- 26 Ağustos 2013
- 2.095
- 3.742
- 178
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #30.221
evet canım aynen öyle.. kadın kaynaklı sorunlarda alternatifler çok fazla ama erkek kaynaklı sorunda genel bir çözümsüzlük var.. imsi yada diğerleri bir yere kadar yardımcı yan etkenler.. istersen en iyisini seç o sperm yumurtayı bir yere kadar ilerletiyorsa buna çare bulmak çok zor çoğu zaman imkansız.. ve sperm üzerindeki hasarlar sorunlar düzelmek bilmiyor:)
bizede yıllardır kime gitsek sorun yok hallederiz dediler:) hiçbir doktorun sperm asla umrunda olmaz yeterki sperm çıkışı olsun.. spermi embriyologlar seçtiği için doktorlar o kısma takılmayı hiç sevmezler... adamlar kafayı yumurtaya takmışta sen nekadar kaliteli yumurta yaparsan yap spermde bitiyor çoğu şey erkek infertilitesi varsa..
Hepimizin dileği gerçek olsun. Senin için de bu sene için hedef tek tedaviyle gerçek olması olsun... :)
Ne ise hayırlısı o olsun gerçekten herkes adına... Uzun uzadıya yorulmadığımız, su gibi akıp geçen, iyi sonuçlanan...
Ben (aaa bak şimdi geriye dönüp okumadım ama ne zamandır görmüyorum inşallah keyfi sağlığı yerindedir) @ismihan_sultan gibi saldım çayıra mevlam kayıra durumundayım, ya tutarsa diyerek kendi transferlerimize devam ediyoruz :)))))) Mevcut tedavilerde de dondurulmuşlar var diye itekleye itekleye gitmiştim. Şimdi yeni baştan başlar mıyım hiçç fikrim yok. Zaten sevgilim istemiyor, başlarım tüpüne de..... çok ayıp yorum getirdi hahahah. İğnelerde yaşadıklarımız daha doğrusu beni gördükçe bir şey yapamamak onu çok hırpaladı, bir şey yapamıyor olmaktan dolayı da gergin oluyor çoğunlukla... Bir sperm verip sonrasında hiçbir şey yapmadan sadece muayenelerde, tedavilerde öylece yanında durmak, sadece göz yaşını silebilmek, her şeyin senin üzerinden ilerlemesine bir şey yapamamak ağır dedi, her gece o iğne kabusunda döktüğün göz yaşlarını istemiyorum dedi... Bebek de istemiyorum dedi :) Sen ne istersen yanındayım ama bu kadar hırpalanmanı katiyen istemiyorum diye de ekledi.
Tüplerin açıldığını bildiğinden beridir de, bizim bebek derdimiz yoktu, tüpler kapalı dediler bir daldık tüpçüye çıkamadık şimdi açık, bence hiç gitmeyelim diyip duruyor. Bu durumda top bende, canım isterse ilerlemek üzere rölantide beklemedeyiz anlayacağın.
Selman Bey'i insancıl yanı ve doktor olarak çok severim ama bu işlere araştırıp başlamamıştım, tercih ederek gitmemiştim, yakın diye gitmiştim gitmişken de kalmıştım :) Gidersem yeni bir yere şans veririm herhalde, mantıklı olan o. Ama şimdilik hiç fikrim yok, gidesim de :)
Di mi di mi ya olursa :) ben bu motivasyonla hemen sevgiliyle buluşayım, canına minnet hahahahaYokk bence de yapmaaa senin garantiii olacakkk en normalindenn ama bi tatilee çık heleee o zaman hihihihihihi
Burdaaaaaaaaaa :)aaa nerede o azimli wishhduygu... canım tabi kendini yoğun iş temposuna verdin, işler yoğun olunca herşey dahada ağır gelebiliyor..
zaten ben bi doktora takılıp kalmaya kendim içinde dahil çok karşıyım.. bunu yıllar içinde tecrübeylede sabitledim ama işte okadar alışıyoruzki o doktorlara içimizde kocaman bi sevgi bile büyütüyoruz... canım sen yaza kadar bi tedavi daha araya sokarsın bana öyle geliyor.. sakın salma sonra toparlaması zor oluyor..
evet canım aynen öyle.. kadın kaynaklı sorunlarda alternatifler çok fazla ama erkek kaynaklı sorunda genel bir çözümsüzlük var.. imsi yada diğerleri bir yere kadar yardımcı yan etkenler.. istersen en iyisini seç o sperm yumurtayı bir yere kadar ilerletiyorsa buna çare bulmak çok zor çoğu zaman imkansız.. ve sperm üzerindeki hasarlar sorunlar düzelmek bilmiyor:)
bizede yıllardır kime gitsek sorun yok hallederiz dediler:) hiçbir doktorun sperm asla umrunda olmaz yeterki sperm çıkışı olsun.. spermi embriyologlar seçtiği için doktorlar o kısma takılmayı hiç sevmezler... adamlar kafayı yumurtaya takmışta sen nekadar kaliteli yumurta yaparsan yap spermde bitiyor çoğu şey erkek infertilitesi varsa..
