- 16 Ekim 2010
- 46.748
- 84.453
- 798
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #32.621
Temizlik yapma demiyor ki arkadaşım. Hayatını buna bağlama diyor. Annem öyleydi. Her hafta sonu bayram temizliği yapılırdı evde. Camlar, kapılar, perdeler, koltuklar, halılar... Her şey iner temizlenir yerleştirilirdi. Arkadaşlarımla gezmeye gidemezdim. Temizlik varsa annem iş bitti diyene kadar oturamazdım... Sadece ders ve temizlikle ilgilenmeme izin vardı. Şimdi psikolojik altyapımda kadın olmaktan nefret etmek yatıyor.
Bu yüzden paylaştım...
<evlenince görürüm seni> bizdeki popüler cümle buydu..:))
Olun tatlım herkesin ki aynı olacak diye bişi yok öyle kabul etmek gerekiyor işte,olun sen anlar kederlerimizi baylaşıyoruz Şura'da.Küçükken, yaşına uygun işlerle başlayıp sevdirerek öğretme taraftarıyım. Hiç öğrenmeden de olmuyor. Temelini, amacını çözmesi gerek. Ama bunaltmadan. Kendine de zaman ayırması gerektiğini unutmadan.
Bunları annemle paylaştığımda aldığım tepkiler 18 yaş öncesi:" çeneyi bırak ta elindeki işi bitir..." 18 yaş sonrası "evlenince evine girilmez senin..." 30 yaş sonrası (evlenmeden önce) "kötü örnek değildir, beni örnek almak zorunda değilsin..." Neyse ya. Niye anlatıyorum onu da bilmiyorum.
Benim Hatırladığım annemin popüler cümlesi ' el kapısı var, seni kapının önüne korlar' :))
Belki de bunların hiçbiri değil.. Çünkü aynı şeyleri yaşayıp, çok farklı olanlar da var..Annem de öğretmendi. İlkokul. Aynı duyguları babadan almakla anneden almak farklı etkiliyor. Hoş benimkilerin ikisi de aynı. Birisi asker, birisi öğretmen... Sanırım bir erkek evlat olmadığım için suçluluk duyuyorum hala. İş geçmişim, genel olarak kişiliğim, her şeyi üstlenmeye çalışmam... Ben bir erkekten daha iyiyim diyebilmek için belki...
Hatta buradaki ablama diyorum rabbim bana bilerekmi çocuk vermiyor. Ama dedimya :kızlar beni asmiycakya. Acaba diyorum ben anne olmak icinmi doğmuşum. Ablam bebekleri canına sokarcasina sever. Hangi yaşta olursa olsun.bana gelseniz şu ana kadar doğru dürüst hiç bir çocuğa yaklasamadim. Çok nadirdir. Bunu bilen biri varsa soylesin lütfen. Birde cocuklu vs bir ortam varsa kafam ses goturmuyo diye Kaçar im hemen ordan.şimdi diyceksinizki ne egoist bide çocuk istiyo. Evet istiyorum ama kendiminkini. sanırım o zaman sesim çıkmaz. Korktunuz benden demiAynı Şeyler işte ya:)) ben burada itiraf etmeye korkuyordum..
Annem de öğretmendi. İlkokul. Aynı duyguları babadan almakla anneden almak farklı etkiliyor. Hoş benimkilerin ikisi de aynı. Birisi asker, birisi öğretmen... Sanırım bir erkek evlat olmadığım için suçluluk duyuyorum hala. İş geçmişim, genel olarak kişiliğim, her şeyi üstlenmeye çalışmam... Ben bir erkekten daha iyiyim diyebilmek için belki...
Senden niye korkalım Şekerim.. Bende çok farklı sayılmam. Alışmışlıkla ilgili o kafanın ses götürmemesi.. Evde olsa alışırsın zaten.. Allah ne verirse hayırlısını versin.. :)Hatta buradaki ablama diyorum rabbim bana bilerekmi çocuk vermiyor. Ama dedimya :kızlar beni asmiycakya. Acaba diyorum ben anne olmak icinmi doğmuşum. Ablam bebekleri canına sokarcasina sever. Hangi yaşta olursa olsun.bana gelseniz şu ana kadar doğru dürüst hiç bir çocuğa yaklasamadim. Çok nadirdir. Bunu bilen biri varsa soylesin lütfen. Birde cocuklu vs bir ortam varsa kafam ses goturmuyo diye Kaçar im hemen ordan.şimdi diyceksinizki ne egoist bide çocuk istiyo. Evet istiyorum ama kendiminkini. sanırım o zaman sesim çıkmaz. Korktunuz benden demi
Canım hastalık duzeyinde olmadiktan sonra temizlik onemlu bir olay bunu kastetmistim
Ama senin yaşadıklarını okuduktan sonra bu konuda seni daha iyi anladım sen kafana göre takıl herseyi bosver bir müddet zaten belki bebegin bile kendiliginden gelir
Iyimiş.Benim Hatırladığım annemin popüler cümlesi ' el kapısı var, seni kapının önüne korlar' :))
Ne güzel .. Ben de hep kız KARDEŞ hasreti çekerim ..Benim babam da erkek evlat istemiş canım, 3 tane kızdan sonra erkek evlatları olmuş , ama ölü doğmuş..sonra 2 kız daha oluyor biz tam 5 kız kardeşiz..ama babamın hiç unutmadığım sözü< ölsemde gam yeymem, evlatlarımla gurur duyuyorum> demişti..maalesef hayatta bazı şeyler oturdukdan sonra dank ediyor..annen baban olsada..
