- 19 Nisan 2014
- 1.472
- 2.043
- 248
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #26.801
Arkadaşlar herkese merhaba, bir toslama da benden adetim 5 gün gecikince epey Bi umutlanmıştım ama maalesef iki gün önce başladı. Çuha çiçeği için aktara gittim son kullanma tarihine 1 ay kalmış etkisi olmaz diye vermedi, bir başkasının da elinde yokmuş sipariş vermek lazım dedi. Yani alamadım, adetle birlikte başlayamadım. Zaten moralim çok bozuk ruh gibiyim. Ne yapsam bilemedim.
Uzun süreden beri izliyorum burayı, yazmak bugüne kısmetmiş. 43 yaşında, 3 aylık evli ve dr.un tanımıyla olurda hamile kalırsam madalya takacağı kadar vahim durumdayım. Düğün, evlilik telaşı v.s. ertelediğim kan testini 10 gün kadar önce adetimin 3. günü yaptırdım ve sonuçlarla çöktüm. 5 günlük klomen tedavisi sonrası oluşan tek yumurta oluştu. Eşimle ayrı şehirlerdeyiz . Benim işim nedeniyle 2 ay sonra biraraya gelebileceğiz. O zamana kadar kafamdan bu konuyu silip sonrasında ne yapacağımıza bakmayı düşünüyorum. Ama hiç iyi hissetmiyorum, duvara toslamış, çökmüş bi haldeyim...
Insallah sonuclar iyi cikar sali gunu doktor randevum var bakalim kismet artik en kisa zamanda sizde guzel meleginize kavusursunuz insallah dualarimda sizlerde varsiniz artik birbirimize umut isigi oluruz bu iyi yureginizle inaniyorumki yuce yaradan size anneligi tattiracajtirAllah senden de razı olsun arkadaşım. Hepimiz geçiyoruz bu yollardan. Yıllarca eşimi tedaviye ikna edemedim. Kendi başıma çözüm bulmaya çalıştım. En sonunda boşarım seni dedim, ertesi ay doktordaydık.
Apandisit ameliyatının kendisi de yapışıklık sebebi. Ameliyat sırasında yoksa da sonrasına ne olduğunu bilemiyoruz. İnşallah sorun yoktur. İlk temennimiz bu. Ama baktırmakta fayda var.
AMH yumurta üretme kapasiteni, FSH gebelik şansını gösteriyor diyebiliriz kısaca. Başka testler de var yanında. Tek başlarına yeterli değil tabi. Adetin ikinci günü yapılacak ultrason muayenesi ve aynı gün alınacak kan testi sonuçları yol gösterici oluyor. Bunlar ilk adımlar. Bunların sonuçlarını alınca yine bir rota çizeriz.
Allah senden de razı olsun arkadaşım. Hepimiz geçiyoruz bu yollardan. Yıllarca eşimi tedaviye ikna edemedim. Kendi başıma çözüm bulmaya çalıştım. En sonunda boşarım seni dedim, ertesi ay doktordaydık.
Apandisit ameliyatının kendisi de yapışıklık sebebi. Ameliyat sırasında yoksa da sonrasına ne olduğunu bilemiyoruz. İnşallah sorun yoktur. İlk temennimiz bu. Ama baktırmakta fayda var.
AMH yumurta üretme kapasiteni, FSH gebelik şansını gösteriyor diyebiliriz kısaca. Başka testler de var yanında. Tek başlarına yeterli değil tabi. Adetin ikinci günü yapılacak ultrason muayenesi ve aynı gün alınacak kan testi sonuçları yol gösterici oluyor. Bunlar ilk adımlar. Bunların sonuçlarını alınca yine bir rota çizeriz.
Allah senden de razı olsun arkadaşım. Hepimiz geçiyoruz bu yollardan. Yıllarca eşimi tedaviye ikna edemedim. Kendi başıma çözüm bulmaya çalıştım. En sonunda boşarım seni dedim, ertesi ay doktordaydık.
Uzun süreden beri izliyorum burayı, yazmak bugüne kısmetmiş. 43 yaşında, 3 aylık evli ve dr.un tanımıyla olurda hamile kalırsam madalya takacağı kadar vahim durumdayım. Düğün, evlilik telaşı v.s. ertelediğim kan testini 10 gün kadar önce adetimin 3. günü yaptırdım ve sonuçlarla çöktüm. 5 günlük klomen tedavisi sonrası oluşan tek yumurta oluştu. Eşimle ayrı şehirlerdeyiz . Benim işim nedeniyle 2 ay sonra biraraya gelebileceğiz. O zamana kadar kafamdan bu konuyu silip sonrasında ne yapacağımıza bakmayı düşünüyorum. Ama hiç iyi hissetmiyorum, duvara toslamış, çökmüş bi haldeyim...
