- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #25.321
Canım çok üzüldüm. Başınsağolsun.kendine ve diğer kedilerine dikkat et. Allah'a emanet olun
Basin sagolsun Arkadasim cok üzüldüm vede dehşetle kiniyorum kim yaptiysa Allaha havale edelim ne olursa olsun bir canli yazik cok yazik
Sinirlendim simdi Basinsagolsun diyoruz bitiveriyo nasil insalik ya simdi oturup hak arasan altarafi bir kedi denir malesaf bizim ülkemizde kedi, köpek vb. Hak denen birsey yok iste tek bu yüzden yurtdisi olabilir aaa burda bir hayvana cap ve kac canina okur buralar insanin .Zonak canim Allah sana sabir versin geride kalan kedi ve köpeklerine uzun ömür diliyorum
Buradada bırakamazsın kabul bile etmezler,yıllar önce çekilmiş siyah beyaz olan belgesel izlemiştim trafikle ilgili,kurallara uyduklarını,yayalara geçit verdiklerini gördüm,bu Kültür'ün zeminden oturduğunu gördüm,biz toplum olarak önemli kurallara uymayı bi öğrensek daha farklı olur.Yıllar önce Hong Kong' a gitmiştim iş için. Yolda konuşarak yürürken ışıklara geldiğimizde dalgınlıkla adımımı yola attım. Trafik zınk diye durdu. Çizgi filmlerdeki gibiydi aynı. İnanılmaz derecede utandım. Hala aklıma geldikçe yüzüm yanar.
Bir de bir parka oturduk biraz soluklanmak için. Genç bir kadın ve bir çocuk vardı sadece. Sonra başkaları da geldi. İlk kadın saatine baktı, çocuğa seslendi ama çocuk oyuna dalmıştı, dönüp bakmadı bile. Kadın da yandaki bankta oturan kadına bir şeyler söyledi, çocuğu gösterdi. Sonra gitti. 10 dakika kadar sonra geri geldi. Diğer kadına teşekkür etti (meşhur ellerini birleştirip eğildikleri sahne) yine gitti, kalktığı banka oturdu. Hemen yorumlar yapıldı tabi. Bizde olsa, tanimadığın birisine evladını ya da yeğenini, sorumluluğun altındaki bir çocuğu, tanımadığın birisine bırakamazsın. Tanıyorsan zaten yanına oturur sohbet edersin...
Kendimi kötü hissettiğim anılar olarak kaldı içimde işte...
Haklısın.Bu konuda benzemiyoruz bak. Kendimi kısmayı bir becerebilsem ihya olacağım
Ya mutlu Olmayı seçicem,yada mutsuzluğu seçicem,ben mutlu Olmayı Seçtim.E baya sarkmıs sizin dönűşpeki sen mutlu musun bulundugun yerde???
Oooof çok feci....üzüldüm..terbiyesiz caniler lastikleri patlasın emi.Estağfurullah, kızmak ne haddime. Sadece her şeye rağmen bir şeyler değişebilir diye düşünüyordum bir saat öncesine kadar. Kedilerimden birisine araba çarpmış. Adam frene bile basmamış. Eşim bulmuş. Görmek istedim, bakılacak halde değil dedi. Diğerleri de koklamak için yola çıkmış. Yolun ortasına eşimin ağırlık sehpasının ayağını koydum, gelen yavaşlasın diye. Kendim de yoldaydım. İş makinesinin birisi gözüme baka baka üzerinden geçti... Bir de sırıttı terbiyesiz... Hayalperestim evet ama şu anda dozunu aştığımı düşünüyorum...
Annem, üç kardeşi ve ikisinin eşleri ile bir kuzenim öğretmen. Bir kuzenim de okuyor, iki yıl sonra mezun olacak. Eğitim sistemindeki yozlaşmalar çok uzun zaman önce çizmeyi aştı. Kendi annemi okulda görünce üstümü düzeltirdim ben. Öğretmenlerimize saygı duymak öğretilirdi. Şimdi terbiyesizliği kişilikli olmak zanneden bir nesil var. Ve öğretmenin bilgi aktarmak dışında bir fonksiyonu kalmadı malesef... Ve bu nesli yetiştirenler bizim akranlarımız. Normal yaşlarda anne olsaydık, 18- 20 yaşında, üniversiteye hazırlanan yaşlarda, belki askerlik çağında çocuklarımız olacaktı ve bu nesil içinde yer alacaktı.
