- 19 Nisan 2014
- 1.472
- 2.043
- 248
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #32.561
Aynen :)Genelde ben de öyle. Evde temizlik yapmaktan hiç hoşlanmam. Eşim ve ......hm.ın ellerine sağlık.
Alıntıdır...
Unutmayın… Bir toz tabakası, altındaki ahşabı korur.
‘Bir ev mobilyaların üzerine ‘seni seviyorum’ yazabildiğinde gerçek bir ev olur .’
Yıllardır her hafta sonu, ‘aman biri çıkıp geliverirse’ diye en az sekiz saatimi her şeyin mükemmel görünmesine harcıyordum.
En sonunda anladım ki, hiç kimsenin çıkıp geldiği filan yok; hepsi dışarıda hayatlarını yaşayıp eğleniyorlar !
ŞİMDİ, insanlar ziyarete geldiğinde, kendimi evimin durumunu izah etmek zorunda hissetmiyorum;
İnsanlar, benim daha çok dışarda hayatımı yaşarken ve eğlenirken ne yaptığımla ilgililer.
Bunu hala keşfedemediyseniz, lütfen tavsiyelerime kulak verin.
Hayat kısa, tadını çıkarın !
Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın …….
ama onun yerine bir resim yapmak, bir mektup yazmak daha iyi değil mi, kurabiye ya da bir kek pişirmek, bir tohum ekmek toprağa, istemek ve gereksinim duymak arasındaki farkı keşfetmek ?
Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın, ama bilin ki çok zamanımız yok . . . .
içilecek bir kahveyle, yüzülecek bir nehir, tırmanılacak bir dağ, dinlecenek bir müzik, okunacak bir kitap, dedikodu yapılacak arkadaşlar, sürdürülecek bir hayat .
Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın,
ama bilin ki dünya gözlerinizi kamaştıracak güneşle dışarıda, saçlarınızın arasında gezecek rüzgarla, karla, sizi ıslatacak yağmurla… Bu gün bir daha yaşanmayacak.
Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın , ama hep aklınızda bulunsun, yaşlılık bir gün gelecek ve bu çok da hoşunuza gitmeyecek . . .
Ve bir gün bu dünyadan gittiğinizde – ki hepimiz mecbur gideceğiz – geride daha çok toz bırakacağız !
Bunu hayatınızdaki kadınlarla paylaşın.
Topladıklarınız değil, nasıl bir yaşam yaşadığınıza dair dağıtabildiklerinizdir hayat…
aayyy ne güzel..İzmir,yaşaması kolay..güzel İzmir...Kemeraltında herşeyi bulabilirsin, ama herşeyi..eşi halen orda kaybolabileceğini söyler :)) Alsancak Kemeraltından daha ayrı bi dünya..alışveriş,güzel restau. birde kordon..Özdere Gümüldürün mandalin bahçeleri,yazında denizi güneşi..Mordoğanın balığı,koyları,mezeleri..
Ama bende Karadenizi merak ediyorum, turlarla geziye çıkmak istiyorum..Oraları dahada güzelmiş..
Alıntıdır...
‘Bir ev mobilyaların üzerine ‘seni seviyorum’ yazabildiğinde gerçek bir ev olur .’
Yıllardır her hafta sonu, ‘aman biri çıkıp geliverirse’ diye en az sekiz saatimi her şeyin mükemmel görünmesine harcıyordum.
En sonunda anladım ki, hiç kimsenin çıkıp geldiği filan yok; hepsi dışarıda hayatlarını yaşayıp eğleniyorlar !
ŞİMDİ, insanlar ziyarete geldiğinde, kendimi evimin durumunu izah etmek zorunda hissetmiyorum;
İnsanlar, benim daha çok dışarda hayatımı yaşarken ve eğlenirken ne yaptığımla ilgililer.
ama onun yerine bir resim yapmak, bir mektup yazmak daha iyi değil mi, kurabiye ya da bir kek pişirmek, bir tohum ekmek toprağa, istemek ve gereksinim duymak arasındaki farkı keşfetmek ?
içilecek bir kahveyle, yüzülecek bir nehir, tırmanılacak bir dağ, dinlecenek bir müzik, okunacak bir kitap, dedikodu yapılacak arkadaşlar, sürdürülecek bir hayat .
ama bilin ki dünya gözlerinizi kamaştıracak güneşle dışarıda, saçlarınızın arasında gezecek rüzgarla, karla, sizi ıslatacak yağmurla… Bu gün bir daha yaşanmayacak.
Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın , ama hep aklınızda bulunsun, yaşlılık bir gün gelecek ve bu çok da hoşunuza gitmeyecek . . .
