- 26 Ağustos 2013
- 2.095
- 3.742
- 178
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #30.341
Boşa korkmuşum çok rahatladım sonra .Genel sağlık içinde çok iyi .Görseniz 7-8 yaşında tatlı kızlar geliyor.Normal dr şifa bulamayıp bu yolu seçen ve memnun olan .Ama dr deneyimi çok önemli .Bunu uygulayanın mutlak dr olması şart.Sertifikalı olanlarıda duymuştum.Genelde dahiliye ya da endokronoloklar bu branşı seçiyor.
Genelde sabahları zor kalkarız ve üzerimizden tır geçmiş gibi his olur ya .Onlar bile bıçak gibi kesiliyor inan ki .
Günaydın günaydın günaydınnnnnnnnnnnnn hatta yeni uyananlara tünaydınnn...
Geç eve gittiğimden baykuş gibi uyumuyorum, sabah işim var diye horoz gibi erken kalkıyorum bu aralar ayı olmak istiyorum mümkünse :)))
Mesajlara bakacağım ama önce hey @Herseyguzelolcak aradın mı merkeziii?
Sabah endol vajinal miymiş? diye kalkacaktım senin yüzünden :)))))
Merkezine kız, kendine de kız niye not almıyorsunuz böyle önemli şeyleri :)
Yok vazgeçtim kendine kızma kızma heyecanlısın, yanında eşin kişisi yok muydu? ona kız daha kolay :)
Ayyyy inşallah
Kızlarrtrrr kapı çaldı PTT den gelmişler. Benim opunun olduğu gün merkez in önüne eşim arabayı park etti ve cezaaaa 88 lira park cezası.otoparkta yer yoktu yol bile değildi hastanenin önü .
Valla kötü oldu ama sağlık olsun çıkacak varmıştüh aksilik olmuş canım ama canınız sağolsun
Alıntı tabii ki :)
Salep
Kabızlığa karşı birebir
Kabızlığa karşı birebir Kabızlığı önleyip sindirimi kolaylaştıran tarçınlı salep, öksürük, grip, soğuk algınlığı gibi birçok hastalığa da ilaç gibi geliyor ve aynı zamanda tokluk hissi veriyor.
İHA'nın haberine göre, Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Kolukırık, yaz mevsiminin vazgeçilmez serinleticisi olan dondurmanın lezzet ve kıvamını veren salebin, sıcak sütle karıştırılıp kullanıldığı soğuk kış günlerinde de en çok tercih edilen içeceklerden biri olduğunu belirtti. Dyt. Kolukırık, üzerine tarçın serpiştirilerek ve ceviz ya da fındıkla süslenerek içilen salebin lezzetinin yanında birçok faydasının da bulunduğunu söyledi.
Kabızlığa karşı birebir
Salebin bağırsakların çalışmasını düzenlediğine ve kabızlığı önleyip sindirimi kolaylaştırdığına değinen Dyt. Kolukırık, "Salep, müsilaj (suyla şişen maddeler) gibi her gıda, kabızlığı engeller. Salebin üzerine serpiştirilen tarçın, kan şekerini düzenler ve acıkmayı geciktirir. Sütle pişirilerek yapılan salep ise sütün içerdiği kalsiyum ve proteinin yararlı etkilerini taşır. Bu yüzden ara öğün olarak tercih edilebilir" dedi.
Evde hazırlanan salep en sağlıklısı
Salebin evde yapıldığında daha sağlıklı olduğunu ve grip atmaya yardımcı bir etki oluşturduğunu belirten Dy. Cansu Kolukırık, "Kışın sütle hazırlanarak içilen salep, öksürüğe ve bronşit rahatsızlıklarına iyi gelir. Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların, daha rahat atlatılmasına yardımcı olur. Hazır olarak tüketildiğinde enerji içeriği yüksek bir içecek olan salep, toz halinde evde alınıp yapılması ve üzerine tarçın eklenerek içilmesi en sağlıklısıdır" dedi.
