- 7 Mayıs 2013
- 375
- 610
- 358
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #29.501
Geçmiş olsun arkadaşım. Kalsiyum alman gerek. Lohusa hummasını önce kedilerimde yaşadım. Ardından Kurban bayramında doğum yapan arkadaşım geçirdi. Çekene de bakana da zor bir durum. Fazla emzirmekten oluyormuş. Aklında olsun böyle bir durumda hemen doktora, acile, bir sağlık kurumuna git. Bir şişe serum ve ilaç takviyesiyle çabucak toparlanırsın. Muhtemelen gitmişsindir ama ben yine de yazayım. Yaşadığın diğer sorunlar da sanırım ona bağlı. Bu aralar yapman gereken tek şey güzel beslenmek ve bol bol dinlenmek. Tek ilgi alanın sen ve bebeğin olmalı. Bol su iç. Susuzluk ta iyi değil senin için. Her öğün bir kase yoğurt yemeye çalış. Çörekotu da sütünün inmesini sağlar. Bir tatlı kaşığı her öğün. Sık sık bebeyağıyla masaj yaparsan ağrıların da hafifler, emzirmek te daha keyifli olur. Mastit olduğunu sanmıyorum ama doktorla bir görüş. Emzirdikten sonra göğüs uçlarını bebeyağı ile silebilirsin. Emzirmeden önce de suyla ıslatırsan daha az acı ve yara olur. Basurun için zeytinyağlı ılık suda oturma banyosu deneyebilirsin. Bir de itebilirsen başını içeri itmeye çalış. Hiç değilse ağrı hafifler biraz. Uçuk için sarımsak öneririm. Bir kaç gün ara ara tekrarla. kurutur ve bulaşmasını önler. Krem türü ürünler sulandırır ve dağıtır, çok uğraşırsın. Ense ve baş ağrısı için ılık duş, masaj ve uyku iyi gelecek ama kendine zaman ayırman gerek.
Kaşlar saçlar kolay. Bir kuaföre bir saat ayır, düzelir. Uykusuzluk için de doktoruna sor sakınca yok derse 1 gripini çayla iç. Sana 5-6 saat zindelik verir. Tabi acil durumlar için. Sürekli yapma. Kızına mamanın yanında süt, bal ve haşlanmış yumurta sarısını çırpıp şekerle tatlandırarak verebilirsin. Annemin meşhur tarifidir. Kardeşim 40 günde sütten kesilince bununla beslemiş. Hem anne hem baba tarafında en uzun kişi kardeşim şimdi. Kayınvaliden ve emzik için önerim yok. Bence dokunma, o da emsin. Bakarsın sever.
Zor olacak ama kızına bir gün boyunca kayınvaliden baksın. Sen güzel bir banyo yapıp dinlen. Uyanınca kuaföre git. Hem iyileşme sürecin hızlanır, hem moralin yerine gelir. Tekrar geçmiş olsun arkadaşım. Kendine iyi bak ki beben de mutlu ve sağlıklı olsun.
Geçmiş olsun,doğumdan sonra bazı kişilerde olabiliyor,göğüslerinin üzerine saf sabunla hazırlanmış sıcağa yakın suyla havluyu ıslat üzerlerine ört en azından rahatlatıyor,yaraların içinde çinko Özlü krem iyi geliyor,her türlü yaraya kullanabilirsin.
Kızlarrr yarın sabah 09:30'da transferim varr haberr geldiii :)
Net bi bilgi yok ama 5 tanesi iyimiş. Dilerim yarın her şey yolunda gider..
Kızlarrr yarın sabah 09:30'da transferim varr haberr geldiii :)
hadi hayırlısı... inşallah herşey yolunda gider bebişlerine kavuşursun.. inşallah!!!!
Aminnn canımm inşallahhh rabbimm üstümüzden eksiltmesin bereketini artık anne olalım hepimizGeri sayım başlasınnnnnnnnnnn
Güzel güzel, sakin sakin al kuzularını. İnşallah önce göbek sonra bebek haberlerine ortak olalım. Rabbim yavrularına can versin
teşekkür ederim:) sıcak papatyalı suya daldırıyorum memişleri o da iyi geldi... çinko özlü krem???
sagol canimm.. insallah yarin guzeel haberlerpaylasabilirim
hadi hayırlısı bol şans canım allah yardımcın olsunKızlarrr yarın sabah 09:30'da transferim varr haberr geldiii :)
HAHA bi gün bizede lazım olur diye aldım ,emzirebilsem bariii..@portakales yarın sana bebişlerini getirecek önemli bir gün dualarımız seninle şeker kız o büyülü anın tadını çıkart emi ve iyi dinlen canım kocaman kocaman sarılıyor karnına senin bize verdiğin enerjinden gönderiyorum rabbim yar ve yardımcın olsun inşallahAyva çekirdegiiii kaynatılırrr o jöle memişe sürülürrr pek iyi geliyormuss kayınvalidem görümceme yapmıştı canım..
Lansinoh Lanolin Göğüs Ucu Kremi
valla yine imzanı atmışsın.. öncelikle hayır, dr. a gitmedim..aklıma bile gelmedi... çektim durdum.. basur için bişii yapamadım..öyle dışarı pırtlayan bişi yok ..valla iki tane fitil kullandım...belki sütü o etkilemiştir..sarımsak derhal uygulanmıştır. ılık duş da tamam.. masaj tırt.. kuaför malesef evime 6 km. uzaklıkta.. ve yürüyerek gitme şansım yok.. araba da eşimde.. akşam geliyor.. rapunzel gibi taradım.. taradıkça kabardı kabardıkça kükreyesim geldi.. anacıımın yaptığı yemeniylen dizginliyorum.. bebek için verdiğin tarifi not defterime yazdım.. fakat daha 40 çıkmadı erken değil mi???? kayınvalidem zaten kıza bakıyor ama kız ona bakmıyor... mık mıyk.. illa bana gelecek meme isteyecek ve ağlayacak... babaanne ve emzik fikrin harika... teşekkürler
Aminnn canımm inşallahhh rabbimm üstümüzden eksiltmesin bereketini artık anne olalım hepimiz
Ayva çekirdegiiii kaynatılırrr o jöle memişe sürülürrr pek iyi geliyormuss kayınvalidem görümceme yapmıştı canım..
Lansinoh Lanolin Göğüs Ucu Kremi
HAHA bi gün bizede lazım olur diye aldım ,emzirebilsem bariii..@portakales yarın sana bebişlerini getirecek önemli bir gün dualarımız seninle şeker kız o büyülü anın tadını çıkart emi ve iyi dinlen canım kocaman kocaman sarılıyor karnına senin bize verdiğin enerjinden gönderiyorum rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah
Ayva çekirdeğini annem de yüz nemlendirici olarak kullanıyor. İyi oldu hatırlattığın. Sağol
amin canımAhahah aminnn canımmm rabbime emanett inşallah.
Sevginiz isimleriniz bekleyişleriniz gönlümün bi kenarında o anı yaşarken anıcam hepimizi...
Rabbiimm bir mucize gibi peşi sıra hepimize anne olmayı nasip etsin.
Hadi bakalım portakal kardeş.. Umarım herşey yolunda gider ve sonu bebekli biter. Dualarım seninleKızlarrr yarın sabah 09:30'da transferim varr haberr geldiii :)
Hadi bakalım portakal kardeş.. Umarım herşey yolunda gider ve sonu bebekli biter. Dualarım seninle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?