Görebildiğim kadarıyla sadece eğitim sistemi değil, aile yapılarımız da yozlaşmış durumda. Anne - babalar kendi ezikliklerini, çocuklarında gidermeye çalışıyor. Kendi değerini kavrayamadıkça, çocuğunun tepesine biniyor.
Neyse ya, derin konular bunlar. Hem ben de bu insanlar için bir şey yapmak gerektiğinden emin değilim şu anda.
Kolay gelsinnnn.Yogunluk bitmezzzz, yil bitmeden...!
Sabahin hem de Pazar sabahinin su saatinde misl misil uyuyor olmaliydim ama neyse :)
arabaya benzin alirken firsat buldum yaziyorum. Hepinizi merak ediyorum, herkes iyi olsun insallah :)))
Ben yogunum ama cokkkk iyiyim aman nazar degmesinnnn, sevgilimi optum sicacik evimizde birakip yola revan oldum. Sizleri de opuyorum evinizde gonlunuzde sicacik kalsin.
Sevgilerrr
Benim eşimde 45 yıl olacak buraya geleli,buranın Kanunlarına alışmış,dönüş yapılmış olsa sanırım orayada alışır,eşim iş gereyi Bayağı ülke gezdiği için insanlarla diyolokta olduğun dolayı farklılıklarıda Görüyor,her ülkenin kendince temelden oluşmuş Kuralları var,Almanya'da Kuralları çok çabuk yerine otutturursun ve çabuk kabul ederler bunun nedenide kurallara uymayı sevmeleri,sosyal yaşama gelince Türkiye'de yaşayanlar bizden daha kaliteli yaşıyorlar ve bunu benim burada olan çevremden de başkalarındanda duyuyorum,yakın akrabamın eşi konsolosluğa Ateş'e olarak görevlendirildi iki sene içinde dönüş yaptı eşi alışamadı gitti, markaya girdiğin zaman her yerde çok Pahalı burada da,burada çok yoksulluk var insanlarla Konuştuğum zaman bunun farkına varıyorsun.Senin fikrinde çok hoş. Bana kalırsa ne olursa olsun Türkiye derim.30 yılı m orda geçti. Yaparim her türlü.ama Maddiyat im yeterli olması şartı ile.eşim buranin kuralları ile yaşamış birisi.türkiyede iken yeşil ışığı bekler yayalara yol verir.elindeki çöpü çöp kutusu bulana kadar taşır. Simit alırken bile sıraya girer.asla gerekmedikce yalan konuşmaz. Verdiği sözü saatinde yerine getirmeye çalışır. Eee bole bir adam türkiyede ne yapsın
kaç kez tren kaçtı istanbulda .kapılar kapandı. Eşim bekliyor icerdekiler çıksın. Onlar çıkarken diğerleri çarpışarak giriyor.tabi bende deli oluyorum.ben girsem o geride kalacak.
Evet öyle diyorlar.ben geçmişi tam bilmediğim icin eski nasıl şimdiki zaman nasıl ayırt edemeyeceğim. Ama çoğu insanında ağzında hep türkiyeye donus var.tabiki bu istek arzu.belki şunu idrak edemiyorlar.en azından bunu ben farkettim.eski jenerasyon hariç burdaki Türkler özellikle gençler asla türkiyede yapamaz.hadi hiç çocuğun olmaz yada ne bilim torun torba sahibi olmussundur olabilir donus.lakin burda yetiştirilen çocuklar maddi olarak en fakirinin elinde bile iphone .şu yerine kola fanta meyve suyu.ayakkabılar Nike. Giysiler de marka.yokluk nedir bilmiyorlar.en azından ben öyle gördüm. Artı burdaki leri hepsini olmasada istediğin gibi kandirabilirsin.inanırlar
ortam sebebi ile olsa gerek kişilerin kişilere güven olayı burda daha fazla.bende öyleyim şahsen. Şunu diyorum şu insanlarımız biraz gayret gosterseler degismeyede bizde (bende demiyorum)türkiyede yaşamak adına tereddüt yssamasak
Evet çok doğru arkadaşım,burada randevu almak bile mesele,emar çektirmek için üç aydan önce randevunu alamıyorsun mesela,ilk gitmiş olduğun bir Dr,a üç haftadan önce randevunu alamazsın...daha çok yazılacak Şeyler varda aslında da...iş yerinde kurallar çok farklı iş iş iş,kısaca kaynatmak yok.Oncelikle herkese hayirli pazarlar bugün kahveler benden ........... yaninda ne yapsam daha karar veremedim....
