- 19 Haziran 2011
- 1.170
- 1.290
- 208
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #32.121
cansın seeeeeen aşksın seeee een lal lallaaaaGünaydın günaydınnn günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
"Allahım ne kadar sayfa yazdılar, iyisi tercihim olmakla beraber ne havadisler var, sohbetleri kaçırdım mı" diye ilk iş buraya geldiğim doğrudur :)
kaçalım buralardaaaaan dayanamıyoreeeee dan dun pat pat küüüüt ... ya da kuuuuş sesleriii o va la ra yayılıııır hahahayyyyyyyyyyyyy delü müyüm neyim ben ne oldu banaaaa....Sessizliğin kıymetini bilmeye ve bir miktar adrenalin salgılamaya yarıyor. Dozu aşmazsan kalbe iyidir
Maaşına zam istedi, performans değerlendirmelerin bu aralar iyi değil beklentilerini yüksek tutma, tefe-tüfe ile artış yansıtırım dedim.
İşi yavaşlattı :)))))))))
(Neydi o kaçan bilgi görmedim yau :) mesaj olarak atalım 40Asistanina dursun cebinde :))
bi de seviyoooo nolmuşşşşşşKızlarr canlar günaydın ağzım açık kalarak sayfalarca yazıyı okudum.bu kadar çirkin seviyesiz bir çocuk .yazmadan edemiyeceğim.ensu cum hiç canını sıkma .insanlara beddua etmek ne kadar kötü Allah döndürür dolaştırır ettiğin bedduaya uğratır.allah size çoçuk vermesinmiş.sen kimsin ya ailene senin gibisini vermiş.senin doğuracağın cocuktan ne olur .itin duası kabul olsa gökten kemik yaparmış.yok teyze yok menapozlular eğitim ailede başlar.ilk yazdığı yazıda samimi olmadığını daha sonra çirkefleşerek belli ediyor zaten.hani diyoruz ya arkadaşlar Rabbim hayırlı evlat versin .gerçekten herşeyin hayırlısı.insanlara hakaret ederek mutlu olduklarını sanıyorlar.yazmasaydım çok rahatsız olurdum .sizi seviyorum kızlarrrrrrr
günaydın tatlıııı, bak kedili koydum resmi çoook maymun bunlar yahA-a, dün geldi daha ne zammıymış bu? 6 ayını doldursun bakalım. Memnun kalırsak zaten ödüllendiririz. Hoşlanmadım tavrından. Neyse, ilk hatası. Bu seferlik affedelim bakalım.
Kaçan bilgi: Salep kabızlık sorununda etkili. Aromalı olduğu için içimi daha kolaymış. İki kere test edildi, onaylandı
Günaydın bu arada
kaçalım buralardaaaaan dayanamıyoreeeee dan dun pat pat küüüüt ... ya da kuuuuş sesleriii o va la ra yayılıııır hahahayyyyyyyyyyyyy delü müyüm neyim ben ne oldu banaaaa....
ne güzel yazmışşsın ...bazı bölümlerde kendimi gördüm ..çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun...çok haklısın..2220 kızlar nem 39 yaşımdayımm 28 yaşımda evlendim evlediğimiz ay zaten erkek faktörü olduğumuzu öğrendik zor zamanlardı ilk önce eşim kontrolleri vs omayınca tüp bebek ilk denemede toplanan 22 yumurtadan 2 veya 3 olgun çıkmış dölenmiş 2. gün bölünmeyi bırakmış (bunlar nedir nasıl olur hiçbilmiyorum sanıyorum tüp bebek has gidip bebeğini alıp gelmek sanıyorum ) o gün hayatımın en zor günüydü o kadar çok ağladım o kadar çok üzüldüm depresyona girdim ilaçlar kulandım pskolklara gittim sonra yeniden yeniden deneme şansını yarattık kendimize eşimle birlikte çalıştık birimizin kazandığını evimize harcadık diğeriyle tedavi olduk hsg ler histerkopiler vs vs duyduğumuz her şeyi denedik alternatif tıpdan yararlandık olmadı ve bir gün eşimle yeniden son defa deneyelim diye yeni bir merkeze gittik orası eşimden hormon talileri istedi 1 yıl önce yaptırdık dedik ama yeniden istendi biz yaptırdık bu talili