TabikiSenden niye korkalım Şekerim.. Bende çok farklı sayılmam. Alışmışlıkla ilgili o kafanın ses götürmemesi.. Evde olsa alışırsın zaten.. Allah ne verirse hayırlısını versin.. :)
Hatta buradaki ablama diyorum rabbim bana bilerekmi çocuk vermiyor. Ama dedimya :kızlar beni asmiycakya. Acaba diyorum ben anne olmak icinmi doğmuşum. Ablam bebekleri canına sokarcasina sever. Hangi yaşta olursa olsun.bana gelseniz şu ana kadar doğru dürüst hiç bir çocuğa yaklasamadim. Çok nadirdir. Bunu bilen biri varsa soylesin lütfen. Birde cocuklu vs bir ortam varsa kafam ses goturmuyo diye Kaçar im hemen ordan.şimdi diyceksinizki ne egoist bide çocuk istiyo. Evet istiyorum ama kendiminkini. sanırım o zaman sesim çıkmaz. Korktunuz benden demi
Ne güzel .. Ben de hep kız KARDEŞ hasreti çekerim ..
Niye korkalım canım,belki geçmişte sende iz bırakan bişiler var ses konusunda sinirlerin tepki veriyor olabilir.Hatta buradaki ablama diyorum rabbim bana bilerekmi çocuk vermiyor. Ama dedimya :kızlar beni asmiycakya. Acaba diyorum ben anne olmak icinmi doğmuşum. Ablam bebekleri canına sokarcasina sever. Hangi yaşta olursa olsun.bana gelseniz şu ana kadar doğru dürüst hiç bir çocuğa yaklasamadim. Çok nadirdir. Bunu bilen biri varsa soylesin lütfen. Birde cocuklu vs bir ortam varsa kafam ses goturmuyo diye Kaçar im hemen ordan.şimdi diyceksinizki ne egoist bide çocuk istiyo. Evet istiyorum ama kendiminkini. sanırım o zaman sesim çıkmaz. Korktunuz benden demi
Ne güzel maşallah .. Benim ne ablam ne kız kardeşim ne annem var.. Hayatımda en çok eksikliğini hissettiğim şey kanımdan Canımdan bir kadın..benim kız kardeşimle aramda 1,5 yaş var..o benden daha aktif, daha sosyal..hani dizilerde olursa, bi kız kardeş diğerinin kıyafetlerini falan alır, diğeri bulamaz..o bulamayan bendim hep :)) şimdi çok gülüyorum..
Yazının anlattığı daha çok hastalık boyutundakiler için aslında. Annem onlardan birisiydi sadece. Bendeki etkileri de böyle oldu...
Sonuçta kendi evimde kendi borum ötse de sesi hala kulağımda... Ne zaman bir işi sallasam eleştirilerini duyup kendi içimde kavgaya başlıyorum ve yoruluyorum.
Bebek konusundaki ümidim neredeyse sıfır noktasına indi. Kalan tek tüp düzelecek te, kafam anneliğe hazır olacak ta, evlilik sorunları ve diğerleri çözülecek te... Ölme eşeğim yaz gelsin, yonca biçecem...
Yine de Allah büyük. Bakarsın bir tokat ta bana atar
Bazen ben bile korkuyorum kendimden. Ablam diyorki içtenlikle istersen dilegin olur dil ucu ile değil. Haklı belKi de. Görüyorum çok bayanlar var hatta sizlerde can gibi seviyorsunuz çocukları. Ben hiç ole olamadım. Ama bu kötü olduğumu göstermez sanırım. En azından ole olmadığım söyleniyor. Bide söyle benim eşim ole hergün çocuk demis olsam ozlemimi dile getirmiş olsam slkilir. Ve hatta olmuyorsa ayrılalım der.yani derlerya allah dağına göre kar verirmis diyeTabiki
Belki de bunların hiçbiri değil.. Çünkü aynı şeyleri yaşayıp, çok farklı olanlar da var..
Ruhunda biraz da asilik var bence..
Ben kendim için onu diyorum.. Ruhumda asilik ve Özgüven var... Iyi ki de var, olmasa ben olmazdım.. Kendimiz başarmaya çalışıyoruz herşeyi.. Sonra bi Bakıyoruz çok yorulmuşuz ve hep tek halletmeye çalışmışız.. Çünkü hep güçlü görünmeye programlamışız kendimizi..
Sonra Bakıyoruz etrafımıza, herkes böyle yaşamıyor.. Destekçileri var insanların. Hele ki kadınların..
Bazen düşünüuotum belki de biz müsade etmedik bize yardım etmelerine.. Benim en nefret ettiğim şeydir 'bana acınması' .. Açıkmasınlar aman diye neler Yaptım.. Benim durum elbette farklı ama ... Ne bilim paylaşmak istedim..
Ne güzel maşallah .. Benim ne ablam ne kız kardeşim ne annem var.. Hayatımda en çok eksikliğini hissettiğim şey kanımdan Canımdan bir kadın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?