- Konu Sahibi akideciknane
-
- #25.261
İnşallah cAnım. Önce bana sonra tüm isteyenlere nasip eder yüce rabbimDaha erken belirti için. Hiç değilse 1 hafta geçsin üzerinden. Yine de ilaçlar yanıltıcı olabiliyor. Takılma belirtilere. İnşallah bu son tedavindir. İnşallah bebeğin tutunur, anne olma sevincini sende de görürüz...
ilahi kızlar ya bende bal deyince ıhlamurla yapılan bal zanettim..arı balımı bu hiç anlamam o işten ve burda imkansız bişey..okuyunca çook güldüm zanork saflığımın bu kadarı olmaz yani gülüyorum kendime..Becerikli hatunsun maşallah. Nazar değmesin.
Ihlamur balı için iki kovan arı ile başlasan yeterli olur sanırım. Yalnız, Tarım il müdürlüğünden ve arsa sahibinden izin alman gerek. Tek kovan bile olsa, onayları olmayan yerde yapınca iş çıkarıyorlar başına. İzin verilen yerlerde, arsa sahibi varsa ondan da ayrıca şifaen izin alınıyor. Şehir içinde yaptırmıyorlar. Belirlenen tarım arazileri, ormanlar, meralar gibi yerlerde yapmak gerekiyor. Yerleşim bölgelerine ve diğer arıcılara belli bir mesafede olması gerekiyor. Kovanları şimdiden hazırlarsan, baharda işin kolay olur. Hem kelebeklenmeye karşı petekleri soğukta, mümkünse buzdolabında bekletiliyor. O da çıkar aradan. Baharda, yağmurlar kesilince araziye çıkarırsın arıları. Ana arı da koyarsın kovana. Başlangıçta her gün, sonrasında iki- üç günde bir düzenli kontrol etmek gerekiyor. Arada ilaçlamak, tütsülemek falan lazım. Bazen kovandaki arı sayısı fazla oluyor ya da bir kısmı kaçıyor, ölüyor. Kovan dengesini takip etmek gerekiyor. Ağustos- Eylül gibi petekler kıvama gelince özel sıyırma kaplarında, balı ısıtarak süzüyorsun. O kısmı biraz meşakkatli. Kaynayıp taşabiliyor.
Bu bilgilerin tamamı eşimden ve babamdan duyduklarım. Püf noktaları çok fazla. Arılara verilecek ilaçlar var, bitkiler için ilaçlar var. Bazen maya yapsınlar diye şekerli su, kek ya da başka bazı takviyelerle beslemek gerek. Halk eğitim merkezleri zaman zaman arıcılık kursu veriyor. Takip etme imkanın olursa değerlendir derim. İlk bir iki yıl elin alışır, düzeni çözersin. Sonra işi büyütürsün. Özel balların fiyatları da özel oluyor. Güzel kazandırır açıkçası. İlk iki yılı atlat yeter. Gerisi kendiliğinden gelir.
ilahi kızlar ya bende bal deyince ıhlamurla yapılan bal zanettim..arı balımı bu hiç anlamam o işten ve burda imkansız bişey..okuyunca çook güldüm zanork saflığımın bu kadarı olmaz yani gülüyorum kendime..
başlasamı acaba tek o işe el atmamıştım onuda yapayım tam olsun..ilerde neden olmasın hayalerim var kendime ait müstakil evim olursa neden olmasın ama dağ başında ev yapmam gerek..Çabuk başla arıcılığa. O kadar yazdım, haybeye mi gitsin şimdi?
Sonucum negatif Allah sizlerin yüzünü güldürür inş bu konuda 2. Negatifim Hayırlısı böyleymiş demekki
canımcığım senin yumoşları kaçıncı saate topluyorlar..benim 4 tedavimde başıma hiç gelmedi inş gelmez zor bir durumdur biliyorsun bizim için tek yumoş bile büyük nimetler arasında..benim genelde çatlatma iğnesi sonrası 32 veya 34 saat toplanıyor..inş aşılaman tutar aklında kalmamış oldu..Cok gecmis olsun..son olsun negatifin..durmak uok yola devam ..daha vakti gelmemis demekki..