eşimn prolaktin hormonu 500 civarında çktı tomografi mr derken eşimin beyinde timör olduğu anlaşıldı adanada çukurova ünvrt gitti orada eşim ameliyat olacaktı dr çagırdı bak eşinin ölebilir felç kalabilir ama kendi işini kendisi göre bilecek durumdada olabilir ama ameliyat olmassa kesinlikle ölür dedi hala o güü düşününce nefesim kesiliyor bana 8 saat denilen ameliyat 12 15 saat gibi dürdü ve ben anladım ki hayatımın en zor günü o gün eşimi ameliyat hanenin önünde beklediğim gündü tam ömrümden 10 yıl gitti 20 küsür gün eşim yoğun bakımda kaldı ve ben her gün 3 saatlik yolu gidip eşimi yoğun bakımda bekledim evimde yatak odama giremedim eşim gelene kadar benim eşim o ameliyattan gözünün birisi kaybeti vicut kaybı oldu vs vs ama ben ALLAH şükür ediyorum eşimi bana bağışladığı için bunlar yaşadıkarıın %1 BUNLARI NEDEN YAZDIM EVET ANNE OLMAYI NE KADAR ÇOK İSİTYORUZ DELİ GİBİ AMA EN ÖNEMLİSİ SAĞLIK EN ÖNEMLİSİ ELİMİZDE(şimdilik eşleirmizi) OLANI KAYBETMEMEK
günaydın tatlıııı, bak kedili koydum resmi çoook maymun bunlar yah
Merhaba arkadaşlar ben 39yasinda evlendim 2.5yildir evliyim.evlendigim yilin 5.ayinda hamile kaldim am a 6.haftDa kalbi durdu.sonra 3 gebelik daha gecirdim en son gecen hafta kurtaj oldum yine kalp atışı durdu.hicbir sorun bulamadi doktorlar kan sulandiricida kullandim bu son gebelikte ama sonu gelmedi.benim durumumda olup cocuk sahibi olan var mi
Sizin dibine düşecek bii çocuğunuz bile olamicak ne yazikki( çünkü menopoza girmeye ramak kalmış çocuk için debeleniyorsunuzzz ( neyseki tüplerim açıldı sizin yerinizede dogururum mucukk
--------------------------------------------------------------------------------
Ben bu topigi her zaman takip ederim ama hiç yazmadım. Senin gibi bir zavallinin yazısını okuyunca dayanamadım. 22 yaşında evlendim. Şu an 34 yaşındayım. Tam 12 kez tup bebek denedim. Ve hiç bir sorun gorunmedigi halde bir türlü rabbim bana nasip etmedi. Kendine cok güvenme bu kadar insanın kalbini kırdıktan sonra sanma ki o çocuk sana Hayır getirir. Kaldiki allahla anlaşma yapmış gibi konuşuyorsun. Senin yasin genç sana verecem mi dedi. Yazık yazık ilerde çok pişman olacak laflar ettin. Allah yardımcın olsun
Kendini dışarıda bırakma lütfen "hepimize hepimize"Günaydın hanımlar
Hepinize şahane bir gün diliyorum
:)) bosver canim biz artik ona yazmamaya karar verdik ortam yaratmamak icin..Kızlarr canlar günaydın ağzım açık kalarak sayfalarca yazıyı okudum.bu kadar çirkin seviyesiz bir çocuk .yazmadan edemiyeceğim.ensu cum hiç canını sıkma .insanlara beddua etmek ne kadar kötü Allah döndürür dolaştırır ettiğin bedduaya uğratır.allah size çoçuk vermesinmiş.sen kimsin ya ailene senin gibisini vermiş.senin doğuracağın cocuktan ne olur .itin duası kabul olsa gökten kemik yaparmış.yok teyze yok menapozlular eğitim ailede başlar.ilk yazdığı yazıda samimi olmadığını daha sonra çirkefleşerek belli ediyor zaten.hani diyoruz ya arkadaşlar Rabbim hayırlı evlat versin .gerçekten herşeyin hayırlısı.insanlara hakaret ederek mutlu olduklarını sanıyorlar.yazmasaydım çok rahatsız olurdum .sizi seviyorum kızlarrrrrrr
Merhaba Canlar;
Perşembe gününden sonra anca bugün fırsat buldum.Güvenç beyden yumurtalarla ilgili döllenmediği haberin alınca bi tuhaf olmuştum.Hayırlısı dedik.
