- 8 Aralık 2012
- 1.538
- 504
- 173
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #25.301
Canim buyuk gecmis olsun. Allah yar ve yardimcin olsun. Insallah hersey yoluna girecek.Ensu ,w.duygu,2220,gülneva ,ümmü, acmila, miranda ,güzbahar, neveser alışalış, resignation, omayra 34, alara14
gülgüllü ,ismihan sultan cadısı ,volin ,monkey ,tutku 34 ,duavo, capslocked ,zeytunn , hope 73, alarahan,Lulinda, fatoş ...
adını şu an için unuttuğum diğer kaderdaşlarım herkes iyidir inşallah ...
Benim pazartesi 2. kontrolum var kistim alındı ilaçla gitmedi çünkü ..Bakalım mevlam neylerse güzel eyler ...
2-3 kere uzun uzun yazdım hepsi gitti şimdi aklımdayken yine yazayım dedim.İşler çok yoğun zaman bulup yazamadım ..
Deniz kenarı deyince, Didim Akbük tarafları ya da İzmir Karaburun tercihim. Bir de gitmek kısmet olmadı ama Datça taraflarının methini çok duydum. Deniz merakım pek yoktur. Olsun diye ısrar etmem ama olursa da hayır demem. Daha çok, yakınımda tepede bir kır bahçesi olsun, bisiklete binebileyim, hayvanlarım etrafta koştursun, komşu çocuklar bahçeden erik, elma toplasın gibi şirin şebelek hayallerdeyim
Dediklerine katılıyorum. Dediğin gibi.belki ortamı m yok diye belkide kendi dünyamda mutsuz olduğum için etrafimdaki güzellikleri göremedim. Insaallah bundan sonra farklı düşünürüm. Gerçi dedimya rabbim bu bebeği bana bagislarsa bana heryer guzel
Bir arkadaşım yıllar önce Amerikada bir aileye misafir oluyor. Küçük bir bebekleri var. Yürümeyi yeni öğrenmiş, koltuklara tırmanmaya çabalıyor. Arkadaş çocuğu kaldırıp koltuğa oturtuyor. Anne itiraz ediyor. "Neden yardım ettiniz? Çocuğun başarma duygusunu tatmasına engel oldunuz. Her şeyine yardım edersek kendisi yapmayı nasıl öğrenecek?" diyor. Arkadaş dumura uğramış vaziyette kalakalıyor.
Bu yüzden onlar bizden daha medeni yaşıyor. Ama onlar medeni diye ülkemizi bırakıp gidersek, bir gün dönecek bir ülke bulamayız. O yüzden kendi ülkemizi düzeltmek gerek. Yanlış mıyım?
Bende yurt dışındayım,buraya kısa süreliğine geldim,bir yıl Demişti eşim,dönüş hep ertelendi yirmi yıl oldu buraya geleli.
Çok doğru,yurt dışında da herşey dışarıdan bakıldığı gibi değil,son yıllar daha da zorlaştı yaşam Şartları.
Yıllar önce Hong Kong' a gitmiştim iş için. Yolda konuşarak yürürken ışıklara geldiğimizde dalgınlıkla adımımı yola attım. Trafik zınk diye durdu. Çizgi filmlerdeki gibiydi aynı. İnanılmaz derecede utandım. Hala aklıma geldikçe yüzüm yanar.
Bir de bir parka oturduk biraz soluklanmak için. Genç bir kadın ve bir çocuk vardı sadece. Sonra başkaları da geldi. İlk kadın saatine baktı, çocuğa seslendi ama çocuk oyuna dalmıştı, dönüp bakmadı bile. Kadın da yandaki bankta oturan kadına bir şeyler söyledi, çocuğu gösterdi. Sonra gitti. 10 dakika kadar sonra geri geldi. Diğer kadına teşekkür etti (meşhur ellerini birleştirip eğildikleri sahne) yine gitti, kalktığı banka oturdu. Hemen yorumlar yapıldı tabi. Bizde olsa, tanimadığın birisine evladını ya da yeğenini, sorumluluğun altındaki bir
çocuğu, tanımadığın birisine bırakamazsın. Tanıyorsan zaten yanına oturur sohbet edersin...
