Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

pazartesi güzel haberler alırsın inşallah .dualrımız seninle arkadaşım bizimde elimizden dua geliyor.Rabbime sığınmaktan başka çare yok...sakinleş dinginleş

Bir sitede okudum ölçülen kese çapına 30 ekliyorsun 7 bölünce hamilelik haftan çıkıyormuş. Benimde dünkü kese çapı 17.5 mm. Ona 30 ekleyip 7 böldugumde 6+4 çıkıyor. Bebeğin ebatı da 3.6mm.bu haftaya dusukte olsa denk geliyor.ama 8 haftaya göre çok küçük. Bana küçük dediler yani 8 haftayı baz tutup

takma kafana hesap kitap yapma Rabbime bırak tedirginlik bebişide etkiliyor kuzum.ayetel kürsi oku allaha emanet et.iyi bir uyu arkadaş.iyi geceler

Ben bu kadar detaylı bilmiyordum.çok Sağol içime şu serptin. Allah ne muradıni varsa versin.peki bu acildeki doktor bana bu şekilde bir açıklama neden yapmadi.veya benim gibi hamile olanlarin da hamilelik haftasinda embrionun gelişimi benim gibimi. Yüzlerce sayfa okudum 8ci haftada 12 mm olması falan yazıyor
o zaman kimsenin bu ebat olmuyormu. Şimdi bu doktor mu yanılttı beni yani.

İnekten korkan, köpekten korkan, kediye dokunamayan veterinerler tanıyorum. Seninki gayet doğal. Hiç sıkılma. Hem korkunun yaşı, cinsiyeti olmaz. Varsa vardır.
Diğer ilçedeki ilk evimde hamamböceği yuvası vardı. Ne yaptıysam başedemedim. Bir de kitin (böcek kabuğu) alerjim var, görünce papatya gibi uçuklar çıkıyor yüzümde. Oturdum bilgisayarın başına" ne işe yarar bu böcek?" dedim google' a. Aslında dünyanın deterjanı gibi çalışıyorlarmış. Zararlı mikrop ve bakterileri toplayıp yok ediyorlarmış. Milyonlarca yıldır varlıklarını devam ettirmelerinin sebebi, pek çok kimyasala, geniş bir ısı aralığına (sanırım -15, 220 derece arasında) dayanıklı olmalarıymış. Yokolmaları halinde, mikrobik hastalıkların yayılma hızı dünyadaki tüm canlıların bir hafta gibi bir sürede ölmesine neden olabilirmiş. Bilgisayarı kapattığımda neredeyse saygı duymaya başlamıştım böceklere. Hala görünce rahatsız oluyorum ama artık uçuk çıkmıyor.
Yani ayağına çok dolanıyorlarsa, öğreneceğin bir şey vardır. Yoksa laf olsun diye yazmadım o kadar şeyi.
Takılıyorum kız, kızma hemen

Haklisin çok okuyorum bende korkutuyorum kendimi.ama bu acile gidislerim her doktorun ayrı bir şey demesi mahvetti beni.tabi birax relax olmam lazım. Keske bu sabah rahatlasaydim bu yazilanlari okuyup

hic agri yok cnm uc dort gun tamam oldum dedim bir iki damlayla kaldi simdide belli belirsiz hatta sanirim oldu ve bitti bile:)) okadar yogun stres yaptimki haklisin olabilir ilkkez cok yogunda sigara ictim..
gelecek ay zaten tedavi icin gidecegimya anyayi konyayi anlarim iyicene:))

kızmıyorum canım bir kedi sever olarak beni anlıyosun cevap yazıyosun sağol netten araştırıyorum benimkisi fobi derecesinde değil kedi diyemeyecek kadar korkanlar varmış Allah korusun beterin beteri var ben eve girecekler diye korkuyorum bana değecekler diye zarar verecekler diye korkuyorum ama restoranda yemek yerken de etrafta kedi varsa huzursuz oluyorum dahası çevremide huzursuz ediyorum

