Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

bende bugün oruçluyum canım.. sınavı kazanırsam 1 gün oruç tutmaya karar vermiştim şükürler olsunki kazanmışım bugünde böyle harika geçiyor.. kek yaptım, pilav yaptım, fırında patatesli tavuk yaparım, salata yaparım.. hiç acıkmadım şu ana kadar günler kısada zaman çabuk geçiyor..

bende şimdi mutfakdaydım, yazılanları okudum ..İzmirde hava şu anda simsiyah..ara ara yağmur yağıyor..kendime kahve yaptım, kahvemi içiyorum, sayfaları okuyorum..biryandan dışarıyı seyrediyorum..

burada güneşli güzel bir gün var ama çok soğuk

kızlar beyaz çayın portakal çiçekli olanı varya haraika ötesi hem kokusu hem tadı muhteşem dün ilk kez denedim bayıldım
Ben siyah ve yeşil çaydan öteye geçememişken hatun beyaz çay dedi hem de portakal çiçekli olanından dedi
Farklı tatlara açık değilim hiç..Bu neye iyi geliyormuş..Bir şeye iyi gelmiyorsa amaannn banane dicem de ona göre

bende şimdi mutfakdaydım, yazılanları okudum ..İzmirde hava şu anda simsiyah..ara ara yağmur yağıyor..kendime kahve yaptım, kahvemi içiyorum, sayfaları okuyorum..biryandan dışarıyı seyrediyorum..

ayy kahvemiii bayılırım:)) nescafeyse sade severim.. türk kahvesinide bol köpüklü orta..
yerimede iç canım.. türk kahvelerinide genelde kapatıp falcı bacıya gönderirim.

neye iyi geldiğini bilmiyorum ama benim mutlu hissetmeme ve huzurlu bir uyku uyumama yaradı dün gece birazdan yine içecem

gel sende iç tadı kokusu insanın aklını başından alıyor

ohh olsun kocalara güldenimm:)) bebişler dogsada adamlar bizden kurtulsa, aylardır ne çektirdik onlarada..

O gerginlik bende de oluyor bazen diyorum bu benmiyim
Ergende değiliz ki artık hala ay halleri triplerindeyiz.Mesela ben bir şey olmasa da varmış gibi yapıyorum 3-4 gün havamdan geçilmiyor en çokta kocam kişisi etkileniyor.. aman bana elleme dokunma yemekte yapmam gerginim vs...bir çok şeyden muaf ilan ediyorum kendimi çok işime geliyor

Allah kabul etsin arkadaşım. Tekrar tebrik ederim.

Kutlarım canım,Rabbim orucunu kabul etsin.

Di'li geçmiş zaman kiplerinin sebebi nedir arkadaşım :) Korkayım mı, üzüleyim mi, sevineyim mi :)
Evlendi, mükemmeliyetçi bir eşi oldu, ikisi de öyle zaten.

ALLAH'ım kimseye yaşatmasın, ilk kızını dünyaya getirdiğinde "sarılık oldu" dedi tlfda, 40 gün sürmüş sarılığı her gün Dr.a da olmalarına rağmen, nihayet bir Dr." Adana'da bir Prof'a yönlendirmiş çocuk tiroidlerinde uzmanmış.

Maalesef bebeğin anne karnında iken tiroid bezleri oluşmamış, hemen ilaca başlandı ama maalesef: Şu an 11 yaşında, konuşamıyor, tuvaletini bilmiyor, çok sinirli devirip-döküyor anlatamayınca derdini.
Doğduğundan beri yapılmadık tedavi kalmadı. O kadar güzel bir kız ki ve hızla gençkız olmaya yaklaşıyor....

Kuzenim tüm hayatı 180 derece değişti, işten çıktı çocuğa bakıcılar dayanamıyor, kimseye bırakamıyor. Eşi hala herşeyin mükemmelini bekliyor, kayınvalide her geldiğinde sürekli eleştiren-beğenmeyen biri.

Uçaklarla yurtiçi-yurtdışı gezen kız, kuzeninin evine bile gelemeyen bir kadın oldu, Telefon etmeye korkuyorum bir anda ağlamaya başlıyor......

ayy kahvemiii bayılırım:)) nescafeyse sade severim.. türk kahvesinide bol köpüklü orta..
yerimede iç canım.. türk kahvelerinide genelde kapatıp falcı bacıya gönderirim.
türk kahvesi canım orta, ama sen oruç tutmuşsun ..Allah kabul etsin..sınavı kazandınmı ? bazen sayfaları takip edemiyorum, tebrik ederim..

