- Konu Sahibi akideciknane
-
- #32.601
Evet beğendim,böyle tatlı bebişlerin olur inşallah.profil resmim nasıl beğendinizmi?
evet canim benim annem bu konuda cok bilincliydi sanirim annem ve kucuklugumuze dair en ufak bir kotu hatira kardeslerde hicbirimizde yok.. hersey annemle guzeldi.. hic bagirmaz, hic kizmaz, sinirleri yok gibi, ne desek yapar, ne desek o donemin zor sartlarinda almaya calisir.. canim annem..
babamsa cnm ilkokul ogretmenimdi ayni zamanda iki ablamin ve agbeyiminde ilkokul ogretmeniydi:)) babamin ilkokul ogretmeni olarak yillarca biryerlere tayini cikardi ve yas araliklarimiz hep 4-5 yas oldugu icin hepimizi babamiz okuttu.. babam demek kurallarrr demekk az konusmak, cok basarmak, az gulmek duzgun yasamak, seni seviyorum baba dememektir halende oylee.. o hep ogretmenimiz:))
Evet beğendim,böyle tatlı bebişlerin olur inşallah.
Ne güzel,Baba'nın Öğretmenin olması.evet canim benim annem bu konuda cok bilincliydi sanirim annem ve kucuklugumuze dair en ufak bir kotu hatira kardeslerde hicbirimizde yok.. hersey annemle guzeldi.. hic bagirmaz, hic kizmaz, sinirleri yok gibi, ne desek yapar, ne desek o donemin zor sartlarinda almaya calisir.. canim annem..
babamsa cnm ilkokul ogretmenimdi ayni zamanda iki ablamin ve agbeyiminde ilkokul ogretmeniydi:)) babamin ilkokul ogretmeni olarak yillarca biryerlere tayini cikardi ve yas araliklarimiz hep 4-5 yas oldugu icin hepimizi babamiz okuttu.. babam demek kurallarrr demekk az konusmak, cok basarmak, az gulmek duzgun yasamak, seni seviyorum baba dememektir halende oylee.. o hep ogretmenimiz:))
Ben yemek yapmayı severim. Ama temizlik ve ütü demesinler bana:)Bende temizlik yapmayı sevmiyorum ama temiz Olmayı çok seviyorum,buralarda yardımcı bulmakta zor mecbur yapıyorum,bıraksam ipin ucu kaçıyor olduğu kadar yapıyorum.
canim yaa bende buna cok karsiyim, insan cocuguna neden bukadar temizlik yaptirir..evlenince zaten yapar diye dusunup hicbirseye el surdurmemek en guzeli.. 14 yasindayken cok yakin kiz arkadasim vardi annesi kural koymustu kiz her hafta cok agir temizlik yapardi, her gunde bulasigi yikamadan kiz kapinin onune cikamazdi.. sanki hizmetci o yasta
yazik degilmi yada bukadar hergun uygulanan kural niye.. iskence gibi..
ben bu konuda cok sansliydim evlendigim gune kadar annem hicbirsey yaptirmadi..
canim ya bu sikintilarini annenle paylassan sitemlerini yuzune soylesen belki seni daha iyi anlar..
:)) bizim neye üzüleceğimiz bellI olmuyor Şekerim..canim yaa bunlar hep gecer inan bebislerimiz olsun:)) bende kasim ayindaki gebeligimde artik tup bebek tedavisi olamicam diye uzulmustum:)) delimiyim ne
yok cnm cok kotu birseyy asla kimseye tavsiye etmem..:)))benimde 2 eniştem de öğretmen, 2 yeğenimde okullarına babalarıyla gidip geldiler..hiç şımartılmadan, aklı başında yetişdiler..1 tanesi kız üniversiteden sonra çok başarılı oldu, üniversitede kaldı..diğer yeğenim erkek bakalım o ne yapacak..Keşke benimde babam öğretmen olsaydı habire kantine babamın hesabına yazdırmak isterdim :))
İşte neresinden tutsak elimizde kalıyor ya.. Sen şu dediğim kitabı aldın mı? Yoksa ben göndereyim sana..