Canim gel degiselim ben Alnanya Hamburg da
yasiyorum böylece birakirim buralari sana sende ordaki herseyini bana tabiki alsana Yurddisi öyle uzaktan göründügü gibi degil canim insan haklari burdada biti sayilir ....
O güzelikleri birakip buraya gelmek..???
Cok sasirdim esim burda dogma büyüme burda ev alalim diyo birakmiyorum 2007 burda bir yil biyunca sirtimda agri basladi kimse bulamadi girmedigim doktor kalnadi pisikolojik dendi Türkuyede tesaduf gittigim doktor buldu Ingilizce burdaki diktoruma taniyi yazdi ilaclari bile yazdi alma orda alirsin dedi geldim burdaki doktor evet hakli dedi ve odur budur agri yok bu sana bir örnek bunun gibi bircok örnek varda .....Buralarda yasamak, calismak zor yaa acikca diyorum biz burda bildigin bir Odunuz git ise gel eve yemek ye yat bitti. Sosyal faliyet yok denecek kadar az Düsün tasin evet dersen degisiriz annacim hic sorun yok 40 yasindan sonra macera diyosan gel buyur .Bisiklet sürmek icin o güzelim yerleri birakma derim..
Öpüyorum,hayırlı yolculuklar.Tunaydinlar,
Dun Tekirdag a geldik. Sahane bir bagevine. 17 kisi, hepimiz arkadas. Istanbul a bu kadar yakin sahane bir kacamak icin tavsiye ederim. Herkes sarap ficisina dustu tabii:) ben icemedim 5-6 yasinda 2 cocuga icmeyen olarak mukayet oldum. Zormus:)
Birazdan donuse geciyoruz.
Opuyorum sizleri.
Maalesef evet durum bundan ibaret.100 kişiye mikrofon tut halkımızdan.99 belki diycek ki ay ne olmuş altı üstü hayvan işte. Biz toplum olarak bunun farkına varamadigimiz sürece bir yere gelemiycez. Burda eşim 10 yıl önce ölü bir kedi cesedi görmüş yolda polisi aramış. Polis yetkılı kişileri aramış. Ve gelmisler kediyi ordan gerektiği gibi almışlar. Ve belki hatta hayvan mezarligina gommuslerdir. Bizler gibi copede atmsmislardir. Bak şu halkımıza. Cidden insanı cileden çıkartır bunlarSağol arkadaşım, Allah razı olsun. Daha yeni yazdım, sadece ışıkta dalgınlıkla bir ayağım asfalta değdi diye trafik durdu. Yol hakkı onlarınken. Hata bendeyken...
Öyle üzgün, öyle öfkeli, öyle darmadağınık haldeyim ki... Allah' ından bulsun. Gece yarısıydı. Diğerlerini toplarken arabalar geçmeye devam etti. Bazıları öyle hızlı ki, çocuk çıksa duramayacak. El kol sallayanlar, pis pis sırıtanlar... Acımın üstüne tuz ektiler resmen. Çoğu içkili, eşleri çocukları evde, kendileri alemde... Altlarında son model arabalar, oturdukları evler üflesen yıkılacak halde. Bazıları çevre köylerden eğlenmeye gelenler... Bu insanlar mı bir kedinin canının derdine düşecek?
Gideyim ben. Hırsımı alamıyorum, ağzımı bozacağım...
Oooof çok feci....üzüldüm..terbiyesiz caniler lastikleri patlasın emi.