2015 topiğinde yazışmıştık histeroskopiyi aynı dileklerimi paylaşıyorum yeniden... Çok güzel geçsin, çizik rahime can katsın ki canlar gelince canlı kanlı yerleşsinler :) Su gibi aksın geçsin kolayca... Kesinlikle ürkülecek bir operasyon değil. Regl gerginliği daha ürkütücü :))))) İkisinden yana da şanslıyım neyse ki tahtalara vurayım mı :)

Ama bu mesajın ana teması "eşlere kıymayın yazık, günah" :)))))

Şimdi buz bebekler yazınca sevgilimin beni öldüren enteresan yaklaşımları aklıma geldi :)
İki donmuş transferimizin de sonrasındaki bekleme günlerinde "çok korkuyorum, eğer tutarlarsa var yaeyvah eyvah! sen mütemadiyen üşüyorsun, evin içi mütemadiyen sauna gibi 26'larda, bir de dondurucudan çıkmış halleriyle onlar gelirse sanırım ben eriyip, yok olacağım eyvahlar olsun" deyip durdu. Neyse ki korktuğu başına gelmedi :)))))))))

ah canım, Allah yardımcısı olsun çok zor..

ohh olsun kocalara güldenimm:)) bebişler dogsada adamlar bizden kurtulsa, aylardır ne çektirdik onlarada..

Alt tarafı sperm verip biraz da naz çekiyorlar bizim çektiklerimizin yanında lafı bile edilmez..Kurtulamazlar bizden daha bunun hamilelik aşermeleri var,hamilelik psikolojisi var, çocuk doğdu ohhh rahat ettim dediklerinde de lohusa halleri devreye girer kurtulamazlar yani

Beyaz Çayın Faydaları

Beyaz çayın son yıllarda bu kadar popüler olmasının, hatta yeşil çayın “faydalı bitkisel çaylar” kategorisindeki liderlik tahtını sallamasının asıl nedeni üretiminde kullanılan tekniktir. Beyaz çay için toplanan çay yaprakları işlenirken çok az okside olduğundan, yeşil çaya oranla daha fazla antioksidan içerir. Yeşil çay ile beyaz çayın faydaları aşağı yukarı aynıdır, ancak yüksek antioksidan içeriği beyaz çayı “faydalı çaylar” listesinde bir kaç basamak yukarı taşımaktadır.

Kanser: Oregon Eyalet Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmaya göre beyaz çayda bulunan kateşinler, kanserli hücre oluşumunu önleyerek kanserli tümörlerin büyümesini yavaşlatabiliyor. Yine aynı raporda yer alan bilgilere göre düzenli beyaz çay içmek karaciğer, cilt, göğüs, kolon, prostat, akciğer, yemek borusu, pankreas, mide ve yumurtalık kanseri riskini azaltabiliyor. Amerikan Kanser Derneği ise beyaz çayı meme kanseri atlatmış kişilere kanserin nüksetmesini önlemek için tavsiye ediyor.

Kalp Sağlığı: 2001 yılında Amerikan Epidemiyoloji Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmaya göre, beyaz çay içmek kalp hastalıkları riskini düşürüyor. Bunun nedeni olarak, beyaz çayda bulunan kateşinlerin damarları genişleterek tansiyonu (kan basıncını) düşürmesi ve vücut genelinde kan akışını iyileştirmesi gösteriliyor. Beyaz çay bu noktada yeşil ve siyah çaya göre bir adım önde çünkü “kateşinler” bakımından daha zengin.

Cilt: Serbest radikallerin sayısı arttığında oksidadif stres oranı yükselir ve cilt hücreleri de dahil olmak üzere tüm hücrelerde yapısal tahribat meydana gelebilir. Beyaz çayda bulunan antioksidanlar, vücutta bulunan serbest radikallere karşı koruma sağlayarak oksidatif stresi önlüyor ve bunun ciltteki olumsuz etkilerini engelliyor. 2003 yılında yapılan bir diğer araştırmada ise beyaz çayı cilt üzerinde kullanmanın, güneşin zararlı ışınlarının cilt hücrelerinde yarattığı hasarı en aza indirdiği ve yaşlanmanın ciltteki belirtilerini geciktirdiği sonucu elde edilmiş.

Kilo Verme: “Uluslararası Obezite Dergisi” tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre beyaz çay içerdiği polifenoller ve kafein ile kilo vermeye yardımcı oluyor. Beyaz çayın kilo vermedeki etkisi üzerine yapılan bir başka araştırma sonuçları ise “Beslenme ve Metabolizma” adlı dergide yer alıyor. Bu araştırmaya göre beyaz çayda bulunan “epigallocatechin-3-gallat” adlı polifenol, yağ hücresi oluşumunu baskılıyor ve vücutta yağ birikimini önlüyor. Kafein ise metabolizmayı hızlandırarak gün içinde yakılan kalori miktarını arttırarak kilo vermeye yardımcı oluyor.

Alıntıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…