- 7 Mayıs 2013
- 375
- 610
- 358
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #25.561
Selam hanımlar ben aranıza yeni katıldım. Aslında çok uzun zamandır siteye giriyor okuyorum ama yeni üye oldum. Bende 41 yaşındayım ve bebek istiyorum. Okudukça gördüm ki herkes çok içten ve samimi bende sizlerle paylaşmak istedim. Benim hikayem şu; ilk evlilikten bir oğlum var. İkinci eşimle 5-6 yıl önce bebek düşündük. Birkaç yıl olmayınca doktora gittik. Bende hiçbir sorun yok. Sıra eşime geldi onda da hiçbir sorun yok. Tedaviye başladık takvim, aşılama netice hüsran. O dönem yaşım 38 di doktor tüp bebek deneyin dedi. Ama maddi imkanlar ve çalışıyor olunca bu yıla kadar sarktı. Kasımda tüp bebek denedik ve olmadı. Hayırlısı Allahtan. Rabbim olmayanlara hayırlısı ile nasip etsin inşallah. Dualarım hepimiz için.
arkadaslar sizinle bisey paylasmak istiyorum. malum yakin noel kutlanicak burda. o sebebten dolayi oglen yemegine ciktik is veren goturdu diyim.
gittigimiz cafe-restoranta 2 tane down sendromlu personel vardi ve kimse ama hic kimse donup tuhaf tuhaf bakmadi.
onlar ayriymis muamelemesi yapilmadi. vallahi imrendim bu insanlara. bizim bu duruma gelmemiz icin daha cooookkkk yol kat etmemiz gerekiyor.
Arkadaşlar,bişi sormuştum sanırım gözden kaçtı.
Arkaşlar,rahim filmi çektirmiştim,filmi çekende Dr,da GÖRDÜ sağ tüpün üst kısmında Üçgen şeklinde oluşmuş olan yapışıklık var,bende fark ettim,Dr,mutlaka açmamız gerek dedi,sizce olmam gerekiyormuş?tutunmaya engel olurmu?benim sağ yumurtam alınmıştı zaten.
Ben de istiyorum.. Hem ben yakınım gelebilirim :) en Sevdiğim öğün kahvaltı.. Sevdiklerimle ve uzun uzun olunca harika..
Burada bütün doktorlar, her durumda
'' Anne adayının yaşı var tabii''
Cümlesini kurmasalar olmuyor..
Sıkıntı erkekte bile olsa, aynı cümle..(
Hayattan soğutur bunlar adamı ..
Sana tavsiyem o filmi en az iki uzman doktora daha göster. Tutunmada tüpler tamamen tıkalı olsa bile sorun teşkil etmez.
Zanork iyi varsın canım, seni seviyoruzTüp bebek doktorları genelde bunu söylüyor. Son doktorum Demet Hanım tam tersini gösterdi. Rahim ve tüplerde sürekli sıvılar bulunduğunu, tüp kapalıysa akış yolu kapalı olan sıvının geri döndüğünü, aynı zamanda tazyik kazandığını maket üzerinde açıkladı. Geri dönen sıvı da tutunmaya çalışan embriyoyu farklı yerlere taşır dedi. En basiti tutunamama. Kötüsü dış gebelik. O yüzden tüpte sorun varsa mümkünse açmak ya da rahim çıkışından bağlamak gerekir diye anlattı.
Senin daha iyi beslenmen lazım, ye Güzelce kan olsun, can olsun:) canlar olsun :))
Bu arada konuyla ilgili bişey paylaşayım.
Ben iştahlı bir kocayla Evlenip, üstüne de sigarayı bırakınca 10 kilo aldım. Tüp müp derken diyet yapmayı uygun görmedim ama taktım kafaya, neden; çünkü kıyafetlerimi giyemiyorum :))
Facebook da dolaşan bir diyetisyen sayfası vardı, yazdım onlara durumumu. Yaş 40, 6 ayda alınan kilo 10, tüp bebek falan filan.. Ne yapayım ben dedim.. Telefonumu istediler. Verdim.. Diyetisyenin kendisi aradı beni :) şaşırdım..
