- Konu Sahibi akideciknane
-
- #25.281
Merhaba, hangi merkezi tercih etsen de tedavi için daha önce ensu da bahsetmişti bizim yaş grbunda pahalı ve yüksek dozajlı ilaçlardan ziyade klomen menegon gibi ilaçlar daha etkili oluyor aklında bulunsun. Semra hnmda aynı uygulamayı deniyormuş. Çatlatma iğneleri de daha ucuz oluyor. Yüksek dozajda 1, klomende 3 folükül gelişmişti, son işemde mustafa by.de söylemiştim, kendiside klomen verdi, sonuç 3 folükül 1 yumurta ve embryo oluştu. Word karta çekim yaptığında banka faizsiz 3 taksite bölüyor...Hakkımızda hayırlısı olsun....öyle canımcığım kısmeten ötesi yalan bunu yaşaman gerekirmiş yaşadın..inş hakında hayırlsı olur aşılamada bekleme daha bir rahat oluyor aslında..dölendi dölenmedi onun stresini yaşamıyorsun..Allah büyük canım belki böyle gelir meleğin..ben çok kararsızım şimdi işede başlıycam memorial takibini kendi yapıyormuş ben çalışırsam nasıl gidicem takiplere..yakın olsa sorun olmaz gider gelirim bir iki saat izin alırsın..bizim istanbula git gel bütün günümüzü alıyor istanbulun trafiği malum..mesafe çok değil aslında trafik olmasa iki saate ordayız..bahçeci ikinci seçeneğim senin doktorun olabilir güvençmiydi senin doktorun..erbil beyde iyimiş orda labortuvar iyimi acaba oranında memorial gibi.bahçeciyle ortak çlışıyormuş benim akupuntur doktorum görüşmeye gitiğimde söylemişti opu öncesi sonrası akupuntur uyguluyormuş..
Kan grubumdan dolayı OLDUĞUNU biliyordum ama Diğerlerini bilmiyordum iyi oldu söylediğin,doğru çok namussuzlarBabam da hobi diye başladı ama iş onca olumsuzluğa rağmen kendi kendini büyütecek gibi.
Arıların takılması, kan grubundan, ten kokusundan, parfümden, şampuandan, sabundan, çamaşır yumuşatıcısından... Velhasıl kokulu pek çok şeyden olabiliyormuş. Sivrisinekler gibi. Acıtıyor da namussuzlar.
Ayyyy seninki kötü olmuş,kim bilir nasıl şişirmişlerdir,eeee tabi bal fobisi oluşması da normal dir,geçmiş olsun,allerjik tedavisi almışsındır sanırım..benimde alerjik olma sebebimin başında arılar geliyor canım küçükken babamın arı kovanlarından çıkan büyük bi koloninin birçoğu tarafından sokulmuştum.. :))
babam halen hobi olarak arıcılık yapar ama ben baldan nefret ederim.. :))
Bazen okusakta yanlış algılayabiliyoruz,bende de oluyor.ilahi kızlar ya bende bal deyince ıhlamurla yapılan bal zanettim..arı balımı bu hiç anlamam o işten ve burda imkansız bişey..okuyunca çook güldüm zanork saflığımın bu kadarı olmaz yani gülüyorum kendime..
Bizimde hayalimiz sahil Kasabası yada Köyde olabilir denize yakın zeytin Ağaçları olan ev hayalimiz var,eşim balık tutkunu birisidir,tutmayı da yemesinide pek sever,Bahçesinde birde köpeğim olalı tabi,daha başka hayaller varda duruma göre bişiler olacak,ev işini bi halletmek gerek önce,sahil kentinde yetiştiğim için bizi başka yerler pek tatmin etmiyor.Dağ başında ev yapmana gerek yok. Bir araba lazım. Muğla civarından gelenler var buraya. Karavanla geliyorlar. Eş olarak gelenler var mesela. Hem yaz tatili, hem iş
Bazıları da ilk kurulumdan sonra haftada bir geliyor. Dün biraz karıştırdım netten. Bitkilerin çiçeklenme dönemi bittikten sonra balı süzüp yeni yerlere taşıyorlar kovanları. Böylece hem daha fazla hem daha çeşitli bal alabiliyorlar. Şaka bir yana benim de aklıma yatıyor arıcılık. Sera kurmak istiyorum ben. Bitki gelişimi için arı en güzel destek. Eşimin de çiftlik hayali var. Hepsi bir arada olur belki. Allah büyük
Bizimde hayalimiz sahil Kasabası yada Köyde olabilir denize yakın zeytin Ağaçları olan ev hayalimiz var,eşim balık tutkunu birisidir,tutmayı da yemesinide pek sever,Bahçesinde birde köpeğim olalı tabi,daha başka hayaller varda duruma göre bişiler olacak,ev işini bi halletmek gerek önce,sahil kentinde yetiştiğim için bizi başka yerler pek tatmin etmiyor.