Canım belki de böyle gelecek bebişin.Hayırlısı olsun ve kötü düşünme.Ben de yaşadım aynısını.Yumurta toplama işlemi için hazırladılar beni, işlemden önce ultrasonla baktılar ki tek yumurtam vardı, o da çatlamış, nasıl ağladım anlatamam.Hemen aşılama yapalım dediler.Aşılama işlemi sırasında bile ağladım, belki de o yüzden tutmadı benimki. Doktor tek yumurtası bulunanlarda erken çatlama riski hep oluyor demişti.Senin de tek yumurtamıydı canım.İnşallah güzel haberlerini alırız, herşeyde vardır bir hayır...
3. Gün embriyosuydu 12. Günümdü an testi yanılmaz heralde 0,10Canım hayırlısı olsun.demekki kısmet böyleymiş. Çokmu düşük çıktı.belki geç döllenme olmuş olabilir. Donmuş embiryo değildi değilmi?hayırlısı . Pes etmek yok.
canımcığım senin yumoşları kaçıncı saate topluyorlar..benim 4 tedavimde başıma hiç gelmedi inş gelmez zor bir durumdur biliyorsun bizim için tek yumoş bile büyük nimetler arasında..benim genelde çatlatma iğnesi sonrası 32 veya 34 saat toplanıyor..inş aşılaman tutar aklında kalmamış oldu..
canımcığım senin yumoşları kaçıncı saate topluyorlar..benim 4 tedavimde başıma hiç gelmedi inş gelmez zor bir durumdur biliyorsun bizim için tek yumoş bile büyük nimetler arasında..benim genelde çatlatma iğnesi sonrası 32 veya 34 saat toplanıyor..inş aşılaman tutar aklında kalmamış oldu..
öyle canımcığım kısmeten ötesi yalan bunu yaşaman gerekirmiş yaşadın..inş hakında hayırlsı olur aşılamada bekleme daha bir rahat oluyor aslında..dölendi dölenmedi onun stresini yaşamıyorsun..Allah büyük canım belki böyle gelir meleğin..ben çok kararsızım şimdi işede başlıycam memorial takibini kendi yapıyormuş ben çalışırsam nasıl gidicem takiplere..yakın olsa sorun olmaz gider gelirim bir iki saat izin alırsın..bizim istanbula git gel bütün günümüzü alıyor istanbulun trafiği malum..mesafe çok değil aslında trafik olmasa iki saate ordayız..bahçeci ikinci seçeneğim senin doktorun olabilir güvençmiydi senin doktorun..erbil beyde iyimiş orda labortuvar iyimi acaba oranında memorial gibi.bahçeciyle ortak çlışıyormuş benim akupuntur doktorum görüşmeye gitiğimde söylemişti opu öncesi sonrası akupuntur uyguluyormuş..Canim saat 23.00da vurdum sabah 10da opu olacak 9 da gelin dendi..36 saatten once toplaniyor aslinda benim dun cok kasiklarim agridi ..progestan 0.360 cikmisti ama iste kismet kuzum yaa..hauirlisi allhtan sen karar verebildinmi hangi hastaneye gidiceksin
Canim be
öyle canımcığım kısmeten ötesi yalan bunu yaşaman gerekirmiş yaşadın..inş hakında hayırlsı olur aşılamada bekleme daha bir rahat oluyor aslında..dölendi dölenmedi onun stresini yaşamıyorsun..Allah büyük canım belki böyle gelir meleğin..ben çok kararsızım şimdi işede başlıycam memorial takibini kendi yapıyormuş ben çalışırsam nasıl gidicem takiplere..yakın olsa sorun olmaz gider gelirim bir iki saat izin alırsın..bizim istanbula git gel bütün günümüzü alıyor istanbulun trafiği malum..mesafe çok değil aslında trafik olmasa iki saate ordayız..bahçeci ikinci seçeneğim senin doktorun olabilir güvençmiydi senin doktorun..erbil beyde iyimiş orda labortuvar iyimi acaba oranında memorial gibi.bahçeciyle ortak çlışıyormuş benim akupuntur doktorum görüşmeye gitiğimde söylemişti opu öncesi sonrası akupuntur uyguluyormuş..
başlasamı acaba tek o işe el atmamıştım onuda yapayım tam olsun..ilerde neden olmasın hayalerim var kendime ait müstakil evim olursa neden olmasın ama dağ başında ev yapmam gerek..
