- Konu Sahibi akideciknane
-
- #32.581
Hayırlısı olsun canım,inşallah herşey yoluna girer.[/QUOTE]çok tşk ederim cevapladığın için.
Bundan sonrası için hayırlısı inşh.
Temizlik yapma demiyor ki arkadaşım. Hayatını buna bağlama diyor. Annem öyleydi. Her hafta sonu bayram temizliği yapılırdı evde. Camlar, kapılar, perdeler, koltuklar, halılar... Her şey iner temizlenir yerleştirilirdi. Arkadaşlarımla gezmeye gidemezdim. Temizlik varsa annem iş bitti diyene kadar oturamazdım... Sadece ders ve temizlikle ilgilenmeme izin vardı. Şimdi psikolojik altyapımda kadın olmaktan nefret etmek yatıyor.
Bu yüzden paylaştım...
canimm sanki benim yasantimi anlatmissin:))canım ya temizliklede stresleniyoz doğru .ben evde olsam her gün süpürürüm.şimdi haftada bir ..ama toz alerjim var hiç bir zaman tozla yazı yazmadımda diyemem çevredende en temiz benim ne güzel kendimi biliyom haha ama dağnıklık asla dışardan missss de dolap dolap işi bozuyooo yine dolapa daldım karma karışık yav nedense kimse açmaz ya dolaba sıkıştır işe giderken giy çıkart sok dolaba işte dağnıkda değiliz hehehe işide biliyom jilet gibi koyanlara hastayım..relax relax adamların arkasından dolanmak yetiyor kuzum
Ne kusuru aaaaa Hiçte sıkıcı değilsinBizde de var o sağlıksızlık. Anneme negatifi söylediğimde " Aaa, koydurdunuz muydu? E olsun canım, n'apalım, hayırlısı..." dedi. Kadın benim için üzülmüş gibi yapmaya bile gerek görmüyor. Neresinden tutup hangisini yeneceğimi şaşırdım...
Bu saatten sonra bir şey olur mu onu da bilmiyorum.
Offf, sıkıcıyım yine... Kusura bakmayın kızlar...
canim ya inan cogumuzda bu dusunceler zaman zaman oluyor:))Benim Altyapıda anne olma isteği de eksik aslında(itiraf ediyorum) ..
Bunu yenmem Lazım.. Yıllarca kardeşimle anne-çocuk ilişkisini sağlıksız bir şekilde yaşadığımız için..
ne guzel anlatmissin icimden orada yasamak geldi..
İşte neresinden tutsak elimizde kalıyor ya.. Sen şu dediğim kitabı aldın mı? Yoksa ben göndereyim sana..Bizde de var o sağlıksızlık. Anneme negatifi söylediğimde " Aaa, koydurdunuz muydu? E olsun canım, n'apalım, hayırlısı..." dedi. Kadın benim için üzülmüş gibi yapmaya bile gerek görmüyor. Neresinden tutup hangisini yeneceğimi şaşırdım...
canim yaa bende buna cok karsiyim, insan cocuguna neden bukadar temizlik yaptirir..evlenince zaten yapar diye dusunup hicbirseye el surdurmemek en guzeli.. 14 yasindayken cok yakin kiz arkadasim vardi annesi kural koymustu kiz her hafta cok agir temizlik yapardi, her gunde bulasigi yikamadan kiz kapinin onune cikamazdi.. sanki hizmetci o yasta
yazik degilmi yada bukadar hergun uygulanan kural niye.. iskence gibi..
ben bu konuda cok sansliydim evlendigim gune kadar annem hicbirsey yaptirmadi..
canim ya bu sikintilarini annenle paylassan sitemlerini yuzune soylesen belki seni daha iyi anlar..
yok daha neler ne sikicisi cnm.. hepimiz ic dunyamizda ayniyiz aslinda inisler ve cikislarla dolu..Bizde de var o sağlıksızlık. Anneme negatifi söylediğimde " Aaa, koydurdunuz muydu? E olsun canım, n'apalım, hayırlısı..." dedi. Kadın benim için üzülmüş gibi yapmaya bile gerek görmüyor. Neresinden tutup hangisini yeneceğimi şaşırdım...
Bizde de var o sağlıksızlık. Anneme negatifi söylediğimde " Aaa, koydurdunuz muydu? E olsun canım, n'apalım, hayırlısı..." dedi. Kadın benim için üzülmüş gibi yapmaya bile gerek görmüyor. Neresinden tutup hangisini yeneceğimi şaşırdım...