Öğlenden sonra babaannemin vefat haberi geldi.
Babamı da 4 ay önce kaybettiğim için ve annesine çok düşkün olduğun için tekrar başa döndüm sanki içim zaten sıkkındı yumurtalardan bir de vefat haberi.
Cuma günü Güvenç bey yüz yüze görüşmeye davet etmişti.
gittik eşimle 6 yumurta olgun 5 tane döllenememiş 1 tanesi de anormal döllenmiş.
böyle bir durumun 3 sebeple oluşacağını söyledi.
sperm,
yumurta,
kullanıcı hatası micro enjeksiyonu yapan...
sperm ve yumurtada dışardan gözlendiğinden hiçbirşey yok dediler.bizim görebildiğimiz birşey yok.
kullanıcı hatası olması imkansız sonuçta insan yapıyor ama aynı kişi burda defalarca yaptı sizinle birlikte yaptıklarıda var aynı gün onlarda sorun yok dedi.Bölümün amiriyle karşılıklı bu durum sebebiyle tartıştıklarını aktardı.
Doktorumuz son derece şaşkındı en az bizim kadar gibiydi.Neden olduğunun çokta bir açıklaması yok sebepsiz infertiyeye kibarca bağladı.
tekrar denediğinizde aynı sonucu alabiliriz deneyecekmisiniz dedi.
Kendini koruma altında tutuyor yani anladığım bu.
eşim ümit vermek istemediğini söylüyor ama...
duygusallaştım ister istemez çek etmek için demem şart ilerde pişman olmamam adına zate anca 1 kez daha deneyebilirim.
çünkü transfer olmasada ilaç hariç 4900 ödedik ilaçlarda 3000 tl tuttu.önceleri var ( eşim ameliyatı takibi daha önceki aşılama ve ilaçlar testler)
şimdi gene dna hasar testi onu daha önce yaptırmıştık.onda da mı sorun yok dedi.evet dedik yok yaptırmaya gerek yok dedi tekrar.
kromozon testi verdi onu yaptırdık 15 gün sonra sonuç alıcaz.
anormal döllenen 47 kromozonlu olduğunu söyledi.yumurta atılıp yapmamamış dedi.
sonra Necati Beyle görüşüştürdü Embriyolog o da anlattı Güvenç beye göre daha pozitifti.
tabiki temkinli konuşmaları.
ordan direk Ankaraya yolculuk yaptık.o yüzden öyle ani oldu ki sizlere haber veremedim.Buluşmaya çok gelmek istiyordum ama malesef ani gelişen vefat sebebiyle olamadı.İnşh bir dahakine.
bugün sabah geri döndük.eşim işe ben evdeydim ama hiçbirşey yapamadım.
aklım hep nasıl olur diyorum...5 tane micro enjeksiyonla döllenmez.
ne yapmalıyız sorguluyorum parada sıkıntı olunca artık.
aynı yerde mi devam etsem?
başka yere mi geçsem?
bahceci laboratuvar başarı belli bunda olmazsa başka yere gitmeye gerek var mı?
Yaşayan arkadaşlarımın tecrübesine ihtiyacım var tabi ki diğer arkadaşlarımda fikirleri çok ama çok kıymetli.
Gelişmelerden haberdar edersin canım... Her şeyi sor aklına gelen... Ne yapılabilir öğren... Rabbim yolunu açık etsin öperim
Âmin inşallah.:)) bosver canim biz artik ona yazmamaya karar verdik ortam yaratmamak icin..
kafamizi yormaya degmez:))
bugun oyle guzel bi gune uyandimki sukurler olsun Allahim her gunumuzu boyle huzurlu kilsin..
Ayyyyy en iyisi ben dayanamadım.rabbim günümüzü güzel kılsın inşallah:)) bosver canim biz artik ona yazmamaya karar verdik ortam yaratmamak icin..
kafamizi yormaya degmez:))
bugun oyle guzel bi gune uyandimki sukurler olsun Allahim her gunumuzu boyle huzurlu kilsin..
A-a, dün geldi daha ne zammıymış bu? 6 ayını doldursun bakalım. Memnun kalırsak zaten ödüllendiririz. Hoşlanmadım tavrından. Neyse, ilk hatası. Bu seferlik affedelim bakalım.
