- 7 Aralık 2013
- 5.214
- 3.508
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #28.721
Hayirli Cumalar canlarim cumanin yüzü suyu hürmetine bu topikteki bütün bayanlarin duasini kabul et Allahim bizlere hayirli evlatlar ver hakimiza hayirli degilsede hayirli kilip öyle ver Yarabbi Amin Amin Amin
diğer topikte yazdığımı okumuşssun sanırımsara_28 Dahaaa önlecelri zara dan bi dua duymuştum.. Senin için iki saattir araştıyorum sonunda buldum ohh bee..
"Yüze dost, kalbe hain olanları, hayırlı olmayanları hayatımdan çıkar Ya Rab" amin diyorum canım... Not et bu duayı niyeti ezber et ve hayatına devam et...
(Ayyyy yanlış yerde paylaşmışım)
Aaaaa bu arada bugün Dr gittim sizde oluyor mu bilmem insanların yüzüne bakıyorum soru sormak için öğrenmek istiyorum ne yapıyorlar manyak oldum valla 43 yaşında bir bayanla tanıştım ikiz hamileymiş 3. Tüpte tutmuş hadi bakalım bu güzel günde allahım bize de hayırlısıyla nasip etsinnmn
Kızlar günaydın evde oturmak ne kadar güzelmiş yawww stres yok soğuk yok test yaptıracak arkadaşlar nerde portakales senin yarın opu vardı dimi
diğer topikte yazdığımı okumuşssun sanırımnerede paylaştığın önemli değil düşünceli arkadaşım uğraşmışsın araştırmışsın çok sağol Allah razı olsun senden dua içinde çok teşekkür ederim güzel bir duaymış amin diyorum bende
sara_28 Senin sorunun neydi canım? Tiroid miydi?
Stres insan vücudunda ne gibi olumsuz etkilere neden olur?
Stresin insan beyninde yaptığı değişiklikler ilk kez bu kadar açık bir şekilde ortaya konuldu. Strese giren insanların beyninde bazıları geçici ama bazıları da kalıcı olmak üzere pek çok etki görülüyor.
Çoğunlukla insanlar stresin ani gelişen bir problem olduğunu düşünür. Patronuzuzla gün içinde yaşadığınız bir çekişme ya da iş çıkışı takıldığınız trafık strese girmenize sebep olabilir.
Kısa dönemli stres asabi, gergin, endişeli, unutkan ya da kafanız karışmış gibi hissetmenize sebep olabilir. Fakat bu etkilerstresin size verdiği zararların sadece küçük bir kısmı.
Zaman içerisinde, stres hormonu olan kortizol seviyesinin yükselmesi ile fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlığınız stresten zarar görebilir. Travma sonrası davranış bozukluğu, anksiyete ve depresyon gibi ruhsal hastalıklaklar ile kronik stresarasında doğru orantı vardır.
Peki stresli olduğunuz bir durumda vücudunuzda kalıcı ya da geçici yönde hangi değişiklikler meydana gelir?
1. Stres beyninizde asabi olmanıza sebep olan kimyasal bir değişime yol açabilir
Birçok insan stresli hissettiği sırada huysuz ve aksi olduğu için geçinilmesi zor kişiler haline gelebilir.
Baskı altındayken unutkan ve kafası karışık hissetmemiz stresin beynimizdeki yıkıcı etkilerine örnek olarak gösterilebilir.
Fransız araştırmacılar,stres tarafından tetiklenen ve beyinde sinapsların düzenlenmesinden sorumlu olan hipokampusün içerisindeki moleküllere saldıran bir enzim keşfettiler.
Bu alandaki sinapslar değişikliğe uğradığında nöral iletim faaliyetlerinde azalma görülüyor.
Bu etkiler kişinin sosyalleşme yeteneklerini kaybetmesine, çevresi ile etkileşime girmekten kaçınmasına,hafıza ve kavrama süreçlerinde sorun yaşamasına yol açıyor.
2. Kronik stres beyninizi küçültebilir
Stresli bir hayat beyninizde duygulardan, otokontrolden ve fizyolojik fonksiyonlardan sorumlu olan bölgelerdeki gri maddenin azalmasına sebep olarak, hafıza ve öğrenme kapasitenize zarar verebilir.
Kronik stres ve depresyon, beyninizde prefrontal kortekste yoğunluğu azaltarak duygusal ve kavramsal bozulmalara yol açabilir.
