- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #32.081
Normalde bu tarz şeylere asla müdahale etmem.yorumda yapmam .tüm gün is başında iken zanork için uzulurken artı birde grip olmusken ve artı yeni aldığım tlf dusurmusken Dinlenmeyii tercih ede
Ayy sende guldurdun beni .bencede yazmayalim
Biz öncesini bilmediğimiz için biraz garip geldi tabii canım..
Ben de senin tam tersinim.. Dağınık ama temizimdir.. Eşim benden daha düzenli ama benim dağınıklık içinde bir düzenimde var. Eşim düzenlerken onu bozuyor deliriyotum.. Aman Bismillah bi de düzenli bir hatun olsam, dar edecem adama DÜNYAYIGiysileri m cetvelle olculmus gibi durur.eşimin de o birsey alacağı zaman dur ben veririm derim.pimpirikliyim neyim.ama duzeni severim.ama cocukta olursa bu saatten sonra neden kalktin oturda demem.birseyimi birine vereceksem İsterim ki benim gibi kullansin. Temiz duzgun
Birşeyler yapıp internetten de satış yapılabilir.. Gittigidiyor'da Dükkan bile olur:)
Her büyük proje küçük adımlarla Başlıyor biliyorsun, yeter ki Azmet ve vazgeçme.. Kısmetinde varsa öyle büyürsün ki..
Ben de kendime ait bir iş yapmak ve yaşı beklemeden emekli olmak istiyorum..
Inşallah.. Sen çok özel bir kadınsın hakkatenBiliyorum arkadaşım. İsmihan iyidir. İnşallah daha sık gelir, birbirinizi benim sizleri tanıdığım gibi tanırsınız. Hepiniz benim için çok özelsiniz
Kendi işim olursa emeklilik hayali kurar mıyım bilmem. Ben home office Tarzı birşey hayal ediyorum.. Konuşmuştuk benim işim vardiyalı ve çok yorucu.. Ondan dolayı .. Yoksa ben işime aşığımEvet, yeniden emeklemem gerekecek bir süre. Gittigidiyor ve sahibinden aklımda olan siteler. Kime yazmıştım unuttum, adres bağım olmasın başlangıçta. Zaman alır, yavaş gelişir ama sonuç getirir inşallah...
Daha önce emlak işi yaptığım dönemde franchising almıştım. Kendi işimdi. Eşimle tanışmadan kısa süre önce de bir kafenin işletmesini almıştık eski patronumla. Evlenmeye karar verince devrettim. Şehir değiştirmem gerekiyordu çünkü. Rabbim iş konusunda yolumu hep açık tuttu geçmişte. Umarım bu kredim hala saklıdır...
Dilerim sen de kendi işini kurma keyfini yaşarsın. Sonrasında emekliliği düşünür müsün bilemem
İşte gelde zanorku arama .bogazlarimdan dün gece uyuyamadim. Ya 1 saat ya hiç. Şimdide hafif ağrıyor
Çalışıyor musun sen.emekli yaşı kaç. Ben çalışıyorum. Mutfakta burda aşçı yardımcısı. Ayda 40 saat.450 euro
ilk başlarda tam gün çalışmak istiyordum.eşim 8stemedi. Şimdi istesede benim gözüm almıyor. 40 saat yetiyor bana.kendimede zaman ayirabiliyorum. Emekli m cok az ödeniyor. Burda emekli yasi 67.tabi 64 te falan birakiyorlar. Türkiyede girişim var 2007de.3 yıllık. Emekli yaşım yeni yasaya göre 58 türkiyede. Bakalım hayirlisi
Cahil çocuk diyelim bitsin bosver.
