Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

İngiltere’de araştırmacılar, insan derisinin hücrelerini sperm ve yumurtaya çevirmeyi başardı. Testlerin olumlu sonuç vermesi durumunda bu yöntem, kısırlık sorunu yaşayan çiftler için umut olabilir.

İngiltere'de Cambridge Üniversitesi’nde yapılan çalışma, çocuk sahibi olamayanlar için umut olabilir. Üniversitede görevli araştırmacılar, insan derisi hücrelerini sperm ve yumurtaya çevirdi.

Ancak oluşumlarının başında olan suni sperm ve yumurtaların olgunlaşması gerekiyor. Araştırmalarına devam eden bilim insanlarıbu çalışmayı ilk etapta farelerde deneyecek.

Laboratuvarda üretilen sperm ve yumurta hücreleri, deney farelerinin rahmine ve testislerine enjekte edilecek ve gelişimleri izlenecek. Başarı sağlanırsa insanlarda uygulanması gündeme gelecek.

Bu, kısırlık sorunu olan herkesin kendi genetiğinden bir çocuğa sahip olamasına olanak tanıyacak.

Çalışma daha şimdiden etik tartışmaları da tetiklemiş durumda. Bazı araştırmacılar, bu yönetmenin doğanın işleyişine aykırı olduğunu savunuyor. Ancak birçok araştırmacı, çalışmanın sürüdürülmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Gulneva hayirli olsun benim dok.guvenc bey canim.senin dok.baskasina birakmiyor yumi takibini biliyorum .iyide yapiyor aslinda gecen yil ben adanada bakyiriuodum yok yumi diyordu doktor ist.godince bakiyo dok.yumi var..bu sene yumiden anlayan dok.buldum olunca gidiyorum bu son yumiyi kacirdim bi gun fazla bekledim kismet diyelim..gelsin bebisler ins.

İlaca cevap vermen de güzel bir gelişme arkadaşım. Kendimizi umutsuz hissettiğimiz zamanlarda böyle haberler ne kadar kıymetli oluyor...
Dilerim tedavinin sonuna kadar böyle güzel gelişmelerin olsun...

Canım evet vardı istanbulda kar yağıyordu. Bütün dualarım seninle . Inşallah yarın çok güzel olur senin için. Yumilerin büyümüş hatta sayıları bile artmıştır inşallah

Kizlarrrrrrrr 2015 hepimize guzellikler getirsin en onemlisi bebis getirsin tabiki rabbimizin izniyle, yuzumuz gulsun evimiz cocuk sesleriyle dolsun tek tasamiz yaramizlari olsun.....bebislerrrrrrr 2015 te gelin size iyi bir anne olacagiz tamami......hepinizi opuyormutlu saglikli enonemlisi huzurlu tum sevdiklerinizle beraber guzel bir yil diliyorum

cnm belki37 yemi yazacaktin..:)

Canlar merhabaaaa... Dr a biraz gec gidebildik, haliyle gec ciktik. Simdi eve varabildik. Hamileyimmmmmm Bir kesem olusmus. Tek bebecik gelecek. Allahim herkezin dualarini duysun. Oldu sonunda. Kilolu ve 41 yasinda da hamile kalinabiliyormus. Herkese umut olsun. Allahim insallah hayirlisiyla bebecigimi kucagima da almayi nasip eder tabii ki. Hep iyi dusunmek istiyorum. 2015 hepimize saglik mutluluk huzur bolluk bereket veeeee bebis getirsin insallah. Sevgiler, opucukler herkese

Merhaba güzel ve güçlü kadınlar..
Birkaç gündür arada açıp okumaya çalışıyorum ama şöyle düzenlice okuyamadım. ve yazamadım.
Hepiniz için iyi dileklerim, göbişli, bebekli dualrım devam ediyor, Allah'ım kabul eder inşallah.. Hepimize 2015 bebeklerimizle birlikte gelsin..

Gözünaydın arkadaşım, Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin. Darısı başımıza

Sevgili Belki,
Burada gün be gün yaşadıklarını paylaştın, iyi ki de paylaştın.. Okudum kürtajını ve bazı mesajlarını kaçırdıklarım illa ki var.. Senin bu durumu bu kadar güçlü ve kendine ve Allah'a inançlı bir şekilde karşılaman beni çok sevindirdi. Elbette dualarım bu bebeğin sana güzel sağlıklı evlat olarak gelmesiydi, üzgünüm ki olmadı. Ama belki de sana çok daha güzel şeyler getirmek için kısa bir süre seninle kaldı. '' sen varsan dünya var, yoksan yok'' dedi.. En güzeli de sen bu mesajı aldın. Almayıp, hala hayatına kahrediyor da olabilirdin, kendinle gurur duymalısın.. Seni gelecek günlere hazırlamak da istedi. İnşallah, bebeğine kavuşman için atılan bir adımın taa kendisidir... Ve gelecek mutlu edecek seni inşallah bebeğin.. Vedduha süresini oku..
Bir mesajında öğrendiklerini yazmışsın, başka neler öğrendin bu tecrübenle; paylaşır mısın bizimle?

