- 8 Eylül 2014
- 1.685
- 1.866
- 208
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #30.401
Kızlar 2 dakika ortadan kayboldum yaaa ..
Tam olarak burdaydımmm
Yarasin arkadaşımaost: 38974415 .!.:Çok acıktım, birşeyler yiyeyim geleceğim. Bebemin kursağından iki lokma geçsin:)
Çok acıktım, birşeyler yiyeyim geleceğim. Bebemin kursağından iki lokma geçsin:)
Ama antalyada güneş li şimdi .arada disariyada cikiyok yani is icabı
Ammannnin... İyot kokusu, taka taka motor sesi ve onunla oynaşan kuşlar, arkadaki sokaklardan gelen mis gibi kumpir kokusu... Çok ayıp :) İnsan haber verir Ortaköy'e iniyorum diye, belki el öptürürdüm hahahah
Gidiyorum dedim ama mesajı yeni gördüm...
Bence teşekkür edilmesi gereken varsa sen ve her şekilde emeği olan diğer editörler. Zaman ve emek en kıymetli şey.
Mübalağa etmiyorum üstelik. Zaten herkesin bir şekilde yolu kesişmiş, yazışıyorlar diyerek herhangi bir aksiyon alınmayabilir... Her an yeni bir şeyleri düzenlemek, organize etmek için uğraşılmayabilir. Bu teşekkürlerin bir kısmı...
En önemlisi ise her yerde, herkes de bilgi var... Bilgiyi edinmek ve toparlamak ise en zoru. Asıl teşekkürlük kısmı bu. Motive edici listeleri hazırlamak (ki değişen panellerle bir öyle, bir böyle tablolar yapmak) üstüne pirinç içindeki taş gibi isim isim güncellemeleri yapmak, hem yazışmak, hem tedavi sürdürmek, hem hayatlara dokunup hem de hayatların içindeki gelişmelere eşlik etmek, paylaşmak herkesin harcı değil. Üstelik görevi de değil... O yüzden kıymetli :)
Günümüzün geldiği organik olmayan yaşamlarla o kadar çok benzer vaka var ki, merkezlerin müşteri! (hasta) sıkıntısı olmadığından dikkat etmediği şey de bu... Ben bir merkez sahibi olsam sırf bu iş için kadro kurardım. Hassasiyetleri, beklentileri, eksik yanları, iyi yanları birebir deneyimleyenlerle öğrenir, uygulamaya koyardım. En iyisi de olurdu sanırım :) Sonunda kurduracaklar bir merkez... Tedaviyi yapacak kadar bilgimiz olsa da diplomalaları yönetecek muhteşem bir sistem kurulur :)
"Doktorların yüzlerce hastası olabilir ama her hastanın bir doktoru var" misyonu güden bir merkez olurdu. En basit OPU'su gerçekleşmiş kadının 24 saat sonra almadığı her telefonla nasıl endişelendiğini bilir atlamazlardı. Üstelik stres yapmak yok derken stresi kendileri doğurduklarının farkında bile olmayanlara tokat olurdu :) Yıllık hasta sayısı üzerinden yüzde ile belirlenecek, imkansızlıklarına bir ümit olunacak ücretsiz tedavi edilecek hastalar olurdu...
Neyse günlerdir süren yokluğumun getirisi olarak car car car uzun uzun yazmalara başladım. Kısa kes diyorum kendime :)
Keşke standart olsa ülkemizde... Çoğu şeyde olduğu gibi bunda da ne bir standart var ne de bir standart olsa uygulanıyor mu diye resmi bir kontrol mekanizması...!!! Kim kime neyi yedirirse tam amiyane tabiriyle. Bu yüzden etken şeyler olsa da hiç bir etken olmaksızın farklı fiyatlar havada uçuşacaktır maalesef...
Keşke liste fiyatları olsa, o fiyatlar üzerinden nelerin indirim yarattığı şeffaf olsa, adil olsa, düzen olsa...
Bir gün olacak, inanıyorum. Vazgeçmiyorum...
