Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Geçmiş olsun arkadaşım. Kalsiyum alman gerek. Lohusa hummasını önce kedilerimde yaşadım. Ardından Kurban bayramında doğum yapan arkadaşım geçirdi. Çekene de bakana da zor bir durum. Fazla emzirmekten oluyormuş. Aklında olsun böyle bir durumda hemen doktora, acile, bir sağlık kurumuna git. Bir şişe serum ve ilaç takviyesiyle çabucak toparlanırsın. Muhtemelen gitmişsindir ama ben yine de yazayım. Yaşadığın diğer sorunlar da sanırım ona bağlı. Bu aralar yapman gereken tek şey güzel beslenmek ve bol bol dinlenmek. Tek ilgi alanın sen ve bebeğin olmalı. Bol su iç. Susuzluk ta iyi değil senin için. Her öğün bir kase yoğurt yemeye çalış. Çörekotu da sütünün inmesini sağlar. Bir tatlı kaşığı her öğün. Sık sık bebeyağıyla masaj yaparsan ağrıların da hafifler, emzirmek te daha keyifli olur. Mastit olduğunu sanmıyorum ama doktorla bir görüş. Emzirdikten sonra göğüs uçlarını bebeyağı ile silebilirsin. Emzirmeden önce de suyla ıslatırsan daha az acı ve yara olur. Basurun için zeytinyağlı ılık suda oturma banyosu deneyebilirsin. Bir de itebilirsen başını içeri itmeye çalış. Hiç değilse ağrı hafifler biraz. Uçuk için sarımsak öneririm. Bir kaç gün ara ara tekrarla. kurutur ve bulaşmasını önler. Krem türü ürünler sulandırır ve dağıtır, çok uğraşırsın. Ense ve baş ağrısı için ılık duş, masaj ve uyku iyi gelecek ama kendine zaman ayırman gerek.
Kaşlar saçlar kolay. Bir kuaföre bir saat ayır, düzelir. Uykusuzluk için de doktoruna sor sakınca yok derse 1 gripini çayla iç. Sana 5-6 saat zindelik verir. Tabi acil durumlar için. Sürekli yapma. Kızına mamanın yanında süt, bal ve haşlanmış yumurta sarısını çırpıp şekerle tatlandırarak verebilirsin. Annemin meşhur tarifidir. Kardeşim 40 günde sütten kesilince bununla beslemiş. Hem anne hem baba tarafında en uzun kişi kardeşim şimdi. Kayınvaliden ve emzik için önerim yok. Bence dokunma, o da emsin. Bakarsın sever.
Zor olacak ama kızına bir gün boyunca kayınvaliden baksın. Sen güzel bir banyo yapıp dinlen. Uyanınca kuaföre git. Hem iyileşme sürecin hızlanır, hem moralin yerine gelir. Tekrar geçmiş olsun arkadaşım. Kendine iyi bak ki beben de mutlu ve sağlıklı olsun.

Geçmiş olsun,doğumdan sonra bazı kişilerde olabiliyor,göğüslerinin üzerine saf sabunla hazırlanmış sıcağa yakın suyla havluyu ıslat üzerlerine ört en azından rahatlatıyor,yaraların içinde çinko Özlü krem iyi geliyor,her türlü yaraya kullanabilirsin.

26 yaşındayım dıştan görenler 18 yada 20 sanıyorlar. minyon olmamama rağmen yaşımın küçük gösterdiğini söylüyorlar ama yumurta yaşım 40 üzeriymiş
FSH'ın da 13 çıkmış galibaÇıkan değerlere aldanma, onların etkisi altına girip de o ruh durumunda ısrar etme.. Dur. Herşeyden önce umut beslemek şart. Ne mucizeler oluyor hayatta. Hoşgeldin aramıza.

2220 günaydın zanork naber arkadaşım senı takip edemedim dr o karlı hava da gitmiştim korktuğun gibi olmamıştı sonra tekrar gidecektin ??

Günaydın arkadaşım. Önemli bir gelişme yok şimdilik. Kist ve rahim inceliği var. Kist küçülüyor, rahim kalınlaşmıyor. Bugünlerde adet olmayı bekliyorum. Cuma yine kontrol için çağırdılar. Kısmet...

26 yaşındayım dıştan görenler 18 yada 20 sanıyorlar. minyon olmamama rağmen yaşımın küçük gösterdiğini söylüyorlar ama yumurta yaşım 40 üzeriymiş
selam canim.aynisini banada bircok doktor söyledi maalesef sen antalyadami tedavi oluyorsun batu beyde? birde bir evladin varmis allah bagislasin. Kac yumurta toplandi canim

Günaydın, e-sağlık arkadaşım. Bilgiler için teşekkür. 1 yaş altı çocuklara bal verilmez diye biliyordum. Bal kavanozlarında da bu not yazılır, annenin bir bildiği varmış demekki.

Tamamen kocakarı sistemi. Yok öyle e-sağlık falan. Teknolojik miyim ben?
O zamanlar her şeyin doğalını buluyorlarmış. Kimse de bebeklere bal verilmez dememiş herhalde ki içirmiş bize. Gerçi tarifi duyduğumda çocuktum ve çiğ yumurta fikri o kadar kötü gelmişti ki yıllarca yumurta yiyemedim. Hala süt içemem, rafadan yumurtanın yanında bile oturamam
Doğrusu kaynamış yumurta sarısı eklemekmiş. Bal fikri kötü geliyorsa şeker de eklenebilir ama şeker baldan çok daha zararlı. Oysa anne sütünün tadı tatlımsı. O yüzden balı tercih ederim kendi adıma.

Hayırlı haberlerle gelirsin inşallah,sende endometrioze mi vardı benim gibi.

Günaydın arkadaşlar,
Bugün doktora gidecek arkadaşlarımız vardı, dualarım sizlerle... Gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyorum.
Bu arada benim miyom ameliyatı görüşmem tekrar başladı, Cuma sabah Zeynep Kamilde kontrolüm var. Hayırlısıyla şu ameliyatımda bitse, üşüyen bebişlerimi ısıtsammmm :)

Bildiğim kadarıyla anne sütüne en yakın sütkeçi sütü. Birde badem sütü bir de (domuz sütü ama biz onu kullanmıyoruz ahaha) öyle aklıma geldi söylimm dedim

yeteeeeer bugün nasılsın canım? Kendini toparladın mı biraz?
Bugün çok güzel güneş var dışarıda dilerim bende güzel haberler alırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…