Kendi işim olursa emeklilik hayali kurar mıyım bilmem. Ben home office Tarzı birşey hayal ediyorum.. Konuşmuştuk benim işim vardiyalı ve çok yorucu.. Ondan dolayı .. Yoksa ben işime aşığım
Üstelik bi de ticaret geçmişin varsa senin için çok daha kolay. Yeni baştan bişeyleri Öğrenmek zorunda değilsin.. Ben ticaretten hiç anlamam mesela.. Bir de naçizane , bilirsin elbette hatırlatmak bâbında.. Aslında sen kendin işini yapıp para kazandığında, zananını verimli kullandığında daha çok kendin olacaksın.. O zaman senin de evdeki rolün değişecek..beklentilerinde değişecek.. O zaman eşinin sana karşı tutumu da emin ol değişecek.. O zaman düşün bu evlilik Yürür MÜ yürümez mi diye.. Naçizane fikrim.. Sen evlenince kendin olmaktan vazgeçmiş gibisin.. Senin ideallerin hayallerin sekteye uğramış gibi.. Haddimi aştıysam affet.. Tekrar kendi yolunu çizdiğinde eşin ya senin yanında Yürür ya da yaya kalır..Evet, yeniden emeklemem gerekecek bir süre. Gittigidiyor ve sahibinden aklımda olan siteler. Kime yazmıştım unuttum, adres bağım olmasın başlangıçta. Zaman alır, yavaş gelişir ama sonuç getirir inşallah...
Daha önce emlak işi yaptığım dönemde franchising almıştım. Kendi işimdi. Eşimle tanışmadan kısa süre önce de bir kafenin işletmesini almıştık eski patronumla. Evlenmeye karar verince devrettim. Şehir değiştirmem gerekiyordu çünkü. Rabbim iş konusunda yolumu hep açık tuttu geçmişte. Umarım bu kredim hala saklıdır...
Dilerim sen de kendi işini kurma keyfini yaşarsın. Sonrasında emekliliği düşünür müsün bilemem
Sağol canım Allah hepimizin gönlüne göre versin.. Evet her kapıyı çalmakta fayda var:)Rabbim gönlüne göre versin arkadaşım. Kendi hevesimle, emekliliği istemezsin diye düşündüm. Gençkene "işimin başında öleyim" diye dua ederdim. 14 yılda sigortam kopuk kopuk olduğu için emeklilik pek ihtimal dahilinde değil şimdilik. Belki fark yatırıp gün doldurursam... Hesaplamadım bile. Evet ya. Dur onu da bir araştırayım ben. Kapı, kapıdır di mi? Çalalım bakalım...
sağol canım benim inşh.
bakalım neler olcak gene.
bende sizi seviyorum varlığınızla rahatlıyorum.
Günaydınların hep kocaman olsun canım...
Ama gündeme bomba gibi haber oldu haberin
Tatsız, sinir bozucu, keyif kaçırıcı, off dedirtici, niye niye dedirten gelişmen için ne desek ki şimdi. Baştan anladığınız için sevinsek miBir iki güne geçecek şu an ki hislerin hazırlanıp, kuşanıp ne niye nasıl öğreneceksin ama bugün haberin etkisi üzerinde olacak. Paylaşmaktan ve moralini yüksek tut demekten başka bir şey elimizden gelmiyor kahretsin ki!
"Mikro enjeksiyon" da varmış her şey çok profesyonel ilerletilmiş. Güvenç Bey'den ne bilgi gelecek gerçekten merakla bekliyorum bende... Şimdiyi telafi edemese de ileride gerekli şeyler yapılacak bilgiler olsun.
Kromozom ve trombofili paneli testlerini yaptırmışsındır sanırım. Yaptırmadıysan bunlar yapılacaktır. Rezervin iyi endişe etme, en azından bu sorunun yok. Kaliteli yumurta, kaliteli sprem işleyişi başlatılacaktır inşallah sonrası için pgt ile ilerlersiniz...
Heyecanını etkilemesine izin vermeden, üzülerek dinlesen de ilerisi için gerekli önlemleri alacağın bir konuşma olsun... Sonrası çok güzel ilerlesin.
Allah Allahhhhh.. Kromozom bozukluğu tarzı bişiiler mi acaba yaa? Umarım çaresi olan ve çabucak tedavi edileb,len birşeydir canım.[/QUOTE]sağol canım bilgilendirmen için.
çakıl olsanda seni şöyle bi sevsem bakışın bile moral oldu bana.
Ayıldınmı?
hoşgeldin geçmiş olsun.
Opudan ne kadar zaman sonra adet olurum soru geldi ?
Herseyguzelolcak Üzülme sakın .Yumurta döllenmeme sorununu ben 3-4 kere yaşadım üzüldüm .Ama sonraki ay her şey güzel olmuştu .Muhtemelen spermle alakalı bir durum diyecekler.Yüz yüze görüşelim dediğine göre..Mevlam neylerse güzel eyler..Biz bize verilen rolleri oynuyoruz.Sen üzülsen de gülsen de sonuç belli .Tevekkülle karşılamak bize yakışan ..
sağol canım bilgilendirmen için.