Kendimi kötü hissettiğim anılar olarak kaldı içimde işte...
Inan ki ben de balık vermeyi degil tutmayı ögretenlerdenim... Dedim ya iki kere ölűmden döndŭm... Hakimin bana dedigi ;kızım bu olay avrupada basina gelseydi milyonluk tazminat alirdin.. Bu űlkede yaşadıgina şŭkret..... Sonuç, ben o davayı kaybettim.... Bu sadece bir örnek... Bazen insan yoruluyor... Kendimiz için değil. .. Inan ki çocuklar için... Malum 44 yaşina kadar elimden geleni yaptim,,,yaptik ve hala yapiyoruz...Biliyormusun.. Yetenekli zeki birsŭrű ögrencim avrupaya gitti... Beyin göçŭnŭ engelleyemiyoruz... Ve pişmanım keşke ŭnv, yillarimda senin dedigin gibi idealist olmayıp göc edeydim.... Kizma e-mi... Gercekten artik yoruldum... Bir firsat bulsam hemen giderim....
Yasam şartları emin ol buradan daha iyi.... Orada zorlaşirken ŭlkemde iyileşmiyor bu şartlar... En azindan insan gibi yasamak var.. .. Benim fikrim bu.... Bíz egitimciler cok dertliyiz cooooook....
Canım biz fırsat bulsak hemen almanyaya yerleşiriz... Burası elbette gűzel ama trafik,sağlık eğitìm,insani degerler okadar endşe verici ki.. Hayatta kamak bir şans neredeyse... Ben almanyaya bekarken de gittim eşimle de.. Bisiklet tutkunuyuz... Orada rahatlikla istedigimiz yere bisikletle ulasiyorduk,peşimizden köpek kosmadan...ısırılmadan... Yolda yűrurken ölűm riskin yok... Ben bunu űlkemde yasadım..almanyada yeşili içimize çektik... Binalar yoktu ,hep mustakil evler ,suslu bahçeler,vs..vs.. .tanımadıgim insanlarla selamlastim..tarihi yasadim... Kizim kreste mutlu oldu ki misafir di... Daha birsűrű sey....... Esimde ben de egitimciyiz.... Keske bir yolu olsa inan ki yurt disinda yasamayi isterdim....
Not:senin bildigin bir yol varsa. Kabulumdur....
Senin fikrinde çok hoş. Bana kalırsa ne olursa olsun Türkiye derim.30 yılı m orda geçti. Yaparim her türlü.ama Maddiyat im yeterli olması şartı ile.eşim buranin kuralları ile yaşamış birisi.türkiyede iken yeşil ışığı bekler yayalara yol verir.elindeki çöpü çöp kutusu bulana kadar taşır. Simit alırken bile sıraya girer.asla gerekmedikce yalan konuşmaz. Verdiği sözü saatinde yerine getirmeye çalışır. Eee bole bir adam türkiyede ne yapsınBir arkadaşım yıllar önce Amerikada bir aileye misafir oluyor. Küçük bir bebekleri var. Yürümeyi yeni öğrenmiş, koltuklara tırmanmaya çabalıyor. Arkadaş çocuğu kaldırıp koltuğa oturtuyor. Anne itiraz ediyor. "Neden yardım ettiniz? Çocuğun başarma duygusunu tatmasına engel oldunuz. Her şeyine yardım edersek kendisi yapmayı nasıl öğrenecek?" diyor. Arkadaş dumura uğramış vaziyette kalakalıyor.
Bu yüzden onlar bizden daha medeni yaşıyor. Ama onlar medeni diye ülkemizi bırakıp gidersek, bir gün dönecek bir ülke bulamayız. O yüzden kendi ülkemizi düzeltmek gerek. Yanlış mıyım?
