- 8 Eylül 2014
- 1.685
- 1.866
- 208
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #26.941
pazartesi güzel haberler alırsın inşallah .dualrımız seninle arkadaşım bizimde elimizden dua geliyor.Rabbime sığınmaktan başka çare yok...sakinleş dinginleşBana kızma arkadaşım ama sen bu evhamla stresle panikle bebeğin istemeden zarar vereceksin sonrada oturup dovuneceksin azıcık sakin ol dua et Allaha Sığın eğer Allah sana bu bebeği nasip etmiş se kırk tane doktor da olsa bebeğin dünyaya gelir ama nasibi yoksa ne yapsan boş inşallah bebeğin kavuşursun ama nolur sakin ol biliyorum kolay değil ama sakın olmak zorundasin
pazartesi güzel haberler alırsın inşallah .dualrımız seninle arkadaşım bizimde elimizden dua geliyor.Rabbime sığınmaktan başka çare yok...sakinleş dinginleş
takma kafana hesap kitap yapma Rabbime bırak tedirginlik bebişide etkiliyor kuzum.ayetel kürsi oku allaha emanet et.iyi bir uyu arkadaş.iyi gecelerBir sitede okudum ölçülen kese çapına 30 ekliyorsun 7 bölünce hamilelik haftan çıkıyormuş. Benimde dünkü kese çapı 17.5 mm. Ona 30 ekleyip 7 böldugumde 6+4 çıkıyor. Bebeğin ebatı da 3.6mm.bu haftaya dusukte olsa denk geliyor.ama 8 haftaya göre çok küçük. Bana küçük dediler yani 8 haftayı baz tutup
evet cevabın altına geldi kusura bakma artık.sanada iyi geceler hayırlı rüyalar arkadaşımcanım sanırım belki37 arkadaşımıza yazmak istedin
takma kafana hesap kitap yapma Rabbime bırak tedirginlik bebişide etkiliyor kuzum.ayetel kürsi oku allaha emanet et.iyi bir uyu arkadaş.iyi geceler
evet cevabın altına geldi kusura bakma artık.sanada iyi geceler hayırlı rüyalar arkadaşım
Ben bu kadar detaylı bilmiyordum.çok Sağol içime şu serptin. Allah ne muradıni varsa versin.peki bu acildeki doktor bana bu şekilde bir açıklama neden yapmadi.veya benim gibi hamile olanlarin da hamilelik haftasinda embrionun gelişimi benim gibimi. Yüzlerce sayfa okudum 8ci haftada 12 mm olması falan yazıyorAdetin ilk günü hamile kalmış olamazsın çünkü gebelik elde edilen yumurta henüz folikül halinde yumurtalıkta duruyor. Tüp bebekten bilirsin, ilk muayenede saydıkları foliküller. O folikül genelde adet bitiminde çatlayıp fallop tüplerinden rahime iniyor. Bu da yaklaşık opu günü civarı. Adetin 10- 12. günü gibi. Spermle buluşursa döleniyor, tutunma kıvamına gelmesi döllendikten sonraki 5. gün. Tutunma işlemi 4 gün, BHCG salgılanıp kana karışması da 4 gün. Bunlar ortalama zamanlar. Her hamilelikte farklıdır. Yine de bir iki gün oynar en fazla. Sonuçta adetin 13-17. günleri arasında hamile kalmış oluyorsun. Doktorlar doğal gebelikte yumurtanın çatlama, döllenme, tutunma günlerini tespit edemedikleri için adete göre gebelik hesaplarlar. Yumurtanın doğum tarihi, senin gebelik tarihin değildir. Yumurtanın varlık süresidir. Gebeliğin 9 ay 10 gün sürmesi hikayesi de buna dayanır. Ultrasonda belirlenen gebelik haftası, bebeğin gelişimine göre belirlendiği için daha gerçekçidir. Yani aslında 8 değil, 6 buçuk haftalık gebesin. O ilk iki hafta sadece yumurta ve birkaç gün de embriyo olarak taşıdın. O gebelik sayılmaz. Fark oradan kaynaklanıyor.
Nasıl desem canım hani koca kadın kediden korkuyo diyen olabilir ama yıllar önce kötü bir anım olmuştu Kedilerle anlatmıştım sana neyse kızıyorum kovuyorum gidip geri geliyolar yuzume bakıyorlar inanki zarar gormeleri istemiyorum eski evimdeyken bir kedi dogum yapmisti süt isitip göndermiştim eşimle ama benden uzak olsunlar ya
Haklisin çok okuyorum bende korkutuyorum kendimi.ama bu acile gidislerim her doktorun ayrı bir şey demesi mahvetti beni.tabi birax relax olmam lazım. Keske bu sabah rahatlasaydim bu yazilanlari okuyupBana kızma arkadaşım ama sen bu evhamla stresle panikle bebeğine istemeden zarar vereceksin sonrada oturup dövüneceksin azıcık sakin ol dua et Allaha sığın eğer Allah sana bu bebeği nasip etmişse kırk tane doktor da olsa bebeğin dünyaya gelir ama nasibi yoksa ne yapsan boş inşallah bebeğine kavuşursun ama nolur sakin ol biliyorum kolay değil ama sakin olmak zorundasin
Sağol çok sağol. Huy olarakta çok aceleciyim buda beni yipratiyortakma kafana hesap kitap yapma Rabbime bırak tedirginlik bebişide etkiliyor kuzum.ayetel kürsi oku allaha emanet et.iyi bir uyu arkadaş.iyi geceler
hic agri yok cnm uc dort gun tamam oldum dedim bir iki damlayla kaldi simdide belli belirsiz hatta sanirim oldu ve bitti bile:)) okadar yogun stres yaptimki haklisin olabilir ilkkez cok yogunda sigara ictim..Ağrı var mı? Belirleyici değil ama genelde kist ve yapışıklıkta orta şiddette ağrı eşlik ediyor. Bir de uzun sürüyor. Rahim tam temizlenemiyor çünkü. Seninki operasyon etkisi de olabilir. Geçen ay normal gelmesi ilaca bağlıdır muhtemelen. Bu ay reaksiyon gösteriyordur. Ayrıca sınav stresi de etkilemiş olabilir bu dönemde. Bu defalık affet onu. Nasıl istiyorsa öyle gelsin. Önümüzdeki ay da aynı şekilde gelirse baktırırsın.