Canım sperm Kaynaklı olabilir,benimde son tedavimde öyle olmuştu geçmiş olsun.[/QUOTE]sağol canım bilgilendirmen için.
Canım ne desek can sıkıcı bir durum yüzyüze görüşünce dr un diyecekleri önemlisağol canım bilgilendirmen için.
merhaba kızlar
bugün aksiliklerle güne başladım sabah arabamıza bindik hastaneye gitmek için bugün diyetisyen kontrolüm vardı çünkü iki kere kazadan kılpayı kurtulduk yolumuzdan giderken karşıdan gelen arabalar yönlerini bize doğru değiştirince Allah korudu bizi yetmemiş gibi arabadan inerken yere bir kapaklandım dizlerim kırıldı sandım ağrısından dakikalarca kendime gelemedim gelincede ağlama krizi tuttu çocuklar gibi ağladım eşimde çok korktu bişey oldu diye sonra diyetisyene gittim kilo vermediğim gibi kilo almışım 400 gr kadar yemediğim laf kalmadı ben bi daha bu diyetisyene bi daha gelmem diye içimden geçirirken sana bir on beş gün süre veriyorum kilo verdin verdin vermedin bir dahada seni kabul etmiyorum dedi bana ben aynen şok ben sana bu kadar vakit ayıramam dedi sanki bedava bakıyor dünyanın parasını ödüyorum her gittiğimde bide bu kiloyla yaşında geçiyor çocuksuz çocuksuz kuru kuru kalırsın öyle haberin olsun dedi ben dizimin ağrısından kıvranırken bide bunları dinlerken sinirlerim boşaldı ağlamaya başladım böle ağlayarak sızlayarak bi yere varamazsın dedi ruhsuz insan ki bu insanda bir bayan kadının halinden kadın anlar lafı bi kere daha yalan oldu benim nazarımda çcouk isterkende hayırlı ve sağlıklı olsun diye dua etmeliymişim ne sakat çocuklar varmış falan filan baktımki kendini alakadar etmeyen konularda ahkam kesmeye başlıyor çok şükür inançlı biriyim nasıl dua etmem gerektiğini biliyorum dedim ve çıktım odasından
bugün diyet miyet yapmıyorum bundan sonra benim bildiğim bana yeter bildiğim gibi sağlıklı beslenerek kilo verecem
haaa birde bana diyorki kahvaltıda yumurta ve peyniri beraber yedinmi evet dedim işte bundan kilo almışsın ya haşlanmış yumurtayla peynir kilo yaparmı yediğim peynirde kibrit kutusunun 1/4 ü kadar tövbe yarabbim yaaaa
işte benden haberler böyle.............................
bende çoğu zaman telefondan bakıyorum canım:) yoksa kaçırıyorum kızların yazışmalarını.
Canım herşeyde bir hayır vardır. Çok üzülmüş olmalısın elbette.. Biz burada sana desteğiz.. Vakti gelmemiş demek ki., Allah sana en güzel en sağlıklı en hayırlı evladı en kolay yoldan versin inşallah. O 'ol' derse olmayacak şey yok..[/QUOTE]sağol canım bilgilendirmen için.
Teşekkürler moral verdiniz. Çizik, toplama, transferin etkili olduğunu biliyordum. 3. ay etkisini yarın kist görünmez ise Şubat başında test edeceğim. 3 Şubatta kontrol olacak şartlar uygun ise de transfer tarihi tespit edilecek. Benim için de geri sayım başladı...Hadi hayırlısı...