Araştırmacılar bu etkinin özellikle genetik olarak ruh ve sinir hastalıklarına yakalanmaya yatkın olan kişilerde beyin hücreleri arasındaki sinaptik iletimin kopmasına sebep olduğunu söylüyor.
2008’de fareler üzerinde yapılan bir deneyde kısa süreli stresin bile beyindeki hafıza ve öğrenmeden sorumlu bölgelerde iletim problemleri yaratabileceğini ortaya çıkardı.
3. Stresli olaylar beyin hücrelerinizi öldürebilir
Yeni bilgiler öğrenmeye devam ettiğimiz sürece beynimizde hipokampusde nöronlar üretilmeye devam edecektir.
Fakat sürekli stres beyninizde hipokampusde yeri nöronların üretim sürecini durdururabilir, ayrıca hipokampal hücrelerin arasındaki iletişimin hızını da etkileyebilir.
Yapılan bir araştırmaya göre stres içerisinde olan bir insanın beyni normale göre daha çok miyelin üreten hücre ve normalden daha az nöron üretiyor.
Kortizolün yarattığı yıkıcı etkiler yüzünden hipokampus duygusal sıkıntıya karşı çok savunmasız hale geliyor.
4. Stres beyindeki tehdit tepkilerini tetikleyerek hafıza kaybına sebep olabilir
Kortizol beyindeki aktiviteleri engellediği için beyinde duygusal tepkileri ve motivasyonu kontrol eden ana merkez olan amigdalanın büyümesine sebep oluyor.
Amigdala beyinde korku ve tehdit kavramlarından sorumlu olan bölge olarak biliniyor.
Bu bölgedeki aktivitelerin artması kişinin tehdit altında olduğu düşüncesine kapılmasına ve yeni bilgileri kavrama yeteneğinin zarar görmesine sebep oluyor.[/QQUOT]
Ayrıca emziren annelerde süt üretimini azaltıyor... Sonra ver elini aptamil.... Hiç gereee yok. .. Mutlu ol, stresi salla gitsin.. Bebişler memeden süt içsin...
Monkey ben araştırıyorum. nasılsa sen de İzmir desin.. Öğrendiğimde seni bilgilendiriririm.
Günaydın, ben akapunktura gidiyorum, bilinçaltı ve geçmişte yaşanılan olumsuz olayların etkisinden arındırılmaya çalışılıyor. Sizin bakış açınız da önemli inanmıyorsanız etkisi olmaz, kan dolaşımını hızlandırıyor rahim bölgesinde. Dr. 40 üstü 2 hastadan birinde başarılı hamişli sonuç aldığını söyledi. Vücuda elini değdirmeden enerji veriyor, kan dolaşımını hissedebiliyorsunuz. Biraz pahalıca. Düşünülüyorsa işin ehli bulunmalı.
Tşkr memnun olurum. İst.daki son denemem, olumlu sonuç alamazsam izmir de deneyeceğim.Bununla ilgili izmirde reiki uzerine iyi bir isim biliyorum ben turgay hoca... Pamuk gibi kendisi... Ben reiki 1 almistim ondan.... Saglik isleri bebisler derken 2 ye gidemedim... Ilgilenen olursa òzelden tel verebilirim.... En azindan kendisi ile tel.de gŏrüšüp yumoslara ne kadat faydasi olur görüşűlebilir... Derim ben....
Kızlar,
sabahtan beri düşünüyorum ve kararımı verdim.Benim normal koşullarda adet olmuş, bitirmiş ve bugün artık HSG'ye hazır olmam gerekiyordu. (Bi çektiremedim şu filmi) Ama ben hala adet görmedim. Bugün iş çıkışında gidip kan verip Beta HCG'ye baktırmayı düşünüyordum. Ama sonra vazgeçtim. Olayları akışına bırakmaya karar verdim. Zaten gebeliğin ilk haftalarında yapılacak hiçbir şey yok.. Kesenin görülmesi ve kalp atışının duyulmasına kadar bekleyeceğiz zaten gebe olduğumu öğrensem bile.. Onun için ne test yaptırıcam ne de takip ettiricem. Heeeeeeççç bişii yapmadan 15 gün daha bekleyeceğAdet görürsem gidip film çektiririm. Olmazsam randevu alır bebişimi gömeye giderim.