Bizde umutları tüketmis birileri olarak kafamizda Türkiye vardı. Kesin donus.eşimin emeklisi nden sonra.eşim 55 yaşında .nüfusta 57 .42 yıldır çalışıyor. Burdaki yeni kurulan koalisyonu n kararına göre 45 tamamlayan direk emekliye gidebiliyor.tabi 63 olman şartı ile.eşim almanya sevdalısı. Türklerden türkiyenin şartlarından pek hoşlanmıyor. Ayrıca turkede benzemiyor
bunların içinde yaşamaktan. O hep burda kalmak istiyodu. Olursem de burda oleyim diyodu.en son baba yeri olan adapazarinda dukkan uzerinede ev yaptırıp oraya yerleşmeye karar verdik.bu arada ben samsunluyum. Gerçi eşim orada kaç ay yasayabilirdi bilmiyorum. Ben buralara hiç alisamadim.sevemedimde. hep Türkiye diyordum
ama şimdi dengeler değişti. Sanırım rabbim Bebeğimi sağ saglim kucağıma verirse biz buralı olacağız hiç istemesemde. Ama olsun bebeğim le olan her yer bana türkiye.sizin hsyallerinizden ciktida bende fikrimi yazayım dedim.balcilik hariç ama.
Günaydın geçmiş olsun, inş hayırlı sonuç alırsın. Opudan önce dr.n bölümünde yumoşları kontrol ettiriyorum yerinde ise kalan ücreti ödeyip opuya giriyorum. Son opudada aynı işemi yaptım, kübra hm biz opuda kontrol ediyoruz dedi, ya çatlamışlarsa odadan dönmek başka opu odasından dönmek başka dedim, hak verdi.
Zaten aşılama tek doğru karar oluyor canım o anda. Rezervi az olan ve tedavide tek yumurtası büyüyenlerde, yumurta toplama işleminin 36 saat değil de 33. veya 34. saatte yapılması gerekiyor aslında, bende mesela 35,5 saat olmuştu ve bence geç kalmışlardı...
başlasamı acaba tek o işe el atmamıştım onuda yapayım tam olsun..ilerde neden olmasın hayalerim var kendime ait müstakil evim olursa neden olmasın ama dağ başında ev yapmam gerek..
Hayatın ne getireceği hiç belli olmuyor. Biz isteyelim, hayalini kuralım, Rabbim nasip ederse ne mutlu bize. Olmazsa da vardır bir bildiği...
Bizde umutları tüketmis birileri olarak kafamizda Türkiye vardı. Kesin donus.eşimin emeklisi nden sonra.eşim 55 yaşında .nüfusta 57 .42 yıldır çalışıyor. Burdaki yeni kurulan koalisyonu n kararına göre 45 tamamlayan direk emekliye gidebiliyor.tabi 63 olman şartı ile.eşim almanya sevdalısı. Türklerden türkiyenin şartlarından pek hoşlanmıyor. Ayrıca turkede benzemiyor
bunların içinde yaşamaktan. O hep burda kalmak istiyodu. Olursem de burda oleyim diyodu.en son baba yeri olan adapazarinda dukkan uzerinede ev yaptırıp oraya yerleşmeye karar verdik.bu arada ben samsunluyum. Gerçi eşim orada kaç ay yasayabilirdi bilmiyorum. Ben buralara hiç alisamadim.sevemedimde. hep Türkiye diyordum
ama şimdi dengeler değişti. Sanırım rabbim Bebeğimi sağ saglim kucağıma verirse biz buralı olacağız hiç istemesemde. Ama olsun bebeğim le olan her yer bana türkiye.sizin hsyallerinizden ciktida bende fikrimi yazayım dedim.balcilik hariç ama.
Dediklerine katılıyorum. Dediğin gibi.belki ortamı m yok diye belkide kendi dünyamda mutsuz olduğum için etrafimdaki güzellikleri göremedim. Insaallah bundan sonra farklı düşünürüm. Gerçi dedimya rabbim bu bebeği bana bagislarsa bana heryer guzelCanım biz fırsat bulsak hemen almanyaya yerleşiriz... Burası elbette gűzel ama trafik,sağlık eğitìm,insani degerler okadar endşe verici ki.. Hayatta kamak bir şans neredeyse... Ben almanyaya bekarken de gittim eşimle de.. Bisiklet tutkunuyuz... Orada rahatlikla istedigimiz yere bisikletle ulasiyorduk,peşimizden köpek kosmadan...ısırılmadan... Yolda yűrurken ölűm riskin yok... Ben bunu űlkemde yasadım..almanyada yeşili içimize çektik... Binalar yoktu ,hep mustakil evler ,suslu bahçeler,vs..vs.. .tanımadıgim insanlarla selamlastim..tarihi yasadim... Kizim kreste mutlu oldu ki misafir di... Daha birsűrű sey....... Esimde ben de egitimciyiz.... Keske bir yolu olsa inan ki yurt disinda yasamayi isterdim....