Ve bir gün bu dünyadan gittiğinizde – ki hepimiz mecbur gideceğiz – geride daha çok toz bırakacağız !
Topladıklarınız değil, nasıl bir yaşam yaşadığınıza dair dağıtabildiklerinizdir hayat…
Merhaba, eşin Nazilli'liydi dimi? Aydın'a geldiğinizde beklerim.
Alıntıdır...
tovbe estagfur temizligi sevmediğini bir insan ancak bu kadar edebi bir dille anlatabilir temizlik yapmamak olurmu ya
canım ya temizliklede stresleniyoz doğru .ben evde olsam her gün süpürürüm.şimdi haftada bir ..ama toz alerjim var hiç bir zaman tozla yazı yazmadımda diyemem çevredende en temiz benim ne güzel kendimi biliyom haha ama dağnıklık asla dışardan missss de dolap dolap işi bozuyooo yine dolapa daldım karma karışık yav nedense kimse açmaz ya dolaba sıkıştır işe giderken giy çıkart sok dolaba işte dağnıkda değiliz hehehe işide biliyom jilet gibi koyanlara hastayım..relax relax adamların arkasından dolanmak yetiyor kuzumTemizlik yapma demiyor ki arkadaşım. Hayatını buna bağlama diyor. Annem öyleydi. Her hafta sonu bayram temizliği yapılırdı evde. Camlar, kapılar, perdeler, koltuklar, halılar... Her şey iner temizlenir yerleştirilirdi. Arkadaşlarımla gezmeye gidemezdim. Temizlik varsa annem iş bitti diyene kadar oturamazdım... Sadece ders ve temizlikle ilgilenmeme izin vardı. Şimdi psikolojik altyapımda kadın olmaktan nefret etmek yatıyor.
Bu yüzden paylaştım...
Temizlik yapma demiyor ki arkadaşım. Hayatını buna bağlama diyor. Annem öyleydi. Her hafta sonu bayram temizliği yapılırdı evde. Camlar, kapılar, perdeler, koltuklar, halılar... Her şey iner temizlenir yerleştirilirdi. Arkadaşlarımla gezmeye gidemezdim. Temizlik varsa annem iş bitti diyene kadar oturamazdım... Sadece ders ve temizlikle ilgilenmeme izin vardı. Şimdi psikolojik altyapımda kadın olmaktan nefret etmek yatıyor.
Bu yüzden paylaştım...
sağol canım benim.amin hepimiz inşh.
sağol canım çok tşk ederim.
üzülmüyorum şaşkınım belirsizlik geriyor olmayacak deseler deneme katlanacağım.
ama her seferin de tartmam ve araştırmam acabalar vs..işte geriyor.
hayırlısı diyorum. iyiyim çok şükür.
Ben bu topigi her zaman takip ederim ama hiç yazmadım. Senin gibi bir zavallinin yazısını okuyunca dayanamadım. 22 yaşında evlendim. Şu an 34 yaşındayım. Tam 12 kez tup bebek denedim. Ve hiç bir sorun gorunmedigi halde bir türlü rabbim bana nasip etmedi. Kendine cok güvenme bu kadar insanın kalbini kırdıktan sonra sanma ki o çocuk sana Hayır getirir. Kaldiki allahla anlaşma yapmış gibi konuşuyorsun. Senin yasin genç sana verecem mi dedi. Yazık yazık ilerde çok pişman olacak laflar ettin. Allah yardımcın olsun
Her şerde bir hayır vardır derler işte tamda o olmuş.
Kötülükle gelen biri bize sizin gibi birini kazandırdı.Hoşgeldin zaten gerçi burdaymışın yazmaya başlanamana sevindim.
çok tşk ederim canım çok sağol. ımsı yi sormadık ama anladığımız kadarıyal yapılmadı çünkü hem fiyattan hemde sperm testi gayet iyi çıkınca yapmıyorlar şuan sıkıntı olduğunu biliniyor galiba bundan sonrasına yapılacak ama bunu netleştiricez görüşüp.
evet o şokla aklımıza bile gelmedi daha doğrusu bilmiyormuşuz şuan araştırınca öğrendik.
soracağız bu detayı çok ama çok teşekkür ederim iyi ki varsın .........
bunu genelde kullanırız ama....çok ama çok seviliyorsun.ifade edemediklerimiz klavyene rahatça döküyorsun yaa kendimizi görüyoruz ama bu şekilde ifadelemede hayranlıkla bakıyoruz.
o yüzden iyi ki varsınnn..rahatlatıyorsun......
hiç sorma çok cektim. Hala da çekiyorum işte. Ben hepinizi yakınan takip ediyorum. Guzel haberlerinizle seviniyor uzuntulerinizi paylaşıyorum hep.gizli bir duacinizim. Şuan 12.inci transferim yapıldı bekliyorum sonucumu yine pek umut yok gibi ama belki bir mucize olur da gelir artık bebeğim. ...