Mrb arkadaşlar.45 yaşındayım 3 çocuğum var hepside yetişkin şükürler olsun.18.yıl önce tüpligasyon yaptırdıgım için tüp bebek tedavisine başladım.toplamda 18-16-15-15 olmak üzere 4 yumurtam oldu.e2 575 ve dün çatlatma iğnesi yapıldı.yarın toplanacak ve çok heycanlıyım
Benden haberleri yazacağım demiştim araya neler neler girdi :)
Gerçi benim ki bu işlerin dışındaki doktor gezmesiydi. Rutin düzenime geri dönme muayeneleri :)
İyi haberler de var, çok minik hmmm acaba dedirten de :)
Ama günün bombası şu ki tüm transferlerimde günlerce kullandığım yeterince kalınlaşmadı diye süresini uzattığım onca estrofemine, climarasına o bu şu ilaca, nar sularına, masajlara vs. 7-7,5mm seyreden en yüksek 1 kez 8mm gördüğüm endometrium, 10.8 mm çıktı... Şok! "yok canım olamaz" dedim bir daha baksak deyince tekrar baktı, hadi canım sende diyaloğu ile "10.2 mm işte! ki tekrar ihtimam ile işaretlemedim" dedi.
15. günüm regle göre... Rahim inceliği kronik diye düşünüyorduk, demek ki değil... Bu kadar sürede hiçbir takviyesiz bu ölçü süper dedi çünkü. Bedenin kesinlikle negatif tepki veriyor, akışına bırakılmalı diye ekledi. Güzel haber bu... Ne demek istediğini anlamadım ama "rahimin 3 çizgi hali dediğimiz hali vardır hamileliğe uygun ortam sağlayan şu anda o an... yumurtan çatlamış eve gidin, ofise dönme ne yapacağınızı biliyorsunuz" dedi :)
Sonra benim baskılama için geçici menapozun, Lucrinlerin ilaçların nedeniyle yumurtalık faaliyetlerinin her hangi bir sekteye uğrayıp uğramadığı sorularımı giderdi... Yine sag ve soldaki bir çok antralleri gördü. Herhangi bir arıza yaratmamış bu da güzel.
Rahim içi çok iyi dedi, son transfer öncesi rahim dışında minik bir miyom kist görüyorum demişti önceki doktorum, öyle bir şey yok gitmiş yok olmuş dedi. Histeroskopi'yi ben yapmış olmasam da gayet başarılı olmuş tebrikler kim yaptıysa dedi (galiba azıcık gücendi ama transferi yapan kişinin yapması önemli dediler dedim, haklısın dedi)
HSG'leri de yanımda götürmüştüm. Buradan biliyorum kaç doktor baktı görmedi son doktorum gördü mesajlarını... Hani eski doktoruma güvenmediğimden değil ama yıllardır doktorum olana ekstra güvenim nedeniyle gösterdim. İyi dendi, tüpler de açılmış dendi teyit ediyor musunuz? görüşmesiydi. Evet kesinlikle açık diye teyit etti. Dikkat edilmiyor bazen sucuk şekli yok o şekil, hatta perde olanı bile görmüyorlarmış deyince yok öyle şey gayet net ve açık ve düzgün diye belirtti, e bu da güzel haber.
Eve giderken LH testi al, bu ayı es geçerseniz diğer ay tam gününde 12'den olsun diye ekledi... Takviye olarak hiç bir şey kullanmana gerek yok dedi...
Bunlar hep gittiğimiz tüp doktoru dışında normal bir jinekologdan teyit edilmiş oldu iyi oldu.
Smear'i ihmal ettiğimi söyledim bu tüp süreçlerinde, evet görüyorum ekrandan dedi. En son 2012'de yaptırmışım :)
Smear için örneğini aldı. İşte hmmm dedirten kısmı burası...
Muayenede minik bir siğil gördü (dışta arkalara doğru) ben göremezmişim ayna tutmazsam :))))
Smear'den gelecek sonuca göre değerlendirelim, eğer gerek olursa minik bir lazer yaparız dedi.
Tüp ilaçlarının veya lazer epilasyonun etkisi olabilir mi? diye sordum, epilasyon olmaz ilaçları bilmiyorum dedi. Bilgilerini aldı neler ne kadar ne zaman kullanıldı. Önemli olacağını düşünmüyorum önce sonucu alalım gerekirse küçük anestezi ile hallederiz merak etme dedi...