Evet öyle diyorlar.ben geçmişi tam bilmediğim icin eski nasıl şimdiki zaman nasıl ayırt edemeyeceğim. Ama çoğu insanında ağzında hep türkiyeye donus var.tabiki bu istek arzu.belki şunu idrak edemiyorlar.en azından bunu ben farkettim.eski jenerasyon hariç burdaki Türkler özellikle gençler asla türkiyede yapamaz.hadi hiç çocuğun olmaz yada ne bilim torun torba sahibi olmussundur olabilir donus.lakin burda yetiştirilen çocuklar maddi olarak en fakirinin elinde bile iphone .şu yerine kola fanta meyve suyu.ayakkabılar Nike. Giysiler de marka.yokluk nedir bilmiyorlar.en azından ben öyle gördüm. Artı burdaki leri hepsini olmasada istediğin gibi kandirabilirsin.inanırlarÇok doğru,yurt dışında da herşey dışarıdan bakıldığı gibi değil,son yıllar daha da zorlaştı yaşam Şartları.
Oncelikle herkese hayirli pazarlar bugün kahveler benden ........... yaninda ne yapsam daha karar veremedim....Canım biz fırsat bulsak hemen almanyaya yerleşiriz... Burası elbette gűzel ama trafik,sağlık eğitìm,insani degerler okadar endşe verici ki.. Hayatta kamak bir şans neredeyse... Ben almanyaya bekarken de gittim eşimle de.. Bisiklet tutkunuyuz... Orada rahatlikla istedigimiz yere bisikletle ulasiyorduk,peşimizden köpek kosmadan...ısırılmadan... Yolda yűrurken ölűm riskin yok... Ben bunu űlkemde yasadım..almanyada yeşili içimize çektik... Binalar yoktu ,hep mustakil evler ,suslu bahçeler,vs..vs.. .tanımadıgim insanlarla selamlastim..tarihi yasadim... Kizim kreste mutlu oldu ki misafir di... Daha birsűrű sey....... Esimde ben de egitimciyiz.... Keske bir yolu olsa inan ki yurt disinda yasamayi isterdim....
Not:senin bildigin bir yol varsa. Kabulumdur....
ZONAKKKKK
Basin sagolsun canim yaaa nebicim insallaryaa ay kiyamam yanlusmi okudum lütfen yanlis okumus olayim ..Kediciklerin hepsi saglikli seninle degilmi ya nasil gelip ezip gecer yaa...
Çok uzuldum.sonuçta oda bir can insanlarımız bunu anlamakta zorlaniyorMalesef doğru arkadaşım. Söyleyecek çok şeyim var yapana ama terbiyem kaldırmıyor. Kedimin bir gözü sorunluydu. Aracı geç farketmiş sanırım. Yoksa cin gibiydi. Hepsine bir şey olsa, ona olmaz derdim. Sadece bende değil, köpeğimde ve kedilerimde de yas var geceden beri.
Canım çok üzüldüm. Başınsağolsun.kendine ve diğer kedilerine dikkat et. Allah'a emanet olunMalesef doğru arkadaşım. Söyleyecek çok şeyim var yapana ama terbiyem kaldırmıyor. Kedimin bir gözü sorunluydu. Aracı geç farketmiş sanırım. Yoksa cin gibiydi. Hepsine bir şey olsa, ona olmaz derdim. Sadece bende değil, köpeğimde ve kedilerimde de yas var geceden beri.
Basin sagolsun Arkadasim cok üzüldüm vede dehşetle kiniyorum kim yaptiysa Allaha havale edelim ne olursa olsun bir canli yazik cok yazikMalesef doğru arkadaşım. Söyleyecek çok şeyim var yapana ama terbiyem kaldırmıyor. Kedimin bir gözü sorunluydu. Aracı geç farketmiş sanırım. Yoksa cin gibiydi. Hepsine bir şey olsa, ona olmaz derdim. Sadece bende değil, köpeğimde ve kedilerimde de yas var geceden beri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?