Haklisin çok okuyorum bende korkutuyorum kendimi.ama bu acile gidislerim her doktorun ayrı bir şey demesi mahvetti beni.tabi birax relax olmam lazım. Keske bu sabah rahatlasaydim bu yazilanlari okuyup

şimdi ılık bir duş al ılık bir süt iç ve bebeğinle konuşarak uyu dinlen yarın sabah güzel bir gün olacak inşallah

bu konuda paniklememek ve stres yapmamak elde degil cnm kendini asla suclama..bebek anne rahmine dustugu an itibari ile annelik duygusunu daha dogmadan yasiyoruz ve ne pahasina olursa olsun benimle kalmali diyoruz.. cunku su anda sen bii annesin.. icinden nasil geliyorsa onu yap cnm benim.. bebisinde dahada gelisecek hersey yoluna girecek lutfen gonlunu birazcik ferah tut.. derin nefesler all bebisine sikica saril..

ensucum sen üstüne görüyor olmayasın yani en doğalından hamile olmayasın ayyyy inşallah

ensucum sen üstüne görüyor olmayasın yani en doğalından hamile olmayasın ayyyy inşallah
inanmazsin belki ama acaba hamilemiyim diye dusundum:)) kan sulandiricida kullanmiyorumya bebek gelismeyemi calisiyor acaba dedim ama sonra dusundum bu mantiken imkansiz cnm bu durumda en az 5 aylik gebe olmaliyim.. en son o donemlerde esimle arkadas gibi degildik:)) hamilelik ve kurtaj sonrasindaki uzuntuler derken yili yariladik:)

Oradaki uygulama nasıl bilmiyorum ama acillerde genellikle öğrenme aşamasındaki doktorlar bulunuyor. Yeni mezun sayılabilecek, branşlaşmamış doktorlar. İstisnaları var tabi. Senin doktorun nasıldı bilemem ama acildekilerin öncelikleri farklı. Sorunu bulmak değil, semptomları gidermek için oradalar. Asıl işi branş doktorlarına bırakmaları gerekiyor. Sen doğal gebelik yaşıyorsun ama tüp bebek danışanı gibi işlem görmen gerekiyor aslında çünkü risk grubundasın. Bunu da jinekologun yönlendirmeli. Sanırım dil sıkıntısından dolayı seninle iletişim ona da zor geliyor.
Doğal gebeliklerde çoğunlukla durum seninki gibi. Tabi anlattığım durum, adet aralıkları 26-30 gün arasında olanlarda geçerli. 25 günden az ya da 30 günden fazla adet aralıklarında o ortalamalar hiç tutmuyor. genellikle de eşlek eden başka problemler bulunuyor. PCOS gibi, tiroid gibi, şeker gibi, tansiyon gibi... Ve her gebelik kendine has. Şimdi 8 haftada 6,5 haftalık gebe olursun, bir diğerinde 8 haftada 5,5 ya da 7 haftalık olabilir. Her ay hatta her hafta östrojen, progesteron, fsh değerlerimiz değişiyor çünkü. Bu arada döllenmeden sonra sperm de etkili. Kızsa farklı, erkekse farklı... Herkese tüm bunları açıklamaya çalışsalar günde en fazla iki- üç hastaya zaman ayırabilirler. Ki herkesin her şeyi bilmesi iyi de değil o kadar. Kimse doktora gitmez o zaman. Sen yine de takılma bunlara. Kalp atışını da duymuşsun, keyfini sür artık. 9 ay böyle yaşarsan, doğumdan sonra bebeğine ayıracak enerjin kalmayacak...

Ciddi ve kalıcı olduğunu sanmıyorum. Bazen bazı şeyler üstüste geliyor ve bünye yeter artık bi dikkat et diyor. Sınav için tekrar başarılar dilerim. Önümüzdeki adetinde de güzel ve 9 aylık haberlerini duymayı umuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…