Yine de en azından mevcut şartlarla resim ortaya çıkacaktır. Yardım lazım olduğunda, buralardaysam her zaman bir haber verilmesi kadar uzaktayım :)
Çok sevgiler, emeğine, eline sağlık tekrar...
Ve buzların içinden gelip seninle buluşacak embriyolarınla mutlu mesut haberlerin olsun diliyorum.
Internetim gitti akşamAynen canım.. Öptüm hepinizi kocaman muahhhhhhhhh diye
Herşeygüzelolacak iğneni hangi saatte vurduğunu mutlaka söyle.. En önemli saat o :)
Tamam harika :)00.00 vuruldum tam.öyle dedi.
Çrş 10-11 arası alacakmış opuya
sagol canım.
günaydın canım
Tünaydın@yeteeeeer Günaydınnnnn
:)) senğ uyutup öyle muhabbete başlıyoruz.. Aramızdaki gizli anlaşmayı çözdün yaaaaGünaydınnnn kızlarrrrr ben uyuyunca ortaya çıkıyorsunuzzz yavvvvvv
WishhDuygu @Lulinda Eua ve diğerlerriiiii ayıp amaaaa kıskanıyorummmm
@2220 sen nerdesinn kuzuu sesin cıkmıorr! Bıcırlarrr napıyorr nasıl oldu?
O test çift görülecek, o kedi de buraya gelecek@alpcemre güzel düşünceler güzel şeylere sebeptir... O yüzden korkma tatlımm ne güçlüsün bakk.. Rabbim bunu sana nasip etmişse gerisi de gelir elbett tadını çıkar.. Kontrolleri ihmal etme yeter..
Şu idrar testine hırs yaptımm... Ne olacak edecek ama ben o testi çift göreceğimm diyorumm hahahha
Ayyy bugün acık daha rahat uyandımm.. Ama oluyor canımm korkma herkesde oluyor onlar... Kötü demee güzel de ohhhh de :))) ahh deme ohhh dee gibi oldu ama aahahahhah
Veled para harcamaya devam ediyor :)Kızlarrtrrr kapı çaldı PTT den gelmişler. Benim opunun olduğu gün merkez in önüne eşim arabayı park etti ve cezaaaa 88 lira park cezası.otoparkta yer yoktu yol bile değildi hastanenin önü .
Günaydın günaydın günaydınnnnnnnnnnnnn hatta yeni uyananlara tünaydınnn...
Geç eve gittiğimden baykuş gibi uyumuyorum, sabah işim var diye horoz gibi erken kalkıyorum bu aralar ayı olmak istiyorum mümkünse :)))
Mesajlara bakacağım ama önce heyHerseyguzelolcak aradın mı merkeziii?
Sabah endol vajinal miymiş? diye kalkacaktım senin yüzünden :)))))
Merkezine kız, kendine de kız niye not almıyorsunuz böyle önemli şeyleri :)
Yok vazgeçtim kendine kızma kızma heyecanlısın, yanında eşin kişisi yok muydu? ona kız daha kolay :)
Ayyyy inşallah
tüh aksilik olmuş canım ama canınız sağolsun
Alıntı tabii ki :)
Salep
Kabızlığa karşı birebir
Kabızlığa karşı birebir Kabızlığı önleyip sindirimi kolaylaştıran tarçınlı salep, öksürük, grip, soğuk algınlığı gibi birçok hastalığa da ilaç gibi geliyor ve aynı zamanda tokluk hissi veriyor.
İHA'nın haberine göre, Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Kolukırık, yaz mevsiminin vazgeçilmez serinleticisi olan dondurmanın lezzet ve kıvamını veren salebin, sıcak sütle karıştırılıp kullanıldığı soğuk kış günlerinde de en çok tercih edilen içeceklerden biri olduğunu belirtti. Dyt. Kolukırık, üzerine tarçın serpiştirilerek ve ceviz ya da fındıkla süslenerek içilen salebin lezzetinin yanında birçok faydasının da bulunduğunu söyledi.