Kaçan bilgi: Salep kabızlık sorununda etkili. Aromalı olduğu için içimi daha kolaymış. İki kere test edildi, onaylandı
Günaydın bu arada
Kendini dışarıda bırakma lütfen "hepimize hepimize"
Şahanelikler dokunsun bize :)
nÖncelikle yaşadığınız süreçleriniz için geçmiş olsun, inşallah hepsi geride kalmış olsun...
Sonra ise :) Hoş geldiniz
Yazmak istediğinizde hiç yabancılık çekmeden, üstelik kolayca anlaşılacağınızı bilerek yazmanın ne kadar güzel olduğunu biliyorum... Çünkü ben de aynı şekilde yazmıştım. Tamamen tesadüf eseri önce KK'yı, sonra o zaman 2013 dü o tarihe ait bir başlığı, oradan da burayı görmüş günlerce, günlerce okumuştum... Yanlış hatırlamıyorsam 400-500 sayfa :) Her birini ayrı ayrı gıyabında tanıdığım, gıyabında güldüğüm, üzüldüğüm olgun yetişkin kadınların arasına (bazen 18'lik bazen 100'lük olsa da) dalmıştım dalış o dalış... İyi ki öyle yapmışım...
Size de öyle olsun... :)
Çünkü bazen acabalarımıza kendimizden daha iyi cevaplar bulabiliyoruz, bazen niye diye sorarken aslında neden diye sormamız gerektiğini hatırlıyoruz, paylaşıyoruz, anlatıyoruz, yalnız olmadığımızı biliyoruz, bazen birlikte çok üzülüyoruz ama bazen de dünya yansa umurumuzda olmayacak kadar çok gülüyoruz...
Tıbbı anlamda da bir çok deneyimden tecrübeler ediniyor, her gün yeni bir şeyler öğrenebiliyor, en mahrem sorunlarımız için fikir alabiliyor, bazen ihtiyacımız olan fırçayı yerken çoğunlukla iyi dileklerin gücüne inanıp yürekten dilekler yolluyoruz birbirimize... Kimimiz için önemsiz olan konu bir diğeri için önemliyse empatiyi hep devreye alıyoruz.
Çok methiye düzer gibi oldu ama gerçekten olan bu :)
Dilerim edindiğiniz tecrübelerinize yenileri eklenmeden dilekleriniz gerçek olur... Zamanı gelmiş olsun... Öyle çok iyi ilerlesin ki her şey geçmişte yaşadıklarınızı unutun, gülüşleriniz kalsın bir tek geriye... Sağlıkla ilerleyecek hamileliklerinizin haftalarını güzel anılar doldursun
S sulepelin kromozom ve trombofili genetik testleri yapılmış mıydı? ya da sonrasında kaybedilenler için testler? Özellikle kan sulandırıcı konusunda pıhtılaşma konusu önemli. Kan sulandırıcı hapları standart kullanıyorlar, ama mutasyonun sonucuna göre kullanılacak heparin iğne önemli... Dozu da çok önemli. Tüm bunlar yapılmış olsa da hematolog ile en azından doğru dozun kullanıldığını teyit ettirmek önemli olabilir. Dilerim gönlünden geçenin kucağına yerleşeceği bir tedavin olur. Çok sevgiler...
@aysegul3 en güzel zamanlarını tedavi süreçleriyle geçirirken umarım çok hırpalanmamış ve yorulmamışsındır. Azmine ve gücüne şapka çıkarılmalı. Bu konuda ensuyu çok azimli ve iradeli bulurum ve saygı duyarım hep. Senin de öyle olmuş. Bu süreçte neler yaşadığını, neler yapıldığını paylaşmak istersen hem birilerine bilgi kazandırmış olursun, hem de belki de yeni bir şeyler öğrenirsin. Burada nelere şahit olduk... Hiç HSG çekilmeyen tedaviler, 5-6 denemeye kadar fark edilmeyen rahimsel sorunlar, gün gibi ortadayken gözden kaçan boğum boğum tüpler, yaptırılmayan tetkikler...
Senin için de artık daha fazla yaş almadan, tecrübelerine yenilerini eklemeden tüm geçmişi unutturacak şekilde dileğine kavuşmanı dilerim. Çok sevgiler...
