- Konu Sahibi akideciknane
-
- #32.381
sagol hayatim, evet cnm cok durgun bilirim babam 7 yil Hamburgda Turkce ogretmenligi yapmisti oradaki Turk cocuklara milli egitim gondermisti.. benimde arada yanina gitmisligim var.. durgun ama guzel kaldi oranin kisi aklimda..
bu tarz benim dedigin gibi ayy cok cecoranlar cnm yaa.. oyun iste bunlar..
gunduz kusagi programlarinin hicbirini sevmiyorum hatta nefret ediyorum felaketlerr ama annem cok seviyor ve bana cok geldigi icin kumanda hep onda bende onu kiramiyorum acma desem alinabilir cokk cokk alingandir, aslada uzemem:))
hayat bi sekilde geciyor iste.. hayatimin ilkkez bir donemini sakince evde geciriyorum umarim tedavi modundan cikip bu ev modundanda kurtulurum.
Herseyguzelolcak ah canim... uzuldum okuyunca... Allahim yardimcin olsun, ugraslarinin ve sabrinin mukafatini tez zamanda al insallah
canım öncelikle başın sağolsun Allah mekanını cennet etsin babaannenin
benim için iyi dileklerin içinde teşekkür ederim
sende kendini çok üzme bazen olacağın önüne geçemiyoruz böyle düşün dilerim kendini hazır hissettiğinde başladığın tedavide bebeklerine kavuşursun yada en doğalından sürpriz yapar sana bebeklerin
Sizin dibine düşecek bii çocuğunuz bile olamicak ne yazikki( çünkü menopoza girmeye ramak kalmış çocuk için debeleniyorsunuzzz ( neyseki tüplerim açıldı sizin yerinizede dogururum mucukk
Allah Allahhhhh.. Kromozom bozukluğu tarzı bişiiler mi acaba yaa? Umarım çaresi olan ve çabucak tedavi edileb,len birşeydir canım.
Allah Allahhhhh.. Kromozom bozukluğu tarzı bişiiler mi acaba yaa? Umarım çaresi olan ve çabucak tedavi edileb,len birşeydir canım.
Öncelikle başınız sağolsun sana ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim. Çok yakın zamanda ardarda yaşadığın kayıplarının acısını unutturacak başka acıların olmasın hiç. Mekanları cennet olsun.
Seninle ilgili gelişmeleri de tüm detaylarıyla paylaşmışsın. Ben kendi adıma notlarıma senin paylaşımlarından da eklemeler yaptım, çok teşekkürler. Yapılan açıklamaların merkezlerini ve kendi adlarına "siyasetçi" yaklaşımıyla muhalefete imkan bırakmayacak şekilde olması doğal canım. Tedavileri, doktorları, becerileri, ihtimamları değişse de tümünün en önemli ortak noktası bu. Olması gereken de budur belki bilmiyorum. Biz merkezi kurunca deneyimleriz artık :)
Aynı şeyin tekrar olması ihtimalini yaşatırsak tedavi bile düşünmeyiz. Bu nedenle böyle bir endişeyi aklından uzak tutuyorsundur umarım. Ama mutlaka gerekli tetkik ve araştırmalar için hem doktorlarından, hem tecrübeleri olan arkadaşlardan bilgi alarak, fikir sahibi olarak ilerlemen de önemli.
Kromozom testi yapılacak diye belirtmişsin. Yineleniyor mu? İlk kez mi? Her iki eş için kromozom analizi ve senin için trombofili paneli bence olması gerekenlerden. Doktorlar genellikle daha önceki eleştirel geri dönüşler nedeniyle (zaten çok para harcıyoruz, şart değilse, var mı yok mu demeden niye yaptıralım vb. diyen hastalar) 2-3 kaybı olan, kaliteli embriyoya rağmen pozitif değer alınamayan, döllenme sorunu sıkça yaşanan hastalara öneriyorlar.
47 kromozom olması yine olacağı anlamına geliyor mu bilmiyorum, hiç tecrübe etmedim. Ama araştırdığımda veya okuduğum forum mesajlarından edindiğim şey her iki eşin herhangi bir genetik sorunu olmamasına rağmen oluşan embriyolarda bu sorunun yaşanabildiği... Dolayısıyla sizde sorun olmasa da olabilen bir şey. Bu nedenle bir sonraki süreçte PGT yapılması imkanlar dahilinde ise mutlaka değerlendirilmeli diye düşünüyorum.