Not:senin bildigin bir yol varsa. Kabulumdur....
Hayaller kuruyoruz işte,olur yada olmaz bilemeyiz,düşünmek bile keyifli..Deniz kenarı deyince, Didim Akbük tarafları ya da İzmir Karaburun tercihim. Bir de gitmek kısmet olmadı ama Datça taraflarının methini çok duydum. Deniz merakım pek yoktur. Olsun diye ısrar etmem ama olursa da hayır demem. Daha çok, yakınımda tepede bir kır bahçesi olsun, bisiklete binebileyim, hayvanlarım etrafta koştursun, komşu çocuklar bahçeden erik, elma toplasın gibi şirin şebelek hayallerdeyim
Canım biz fırsat bulsak hemen almanyaya yerleşiriz... Burası elbette gűzel ama trafik,sağlık eğitìm,insani degerler okadar endşe verici ki.. Hayatta kamak bir şans neredeyse... Ben almanyaya bekarken de gittim eşimle de.. Bisiklet tutkunuyuz... Orada rahatlikla istedigimiz yere bisikletle ulasiyorduk,peşimizden köpek kosmadan...ısırılmadan... Yolda yűrurken ölűm riskin yok... Ben bunu űlkemde yasadım..almanyada yeşili içimize çektik... Binalar yoktu ,hep mustakil evler ,suslu bahçeler,vs..vs.. .tanımadıgim insanlarla selamlastim..tarihi yasadim... Kizim kreste mutlu oldu ki misafir di... Daha birsűrű sey....... Esimde ben de egitimciyiz.... Keske bir yolu olsa inan ki yurt disinda yasamayi isterdim....
Bende yurt dışındayım,buraya kısa süreliğine geldim,bir yıl Demişti eşim,dönüş hep ertelendi yirmi yıl oldu buraya geleli.Canım biz fırsat bulsak hemen almanyaya yerleşiriz... Burası elbette gűzel ama trafik,sağlık eğitìm,insani degerler okadar endşe verici ki.. Hayatta kamak bir şans neredeyse... Ben almanyaya bekarken de gittim eşimle de.. Bisiklet tutkunuyuz... Orada rahatlikla istedigimiz yere bisikletle ulasiyorduk,peşimizden köpek kosmadan...ısırılmadan... Yolda yűrurken ölűm riskin yok... Ben bunu űlkemde yasadım..almanyada yeşili içimize çektik... Binalar yoktu ,hep mustakil evler ,suslu bahçeler,vs..vs.. .tanımadıgim insanlarla selamlastim..tarihi yasadim... Kizim kreste mutlu oldu ki misafir di... Daha birsűrű sey....... Esimde ben de egitimciyiz.... Keske bir yolu olsa inan ki yurt disinda yasamayi isterdim....
Hayaller kuruyoruz işte,olur yada olmaz bilemeyiz,düşünmek bile keyifli..
Çok doğru,yurt dışında da herşey dışarıdan bakıldığı gibi değil,son yıllar daha da zorlaştı yaşam Şartları.Bir arkadaşım yıllar önce Amerikada bir aileye misafir oluyor. Küçük bir bebekleri var. Yürümeyi yeni öğrenmiş, koltuklara tırmanmaya çabalıyor. Arkadaş çocuğu kaldırıp koltuğa oturtuyor. Anne itiraz ediyor. "Neden yardım ettiniz? Çocuğun başarma duygusunu tatmasına engel oldunuz. Her şeyine yardım edersek kendisi yapmayı nasıl öğrenecek?" diyor. Arkadaş dumura uğramış vaziyette kalakalıyor.
Bu yüzden onlar bizden daha medeni yaşıyor. Ama onlar medeni diye ülkemizi bırakıp gidersek, bir gün dönecek bir ülke bulamayız. O yüzden kendi ülkemizi düzeltmek gerek. Yanlış mıyım?
Öyle. Ben severim hayal kurmayı. Masal okumayı da severdim. Şimdi kendi masallarımı yazıyorum. Tam bana göre oluyor
Çok doğru,yurt dışında da herşey dışarıdan bakıldığı gibi değil,son yıllar daha da zorlaştı yaşam Şartları.
Seninle benzer yanlarımız çok gibi,
Bazen yazarken kendimi kısıyorum deşifre olmamak için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?