Canim sSağol güzel dileklerin icin hepsi yapildi kromozom yapisi normal en son olan gecen hafta alindi sonucu 20gun sonra alincak bende tek cikan mthfr heterozigot bu da yapmaz diyorlar ama son gebelikte kan sulandirici düşük dozda kullandi doltorum en son esimin sigara icmesine bagladi doktorum bende sasirdim ne yapacagimiÖncelikle yaşadığınız süreçleriniz için geçmiş olsun, inşallah hepsi geride kalmış olsun...
Sonra ise :) Hoş geldiniz
Yazmak istediğinizde hiç yabancılık çekmeden, üstelik kolayca anlaşılacağınızı bilerek yazmanın ne kadar güzel olduğunu biliyorum... Çünkü ben de aynı şekilde yazmıştım. Tamamen tesadüf eseri önce KK'yı, sonra o zaman 2013 dü o tarihe ait bir başlığı, oradan da burayı görmüş günlerce, günlerce okumuştum... Yanlış hatırlamıyorsam 400-500 sayfa :) Her birini ayrı ayrı gıyabında tanıdığım, gıyabında güldüğüm, üzüldüğüm olgun yetişkin kadınların arasına (bazen 18'lik bazen 100'lük olsa da) dalmıştım dalış o dalış... İyi ki öyle yapmışım...
Size de öyle olsun... :)
Çünkü bazen acabalarımıza kendimizden daha iyi cevaplar bulabiliyoruz, bazen niye diye sorarken aslında neden diye sormamız gerektiğini hatırlıyoruz, paylaşıyoruz, anlatıyoruz, yalnız olmadığımızı biliyoruz, bazen birlikte çok üzülüyoruz ama bazen de dünya yansa umurumuzda olmayacak kadar çok gülüyoruz...
Tıbbı anlamda da bir çok deneyimden tecrübeler ediniyor, her gün yeni bir şeyler öğrenebiliyor, en mahrem sorunlarımız için fikir alabiliyor, bazen ihtiyacımız olan fırçayı yerken çoğunlukla iyi dileklerin gücüne inanıp yürekten dilekler yolluyoruz birbirimize... Kimimiz için önemsiz olan konu bir diğeri için önemliyse empatiyi hep devreye alıyoruz.
Çok methiye düzer gibi oldu ama gerçekten olan bu :)
Dilerim edindiğiniz tecrübelerinize yenileri eklenmeden dilekleriniz gerçek olur... Zamanı gelmiş olsun... Öyle çok iyi ilerlesin ki her şey geçmişte yaşadıklarınızı unutun, gülüşleriniz kalsın bir tek geriye... Sağlıkla ilerleyecek hamileliklerinizin haftalarını güzel anılar doldursun
S sulepelin kromozom ve trombofili genetik testleri yapılmış mıydı? ya da sonrasında kaybedilenler için testler? Özellikle kan sulandırıcı konusunda pıhtılaşma konusu önemli. Kan sulandırıcı hapları standart kullanıyorlar, ama mutasyonun sonucuna göre kullanılacak heparin iğne önemli... Dozu da çok önemli. Tüm bunlar yapılmış olsa da hematolog ile en azından doğru dozun kullanıldığını teyit ettirmek önemli olabilir. Dilerim gönlünden geçenin kucağına yerleşeceği bir tedavin olur. Çok sevgiler...
@aysegul3 en güzel zamanlarını tedavi süreçleriyle geçirirken umarım çok hırpalanmamış ve yorulmamışsındır. Azmine ve gücüne şapka çıkarılmalı. Bu konuda ensuyu çok azimli ve iradeli bulurum ve saygı duyarım hep. Senin de öyle olmuş. Bu süreçte neler yaşadığını, neler yapıldığını paylaşmak istersen hem birilerine bilgi kazandırmış olursun, hem de belki de yeni bir şeyler öğrenirsin. Burada nelere şahit olduk... Hiç HSG çekilmeyen tedaviler, 5-6 denemeye kadar fark edilmeyen rahimsel sorunlar, gün gibi ortadayken gözden kaçan boğum boğum tüpler, yaptırılmayan tetkikler...
Senin için de artık daha fazla yaş almadan, tecrübelerine yenilerini eklemeden tüm geçmişi unutturacak şekilde dileğine kavuşmanı dilerim. Çok sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?