Bana önerdiği şey,'' şimdi kilo vermeye çalışmayın, kilonuzu korumaya, daha fazla almamaya çalışın. Gebe kaldığınızda arayın bizi, size bir program çıkaralım ; hem siz gereksiz kilo almayın, hem bebeğinizin Gelişimi iyi olsun hem doğumdan sonra sütünüz fazla ve kaliteli olsun.. ''
Çok Hoşuma gitti ve kaygılarımdan kurtuldum.. Sanırım kilo takıntım var da kardeşim benim de genel bir kilo artışım olmuyor ki, Göbek büyüyor ben napimm.. :)
Bir de söyle birşey dedi; ''aslında diyet Programını en rahat uyguladığımız dönem gebelik dönemi, çünkü zateb normalden fazla yemek gerekiyor. Mesela ben size diyeceğim ki, hamur işi değil de et daha fazla tüketin gibi''
Zanork iyi varsın canım, seni seviyoruz
Her zaman güzel bilgiler veriyorsun, moral depoluyorsun, sen bize çok iyi geliyorsun
Harikasın ya ne güzel bilgiler paylaşıyorsun.. Seviyorum seni görmesem de bilmesem de.. :) teşekkürler
Endometrioze var bende,yapışıklık tüpün içinde değilmiş.
HAK EDENE GEREKEN DEĞERİ VERİYORUZ SADECE CANIM BENİM, SEVİYORUZ SENİ :)Teşekkür ederim arkadaşım. Şımartıyorsunuz beni
Bayanlar ben size birsey soraçağim
şimdi benim hamileligim normal seyrediyor.sadece arada gelen az kan ve arkasından kahverengiye dönmesi. Bugün jinekologuma sordum.riskli gebelik uzmanına gitmelimiyim diye.siz bilirsiniz dedi.hatta erken dedi.şimdi acmila nın verdiği buradaki o doktorami gitsem
şimdilik bir problem yok.sizin fikriniz ne
Ben de aynı şeyleri yaşadım. Her yeni doktorun karşısına çıkarken özür dilemek istiyordum. "Özür dilerim bu yaş da çocuk sahibi olmak istediğim için", "özür dilerim geç yaş da evlendiğim için", "özür dilerim karşınıza geldiğim için" diyerek oturduğum sandalyede giderek küçülüyordum. Tüm bunları söylerken kalbim ağrıyordu. Hiç yaş sıkıntım yoktu artık yaş konsuunda süper komplkesli bir insan oldum. Ne yaparsam yapayım geçmiyor bu duygum:)
Ben bu adetimde gidiyorum sanırım Ocak ayının ilk haftası transfer olabilir..
Donmuş transfer Kardeşliği :))
Zanorku sevmeyen yoktur bu forumda, o bizim nadidemiz :)
Şu anda önereceğiniz her şeyi yiyip içebilecek durumdayım:)
Selam canim, TEE yapildi korktugum gibi degildi iyi gecti uyudum uyandim.Baska doktor yaptigi icin sonucu söylemedi. Kendi doktorumun sonuca bakip degerlendirmesi icin randevu aldim. En yakin tarih 22 Ocak malesef daha yakin yoktu, kontrol gününe kadar beklemeye devam.
ben bu zamana kadar yaşımı hiç sorun etmedim ve kendimi hiç yaşlı hissetmedim hissetmiyorumda ama son tedavimde doktoruma bende pko var dediğimde kırkından sonra ne pko su yaaaa diyişi vardı yüzüme tokat gibi çarpmıştı ne demek istiyorsunuz siz dedim 40 yaşından sonra pko iyileşiyormu diye bilmezliğe vurdum yooook dedi yani kırk yaşından sonra pko nun bir önemi olmaz çünkü yumurtlama azalır ya dedi o yüzden öyle dedim sonra tedavinin sonunda söylediklerine pişman oldu hele bi de tedavim e2 değeri yüzünden az daha iptal olma aşamasına gelince panikledi ama ben size demiştim deyince hiç bişey demedi
sonuç negatif oluncada herşey iyiken niye negatif oldu dedim 40 yaşındasın ne bekliyorsunki deyince bir anda kendimi o kadar yaşlı hissettim banamı diyor bu dedim ben o ana kadar 40 yaşın bu kadar geç olduğunu hiç düşünmemiştim geçte değil zaten geç evlendim ve benim yaşımda olupta daha evlenmemiş bir çok insan var onların anne olma hayalleri yokmu ayrıca 20 li yaşlardaki insanların şansı yüksekse tüp bebekte asıl neden bu yaşta normal yolla değilde tüp bebek tedavisi oluyolar diye onların durumuna şaşırmak ve onu araştırmak gerek 40 yaşında bir insanın tüp bebek istemesi kadar doğal hiç bişey yok bence ve imkansız denen hiç bir şeyde yok
kızlar daha önce yazdığım bir mesajda BİLATERAL TUBAL OSTIUMLAR İZLENDİ cümlesini sormuştum, histereskopi sonrası raporumda yazıyordu. Çok şükür nihayet ne demek olduğunu buldum. Her iki tüp girişlerinin görüldüğü anlamına geliyormuş. Sizlerin de bilmesini istedim, her bilgi bizim için değerli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?