oluşu beni çok kötü etmişti mekanları cennet olsun hepsinin nur içinde uyusunlar........................... bu yüzden diyorum ya Allah dağ ardı versinde taş altı vermesin
Allah sabır versin,mekânları cennet olsun,Rabbim sizlere uzun ömürler versin
Allah yanına aldıklarına rahmet eylesin, geride kalanlarına sabır versin.
Aslında bizim millet olarak yapamadığımız şeylerden birisi zamanı gelince kopmak... Bağlılık yerine bağımlılıkla büyüyoruz. Kendimizden sonra gelenleri de öyle yetiştiriyoruz. O yüzden gittiklerinde bunun doğal bir süreç olduğunu, kendi hayatımızı sürdürmekten sorumlu olduğumuzu unutuyoruz.
Daha önce bahsettiğim bir kitap vardı; Sevginin Kökleri. Orada, doğal gelişim sürecini anlatıyordu bir bölümde. İki yaşına kadar tüm çocuklar anneye bağlı. İki yaşından sonra duygusal olarak babaya yönelmeleri gerekiyor. Erkek çocuklar adam olmayı, kız çocuklar, gelecekteki ilişkilerini kurmayı öğreniyor. Sonrasında erkek çocukların duygusal bağının babada kalmasına rağmen, kız çocuklarının beş yaş civarında anneye dönüp ev düzeni, sosyal yaşam, evlilik gibi konularda yetişmesi gerekiyor. Ergenlikten itibaren kendi yaşam düzenini kurması, ilk gençlik yıllarında aile olmaya yönelik tecrübeler edinmesi, kendi yuvasını kurunca da aileyle bağını koparmadan kendi hayatını yazması bekleniyor. Böylece anne- babadan aldıklarını kendi çocuklarına aktarabilir deniyor. Aile ilişkilerinde vermek anne- babaya ait. Almak, çocuğa. Oysa bizde "yaşlanınca bana baksın" düşüncesi, toplumun önemli kısmı için ön planda. En basitinden "arkamdan bir Fatiha okuyacak bir evladım olsun" demek bile, bağımlı evlat yetiştirmenin habercisi. Bu geriye dönük beklentiler de hem ilişkileri yıpratıyor, hem bağımlılık oluşturuyor.
Duygusal bir toplumuz malesef. Çocuklarımıza da bunu öğretiyoruz çoğunlukla. Olduğu gibi kabul etmeyi biz beceremezken, dünyayı fethetsin istiyoruz. Her şeyine bizler karar verip, yüksek özgüven sahibi olmasını bekliyoruz. Kendini bile tanımıyorken neyin özgüveni?
Kaptırmışım yine. Özür...[/QUOTETA
Doğru gerçekler işte,azınlıkta olsa bazı kişiler farklı düşünüyor,kimi anne babada kendileri için evlatlarından birini kurban seçiyorlar,enterasan insanlar hala toplumumuzda mevcut.
2220 kolay gelsin.. ustalar genelde her yerde aynı .. biz de çok çektik .... vaktinde gelmezler,ücreti yüksek tutarlar, baştan savma iş yaparlar ve ortalığı kirletirler. ben ağladığımı bilirim bu sebepten.. diyebilirimki artık eve usta ! sokmuyoruz. eşimle beraber yapıyoruz.. Allah yardımcın olsun..her konuda
ben size baska bi seyden bahsedeyim..burda ki eskiler bilir ben kaynana olmus bi kadinimlakin bu nisan ve haziranda resmi olarak tescil edilcek
nisanda ve haziranda dugunumuz var..torun gelmeden dogurdum ya oohhh beeeee
Bağlarınız kuvvetli ki üzülüyorsun, duygulanıyorsun,bazı kimseler Duygularını açıktan belli edemez ama hissedersin hissedilir,sizinde öle olduğunuzu hissediyorum,Dediğin gibi sağ olduklarını bilmek bile başka, ilk yeğen başkadır bilirim,inşaAllah tedavinde olumlu sonuç alırsın,alırız hepimiz için diliyorum tatlım,mesajını okuyunca kendimi yaşadım,kendim ayrıldım ailemden sandım sahnesi yaşadım duygusalım ben çok be neyse
kızlar size de sorayım haftaya inşallah kızım doğacak...(malum 44 yıl sonra kendisi geldi, ablası 6 yaşında. tüp bebek tedavisiyle oldu) ablası adını Asya koydu... kendi adı da Alya... Alya nın anlamı çok güzel.. ben anlamı ablanın adına yakın olsun diye Berin istemiştim... ikisinin anlamı da yüce, ulu, soylu... Asya ise kıta adı... ufaklığa Asya diyoruz ama kafam çooook karışık .. bana bi el atıverin a dostlaaaaaaaaar...
Asya mı..... Berin miiiiii...