Saracım eline sağlık görüntü nefis tadıda çok lezizdir mutlaka,sen böyle çekiçi ve etkileyici resimlerini bizlerden mahrum etme olurmuEki Görüntüle 1391082
bu şeftalili cheesecake bunu önceden yapmıştım bunuda ekleyeyim dedim
Eki Görüntüle 1391080
gelelim portakallı cheesecake me buda portakallı bakalım beğenecekmisiniz
Son denememde olmuştu,spermde düşüklük ve enfeksiyon olduğu anlaşılmıştı,ikinci günü gelişme geriliği oldu,transfer yapıldı istek üzerine fakat sonuç negatif.[/QUOTE]oy çok sevindim inşh çok güzel bir haber alırız.duamda olacaksın.
aynen canım ilk tedavide yumurta büyümemesini babamın vefatına bağlamıştım çünkü 30 gün sonra başladım hemen psilogolunda yönlendirmesiyle.
elimden geldğince sevdiğim şeyleri yapıyorum ben istediğim bana negatiflik vermeyecek kişillerle görüşüyorum.
iş sebebiyle gidemediğim kurslarıma gidiyorum.
kaybettiklerim yokuluğu kabul etmeyi öğreniyorum.
rahatlamak için elimden geleni yapıyorum.
gözünaydın çok sevindim.
tebrik ederim.
Allah kabul etsin canım.
gerçekten kahakaha atım çok yaşa emi
şükürler olsun canım hiç döllenmemesinden iyidir inşh sımsıkı tutunur sana.
hepimizin yaşadığı başka başka hepsi bir süreç ben döllenmesi bekliyorum.
döllenenler tutunmasını,
tutunanlar olumlu sonuç almayı,
olumlu sonuç alan sağlıkla devam etmesi.......................
bitmiyor.
Allahım en güzelini istediği zaman nasip etsin.
bende tedavi için işten ayrıldım.
işten ayrıldığım 1.günü babamı kaybettim.
ilk zaman zaten başlamayı düşünemedim.
ama şimdi gerçekten çok sıkılıyorum.
hele de şimdi böyle bekleme zamanları giriyor yaa..iş olsa daha çabuk güzel geçer gibi geliyor.
bende tv özürlüyüm.
ama annemle yakınım onla ilgileniyorum vs...
Benim Altyapıda anne olma isteği de eksik aslında(itiraf ediyorum) ..Temizlik yapma demiyor ki arkadaşım. Hayatını buna bağlama diyor. Annem öyleydi. Her hafta sonu bayram temizliği yapılırdı evde. Camlar, kapılar, perdeler, koltuklar, halılar... Her şey iner temizlenir yerleştirilirdi. Arkadaşlarımla gezmeye gidemezdim. Temizlik varsa annem iş bitti diyene kadar oturamazdım... Sadece ders ve temizlikle ilgilenmeme izin vardı. Şimdi psikolojik altyapımda kadın olmaktan nefret etmek yatıyor.
Bu yüzden paylaştım...
Daha geçen gün yaşmıştım, ne aşamada acaba transfer gerçekleşti mi diye...
Sonucunu bile almışsın. Geçmişler olsun
Ve öyle güzel yazmışsın ki, başka söze ne gerek...
Hayırlısı ne ise, ne zaman ise o zaman OL'sun.
Maddi manevi gücümüz, sıhhatli bedenlerimiz olsun inşallah.
Çok sevgiler
Bebek çalışması hayırlı bereketli olsun canım.Sagolasin arkadasim, bebek isterken korunmak gibi zor bir sürecten gectim. ama gecti gitti dilerim tüm olumsuzluklar, hayatimizda iz birakmadan gitsinler, iyi dileklerin hepsi senin icinde olsun.
Sagolasin arkadasim, dilerim sen ben hepimiz bebeklerimize kavusuruz.
Cok sagol arkadasim, bu ay gecti artik subat ayinabir kac ay deneme olmazsa bir merkezle konusalim diyorum. saglikli bebeklerimiz olsun hepimizin.
Ne saf ne temiz insanlardi eskiden selcan, bizde filmlerde öpüsürlerdiya ona anlam veremezdik.hatta bazen dudaklari degmiyor poset veya arada cam var diye bile düsünürdük.
Merhaba Canlar;
Perşembe gününden sonra anca bugün fırsat buldum.Güvenç beyden yumurtalarla ilgili döllenmediği haberin alınca bi tuhaf olmuştum.Hayırlısı dedik.
Öğlenden sonra babaannemin vefat haberi geldi.