3. Gün embriyosuydu 12. Günümdü an testi yanılmaz heralde 0,10
Günaydın, işin hayırlı olsun, akpnktr dr.kim? Faydasını gördün mü?öyle canımcığım kısmeten ötesi yalan bunu yaşaman gerekirmiş yaşadın..inş hakında hayırlsı olur aşılamada bekleme daha bir rahat oluyor aslında..dölendi dölenmedi onun stresini yaşamıyorsun..Allah büyük canım belki böyle gelir meleğin..ben çok kararsızım şimdi işede başlıycam memorial takibini kendi yapıyormuş ben çalışırsam nasıl gidicem takiplere..yakın olsa sorun olmaz gider gelirim bir iki saat izin alırsın..bizim istanbula git gel bütün günümüzü alıyor istanbulun trafiği malum..mesafe çok değil aslında trafik olmasa iki saate ordayız..bahçeci ikinci seçeneğim senin doktorun olabilir güvençmiydi senin doktorun..erbil beyde iyimiş orda labortuvar iyimi acaba oranında memorial gibi.bahçeciyle ortak çlışıyormuş benim akupuntur doktorum görüşmeye gitiğimde söylemişti opu öncesi sonrası akupuntur uyguluyormuş..
Günaydın geçmiş olsun, inş hayırlı sonuç alırsın. Opudan önce dr.n bölümünde yumoşları kontrol ettiriyorum yerinde ise kalan ücreti ödeyip opuya giriyorum. Son opudada aynı işemi yaptım, kübra hm biz opuda kontrol ediyoruz dedi, ya çatlamışlarsa odadan dönmek başka opu odasından dönmek başka dedim, hak verdi.Evet canim tek folikuldu icimede dogdu bir gun oncesi kasiklarimi cok hissettim..ya ayni anlatyigin gobi benimde oyle oldu..doktor hemsire elimden tutuhor ben sokta sadece asilanada kararsiz kaldim ama esimde doktorumda denememi istediler ne kaybedicem dedim hakliydilar
Inşallah Hayırlısı olur. Emek veren herkese .transferin hayırlı olsun canım.
Zaten aşılama tek doğru karar oluyor canım o anda. Rezervi az olan ve tedavide tek yumurtası büyüyenlerde, yumurta toplama işleminin 36 saat değil de 33. veya 34. saatte yapılması gerekiyor aslında, bende mesela 35,5 saat olmuştu ve bence geç kalmışlardı...Evet canim tek folikuldu icimede dogdu bir gun oncesi kasiklarimi cok hissettim..ya ayni anlatyigin gobi benimde oyle oldu..doktor hemsire elimden tutuhor ben sokta sadece asilanada kararsiz kaldim ama esimde doktorumda denememi istediler ne kaybedicem dedim hakliydilar
Çok doğru bir tespit, opu işlemi için içeri girip de elin boş dönmek yıkıyor insanı, önceden odaya girmeden bakılması gerekiyor, ama sizin doktorunuz gibi düşüncelisi az sanırım, odada bu durumu öğrenmek daha çok canını acıtıyor insanın...Günaydın geçmiş olsun, inş hayırlı sonuç alırsın. Opudan önce dr.n bölümünde yumoşları kontrol ettiriyorum yerinde ise kalan ücreti ödeyip opuya giriyorum. Son opudada aynı işemi yaptım, kübra hm biz opuda kontrol ediyoruz dedi, ya çatlamışlarsa odadan dönmek başka opu odasından dönmek başka dedim, hak verdi.
Günaydın, dr.a kalsa opuda bakacaklar, folükül az ve kıymetli olunca kendim bu yöntemin uygulanmasını istiyorum, sanırım yapı gereği sağlamcı davranış göstergesi.Çok doğru bir tespit, opu işlemi için içeri girip de elin boş dönmek yıkıyor insanı, önceden odaya girmeden bakılması gerekiyor, ama sizin doktorunuz gibi düşüncelisi az sanırım, odada bu durumu öğrenmek daha çok canını acıtıyor insanın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?