Hoşgeldiniz :)Bende sizi uzaktan takip edenlerdenim kendimden bahsedeyim biraz 1973 dogumluyu 14 yasinda bir oglum var 4.5 senedir korunmuyorum bi evladimin daha olmasini cok istedim ama olmadi sizden ricam bilginiz varsa yardimci olmaniz tup dusunmuyorum esim istemiyo normal olursa olur dedi bu zaman zarfinda ancak 2 kere doktora gittim yumurtalarimin iyi oldugunu soyledi 3 senedirde gitmiyorum gittim ancak smear testi yaptirmistim daha yeni acikcasi utaniyorum bu yasta cocuk dusunuyorum demeyi sizce ne gibi bi yol izlemeliyim simdiden tesekkurler
Arkadaşlar merhaba,
Az önce doktorumdan geldim, bismillah diyip başladık tekrar yumurta geliştirmeye :)
Çok mutluyum, niye mi?
Kızlar inanamıyorum bu seferki rezervim beni bile şaşırttı 7 tane yumurta :), inanılır gibi değil, mutluluktan uçuyorum resmen, hayırlısıyla bu akşam ilk puregon iğnemi vurucam, çok güzel haberler var bende, Allahım hepimizin yüzünü güldürsün. Rutin olarak yaptığım tek şey bal+çörekotu. her sabah ve akşam yedim, bunun dışında çok iyi beslendim. Allahın yardımıyla oldu hepsi[/QUOT
ne güzel bir haber..
ben de soracaktım bir şey yaptın mı diye...çok sevindim..Umarım hersey böyle güzel gider....
Bende sizi uzaktan takip edenlerdenim kendimden bahsedeyim biraz 1973 dogumluyu 14 yasinda bir oglum var 4.5 senedir korunmuyorum bi evladimin daha olmasini cok istedim ama olmadi sizden ricam bilginiz varsa yardimci olmaniz tup dusunmuyorum esim istemiyo normal olursa olur dedi bu zaman zarfinda ancak 2 kere doktora gittim yumurtalarimin iyi oldugunu soyledi 3 senedirde gitmiyorum gittim ancak smear testi yaptirmistim daha yeni acikcasi utaniyorum bu yasta cocuk dusunuyorum demeyi sizce ne gibi bi yol izlemeliyim simdiden tesekkurler
Evet haklisiniz cevremdeki insanlar bu yasta cocukmu olur diyerek benide korelttiler bu ne cesaret sakat olur felan filan beni korkuttular doktora gitmeyide hep erteledim bu insanlar yuzunden ama burdaki sizler bana umut oldu sali gune randevu aldim bakalim kismet artik tesekurler yorumunuz icinMerhaba hoşgeldin, utanılacak ne var anlayamadım? Kadınsın çocuk istemek ve doğurmak senin hakkın, çevre baskısını dikkate alıyorsan hayatını tam olarak yaşayamıyorsun demektir.
Çuha çiçeği, yumurta gelişimi için de kullanılıyor. Kullandığın dönemde hamile kalırsan düşüğe neden olabiliyor. O yüzden adete 10 gün kala kesmek gerekiyor. Stres için tavsiyem, çığlık terapisi. Al eşini de çıkın şehir dışına, dağ başına. Avazın çıktığı kadar bağır, haykır. Eşin de eşlik edebilir isterse. Arkasından muhtemelen ağlayacaksın. Hiç tutmaya çalışma, sal gitsin. Çok hafifleyeceksin inan ki. Bir de bağrını yumruklamayı deneyebilirsin. Hani şu ağlarken dövünenlerin yaptığı gibi. Boynunun altında çukur bir yer oluyor ya, kemiklerin birleştiği yer. Orasıyla göğüs çatalı arasında kalan bölge. Saniyede bir vuruş. Tüm gücünle. O bölgedeki bir bez (yine adını unuttum) düğümlendiğinde ya da tıkandığında stres katsayısı normalin üzerine çıkıyormuş. Dövünmek stresi ve acı hissini azaltıp rahatlamayı sağlıyormuş. Henüz uzun süreli denemedim. Ama bilgi olarak bulunsun
Eğlenemeyeceğim sanırım. Yavru kedilerden birisi dışarı çıkmış sanırım. Evin içinde yok. Bahçeyi de aradım. Büyükler kapıyı açmışlar bir ara. O da takıldı sanırım peşlerine. İnşallah bulabilirim. Yarım aklım gitti yemin ederim...
Arkadaşlar merhaba,
Az önce doktorumdan geldim, bismillah diyip başladık tekrar yumurta geliştirmeye :)
Çok mutluyum, niye mi?