:)) benimde babamla ilgili bu tarzda anilarim cok canimm.. kuralci ve kati bir ilkokul ogretmenin varmis ve o ogretmenle ayni evde yasiyormussun ve o seni her dk denetim altinda tutuyormus ama onu hic mutlu edemiyormussun.. ne yapsanda hep baska cocuklar daha basariliymis gibi birseyler tuhaf yani..:))) iyikii buyudummmKüçükken, yaşına uygun işlerle başlayıp sevdirerek öğretme taraftarıyım. Hiç öğrenmeden de olmuyor. Temelini, amacını çözmesi gerek. Ama bunaltmadan. Kendine de zaman ayırması gerektiğini unutmadan.
Bunları annemle paylaştığımda aldığım tepkiler 18 yaş öncesi:" çeneyi bırak ta elindeki işi bitir..." 18 yaş sonrası "evlenince evine girilmez senin..." 30 yaş sonrası (evlenmeden önce) "kötü örnek değildir, beni örnek almak zorunda değilsin..." Neyse ya. Niye anlatıyorum onu da bilmiyorum.
Merhaba Eua. Merhaba güzel bayanlar yazini okuyunca bende bu biten hamileligimde hem sevindim hem uzuldum. Bir buruk sevinç vardı içimde. İtiraf etmeliyimki içimi bir korku sarmisti. Neden bilemedim.ama kendimi söyle bir yokladigimda sanki hazır degilmisim gibi hissediyorum. Esimde diyor dünyaya gelmiş olsaydı çok farklı dusunurdün. Hatta eskiden saplantılı bir şekilde olsunda olsun diyordumHatta bir arkadaşım geçen gün bana itiraf etti.. Bu kız hamile kalırsa inşallah depresyona girmez Demiş içinden:) HAKLI .. çünkü ben ruhen çok hazır değildim, şimdi daha iyi Anlıyorum.. Allah hayırlısını veriyor iste.. Her şeyin bir vakti zamanı var..
Evet canım 'var olan annenin yokluğu'..Almadım ne yalan söyleyeyim. Ameliyattı, taşınmaydı, yerleşmeydi, tedaviydi derken kaynadı arada. Linkini kaydetmiştim ama silinmiş. "Var olan annenin yokluğu" gibi bir adı vardı sanırım. Doğru muyum?
Küçükken, yaşına uygun işlerle başlayıp sevdirerek öğretme taraftarıyım. Hiç öğrenmeden de olmuyor. Temelini, amacını çözmesi gerek. Ama bunaltmadan. Kendine de zaman ayırması gerektiğini unutmadan.
Bunları annemle paylaştığımda aldığım tepkiler 18 yaş öncesi:" çeneyi bırak ta elindeki işi bitir..." 18 yaş sonrası "evlenince evine girilmez senin..." 30 yaş sonrası (evlenmeden önce) "kötü örnek değildir, beni örnek almak zorunda değilsin..." Neyse ya. Niye anlatıyorum onu da bilmiyorum.
Amin canim benim.Ne güzel,Baba'nın Öğretmenin olması.
Bende çok rahat kızlık dönemi geçirdim annem her nekadar otoriter olsada o benim pamuğum,babam daha yumuşaktır anneme nazaran ama herşeyim tamdı eksiğim yok gibiydi gezmem giyinmem,Allah onlara uzun ömürler versin pamuklarıma.
