- 16 Ekim 2010
- 46.748
- 84.453
- 798
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #32.401
Kız harikasın ya çok güzel görünüyor
Ellerine saglık çok güzel görünüyor.
Benden de kocaman günaydın hepinize.
Wissduygu umarım olur.test günüm cuma ben yarın test yapacağım .tatilimi evde oturup geçirmekten sıkıldım. Belli olsun yolumu göreyim.gerçi ben çok iyi hissetmiyorum.bu sabah midem bulandı.ve kasığım batmaya başladı . Benim adetten bir iki gün önce böyle olur. Kırmızıyı görmeye az kaldı bence hayırlısı benim ilk aşılama da oğlum olmuştu biraz umutluydum.indirimlere hüraaaaaaa 3 günde kendime gelirimmmm
Yokkkkk sanmıyorum . Daha erken olur çünkü ben Hamileyken hiç midem bulanmaz oğlumda hep kusmak istemiştim ama hiç kusmadım.sara sen şu tariflere yaZsana canım süpersinhıııı bende bugün test yapacaksın sanım canım dur hemen kötü düşünme belki bebeğin mideni bulandırıyodur belli mi olur
bayıldımmmmmmmm ellerine sağlık kuzummmmm ohhhhh kokusu geldi vallaaşk olsun canım ben senin mesajlarını görmüyormuyum ki bunuda görmezsin demişsinneyseee şincik gelelim tarife
portakallı cheesecake
malzemeler
iki paket burçak bisküvi
125 gr tereyağı
üç tane yumurta
iki kaşık mısır nişastası
bir çay bardağı krema
400 gr labne peynir
bir su bardağı toz şeker
portakal sosu için
üç tane orta boy portakalın suyu
bir su bardağı toz şeker (ama şekerini kendi damak tadına göre ayarlayabilirsin)
iki yemek kaşığından biraz az mısır nişastası
yapılışı
önce iki paket burçak bisküvüyi robotta çekip tereyağıyla karıştırıyoruz sonra bunu etrafını alüminyum folyoyla kapladığımız kek kalıbına iyice bastırarak seriyoruz sonrada buzdolabında bir saat dinlendirmeye bırakıyoruz
ondan sonra yumurtayla şekeri güzelce çırpıyoruz sonra kremayı labne peyniri mısır nişastasını ekleyip karıştırıyoruz ama burada dikkat edilecek husus çırpma teliyle karıştırılmayacak kaşıkla yavaşça karıştırılacak arasına hava girmeyecek üzeri içi süngerimsi olur yoksa sonrasında bu karışımıda kek kalıbına döküp 175 derecede 40 - 45 dakika pişiriyoruz fırının içine ısıya dayanaklı bir kapta su bırakıyoruz kekimiz kurumadan pişsin piştikten sonra fırından çıkarmıyoruz fırının kapağınıyarım açıp üç saat kadar bekletiyoruz bu arada portakallı somuzu yapıyoruz
portakal suyunun içine nişastasını şekeini katıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz kaynayınca iki üç dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alıyoruz fırından çıkardığımız kekin üzerine döküp buzdolabına kaldırıyoruz 24 saat dinlendiriyoruz sonrasında servis ediyoruz
chessecake yapımı zor görünsede aslında hem kolay hem hafif bir tatlı ancak bekleme süreleri biraz uzun ve bu sürelere uymak gerçekten önemli lezzetli bir cheesecake yemek için bu yüzden ben bir gün önceden yapıyorum sanada tavsiye ederim canım
bunu sadece portakalla değil istediğn meyvayla yapabilirsin çilek şeftali limon vişne ne istersen sos aynı şekilde hazırlanıyo sadece meyvenin tatlılık oranına göre şekerini ayarlıyorsun o kadar
canım istersen vişne soslu sütlü irmik tatlısıda yapabilirsin oda çok hafif bir tatlı istersen onunda tarifini veririm
yada portakallı muhallebi yap kuplarda servis et hem çok kolay hem şık hem hafif hem görsel şölen olur ne dersin istersen bunlarında tarifini veririm
hayırlı ve güzel haberlerini bekliyoruz fıstık.Yokkkkk sanmıyorum . Daha erken olur çünkü ben Hamileyken hiç midem bulanmaz oğlumda hep kusmak istemiştim ama hiç kusmadım.sara sen şu tariflere yaZsana canım süpersin
sağol canım benim.amin hepimiz inşh.