İnekten korkan, köpekten korkan, kediye dokunamayan veterinerler tanıyorum. Seninki gayet doğal. Hiç sıkılma. Hem korkunun yaşı, cinsiyeti olmaz. Varsa vardır.
Diğer ilçedeki ilk evimde hamamböceği yuvası vardı. Ne yaptıysam başedemedim. Bir de kitin (böcek kabuğu) alerjim var, görünce papatya gibi uçuklar çıkıyor yüzümde. Oturdum bilgisayarın başına" ne işe yarar bu böcek?" dedim google' a. Aslında dünyanın deterjanı gibi çalışıyorlarmış. Zararlı mikrop ve bakterileri toplayıp yok ediyorlarmış. Milyonlarca yıldır varlıklarını devam ettirmelerinin sebebi, pek çok kimyasala, geniş bir ısı aralığına (sanırım -15, 220 derece arasında) dayanıklı olmalarıymış. Yokolmaları halinde, mikrobik hastalıkların yayılma hızı dünyadaki tüm canlıların bir hafta gibi bir sürede ölmesine neden olabilirmiş. Bilgisayarı kapattığımda neredeyse saygı duymaya başlamıştım böceklere. Hala görünce rahatsız oluyorum ama artık uçuk çıkmıyor.
Yani ayağına çok dolanıyorlarsa, öğreneceğin bir şey vardır. Yoksa laf olsun diye yazmadım o kadar şeyi.
Takılıyorum kız, kızma hemen
Haklisin çok okuyorum bende korkutuyorum kendimi.ama bu acile gidislerim her doktorun ayrı bir şey demesi mahvetti beni.tabi birax relax olmam lazım. Keske bu sabah rahatlasaydim bu yazilanlari okuyup
bu konuda paniklememek ve stres yapmamak elde degil cnm kendini asla suclama..bebek anne rahmine dustugu an itibari ile annelik duygusunu daha dogmadan yasiyoruz ve ne pahasina olursa olsun benimle kalmali diyoruz.. cunku su anda sen bii annesin.. icinden nasil geliyorsa onu yap cnm benim.. bebisinde dahada gelisecek hersey yoluna girecek lutfen gonlunu birazcik ferah tut.. derin nefesler all bebisine sikica saril..Gerçekten öyle.zavallı annem bile diyomus ki benim için. Onun bebeğini n olduğunu goreyimde ben oleyim.ses im kötü diye ve beni her hafta bole korkuttuklari için onunlada konuşmuyorum. Kimseyle konuşmak istemiyorum siz hariç. Insaallah iyidir.ben zanorkun dediğini anlamadım. Son adet tarihim 29.10
hic agri yok cnm uc dort gun tamam oldum dedim bir iki damlayla kaldi simdide belli belirsiz hatta sanirim oldu ve bitti bile:)) okadar yogun stres yaptimki haklisin olabilir ilkkez cok yogunda sigara ictim..
gelecek ay zaten tedavi icin gidecegimya anyayi konyayi anlarim iyicene:))
inanmazsin belki ama acaba hamilemiyim diye dusundum:)) kan sulandiricida kullanmiyorumya bebek gelismeyemi calisiyor acaba dedim ama sonra dusundum bu mantiken imkansiz cnm bu durumda en az 5 aylik gebe olmaliyim.. en son o donemlerde esimle arkadas gibi degildik:)) hamilelik ve kurtaj sonrasindaki uzuntuler derken yili yariladik:)ensucum sen üstüne görüyor olmayasın yani en doğalından hamile olmayasın ayyyy inşallah
Ben bu kadar detaylı bilmiyordum.çok Sağol içime şu serptin. Allah ne muradıni varsa versin.peki bu acildeki doktor bana bu şekilde bir açıklama neden yapmadi.veya benim gibi hamile olanlarin da hamilelik haftasinda embrionun gelişimi benim gibimi. Yüzlerce sayfa okudum 8ci haftada 12 mm olması falan yazıyor
o zaman kimsenin bu ebat olmuyormu. Şimdi bu doktor mu yanılttı beni yani.
hic agri yok cnm uc dort gun tamam oldum dedim bir iki damlayla kaldi simdide belli belirsiz hatta sanirim oldu ve bitti bile:)) okadar yogun stres yaptimki haklisin olabilir ilkkez cok yogunda sigara ictim..
gelecek ay zaten tedavi icin gidecegimya anyayi konyayi anlarim iyicene:))
Çok sagoll.dualar tutmuyormu bizi ayaktapazartesi güzel haberler alırsın inşallah .dualrımız seninle arkadaşım bizimde elimizden dua geliyor.Rabbime sığınmaktan başka çare yok...sakinleş dinginleş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?