5 güne çıkar sonucu... bakalım, bekleyelim görelim :))))
Tedaviler devam etse de smear ve genel diğer tetkikler kesinlikle ihmal edilmemeli diye vurguladı. Ben de size iletmiş olayım... Düzeni şaştırmayın :)
Baş ağrılarıma etkisi var mı diye yeniden gittiğim göz için ise gayet süper cevabı aldım. Bu doktora ilk gittim, lazer yaptırdığımı söylemesem anlamazmış retinayı sorunsuz ve başarılı buldu. Tansiyonu, muayenesi, uzak yakın görüşü iyi, sorun yok. Baş ağrılarını tetikleyecek bir bulgu yok dedi. Yine de fark etmeyebileceğim muhtemel göz kuruluğu için gözyaşını her gün düzenli kullanmamı istedi. Sinüslerin doluyor olabilir doğal deniz suyunu da günlük kullanman faydalı olacaktır dedi. Gözlük seviyorum ben, uzun sürede ekranla haşır neşirim, kitap çok okuyorum deyince isterseniz alırsınız diyerek dinlendiricili gözlük yazdı. Bilahare hallederim seviyorum gözlüğü :)
İşte böyle... Ne yazdım!
@Lulinda Melihciğin bugün yokmuş orada... Ondan da konuştuk. Bir arkadaşım onun hastası! :) operasyonlarını yaptı ama tüpünü yapmadı diye bahsettim. Zaten daha önce tüp konuşması yapmıştık, bizim tüp e başlamamıza sebepti doktorum. Tüpler kapalı ameliyat olmak istemiyorsan sana tüp yaptıralım demişti. Yumurtalar ziyan olmasın demişti. Bizim Melih var, çocukları da tüp ona git benden yakışıklı olmasın iyidir o da diye eklemişti... Söz dinledim ama başkasına gittim :) Anlattım ona işte serüvenimi, siz öyle diyince eve yakındı şu merkeze şu doktora gittim şu süreçler vs.. :)
Şimdi yeni gelişmelerle birlikte tüpçüye git demedi :) Çalışın dedi :))))))
Ben geldiiimmmm... Hepinize çooookk teşekkür ederim. Sağolun Varol'un , eksilmeyin hiç, çoğalın inşallah!!Bebişimi gör-düüüüüüüüümmmm!! Kalp atışını henüz duymadık, zaten önümüzdeki hafta kendi doktoruma gidicem, bugün sadece merakımı bastırmak için gittim. Umuyorum kalp atışını da haftaya duyacağım. Darısı hepinizin başına olsun, tez vakitte inşallah!!
Kizlar opu oldum iki yumsum toplandi..Rabim kan can versin kaliteli dolensin inş..
merhaba kızlar
sabah annemleri almak için trabzona gitmek üzere yola çıktık resmen görünmez kaza oldu kaza geçridk arabanın önü mahvoldu geri döndük gidemedik tabi moralim çok bozuk yaşadığım korku yetti sinirlerim gergin elim ayağım hiç bişey tutmuyo nedir bu başımıza gelenler kaç gündür anlamadım gitti
Kızlar...
Öncelikle kedim hala gelmedi. Allah' a emanet ettim...
İlk tüp bebek denememde başka bir topikte yaşadığım bir saçmalık nedeniyle bu denemede kimseye söylememe kararı almıştım. Ve bu karara uydum. 16 Ocak' ta transferim yapıldı. Güzel bir sürprizle dönmeyi ummuştum. Ne de olsa son deneme olacaktı. Ancak malesef az önce kötü haberi aldım... Ağlamak bile gelmiyor içimden... Sizlerle bu şekilde vedalaşmak beni çok üzüyor. Ama bu defteri kapattıktan sonra buralarda kalıp kendi yaramı sürekli kaşımak ta istemiyorum... Hepinizin, evlatlarınızı kucaklarınıza bastığınız, yuvalarınızın sevgiyle ısındığı hayatlar diliyorum.
Hakkınızı helal edin...
Merhaba zanork bugun bende negatif sonuc aldim..ama her sey allahtan verende vermeyende o ..buda bizim imtihanimiz..alkah kaderimizi cabamiza bagli kilmis.gun dogmadan neler dogar kendini son fiye sinirlanfirma her seyi akisina birak kismette varsa gelecek..sabir ve dua canim..bu yolda yalniz degilsinki ..ben hep kendimi boyle teselli ediyorum yalniz degilim..yapilicak bir seyler mutlaka vardir..ya hic yumurtamiz olmasaydi yada sperm ki oyleleride var tedavi bile olamiyorlar..