Sperm ve yumurta kalitesi için sevgili @2220 yardımcı yöntemleri bir nebze fayda sağlayabilir. İyileştirmeye yönelik takviye olacaktır. Ama daha elzem sıkıntılar varsa doktorların bununla ilgili işlemleri-yönlendirmeleri mutlaka yapacaktır. Geçmişi geride bırakarak, sonrası için araştırmalarınla birlikte umudunu yüksek tutarak ilerlemen çok önemli. Dilerim böyle ilerlersiniz.
Test sonuçlarının da çok iyi gelmesini, tedaviye imkan verecek gelişmeler içermesini diliyorum.
Sağlığını öncelikli tuttuğun, huzursuzluk duymadığın, şansın hep yanında olduğu günlerin çok olsun...
Adını hiç unutma, çok güzel ifade ediyor :)
Herseyguzelolcak
canım babaanneni kaybetmişsiniz sanırım Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun(
tedavindede sıkıntı yaşanmış galiba neden okadar yumurta ilerlemedi acaba imsimi yapılmıştı sordunmu Güvenç beye canım..
Herseyguzelolcak ensu yazınca fark ettim bende.
Uygulanan yöntem hangisiydi? ICSI mi IMSI mi?
Ben yaptırmadım ama biliyorsun forum için tüp bebeğe dair bir sürü detayı inceleyip buraya kaynakça yaratmıştık. İkisi de mikroenjeksiyon ama IMSI de mikroskobun büyütme becerisi 10 kattan daha fazla diye hatırlıyorum. Bu da daha başarılı sonuç alınmasını sağlıyor. Aklınızda olsun... Oradaki bilgilerin bir kısmını bilgin olması için gönderiyorum.
“Normalde mikroenjeksiyon (ICSI) yapılırken sperm mikroskop altında belli orandaki büyütülme gücü kullanılarak seçilir. Yaklaşık olarak normal bir sperm hücresi mikroskobun gücüne göre 400-600 kat büyütülerek görülebilir. Böylece spermin taşıdığı pek çok yapısal problem tespit edilebiliyor. Büyütme ne kadar fazla olursa spermin yapısı da o denli net görülebilmekte. IMSI yöntemi, spermi 6000-8000 kata kadar büyütme imkanı sağlayan, spermin seçimi ve enjeksiyonuna dayalı bir yaklaşımdır. Böylece daha detaylı inceleme yapılabilmektedir. Detaylı inceleme sayesinde spermden kaynaklanabilecek bir başarısızlığının önüne geçme imkanı sağlanmış olur.”
Hoşgeldin Şekerim.. Boşver anlamayacak ne yazık ki..
Senin hikayen de zormuş canım ya.. Inşallah Allah sana artık güzel bir evlat gönderir hem de doğal yoldan..
Bir yerde kapalı kalmış sanırım. Çok zayıflamış, bir iki yerinde tırnak izi var. Bu havada toz kokuyor. Biraz da korkmuş. Azıcık seviştik, uyuyor şimdi.
bende bugün oruçluyum canım.. sınavı kazanırsam 1 gün oruç tutmaya karar vermiştim şükürler olsunki kazanmışım bugünde böyle harika geçiyor.. kek yaptım, pilav yaptım, fırında patatesli tavuk yaparım, salata yaparım.. hiç acıkmadım şu ana kadar günler kısada zaman çabuk geçiyor..
hahahahah pozisyonlar da girdi işin içine durumumuz vahim
(hani okuyan vardır kıvırma payı için kırmızı nokta kırmızı nokta değildir. Capon Bayrağı :) )
herkeze iyi akşamlar canlar benim arkadan gelen emriyomun gelişimi durmuş bir tane donmuşumla yolla devam bunada şükür canlar..
sagol hayatim, evet cnm cok durgun bilirim babam 7 yil Hamburgda Turkce ogretmenligi yapmisti oradaki Turk cocuklara milli egitim gondermisti.. benimde arada yanina gitmisligim var.. durgun ama guzel kaldi oranin kisi aklimda..
bu tarz benim dedigin gibi ayy cok cecoranlar cnm yaa.. oyun iste bunlar..
gunduz kusagi programlarinin hicbirini sevmiyorum hatta nefret ediyorum felaketlerr ama annem cok seviyor ve bana cok geldigi icin kumanda hep onda bende onu kiramiyorum acma desem alinabilir cokk cokk alingandir, aslada uzemem:))
hayat bi sekilde geciyor iste.. hayatimin ilkkez bir donemini sakince evde geciriyorum umarim tedavi modundan cikip bu ev modundanda kurtulurum.