Aynen ben de evi çok severim.. Evde kendi Başıma sıkılmam.. Ama ev Hanımı olmak da hiç benlik bişey değil..aynenn canim... ben ev kadini olarak dogmamisim.. temizim, hijyenigim ama, misafirin anlamayacagi kadar daginigim... eve misafir gelse gorunus derli topludur ama biryerlerde gizli bir daginiklik, oraya buraya sokusturma mutlaka vardir
amaa evcilim buda tuhaf bisey..
Evet Malesef.yok daha neler ne sikicisi cnm.. hepimiz ic dunyamizda ayniyiz aslinda inisler ve cikislarla dolu..
Harika ikiz kızlar :))profil resmim nasıl beğendinizmi?
evet canim benim annem bu konuda cok bilincliydi sanirim annem ve kucuklugumuze dair en ufak bir kotu hatira kardeslerde hicbirimizde yok.. hersey annemle guzeldi.. hic bagirmaz, hic kizmaz, sinirleri yok gibi, ne desek yapar, ne desek o donemin zor sartlarinda almaya calisir.. canim annem..ilerki yaşlarda maalesef sorunlu yada mutsuz insanlar olunuyor..geçirilen çocukluğun insanın yaşamını nasıl etkilediğini bilseler..
Hatta bir arkadaşım geçen gün bana itiraf etti.. Bu kız hamile kalırsa inşallah depresyona girmez Demiş içinden:) HAKLI .. çünkü ben ruhen çok hazır değildim, şimdi daha iyi Anlıyorum.. Allah hayırlısını veriyor iste.. Her şeyin bir vakti zamanı var..canim ya inan cogumuzda bu dusunceler zaman zaman oluyor:))
Harika ikiz kızlar :))
Bende temizlik yapmayı sevmiyorum ama temiz Olmayı çok seviyorum,buralarda yardımcı bulmakta zor mecbur yapıyorum,bıraksam ipin ucu kaçıyor olduğu kadar yapıyorum.Temizlik yapma demiyor ki arkadaşım. Hayatını buna bağlama diyor. Annem öyleydi. Her hafta sonu bayram temizliği yapılırdı evde. Camlar, kapılar, perdeler, koltuklar, halılar... Her şey iner temizlenir yerleştirilirdi. Arkadaşlarımla gezmeye gidemezdim. Temizlik varsa annem iş bitti diyene kadar oturamazdım... Sadece ders ve temizlikle ilgilenmeme izin vardı. Şimdi psikolojik altyapımda kadın olmaktan nefret etmek yatıyor.
Bu yüzden paylaştım...
Ne güzel bir aile tablosu maşallah.. Inşallah canım senin de Kızın olsun ve benzer güzellikteki aile de sen bu sefer anne rolüne geç.. Dilerim Allah'tan sana sağlıklı ve hayırlı bir kız evlat nasip etsin..evet canim benim annem bu konuda cok bilincliydi sanirim annem ve kucuklugumuze dair en ufak bir kotu hatira kardeslerde hicbirimizde yok.. hersey annemle guzeldi.. hic bagirmaz, hic kizmaz, sinirleri yok gibi, ne desek yapar, ne desek o donemin zor sartlarinda almaya calisir.. canim annem..
babamsa cnm ilkokul ogretmenimdi ayni zamanda iki ablamin ve agbeyiminde ilkokul ogretmeniydi:)) babamin ilkokul ogretmeni olarak yillarca biryerlere tayini cikardi ve yas araliklarimiz hep 4-5 yas oldugu icin hepimizi babamiz okuttu.. babam demek kurallarrr demekk az konusmak, cok basarmak, az gulmek duzgun yasamak, seni seviyorum baba dememektir halende oylee.. o hep ogretmenimiz:))
canim yaa bunlar hep gecer inan bebislerimiz olsun:)) bende kasim ayindaki gebeligimde artik tup bebek tedavisi olamicam diye uzulmustum:)) delimiyim neHatta bir arkadaşım geçen gün bana itiraf etti.. Bu kız hamile kalırsa inşallah depresyona girmez Demiş içinden:) HAKLI .. çünkü ben ruhen çok hazır değildim, şimdi daha iyi Anlıyorum.. Allah hayırlısını veriyor iste.. Her şeyin bir vakti zamanı var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?