Kuralcı değilimdir,tecrübem var eksiklerimde vardır dörtdörtlük değilimdir,ev idaresi zaten bende eşim dışarıda olduğu için,hijyeni çok seviyorum çamaşır suyu özellikle,düzenli olmayada çalışıyorum,ütü Masam hiç kalkmıyor desem yeridir,eşim genelde dışarıda olduğu için yurt içi yurt dışı iş gezileri ya bir hafta yada iki hafta iş Uzunluğu demek çamaşır çokluğu demek her gün günlük değişme dersen ahhhhh ahhhh.Ben yemek yapmayı severim. Ama temizlik ve ütü demesinler bana:)
Hoş ben 11 yaşımda başladım yemek, temizlik, ütü ve bilumum ev idaresi işlerine.. Tecrübem iyidir ama sevmem.. Ve rahat biriyimdir çok sallamam açıkcası.. Banyo, tuvalet ve mutfak temiz olsun, hijyen olsun yeter:) zaten Dağınık olduğumu bilmeyen yoktur.. Evlenirken eşimin ailesine bile baştan söylemiştim
Bilimsel yayınlar ev işi yapmanın psikolojiye iyi geldiğini söylüyor.. Doğrusu ben canım çok sıkkınsa evi temizlerim iyi gelir :)
Benim Hatırladığım annemin popüler cümlesi ' el kapısı var, seni kapının önüne korlar' :))<evlenince görürüm seni> bizdeki popüler cümle buydu..:))
Aynı Şeyler işte ya:)) ben burada itiraf etmeye korkuyordum..Merhaba Eua. Merhaba güzel bayanlar yazini okuyunca bende bu biten hamileligimde hem sevindim hem uzuldum. Bir buruk sevinç vardı içimde. İtiraf etmeliyimki içimi bir korku sarmisti. Neden bilemedim.ama kendimi söyle bir yokladigimda sanki hazır degilmisim gibi hissediyorum. Esimde diyor dünyaya gelmiş olsaydı çok farklı dusunurdün. Hatta eskiden saplantılı bir şekilde olsunda olsun diyordum
şimdi hayirlisiyla olsun diyorum. Ama dedimya 33 kadar falan hiç çocuk aklıma gelmemişti. Bide şu var rahatıma çok duskunum. Ses ilgi alaka beni yorar diye düşünüyorum
ama bunlar şimdiki düşünceler biliyorumki dünyaya gelmiş olsa çok farklı düşüncem.
:)) benimde babamla ilgili bu tarzda anilarim cok canimm.. kuralci ve kati bir ilkokul ogretmenin varmis ve o ogretmenle ayni evde yasiyormussun ve o seni her dk denetim altinda tutuyormus ama onu hic mutlu edemiyormussun.. ne yapsanda hep baska cocuklar daha basariliymis gibi birseyler tuhaf yani..:))) iyikii buyudummm
Ya çok zor işte.. Ben tecrübeliyim ama istemeyince yapmıyor, yapamıyorum..Kuralcı değilimdir,tecrübem var eksiklerimde vardır dörtdörtlük değilimdir,ev idaresi zaten bende eşim dışarıda olduğu için,hijyeni çok seviyorum çamaşır suyu özellikle,düzenli olmayada çalışıyorum,ütü Masam hiç kalkmıyor desem yeridir,eşim genelde dışarıda olduğu için yurt içi yurt dışı iş gezileri ya bir hafta yada iki hafta iş Uzunluğu demek çamaşır çokluğu demek her gün günlük değişme dersen ahhhhh ahhhh.
Evet canım 'var olan annenin yokluğu'..
Hatta bendekini yarın bir arkadaşıma götüreceğim... Geçen gün muhabbette annesi ile düzgün olmayan ilişkisinden.. Biraz önce baktım da. Ilk sayfalarında şiir Tarzı bir yazı var.. 1,5 sene önce aldığımda onu okuduğumda hıçkırarak ağladığımı Hatırlıyorum. Ne yazıyordu unutmuştum. Tekrar okudum ve bu sefer daha boştu ve birşey hissetmedim. Demek ki kitaptaki alıştırmalar işe yarıyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?