Yapamadım. Sizi bırakamadım... Dün akşam iki kadeh viskiden sonra uyudum ve uyandığım zaman hayatımda en yoğun sevgiyi aldığım yerin burası olduğunu gördüm. Sokakta göreceğim, çevremde doğup büyüyecek bebeklerden daha fazla acı vermeyecek, hatta sizin adınıza sevinerek teselli bulacağım belki. Bir süre sevimsiz olacağım kesin. Ama gidemiyorum ne yapayım...?
2220 kızlar nem 39 yaşımdayımm 28 yaşımda evlendim evlediğimiz ay zaten erkek faktörü olduğumuzu öğrendik zor zamanlardı ilk önce eşim kontrolleri vs omayınca tüp bebek ilk denemede toplanan 22 yumurtadan 2 veya 3 olgun çıkmış dölenmiş 2. gün bölünmeyi bırakmış (bunlar nedir nasıl olur hiçbilmiyorum sanıyorum tüp bebek has gidip bebeğini alıp gelmek sanıyorum ) o gün hayatımın en zor günüydü o kadar çok ağladım o kadar çok üzüldüm depresyona girdim ilaçlar kulandım pskolklara gittim sonra yeniden yeniden deneme şansını yarattık kendimize eşimle birlikte çalıştık birimizin kazandığını evimize harcadık diğeriyle tedavi olduk hsg ler histerkopiler vs vs duyduğumuz her şeyi denedik alternatif tıpdan yararlandık olmadı ve bir gün eşimle yeniden son defa deneyelim diye yeni bir merkeze gittik orası eşimden hormon talileri istedi 1 yıl önce yaptırdık dedik ama yeniden istendi biz yaptırdık bu talili eşimn prolaktin hormonu 500 civarında çktı tomografi mr derken eşimin beyinde timör olduğu anlaşıldı adanada çukurova ünvrt gitti orada eşim ameliyat olacaktı dr çagırdı bak eşinin ölebilir felç kalabilir ama kendi işini kendisi göre bilecek durumdada olabilir ama ameliyat olmassa kesinlikle ölür dedi hala o güü düşününce nefesim kesiliyor bana 8 saat denilen ameliyat 12 15 saat gibi dürdü ve ben anladım ki hayatımın en zor günü o gün eşimi ameliyat hanenin önünde beklediğim gündü tam ömrümden 10 yıl gitti 20 küsür gün eşim yoğun bakımda kaldı ve ben her gün 3 saatlik yolu gidip eşimi yoğun bakımda bekledim evimde yatak odama giremedim eşim gelene kadar benim eşim o ameliyattan gözünün birisi kaybeti vicut kaybı oldu vs vs ama ben ALLAH şükür ediyorum eşimi bana bağışladığı için bunlar yaşadıkarıın %1 BUNLARI NEDEN YAZDIM EVET ANNE OLMAYI NE KADAR ÇOK İSİTYORUZ DELİ GİBİ AMA EN ÖNEMLİSİ SAĞLIK EN ÖNEMLİSİ ELİMİZDE(şimdilik eşleirmizi) OLANI KAYBETMEMEK
benim hala o günleri düşündüğümde gözlerim doluyor nefesim kesiliyor allahım kimseye yaşatmasın hiç kimseyi EN SEVDİKLERİYLE SINAMASIN
KIZLAR SONUCUM GELDI
**NEGATIF**
Bencede güzel olur canım.kızlar kızkardeşimde 10 gün önce trafik kazası geçirmiş ben üzülmeyeyim diye söylememiş bana sadece düştüğünü söylemişti dün geldiklerinde vücudundaki morlukları görünce söylemek zorunda kaldı bugün buradada doktora götürdim kemiğin içinde ödem oluşmuş neyseki iyiki ama çok korktum dünden beri ne yerdeyim ne gökte bende tüm bu yaşadıklarımdan sonra evde Kuran okutmaya karar verdim hafta sonu evde eşi dostu çağırıp Kuran - ı Kerim okutacam
olley olley oleeeeeyyyyBen de bugün Harmony testi için kan verdim. 2li, 3 lü testleri yaptırmayacağız. Ense kalınlığı normal sınırlarda çıktı çok şükür. Test sonucu da 15 gün sonra gelecek. Büyük ihtimal cinsiyetle beraber öğreneceğiz:)
sana bayiliyorumCanım ya, umarım çok acı çektirmeden olgunlaştırsın hayat seni.. Yazık çok üzüldüm sana.. Çok Acıdım böyle sığ düşünüp birde utanmadan, üşenmeden burada paylaşmana.. Allah Islah etsin seni ve senin gibi empati yoksunlarını..