Tok tutuyor
Tarçın eklenerek içilen salebin tok tuttuğunu kaydeden Diyet Uzmanı Cansu Kolukırık, "Salep, orkide bitkilerinin yumrularından elde edilir. Bu yumrular mevsimi geldiğinde toplanır ve toz haline getirilir. Kendimizi halsiz hissettiğimizde ve şişkinlik olduğunda içilecek bir fincan bol tarçınlı salep, tok tuttuğu gibi şişkinliği de alacak ve vücuda enerji depolayacaktır" diye konuştu.
sağol canım ya bu inanılmaz iyi geldi şimdi bana bundan sonra ara öğünlerde bir fincan salep içecem çokda severim ama tatlı diye içmek istemiyodum
Günaydın gün aydın olsun inşallah...GÜNAYDIN kızlar
canım sana yazmadımmı kusura bakma neşe kaynağım benim kocaman günaydın hemde
benim bugün canım sıkkın biraz kilo veremediğim gibi 1,3 kğ fazla çıkınca tartıda canım sıkıldı o kadar dikkat ediyorum spor yapıyorum ama bu hafta gitmemiş kilolar bide geri gelmiş şaka gibi ama elim yüzüm çok şiş acaba ödemmi var diyede düşünüyorum çünkü su içmiyorum
Günaydın gün aydın olsun inşallah...
Sana dair kıpkırmızı günaydınların, iyi dileklerin ve duaların, minik yeğenin "cimcimen" ve doğuma hazırlanan kardeşinden başka bir şey bilmiyorum.. Yazdıklarına çok denk gelemiyorum ondan da olabilir, gerçi bu aralar herkes için öyle...
Ama niye bilmiyorum samimiyetle şunu paylaşmalıyım, yanılıyor olmaktan da çok mutlu olurum peşinen ifade etmeliyim... Nasıl ifade etsem bir hüzün hissediyorum senin günaydınlarını okuyunca... Sanki isyan edilmeyen, kabullenmeye hazırım dediğin ama henüz kabullenilmemiş, köşede kenarda için için tütüp duran yangınların var.
Hayat hepimize zorluklar sunuyor bazen, kimimizin zorlukları diğerinin gülüp geçeceği şeyler... Dağına göre kar verirmiş derler ye o hesap... Sanki sen çok kuvvetli bir dağsın, karın da kuvvetli... Hikayen, gönül kırgınlıkların her ne olursa olsun yüzünü güldürecek şeyler gelip seni bulsun diliyorum. Yoksa da ilerisi için hayatın getirecekleri için peşinen kabul et dileklerimi :)
Sihirli değneklerimiz olsa da birbirimizin ihtiyacı olduğunda küçücük bir dokunuşla dünyaları bahşedebilsek... Çok sevgiler, en kocamanından
Günaydınnnn kızlarrrrr ben uyuyunca ortaya çıkıyorsunuzzz yavvvvvv
WishhDuygu Lulinda @Eua ve diğerlerriiiii ayıp amaaaa kıskanıyorummmm
2220 sen nerdesinn kuzuu sesin cıkmıorr! Bıcırlarrr napıyorr nasıl oldu?
Ne güzel sorunun sebebinin farkındasın iste canımm... Diyette su çok önemlii en azından 8 bardak içmelisin günde.. İçine biraz da karbonat at 1 çay kasıgı odemi atmana yardımcı olur hem de şişlik yapmaz..
Lütfen üzülmee acelen yokk yavaş yavaş verirsin oldugu kadar canımm benimm...
Sen saglıklı olda gerisi gelir inşallahh
Günaydın gün aydın olsun inşallah...
Sana dair kıpkırmızı günaydınların, iyi dileklerin ve duaların, minik yeğenin "cimcimen" ve doğuma hazırlanan kardeşinden başka bir şey bilmiyorum.. Yazdıklarına çok denk gelemiyorum ondan da olabilir, gerçi bu aralar herkes için öyle...
Ama niye bilmiyorum samimiyetle şunu paylaşmalıyım, yanılıyor olmaktan da çok mutlu olurum peşinen ifade etmeliyim... Nasıl ifade etsem bir hüzün hissediyorum senin günaydınlarını okuyunca... Sanki isyan edilmeyen, kabullenmeye hazırım dediğin ama henüz kabullenilmemiş, köşede kenarda için için tütüp duran yangınların var.
Hayat hepimize zorluklar sunuyor bazen, kimimizin zorlukları diğerinin gülüp geçeceği şeyler... Dağına göre kar verirmiş derler ye o hesap... Sanki sen çok kuvvetli bir dağsın, karın da kuvvetli... Hikayen, gönül kırgınlıkların her ne olursa olsun yüzünü güldürecek şeyler gelip seni bulsun diliyorum. Yoksa da ilerisi için hayatın getirecekleri için peşinen kabul et dileklerimi :)
Sihirli değneklerimiz olsa da birbirimizin ihtiyacı olduğunda küçücük bir dokunuşla dünyaları bahşedebilsek... Çok sevgiler, en kocamanından
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?