Kabızlığa karşı birebir
Salebin bağırsakların çalışmasını düzenlediğine ve kabızlığı önleyip sindirimi kolaylaştırdığına değinen Dyt. Kolukırık, "Salep, müsilaj (suyla şişen maddeler) gibi her gıda, kabızlığı engeller. Salebin üzerine serpiştirilen tarçın, kan şekerini düzenler ve acıkmayı geciktirir. Sütle pişirilerek yapılan salep ise sütün içerdiği kalsiyum ve proteinin yararlı etkilerini taşır. Bu yüzden ara öğün olarak tercih edilebilir" dedi.
Evde hazırlanan salep en sağlıklısı
Salebin evde yapıldığında daha sağlıklı olduğunu ve grip atmaya yardımcı bir etki oluşturduğunu belirten Dy. Cansu Kolukırık, "Kışın sütle hazırlanarak içilen salep, öksürüğe ve bronşit rahatsızlıklarına iyi gelir. Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların, daha rahat atlatılmasına yardımcı olur. Hazır olarak tüketildiğinde enerji içeriği yüksek bir içecek olan salep, toz halinde evde alınıp yapılması ve üzerine tarçın eklenerek içilmesi en sağlıklısıdır" dedi.
Tok tutuyor
Tarçın eklenerek içilen salebin tok tuttuğunu kaydeden Diyet Uzmanı Cansu Kolukırık, "Salep, orkide bitkilerinin yumrularından elde edilir. Bu yumrular mevsimi geldiğinde toplanır ve toz haline getirilir. Kendimizi halsiz hissettiğimizde ve şişkinlik olduğunda içilecek bir fincan bol tarçınlı salep, tok tuttuğu gibi şişkinliği de alacak ve vücuda enerji depolayacaktır" diye konuştu.
Bu güzel düşüncelerin ve dile getiriş şeklinden dolayı ne kadar teşekkür etsem az.
Okurken gözlerim doldu.
Merkezler ve fiyat politikaları hakkında yazdıklarına kelimesi kelimesine katılıyorum..
Bir standart geleceği umudunu taşıyorum..
Özellikle hastalarla olan iletişim konusunu çoğu merkez pas geçiyor ya da üstün körü yapıyorlar..
Sen en iyisi aç bir merkez
Car car car uzun yazmalara devam et derim ancak, kısa kes demem böyle güzel yorumlardan bilgilendirici mesajlardan bizleri mahrum bırakmanı kabul edemem.
Tekrar teşekkür ediyorum güzel insan
Ne güzel sorunun sebebinin farkındasın iste canımm... Diyette su çok önemlii en azından 8 bardak içmelisin günde.. İçine biraz da karbonat at 1 çay kasıgı odemi atmana yardımcı olur hem de şişlik yapmaz..
Lütfen üzülmee acelen yokk yavaş yavaş verirsin oldugu kadar canımm benimm...
Sen saglıklı olda gerisi gelir inşallahh
Canım Sara'm üzme kendini.. O 1,5 kilo kesin ödemdir. Moral bozukluğu çok kötü Lale devrinden önceki günler bugünler öyle düşün
Doğunca Bebeğin masraf hanesine yazarsınız canım. Ben bizimkini 12sinde çalıştırıp alacam masrafını diyorum eşime:) hahaha
Ben çok seviyorum narkozlu kafamı...
Ama ağır sinkaflarımdan dolayı benden başka kimse sevmiyor
E bu da güzel! Günlerdir yokum diye bugün hiç mesaj kaçırmadan cevaplaya cevaplaya ilerleyeyim dedim, sona geldim yetiştim dedim kimse kalmamış. Bakıyorum safi laf eden ben gibiyim son 2 sayfa kendi mesajlarımla dolmuş :)))))
Nereye dağıldınız :) Bende gidiyorum birazcık tam olsun, en son çıkan kapıyı kitlesin :)
Baksanıza Kıbrıs IVF falan reklam pazarlama vs. giriyor :)
keske acsan bi merkez cok ıtınalı davranıyor sanıyorlar yalandan gulumsemeyleGidiyorum dedim ama mesajı yeni gördüm...