Varmi?bilmiyorum olabilir ama burada devletten geçinen calisandan daha iyi yaşıyor. Artı açıkçası fakir de görmedim. Bizim oralarda gelen misafir e bir çay verirdik.Burdaki ler kuş sütü ne kadar ne var ise koyuyo lar masaya.suda bir gerçek türkiyede hanımlar bizden daha lüks veya sosyal yasadiklari kesin.nas il yapıyorlar nasıl oluyor bilmiyorumBenim eşimde 45 yıl olacak buraya geleli,buranın Kanunlarına alışmış,dönüş yapılmış olsa sanırım orayada alışır,eşim iş gereyi Bayağı ülke gezdiği için insanlarla diyolokta olduğun dolayı farklılıklarıda Görüyor,her ülkenin kendince temelden oluşmuş Kuralları var,Almanya'da Kuralları çok çabuk yerine otutturursun ve çabuk kabul ederler bunun nedenide kurallara uymayı sevmeleri,sosyal yaşama gelince Türkiye'de yaşayanlar bizden daha kaliteli yaşıyorlar ve bunu benim burada olan çevremden de başkalarındanda duyuyorum,yakın akrabamın eşi konsolosluğa Ateş'e olarak görevlendirildi iki sene içinde dönüş yaptı eşi alışamadı gitti, markaya girdiğin zaman her yerde çok Pahalı burada da,burada çok yoksulluk var insanlarla Konuştuğum zaman bunun farkına varıyorsun.
Evet çok doğru arkadaşım,burada randevu almak bile mesele,emar çektirmek için üç aydan önce randevunu alamıyorsun mesela,ilk gitmiş olduğun bir Dr,a üç haftadan önce randevunu alamazsın...daha çok yazılacak Şeyler varda aslında da...iş yerinde kurallar çok farklı iş iş iş,kısaca kaynatmak yok.
Sağol arkadaşım, Allah razı olsun. Daha yeni yazdım, sadece ışıkta dalgınlıkla bir ayağım asfalta değdi diye trafik durdu. Yol hakkı onlarınken. Hata bendeyken...
Öyle üzgün, öyle öfkeli, öyle darmadağınık haldeyim ki... Allah' ından bulsun. Gece yarısıydı. Diğerlerini toplarken arabalar geçmeye devam etti. Bazıları öyle hızlı ki, çocuk çıksa duramayacak. El kol sallayanlar, pis pis sırıtanlar... Acımın üstüne tuz ektiler resmen. Çoğu içkili, eşleri çocukları evde, kendileri alemde... Altlarında son model arabalar, oturdukları evler üflesen yıkılacak halde. Bazıları çevre köylerden eğlenmeye gelenler... Bu insanlar mı bir kedinin canının derdine düşecek?
Gideyim ben. Hırsımı alamıyorum, ağzımı bozacağım...
Sen nerdesnsin canim..Evet çok doğru arkadaşım,burada randevu almak bile mesele,emar çektirmek için üç aydan önce randevunu alamıyorsun mesela,ilk gitmiş olduğun bir Dr,a üç haftadan önce randevunu alamazsın...daha çok yazılacak Şeyler varda aslında da...iş yerinde kurallar çok farklı iş iş iş,kısaca kaynatmak yok.
Varmi?bilmiyorum olabilir ama burada devletten geçinen calisandan daha iyi yaşıyor. Artı açıkçası fakir de görmedim. Bizim oralarda gelen misafir e bir çay verirdik.Burdaki ler kuş sütü ne kadar ne var ise koyuyo lar masaya.suda bir gerçek türkiyede hanımlar bizden daha lüks veya sosyal yasadiklari kesin.nas il yapıyorlar nasıl oluyor bilmiyorum
Evet çok doğru arkadaşım,burada randevu almak bile mesele,emar çektirmek için üç aydan önce randevunu alamıyorsun mesela,ilk gitmiş olduğun bir Dr,a üç haftadan önce randevunu alamazsın...daha çok yazılacak Şeyler varda aslında da...iş yerinde kurallar çok farklı iş iş iş,kısaca kaynatmak yok.
Ben kızıma 7 aylık hamileyken ege ünv. Renkli diller için 3 ay sonrasına gún vermişti....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?