inşallah sağlıkla alırsın bebişini kucağına canımSelam,
41 olmama 1 ay kaldı ve hamileyim. Üstelik bu 40. yaşımda 2. hamileliğim..İlki düştü, dilerim bu kez devam edecek..
ben artık rabbime teslim ettim kendimi rabbim isterse olu. hayırlısı belkide buben 40 ın üstündeğim olmadı tüple olmasınada razıyım
Benim kuzenimin biri 43 te ilk çocuğunu, biri 43 te ikinci çocuğunu doğurdu normal yolla gebe kalarak. Ha ben 37de tüp yapmak zorunda kaldım o ayrı:)inşallah sağlıkla alırsın bebişini kucağına canım
Bugün 2015'in ilk kitap alışverişini yaptım... Evet itiraf ediyorum indirim vardı, DNR ile karşı karşıyaydı, üstelik hiç gereğide yoktu ama pul işli mini bir elbiseyle pofuduk yelek de aldım kendime :)))))))))))) İhtiyacı olanlar varsa resmini yollayayım çok güzel indirim kaçırmayın (kendime azıcık ortak edeceğim sizi de iki arada bir derede hahahah)
Neyse DNR'da kitaplarımı alırken kasadaki çocuğun söylediği şuydu "her türü okuyorsunuz sanırım" :))))
Asıl alacaklarım M.Feyzioğlu ile A.Şık kitaplarıydı onları aldım, yanlarında tek duran incecik bir kitap vardı. Biri almış bakmış, oraya koymuş kesin... Hani şu benim şezlong kitapları dediğimden, kolay okunan, hayatın içinden, beyni yormayan, konuşur gibi olanlardan bu yaz Kocan Kadar Konuş ile 2-3 saatte kahkahalar atmıştım. Bu da o cinsten...
En yakın arkadaşım ki yaşdaşım olur... Bizler gibi bebeklerle vs. değil sevgililerle boğuşuyor. Henüz sevgili aşamasında kendi deyimiyle "ben çocuk zamanına gelirsem tüpte 1 aylık yapıp koyarlar direkt sorun olmaz" diyor :) Çok kısa zamana benzer sıkıntıları olan ve e yetti be! dedirtip yarıda bıraktığı 2 macerayı tecrübe etti. Üstelik birine daha bu hafta sonu eee yetti be dedi...! Tam onluk diyerek aldım. 1 ay yurtdışında olacak ve bu sabah erken saatlerde uçtu. Kitap ise hepsinin üzerine tesadüfen bugün bana gösterdi kendini... Şimdi sayfa sayfa resimleriyle okutuyorum ona, gelince kendisi alacak. ilk 15 sayfayı bugün yolladım. Çok kayda değer bir şey çıkar mı bilmem ama kendimize dışarıdan bakmaya yarayacaksa niye olmasın :)
Hani rahat okunacak, kafam da dağılsın başka bir dünyada neler yaşanıyor diyorsanız öneririm. İlk 15 sayfa kolay okunacağını gösteriyor :)
Ensucugum bu morfolijideki dna hasari diye bişeyi var.bizim yatin doktor gorusmemiz var .kan pihti lama si adına. Sence benim bu gelismeyen gebeliğim in eşimin spermleri ile ilgili olması olasiligi varmi .var ise neye nasıl baktırmaliyiz. OpuyorumEvet haklısın arkadaşım aynen öyleee...
Ben şimdi çıkıyorumm akşam vakti görüşürüz evden :)))
Di mi di mi ya olursa :) ben bu motivasyonla hemen sevgiliyle buluşayım, canına minnet hahahaha
Burdaaaaaaaaaa :)
Azmimi tüpçüden aşk böcüğüne çevirdim azıcık, şimdilik :)
İlk hareket önemli... Sonra ıncığını çıkarana kadar, doktorunu hemşiresini o ne bu ne şu ne şu niye böyle diyerek boğacak kadar dalarım içine biliyorsun :) Yeter ki ilk adımı atayım... Sizlerin coşkusu bulaşır bana biliyorum kendimi dondurulmuşlar için aman bir sonraki ay bir sonraki derken sizlerle kervana katılmak için hemen aksiyon almıştım :)
Kesinlikle sen haklısın. Senin söylediklerini, tecrübelerini önemsiyorum biliyorsun... Benim muhafazakar yanım çoktur. Bir şeyi hemen benimsemem, içselleştirmem ama benimseyince de bırakmam, vazgeçmem zor olur. Üstüne iletişim de iyiyse tamam ne gerek var diyebiliyorum doktor veya herhangi bir konuda... Gerçi dondurulmuşlar olmasa aynı yere gitmezdim senin tecrübelerini feyz alarak onu da biliyorum :) Bitti artık, gitmeme gerek yok :)
Dediğini de iyi biliyorum ara verilince başlanmıyor, rahata alışmaya da çok hazırız... Sigarayı bırak, yaşamını düzene koy, programlarını tedavilere göre hazırla, iğne kabusuna dayan, ilaçları takip et, iki toplantı arasında git muayene ol, o bu şu derken bazen o boğuluyor insan... En zoru ki düzenli beslen... Uuuu işte en zoru. Bazen 22 de bazen 20 de akşam yemeği mi olur :) Oluyor işte... Rahata alışmak konusunda benim zaten arızam var... Hemen alışırım, enerji fazlam başlayınca var, başlamış bir şey yoksa tembellikte üstüme kimseyi tanımam :))))