Günaydın, mozaikli pasta bilir misin? Hem yapması kolay mem de çok ağır değil. Rol çaldım, bir öneri.Canimm bana haftaya kolay bir tatli tarifi lazim hafif se lütfen yazarmisin kizz sen bu mesajimida görmesin simdi napsam acep yaa sen görene kadar bende yazip dururum haha hic tatli yapmayi sevmiyorum yemeyide sevmiyorum her nisafirimde sagolsun kaynanama topu atardim tatliyi o yapardi ama bu sefer ben yapnak istiyorum tariflerinize acigim fistiklar sara-28 yaznaya bilir pasta yemek yapmaktan beni ihmal et sen yaziyorum bunlari bir kenara
Gitmedigine mutlu oldum arkadasim, dilerim cok incinmeden sorunlarin cözülür.
Selam canim, hafta basinda kontrolüm vardi, hamile oldugumda 15. haftadan itibaren kardiyolog takibi olmasi kaydiyla, en sonunda bebek izni cikti. bu ay ovulasyon gecti subat ayindan itibaren calismaya devam4 subatta yeni bir okula basliyorum. bu kursa is bulma kurumu tarafindan gönderilecegim icin, birakamamda kesintisiz gitmek zorundayim. daha yogun olacak burada hayatim, bu nedenle nisan sonuna kadar dogal deneyelim diyorum. Nisan sonunda kurs bitiyor eger asistan uzatirsa bir 3 ay daha yeniden gidecegim. Nisan sonunda Türkiye tatiline gidecegiz eger benim kurs 3 ay daha uzamazsa, gittigimde iyi bir merkezle konusup bir kontrolden geceyim diyorum. umarim sen ve prensesimiz iyidir öpüyorum sizi.
Eki Görüntüle 1391082
bu şeftalili cheesecake bunu önceden yapmıştım bunuda ekleyeyim dedim
Eki Görüntüle 1391080
gelelim portakallı cheesecake me buda portakallı bakalım beğenecekmisiniz
Canimm bana haftaya kolay bir tatli tarifi lazim hafif se lütfen yazarmisin kizz sen bu mesajimida görmesin simdi napsam acep yaa sen görene kadar bende yazip dururum haha hic tatli yapmayi sevmiyorum yemeyide sevmiyorum her nisafirimde sagolsun kaynanama topu atardim tatliyi o yapardi ama bu sefer ben yapnak istiyorum tariflerinize acigim fistiklar sara-28 yaznaya bilir pasta yemek yapmaktan beni ihmal et sen yaziyorum bunlari bir kenara
ellerine saglik arkadasim harika gorunuyorlar. ben onceden ne yapar ne de yerdim cok korkardim kilo alcam diye. cunku bayilirim hamur islerine.
o yuzden ne yapardim ne de yerdim. sadece misafir gelecegi zaman hazirlardim. simdi istesemde yapamiyorum kizim butun gun kucagimda.
kuccuk sipa alisti kucaga kim alistirdiysa artik
yerim senin minnak kızını ben şeker şey maşallah ona hamur işlerini bende seviyorum zaten görüntümden de belli
bu arada gecmis olsun arkadasim Allah beterinden korusun.
günaydın kızlar
nickimi degistirdim :)
Kız harikasın ya çok güzel görünüyorEki Görüntüle 1391082
Eki Görüntüle 1391080
Eki Görüntüle 1391082
Eki Görüntüle 1391080
Gunaydin gunaydin gunaydinnnnnnnnnn
(Trafik cildirmis iyi ki erken cikayim dedim, neyse ki ben kullanmiyorum.)
Bugunesnacan in gunu olsun... Turnayi gozunden vursun.
Sevincini paylasmayi ne cok isteriz. Dilerim oyle olur...
Bol sanslar, insallah gardrop dolusu cekete ihtiyac kalmaz
gununuz gunaydin olsun arkadaslar
esnacan guzel haberlerini bekliyoruz.
portakales canim hakkinda hayirlisi buymus demekki. kocaman opuldun
günaydın kızlar
Ahhhh canım ben kötü hissediyorum. Yarın test yaptıracam bakalım onu bile yaptırmak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?