Merhaba Canlar;
Perşembe gününden sonra anca bugün fırsat buldum.Güvenç beyden yumurtalarla ilgili döllenmediği haberin alınca bi tuhaf olmuştum.Hayırlısı dedik.
Öğlenden sonra babaannemin vefat haberi geldi.
Babamı da 4 ay önce kaybettiğim için ve annesine çok düşkün olduğun için tekrar başa döndüm sanki içim zaten sıkkındı yumurtalardan bir de vefat haberi.
Cuma günü Güvenç bey yüz yüze görüşmeye davet etmişti.
gittik eşimle 6 yumurta olgun 5 tane döllenememiş 1 tanesi de anormal döllenmiş.
böyle bir durumun 3 sebeple oluşacağını söyledi.
sperm,
yumurta,
kullanıcı hatası micro enjeksiyonu yapan...
sperm ve yumurtada dışardan gözlendiğinden hiçbirşey yok dediler.bizim görebildiğimiz birşey yok.
kullanıcı hatası olması imkansız sonuçta insan yapıyor ama aynı kişi burda defalarca yaptı sizinle birlikte yaptıklarıda var aynı gün onlarda sorun yok dedi.Bölümün amiriyle karşılıklı bu durum sebebiyle tartıştıklarını aktardı.
Doktorumuz son derece şaşkındı en az bizim kadar gibiydi.Neden olduğunun çokta bir açıklaması yok sebepsiz infertiyeye kibarca bağladı.
tekrar denediğinizde aynı sonucu alabiliriz deneyecekmisiniz dedi.
Kendini koruma altında tutuyor yani anladığım bu.
eşim ümit vermek istemediğini söylüyor ama...
duygusallaştım ister istemez çek etmek için demem şart ilerde pişman olmamam adına zate anca 1 kez daha deneyebilirim.
çünkü transfer olmasada ilaç hariç 4900 ödedik ilaçlarda 3000 tl tuttu.önceleri var ( eşim ameliyatı takibi daha önceki aşılama ve ilaçlar testler)
şimdi gene dna hasar testi onu daha önce yaptırmıştık.onda da mı sorun yok dedi.evet dedik yok yaptırmaya gerek yok dedi tekrar.
kromozon testi verdi onu yaptırdık 15 gün sonra sonuç alıcaz.
anormal döllenen 47 kromozonlu olduğunu söyledi.yumurta atılıp yapmamamış dedi.
sonra Necati Beyle görüşüştürdü Embriyolog o da anlattı Güvenç beye göre daha pozitifti.
tabiki temkinli konuşmaları.
ordan direk Ankaraya yolculuk yaptık.o yüzden öyle ani oldu ki sizlere haber veremedim.Buluşmaya çok gelmek istiyordum ama malesef ani gelişen vefat sebebiyle olamadı.İnşh bir dahakine.
bugün sabah geri döndük.eşim işe ben evdeydim ama hiçbirşey yapamadım.
aklım hep nasıl olur diyorum...5 tane micro enjeksiyonla döllenmez.
ne yapmalıyız sorguluyorum parada sıkıntı olunca artık.
aynı yerde mi devam etsem?
başka yere mi geçsem?
bahceci laboratuvar başarı belli bunda olmazsa başka yere gitmeye gerek var mı?
Yaşayan arkadaşlarımın tecrübesine ihtiyacım var tabi ki diğer arkadaşlarımda fikirleri çok ama çok kıymetli.
tam bir uyuzmuş diyetisyen boşversene ya.
sen bu azimle vereceksin kendi çabanla.
Bencede güzel olur canım.
Allah şimdiden kabul etsin.
işe yarıyor gerçekten sanki bağırsak boşaltmak için verilen şuruba benzettim pek haz etmem ve içememde salepte aroma var en azındannHmm. Kocakarı ilaçlarında gelişmeler var. İzliyoruz arkadaşım, şifa olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?