Yine de eşimi hırpalamayacağım, üzmeyeceğim, yormayacağım şekilde belki bu sefer eve değil işe yakın bir yerle yaza olur... Bahara olur... Belli mi olur benim sağım solum bir bakmışsın bir daha ki aya sana eşlik ederken bulurum kendimi :) Çok şükür genelde (zaruri haller dışında) kendim için ne istiyorsam hep onu yaptım... Bunda da canım isterse ne isterse onu yapacağım... Maddi manevi engelim olmasım yeter ki, desteğim çok... Sevgilim var, ailem var, dostlarım var, en çok da sizler varsınız... Daha noooolsun
Yanlis yere yazmışımEnsucugum bu morfolijideki dna hasari diye bişeyi var.bizim yatin doktor gorusmemiz var .kan pihti lama si adına. Sence benim bu gelismeyen gebeliğim in eşimin spermleri ile ilgili olması olasiligi varmi .var ise neye nasıl baktırmaliyiz. Opuyorum
Canım ben senin bu tedavinde hamile kalacağını hissediyorum. Ama ne olur bu son tedavinmiş gibi gir bu işe. Kendine bu kadar tedavi olurum diye hedef koyma. Bir de sana bioenerji öneririm tedaviye başlamadan ve transfer öncesinde.
Ben hiç dondurulmuşum kalmadı diye üzülmüştüm mesela. Bioenerji uzmanı gerek kalmayacak ki demişti ve beni çok rahatlatmıştı ve şartlandırmıştı.
Ensucugum bu morfolijideki dna hasari diye bişeyi var.bizim yatin doktor gorusmemiz var .kan pihti lama si adına. Sence benim bu gelismeyen gebeliğim in eşimin spermleri ile ilgili olması olasiligi varmi .var ise neye nasıl baktırmaliyiz. Opuyorum
Âmin canım inşallah tez vakitte olsun hepimize.Allah razı olsun canım benim darısı size inşallah
Ah iste bu son durak degil dusuncesini kirman lazim canim. Bu noktada iste bioenerji isine yarayabilir. Ben sana ozelden yazarim adini sanini.Cok iyi bir hastanedesin. Emin ellerde. O yuzden rahat ol.çok sağol canım inşallah.. ben buranın son durağım olmadığını düşünüyorum nedense.. zaten cnm bir kaç deneme sonra direk yumurta donasyonuna yöneleceğim..
bioenerji uzmanı olarak kime gidiyordun sen cnm ismini yazmıştın ama not almamıştım.. ama çok iyi bir yere gittiğini hatırlıyorum.. benim tedavim başladı başlayacak faydası olurmu acaba en azından gidip bir kez olsun görüşürüm ne kaybedeceğim..
bu tarz yerlere karşı olduğumu düşünen çok arkadaş var, aslında hiç karşı değilim ve yıllarca ne duyduysam araştırıp gittim, doktorum nereye git dese gittim, bioenerji uzmanına yıllar önce bir kaç kez kez gitmiştim ama ben daha çok üreme koçuna gitmiştim.. aslında sorun ne maddi nede boşuna gitmeyeyim diye düşünmekle ilgili değil.. tek sorun çok bıktım extra uğraşlardan.. wish duyguyu bu sebepten çok iyi anlıyorum..
Hayır patolojiye gitmedi. Onlar bişey demedi bizde istemedik. Bizim kendi kanaatimiz bu yönde yani yaptirmis olduğumuz humongenetik tromboli panalinde bende çok hafif derecede kan pihtilasmasi vardı. İlaçta kullanmayın ca biz bu pıhtılaşmadan dolayı zannettik. Yani ortada kesin bir netice yokgördüm canım.. canım tam kapsamlı dna hasarına kadar inceleyecek bir semen testi yaptırmanız gerekli.
çoğu hastane yüzeysel yapıyor sayı, hareket ve yıkama sonrasındaki duruma bakıyor.. o şekilde bir test işinize yaramaz..
grade kaliteleri, sayısı, hareketi, dna hasar oranlamaları, morfolojisi ve başından kuruğuna kadar tam kapsamlı bi inceleme yapacak bir yerde test yaptırın..
birde istersen ayrı bir test olarak spermin genetiğine baktırabilirsiniz..
bundan kaynaklıdır diye kesin bişey diyemeyizki cnm sende patalojide pıhtılaşma sorunu diye çıkmamışmıydı..
Ne güzel sonlara yaklaşmışsın:) darısı başımıza. Bizde de erkek ismi belli de kız olursa aynı durumdayız:) Benim aklımda, Ela, Zeynep, Defne, Ayşe, Sare var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?