Kızım gücünün farkında olmadan yaşıyormuşsun ya sen.. :) Ne kadar güçlü ve kendine inanan olduğuınu da hatırlatmaya gelmiş demek ki :)))
Saygıyla eğiliyorum

Alara'cım hayırlı olsun, o kesenin için de sağlıkla büyüsün ve sana sağlıklı ve keyifli bir hamilelik yaşatsın.. Devamında da sağlıklı, hayırlı evlat olsun şekerim.. göbişinden öpsem :)

Geçmiş olsun canım,Bebeğin en yakın zamanda gelsin tekrar seni bulsun sevindirsin,kendine iyi bak,keşkelerle geriye dönülmüyor Malesef.

Meer nasılsın canım?

Canım gözünüz aydın yeni yıla süper bir başlangıç.
saglıkla huzurla kucagına al inşh.

Tüp bebeğe başladın mı canım, nasılsın?

Kızlar Orgalutran kullananız var mı acaba?
Ben mi beceriksiz vurmaya çalışıyorum bilmiyorum ama göbeğimi bir türlü delemiyorum. Çok acıtıyor, bunun başka bir yöntemi var mı acaba?

orgalutran kullandım ben, biraz daha kalın bir iğne olduğu için zorlanmıştım. ama inatçı olmak gerekiyor. hatta ben kanatmıştım ve morartmıştım göbeğimi.. Doktorum söylemiş olduğu için hazırlıklıydım ama ağladığım da oldu.. bi de sevdiceğim hiç bakamıyor ya.. ama asker gibi yanımda olacaksın diyordum ona yazık :)) fenayımdır yeri geldiğinde :)

sara naber kızz? biraz daha bverdin mi kiloyu? sen verirken ben alıyorum ((

Amin canım hepimize bereket getirsin inşallah ..

portakal kardeşim, gülen yüz seni.. iyi ol emi.. tuhaf ama herkesin tanıyor ve içlerini biliyor gibiyimm.... seni de seviyorum ...:)

gülneva inşallah tedavin, seni bebeğine kavuştıracak son tedavin olsun. Umarım herşey yolunda gider..

NukteK
senin mesajı bulamadığım için alıntılayamadım.. Arkadaşların mesajlarından gördüm.
Tebrik ediyorum, Allah tamamına erdirsin ve sağlıklı gebeliğin sonucu sağlıklı hayırlı bebeğini al kucağına ve keyifle büyüt inşallah.. Darısı da başımıza olsun...

Mutlu bir gebe ol..

Arkadaşlar benim transfer günüm de belli oldu. 2 Ocak cuma günü, bir mevlit kandilin de bebeklerimle ben bütünleşeceğiz inşallah.. Geçen sene ki mevlit kandilinde de nişanlanmıştık..
kısaca transferim var.. süslü anlatayım dedim :))
İyi dilek ve dualarınız da olmayı isterim..

Beni çok duygulandirdin. Hatta bu yazıyı kopya edip yanımda taşıyacagim. Bende şaşırdım gücüme.20 yıldır beklediğim bebeğim bir anda geldi ve gitti.hem sevindim hem uzuldum. Bana kattığı çok şey oldu.en güzeli Allaha olan inancimi kaybetmistim. Ama şimdi bu büyük kayba karşı çok Umutlu yum. Önceden hayata Kinim nefretim bitmek bilmiyordu. Şimdi öyle değil. Hayat herseyiyle yaşamaya değer. İsterim bana bir can Yoldaş i olsun lakin olmuyorsada Rabbimin bir bildiği vardır. Dik durmaya çalışıyorum.zaman insanı çok değiştiriyor. Yaşananlar olaylar kayiplar. Ama yinede hayat güzel devam ediyor.o gün bütün hayatım gözümün önünden geçti. Acinacak bir durumum vardı. Bebeğini kaybetmiş biriydi m.verilen o suni sancı birde üstüne. Millet o sancı yi cekiyor sonunda mükafat ini alıyor. Bense bitkin yorgun bir şekilde ameliyat haneye götürüldü m.hiçte aglamadim. Üzülme üzüldüm. Ama dedimya ne gelirse Rabbimden başım üstüne. Nedim arkadaşım. Sende çok tatlı Şevkat dolu birisin.Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…