Babamı da 4 ay önce kaybettiğim için ve annesine çok düşkün olduğun için tekrar başa döndüm sanki içim zaten sıkkındı yumurtalardan bir de vefat haberi.
Cuma günü Güvenç bey yüz yüze görüşmeye davet etmişti.
gittik eşimle 6 yumurta olgun 5 tane döllenememiş 1 tanesi de anormal döllenmiş.
böyle bir durumun 3 sebeple oluşacağını söyledi.
sperm,
yumurta,
kullanıcı hatası micro enjeksiyonu yapan...
sperm ve yumurtada dışardan gözlendiğinden hiçbirşey yok dediler.bizim görebildiğimiz birşey yok.
kullanıcı hatası olması imkansız sonuçta insan yapıyor ama aynı kişi burda defalarca yaptı sizinle birlikte yaptıklarıda var aynı gün onlarda sorun yok dedi.Bölümün amiriyle karşılıklı bu durum sebebiyle tartıştıklarını aktardı.
Doktorumuz son derece şaşkındı en az bizim kadar gibiydi.Neden olduğunun çokta bir açıklaması yok sebepsiz infertiyeye kibarca bağladı.
tekrar denediğinizde aynı sonucu alabiliriz deneyecekmisiniz dedi.
Kendini koruma altında tutuyor yani anladığım bu.
eşim ümit vermek istemediğini söylüyor ama...
duygusallaştım ister istemez çek etmek için demem şart ilerde pişman olmamam adına zate anca 1 kez daha deneyebilirim.
çünkü transfer olmasada ilaç hariç 4900 ödedik ilaçlarda 3000 tl tuttu.önceleri var ( eşim ameliyatı takibi daha önceki aşılama ve ilaçlar testler)
şimdi gene dna hasar testi onu daha önce yaptırmıştık.onda da mı sorun yok dedi.evet dedik yok yaptırmaya gerek yok dedi tekrar.
kromozon testi verdi onu yaptırdık 15 gün sonra sonuç alıcaz.
anormal döllenen 47 kromozonlu olduğunu söyledi.yumurta atılıp yapmamamış dedi.
sonra Necati Beyle görüşüştürdü Embriyolog o da anlattı Güvenç beye göre daha pozitifti.
tabiki temkinli konuşmaları.
ordan direk Ankaraya yolculuk yaptık.o yüzden öyle ani oldu ki sizlere haber veremedim.Buluşmaya çok gelmek istiyordum ama malesef ani gelişen vefat sebebiyle olamadı.İnşh bir dahakine.
bugün sabah geri döndük.eşim işe ben evdeydim ama hiçbirşey yapamadım.
aklım hep nasıl olur diyorum...5 tane micro enjeksiyonla döllenmez.
ne yapmalıyız sorguluyorum parada sıkıntı olunca artık.
aynı yerde mi devam etsem?
başka yere mi geçsem?
bahceci laboratuvar başarı belli bunda olmazsa başka yere gitmeye gerek var mı?
Yaşayan arkadaşlarımın tecrübesine ihtiyacım var tabi ki diğer arkadaşlarımda fikirleri çok ama çok kıymetli.
Gelişmelerden haberdar edersin canım... Her şeyi sor aklına gelen... Ne yapılabilir öğren... Rabbim yolunu açık etsin öperim
Son denememde olmuştu,spermde düşüklük ve enfeksiyon olduğu anlaşılmıştı,ikinci günü gelişme geriliği oldu,transfer yapıldı istek üzerine fakat sonuç negatif.
Benim Altyapıda anne olma isteği de eksik aslında(itiraf ediyorum) ..
Bunu yenmem Lazım.. Yıllarca kardeşimle anne-çocuk ilişkisini sağlıksız bir şekilde yaşadığımız için..
ne guzel anlatmissin icimden orada yasamak geldi..aayyy ne güzel..İzmir,yaşaması kolay..güzel İzmir...Kemeraltında herşeyi bulabilirsin, ama herşeyi..eşi halen orda kaybolabileceğini söyler :)) Alsancak Kemeraltından daha ayrı bi dünya..alışveriş,güzel restau. birde kordon..Özdere Gümüldürün mandalin bahçeleri,yazında denizi güneşi..Mordoğanın balığı,koyları,mezeleri..
Ama bende Karadenizi merak ediyorum, turlarla geziye çıkmak istiyorum..Oraları dahada güzelmiş..
aynenn canim... ben ev kadini olarak dogmamisim.. temizim, hijyenigim ama, misafirin anlamayacagi kadar daginigim... eve misafir gelse gorunus derli topludur ama biryerlerde gizli bir daginiklik, oraya buraya sokusturma mutlaka vardirAynen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?