Benim, benden küçük 3 tane halam var. En büyükleri 1, ortancası 3, sonuncusu 8 yaş küçük. Torundan sonra da doğursan sorun olmazdı yani
Bu arada şimdiden hayırlı olsun diyelim. Buralarda olursan sıcak sıcak bir kere daha tebrik ederiz
kızlar size de sorayım haftaya inşallah kızım doğacak...(malum 44 yıl sonra kendisi geldi, ablası 6 yaşında. tüp bebek tedavisiyle oldu) ablası adını Asya koydu... kendi adı da Alya... Alya nın anlamı çok güzel.. ben anlamı ablanın adına yakın olsun diye Berin istemiştim... ikisinin anlamı da yüce, ulu, soylu... Asya ise kıta adı... ufaklığa Asya diyoruz ama kafam çooook karışık .. bana bi el atıverin a dostlaaaaaaaaar...
Asya mı..... Berin miiiiii...
Berin çok güzel bir isim. Ama kardeş bağlarının dayanıklılığı için Asya daha uygun. Bununla ilgili bazı kaynaklar diyor ki, eşlerin isimlerindeki ses uyumu arttıkça, ilişkilerindeki uyum da artar. Aynı şey aslında tüm bağlantıda olduklarımız için geçerli. Bunu da, ses frekanslarıyla açıklıyorlar ama dilim dönmeyecek şimdi. Yanlış hatırlamıyorsam numeroloji içinde geçiyordu açıklaması. Bir araştır istersen.
Onun yerine, aralarında 7 yaş fark olan iki kardeşten bahsedebilirim. Özlem -İzlem. Teknik olarak çağ farkları olmasına rağmen yapışık ikizler gibiler. Aynı meslek grubunda, farklı kurumlarda çalışıyorlar. Ama her şeyi ikisine ait bir dünyada paylaşıyorlar. Yaklaşık 15 yıldır tanırım. Birbirlerine yüz çevirdiklerini görmedim. Allah bozmasın.
Şimdiden iyi dileklerimi de sunayım. Allah bir avazda kurtarsın ikinizi de. Analı babalı, sağlıklı huzurlu büyütmeyi nasip etsin...
Berin çok güzel bir isim. Ama kardeş bağlarının dayanıklılığı için Asya daha uygun. Bununla ilgili bazı kaynaklar diyor ki, eşlerin isimlerindeki ses uyumu arttıkça, ilişkilerindeki uyum da artar. Aynı şey aslında tüm bağlantıda olduklarımız için geçerli. Bunu da, ses frekanslarıyla açıklıyorlar ama dilim dönmeyecek şimdi. Yanlış hatırlamıyorsam numeroloji içinde geçiyordu açıklaması. Bir araştır istersen.
Onun yerine, aralarında 7 yaş fark olan iki kardeşten bahsedebilirim. Özlem -İzlem. Teknik olarak çağ farkları olmasına rağmen yapışık ikizler gibiler. Aynı meslek grubunda, farklı kurumlarda çalışıyorlar. Ama her şeyi ikisine ait bir dünyada paylaşıyorlar. Yaklaşık 15 yıldır tanırım. Birbirlerine yüz çevirdiklerini görmedim. Allah bozmasın.
Şimdiden iyi dileklerimi de sunayım. Allah bir avazda kurtarsın ikinizi de. Analı babalı, sağlıklı huzurlu büyütmeyi nasip etsin...
amin sağol canımAllah sabır versin,mekanı cennet olsun,Rabbim annene sana uzun ömürler versin
sen hamilemiydin arkadasim kacirmisim ben bunu..ayyy birden nasil bi mutluluk sardi beni. birde spontan anladigim kadariyla. 44 yil sonra demissin demekki herkes icin hala umut var. Rabbim ne buyuk.
ben asya derim cok severim asya ismini.
evet canım 1 tüp bebek 2 düşük ... imkansız olmaz diyen dr.lara rağmen hamile kaldım... şükürler olsun... ben o umuda hep güvendim... olmaz diye birşey yok... 44 yaşındayım ve çektiğim onca sıkıntıdan sonra Allah beni ödüllendirdi.. hem mutluluk, hem şaşkınlık hemde ya birşey olursa korkusuyla 38 hafta geçti...o yüzden bu topikteki bebek isteyenlere hep aynı şeyi yazdım.. umut her zaman var. ne yaşa takıldım.. ne tedavime.. ne de olmaz diyen dr.lara.....
sen ASYA dedin demek :)
ben doktorlarin dedigine zaten pek inanmam bebek konusunda. Allah istedimi veriyor gerisi faso fiso hep soyledim. gecenlerde burda ki bi forumda okudum. kadin 39 yasina kadar asilama tup bebek deniyor kac kere. sonunda pes ediyorlar ve 44unde hamile kaliyor. yine bi baska cifte doktorlar sizin cocugunuz olmasi imkansiz deniliyor ve o kiside hamile 44unde. mucize diyorlarya ben biraz kiziyorum mucize degil sadece Allahin buyuklugu.
inanmak gerek!! bebiş isteyen topiğimizin anne adayları inşallah hepinizin isim bulma çabasında buluşuruz.. ben inanın can-ı gönülden duacıyım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?