Kızlar inanamıyorum bu seferki rezervim beni bile şaşırttı 7 tane yumurta :), inanılır gibi değil, mutluluktan uçuyorum resmen, hayırlısıyla bu akşam ilk puregon iğnemi vurucam, çok güzel haberler var bende, Allahım hepimizin yüzünü güldürsün. Rutin olarak yaptığım tek şey bal+çörekotu. her sabah ve akşam yedim, bunun dışında çok iyi beslendim. Allahın yardımıyla oldu hepsi
Ben bu Çığlık terapisini yıllardır Yaparım. Bunu ben keşfettim sanıyordum
Işim Gereği ortam müsait, gece Nöbeti Aşağıya inip bağırıyordum.. Sonra ağladığım çok az olmuştur..
Bir de yıllardır yaptığım bişey var. Bunu da ben keşfettim sanıyorum ama biliniyordur belki :)
Banyoda duşun altına girip, yoğun su akışı ile dışarı sesleri duyamıyorum, sadece akan su sesi.. Kulakları da su akışı kapatıyor çünkü.. 1-2 ek ya da daha uzun süre, kendimi bir şelale ya da Irmak kenarında hayal ederim. Çok iyi gelir.. Tavsiye ederim..
Bunu yapma nedenim, TÜBİTAK Yayınları'ndan bir kitapta okumuştum;
Insanların kendilerini en mutlu hissettikleri yerler; negatif iyonların pozitif iyonlardan fazla olduğu yerlerdir. Negatif iyonların pozitif iyonlardan fazla olduğu yerlerde;
Suyun sert bir zemine çarmasıyla oluştuğundan, şelale ve Irmak kenarlarıdır.
Bu da benim yöntemim:)
Benden de bir bilgi olsun:)
slm canlar nasılsınız bakem ben anı bir kararla merkez değiştirimeye karar verdim..bahçeci fulya erbil beye cuma randevu aldım dün adet oldum canlar..
Guzel dilekleriniz icin tesekkurler siz beni tanimasanizda ben sizi taniyorum sizleri hep okudum sali gunu randevum var birbirimize dualarimizi eksik etmeyelimbakalim doktorum ne yol izleyecek gelismeleri sizlerle paylasmak istiyorum tekrar tesekkurler yorumunuz icincanım merhaba, bebek istemekten ve oğluna kardeş istemekten daha doğal nasıl bir isteğin olabilirki.. bundan neden utanacaksın.. yaşınsa gayet güzel bir yaş.. daha önceden bebeğinde olduğuna göre belki tüp bebek uygulamasına gerek kalmadan aşılama yöntemiylede gebe kalabilirsin bunu hiç denedinizmi..
canım merhaba, bebek istemekten ve oğluna kardeş istemekten daha doğal nasıl bir isteğin olabilirki.. bundan neden utanacaksın.. yaşınsa gayet güzel bir yaş.. daha önceden bebeğinde olduğuna göre belki tüp bebek uygulamasına gerek kalmadan aşılama yöntemiylede gebe kalabilirsin bunu hiç denedinizmi..
Guzel dilekleriniz icin tesekkurler siz beni tanimasanizda ben sizi taniyorum sizleri hep okudum sali gunu randevum var birbirimize dualarimizi eksik etmeyelimbakalim doktorum ne yol izleyecek gelismeleri sizlerle paylasmak istiyorum tekrar tesekkurler yorumunuz icin
Arkadaşlar merhaba,
Çok mutluyum, niye mi?
Kızlar inanamıyorum bu seferki rezervim beni bile şaşırttı 7 tane yumurta :), inanılır gibi değil, mutluluktan uçuyorum resmen, hayırlısıyla bu akşam ilk puregon iğnemi vurucam, çok güzel haberler var bende, Allahım hepimizin yüzünü güldürsün. Rutin olarak yaptığım tek şey bal+çörekotu. her sabah ve akşam yedim, bunun dışında çok iyi beslendim. Allahın yardımıyla oldu hepsi
Eğlenemeyeceğim sanırım. Yavru kedilerden birisi dışarı çıkmış sanırım. Evin içinde yok. Bahçeyi de aradım. Büyükler kapıyı açmışlar bir ara. O da takıldı sanırım peşlerine. İnşallah bulabilirim. Yarım aklım gitti yemin ederim...
ensucum tatile mi gidiyosun
yok canım benim..
pazar günü Ankara ünv. de gümrük müş. yard. sınavım var bakalım artık hayırlısı diyorum..
siz kahveleri içmişsiniz bende şu anda fırına kabuklu patates attım beklerim hayatım.. soba gözünde yapardı annem biz küçükken aynı tadda olmasada idare edeceğiz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?