Bence teşekkür edilmesi gereken varsa sen ve her şekilde emeği olan diğer editörler. Zaman ve emek en kıymetli şey.
Mübalağa etmiyorum üstelik. Zaten herkesin bir şekilde yolu kesişmiş, yazışıyorlar diyerek herhangi bir aksiyon alınmayabilir... Her an yeni bir şeyleri düzenlemek, organize etmek için uğraşılmayabilir. Bu teşekkürlerin bir kısmı...
En önemlisi ise her yerde, herkes de bilgi var... Bilgiyi edinmek ve toparlamak ise en zoru. Asıl teşekkürlük kısmı bu. Motive edici listeleri hazırlamak (ki değişen panellerle bir öyle, bir böyle tablolar yapmak) üstüne pirinç içindeki taş gibi isim isim güncellemeleri yapmak, hem yazışmak, hem tedavi sürdürmek, hem hayatlara dokunup hem de hayatların içindeki gelişmelere eşlik etmek, paylaşmak herkesin harcı değil. Üstelik görevi de değil... O yüzden kıymetli :)
Günümüzün geldiği organik olmayan yaşamlarla o kadar çok benzer vaka var ki, merkezlerin müşteri! (hasta) sıkıntısı olmadığından dikkat etmediği şey de bu... Ben bir merkez sahibi olsam sırf bu iş için kadro kurardım. Hassasiyetleri, beklentileri, eksik yanları, iyi yanları birebir deneyimleyenlerle öğrenir, uygulamaya koyardım. En iyisi de olurdu sanırım :) Sonunda kurduracaklar bir merkez... Tedaviyi yapacak kadar bilgimiz olsa da diplomalaları yönetecek muhteşem bir sistem kurulur :)
"Doktorların yüzlerce hastası olabilir ama her hastanın bir doktoru var" misyonu güden bir merkez olurdu. En basit OPU'su gerçekleşmiş kadının 24 saat sonra almadığı her telefonla nasıl endişelendiğini bilir atlamazlardı. Üstelik stres yapmak yok derken stresi kendileri doğurduklarının farkında bile olmayanlara tokat olurdu :) Yıllık hasta sayısı üzerinden yüzde ile belirlenecek, imkansızlıklarına bir ümit olunacak ücretsiz tedavi edilecek hastalar olurdu...
Neyse günlerdir süren yokluğumun getirisi olarak car car car uzun uzun yazmalara başladım. Kısa kes diyorum kendime :)
Keşke standart olsa ülkemizde... Çoğu şeyde olduğu gibi bunda da ne bir standart var ne de bir standart olsa uygulanıyor mu diye resmi bir kontrol mekanizması...!!! Kim kime neyi yedirirse tam amiyane tabiriyle. Bu yüzden etken şeyler olsa da hiç bir etken olmaksızın farklı fiyatlar havada uçuşacaktır maalesef...
Keşke liste fiyatları olsa, o fiyatlar üzerinden nelerin indirim yarattığı şeffaf olsa, adil olsa, düzen olsa...
Bir gün olacak, inanıyorum. Vazgeçmiyorum...
Yine de en azından mevcut şartlarla resim ortaya çıkacaktır. Yardım lazım olduğunda, buralardaysam her zaman bir haber verilmesi kadar uzaktayım :)
Çok sevgiler, emeğine, eline sağlık tekrar...
Ve buzların içinden gelip seninle buluşacak embriyolarınla mutlu mesut haberlerin olsun diliyorum.
Canım benim cjmxk sagol dogru yaptık meqkezı aradım teyitte ettırdımInternetim gitti akşamDevamını getiremedim
Rahmetli annem (hayatı çile içinde geçti ve 49 Yaşında göçtü gitti bu Dünya'dan)
Ah, off diyeceği zaman aynen şöyle derdi;
Offfff değil Allah'ım şükür
O test çift görülecek, o kedi de buraya gelecek(inşallah)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?