Başın sağolsun, büyüklerimizin yeri bir başkadır, mekanı cennet olsun, "dünyadan biri gider, biri gelir", derler tez zamanda sağlıcakla sana da bebiş gelir inş.
Yokkkkk sanmıyorum . Daha erken olur çünkü ben Hamileyken hiç midem bulanmaz oğlumda hep kusmak istemiştim ama hiç kusmadım.sara sen şu tariflere yaZsana canım süpersin
bayıldımmmmmmmm ellerine sağlık kuzummmmm ohhhhh kokusu geldi valla
Hiç kötü olma. Kendine güzel bir müzik koy, karnını sev. Mumlar yak. Umut hiç bitmez.Ahhhh canım ben kötü hissediyorum. Yarın test yaptıracam bakalım onu bile yaptırmak istemiyorum
Kızlar günaydın.cumartesi opu oldum pazartesi transverim yapıldım.bazı yerlerde ilk 24 saat sıfır gün hesap edilir diyo konuyla ilgili bana yardımcı olabilirmisiniz
vişneli sütlü irmik tatlısı
malzemeler
1 litre süt
10 kaşık irmik
bir su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
bir su bardağı kadar vişne çekirdekleri çıkarılmış olacak
iki yemek kaşığı kadar nişasta
ve vişneli sos için tozşeker
yapılışı
sütü,şekeri,irmiği,vanilyayı bir tencereye koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynadıktan sonra ocağı kısıp bi kaç dakika daha göz göz olana kadar karıştırıp ocaktan alıyoruz borcam tepsimize döküyoruz
vişneleri robotta çekiyoruz içine yarım çay bardağı kadar su ekleyip nişastasını şekerini katıp kaynayana karıştırarak pişiriyoruz sonra ilk sıcaklığı çıktıktan sonra bunuda irmik tatlımızın üzerine döküyoruz buzdolabına kaldırıyoruz bir gece dolapta bekletip ertesi gün dilimleyerek servis ediyoruz
Inşallah bu zamanı çok bekledim ama gitmek istemiyorum teste hayırlı olsun be yahayırlı ve güzel haberlerini bekliyoruz fıstık.
Transfer günü sayılmıyor canım.Kızlar günaydın.cumartesi opu oldum pazartesi transverim yapıldım.bazı yerlerde ilk 24 saat sıfır gün hesap edilir diyo konuyla ilgili bana yardımcı olabilirmisiniz
Inşallah bu zamanı çok bekledim ama gitmek istemiyorum teste hayırlı olsun be ya
Yapma böyle.. Olumlu ol lütfen .. Belki de tutunma belirtisi bunlar.. Ya da her ikisini de Düşünme ya.. Öpüyorum bize güzel haber ver .. GünaydınAhhhh canım ben kötü hissediyorum. Yarın test yaptıracam bakalım onu bile yaptırmak istemiyorum
Şu an çok merak ediyorsundur ama zaman yaklaşınca ayakların geriye gidiyorKızlar günaydın.cumartesi opu oldum pazartesi transverim yapıldım.bazı yerlerde ilk 24 saat sıfır gün hesap edilir diyo konuyla ilgili bana yardımcı olabilirmisiniz
Aaaa bak sen bizim Hamburg u taniyosun sen aynen biraktigin gibi aslinda da sadece kiş artik eskisi gibi soguk gecmiyor canim yinede bizleri eve tikmaya yetiyo su monotonluk benide vurdu hic sorma yavas yavas bu tembel halimden siyrilcam senin tedavi bezaman canim yine Semra Karaman degil mi .?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?