Tşkr memnun olurum. İst.daki son denemem, olumlu sonuç alamazsam izmir de deneyeceğim.
Kızlar,
Yeni haberlerim var :) iki yavrum da güzelce bölünmüşler, abileri onları hemen dondurmuşlar, transfer gününe kadar anneciklerini bekleyeceklermiş :)
Şu mübarek Cuma gününde Allahım bizlerin yavru yakarışlarına hayırlısıyla olumlu sonuçlarla cevap verir inşallah...
Çok şükür Rabbime, dualarımız devam etmeli, hiç durmamalıyız...
Bundan sonraki aşamam belli, ocak ayı sonuna doğru tekrar miyom ameliyatına giricem, ikinci adet sonunda da Allahım izin verirse de transferimi olucam :) Kısaca Mart sonu-Nisan başı gibi Allahın izniyle trasfer olur inşallah :)
40 Asistana iletelim bari transfer günümü :) daha çok var ama çok şükür çoğu gitti azı kaldı :)
Kızlar,
sabahtan beri düşünüyorum ve kararımı verdim.Benim normal koşullarda adet olmuş, bitirmiş ve bugün artık HSG'ye hazır olmam gerekiyordu. (Bi çektiremedim şu filmi) Ama ben hala adet görmedim. Bugün iş çıkışında gidip kan verip Beta HCG'ye baktırmayı düşünüyordum. Ama sonra vazgeçtim. Olayları akışına bırakmaya karar verdim. Zaten gebeliğin ilk haftalarında yapılacak hiçbir şey yok.. Kesenin görülmesi ve kalp atışının duyulmasına kadar bekleyeceğiz zaten gebe olduğumu öğrensem bile.. Onun için ne test yaptırıcam ne de takip ettiricem. Heeeeeeççç bişii yapmadan 15 gün daha bekleyeceğAdet görürsem gidip film çektiririm. Olmazsam randevu alır bebişimi gömeye giderim.
En az üç seans oluyormuş Seansı 100 lira.. Evet ben faydasını görmeye başladım. gerçi benim daha çok yeni ama yine de iyi geldiSeans ücreti kaç tl ve kaç seans gerekliymiş? Siz faydasını görüyormusunuz?
Kısmet, göreceğiz bakalım neyi göreceksek. Ya kese ya kırmızı bir renk daha önce 2 kez bu aşamayı yaşamış olduğum için artık relaxım. 2 si de düştü. Düşecekse zaten düşecek. Doktor bile tutamaz. Hayırlısı olsun.Insallah pozitiftir... Insallah kese görünür... Insallah kalp atımı alınır... Insallah saglikla icinde büyür.... Iyi haberlerini alırız...ayrıca duruma karşı tutumun harika.... Cok hosuma gitti..
Kısmet, göreceğiz bakalım neyi göreceksek. Ya kese ya kırmızı bir renk daha önce 2 kez bu aşamayı yaşamış olduğum için artık relaxım. 2 si de düştü. Düşecekse zaten düşecek. Doktor bile tutamaz. Hayırlısı olsun.
Ben hamile olma fikrini değil sadece olmama fikrini de gayet rahatlıkla karşılıyorum ki şu an...rahatlığım sadece gebe olduğuma inandığımdan değil ki.. Elimden bişey gelmediğini bilip kabul etmemden..Ahahahahhahahaha hadi bakalım kaç gün dayanacaksınn:)
Dİlerimm hamilesindir hayatımm...
Moral bozmiyim ama gecen sene 15 gün geciktimm.. Daha 5. gün olmustu idrar yaptım negatıf cıktı.. Sonra dedıler ki ıdrarda cıkmıyor hopp kan testı yaptım onda da cıkmadı.. Sonra gunler gectı ben de tık yok dedıler kı gec dollenme olabılır bende 15. gün filandı sanrım yooo 13. gün kalktım doktora gittimm ultrasonla baktı orda bısı var ama bu sokulme anıda olabılır kan tstı yapalım dedı yaptık aradı malesef gebe degılsınız dedı.. TElefonu kapadım benım serefsız geldı ahahahahah ...
Ama bu sene bereket senesi yaa ben öyle kodladımm.. Bereket ve şifaa..
O yüzden sen hamilesinn ya da hamile hazırlıgında ahahahah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?