- 14 Eylül 2010
- 5.771
- 4.993
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #32.661
Sıkıcı ama Konuşmak iyi geliyor.. En ufak, Önemsiz görünen bir detayı bile açman bilirsin ki sende iyileşmeye giden yolda bir adımdır..
Bunlar bir çocuk için ağır durumlar.. Onlar iyi birey yetiştirmeye çalıştılar büyük ihtimal.. Donanımlı.. Başarılı da olmuşlar ha, ne dersin
Ama o anlaşılmak istedi, azıcık merhamet, azıcık Anlayış, hoşgörü istedi di mi.. (O sen oluyorsun)
Benim durum tamamen farklı.. Ama aynı Kapıya çıkan , Hoşgörü, Anlayış, merhamet isteği aynı.. Ama yok böyle bir dünya önce bunu kabul etmeliyiz belki de..
Iyi geceler KARDEŞ,hayırlı işler.Kızlar ben yatıyorum artık .., iyi geceler .. Sabaha iş var :) öptüm
Allah rahmet eylesin,sizlere uzun Ömür versin Rabbim.
Kızlar ben yatıyorum artık .., iyi geceler .. Sabaha iş var :) öptüm
sanırım yaşadığın son olaylar bu düşüncelerini tediklemiş olabilir..bu kadar sıkıntıdan sonra bunları düşünmen belkide annenle bunları paylaşamandan olabilir..bende senin gibi bizim evin tamircisiydim..bizimde annemle şiddetli çıkışlarımız olmuştur, her anne kız gibi..ama mesela ilk eşimle evliyken sıkıntı bi dönemdi..işim yok, kendimi nasıl boşlukda hissediyordum,depreyondayım resmen ..43 kilo olmuştum, tiroidler falan ...ama o annem geldi..aslan pençelerini çıkardı..beni evden çıkardı<seni mutlu ol diye evlendirdik, seni canlı canlı gözümüzün önünde ölesin diye değil> dedi.bunu hiç unutmam.. anneninde sana böyle destek olmasınımı istedin ?
Kardeşine verilen ilgi alaka her neyse seninde Hakkı'na verilmesini istiyorsun,bende bunları yaşayabilirdim dedin kendine.Aynen öyle. İyi birey olmak insanın içinden gelen bir şey. Zorla olunmuyor pek. O konuda çevrendekileri örnek alıyorsun. Ama sevgi, merhamet, ilgi ailenin vermesi gereken şeyler. Tabi benim görüşüm. Belki mecbur değillerdir.
Kardeşine verilen ilgi alaka her neyse seninde Hakkı'na verilmesini istiyorsun,bende bunları yaşayabilirdim dedin kendine.
Benimki sorunlarımı anlatınca "bu kadar emek verdin, bırakırsan emeğine yazık, sık dişini, hem daha iyisini mi bulacaksın bu saatten sonra? " diyebilen bir anne. 4 yıl ayrı yaşadılar, boşanmadılar. Tabu onlar için. Ortak sahip oldukları nadir fikirlerden işte...
180 derecelik adımlar benim işim. Üstüne bir de kendimi savunmam gerekiyor. Benim mutluluğum değil, onların "elaleme ne deriz?" düşüncesi öncelikli...
Düşünce mevzusu belli alem ne der,jenerasyon düşüncesi,kız ken annem le bazen çakışırdık anne çağ Değişti oda derdi senin çağına tüküreyimBenimki sorunlarımı anlatınca "bu kadar emek verdin, bırakırsan emeğine yazık, sık dişini, hem daha iyisini mi bulacaksın bu saatten sonra? " diyebilen bir anne. 4 yıl ayrı yaşadılar, boşanmadılar. Tabu onlar için. Ortak sahip oldukları nadir fikirlerden işte...
180 derecelik adımlar benim işim. Üstüne bir de kendimi savunmam gerekiyor. Benim mutluluğum değil, onların "elaleme ne deriz?" düşüncesi öncelikli...
Haklısın olması gerekeni istiyorsunOnun ayrı, benim ayrı birer birey olmamızın yanında ikimizin de onların evlatları olduğumuzu, Külkedisi gibi davranmalarının haksızlık olduğunu benim de bunu haketmediğimi düşündüm evet.
Onun ayrı, benim ayrı birer birey olmamızın yanında ikimizin de onların evlatları olduğumuzu, Külkedisi gibi davranmalarının haksızlık olduğunu benim de bunu haketmediğimi düşündüm evet.
Ah en sevmediğim elaleme ne deriz...elalem için yaşıyoruz...hiçmi yok boşanan çevrenizde, hani onu örnek göstersen..bunun sadece senin başına gelmediğini bilmeleri açısından ...benim dileğim elbette eşinle boşanmaman..burdan okuyanlar yanlış anlamasınlar..peki şöyle 1 hafta gidebileceğin ailen(teyzen,halan) yada arkadaşın yokmu ..mesela kafanı dinlesen, değişiklik herzaman iyidir..
digrusunAlıntıdır...
Unutmayın… Bir toz tabakası, altındaki ahşabı korur.
‘Bir ev mobilyaların üzerine ‘seni seviyorum’ yazabildiğinde gerçek bir ev olur .’
Yıllardır her hafta sonu, ‘aman biri çıkıp geliverirse’ diye en az sekiz saatimi her şeyin mükemmel görünmesine harcıyordum.
En sonunda anladım ki, hiç kimsenin çıkıp geldiği filan yok; hepsi dışarıda hayatlarını yaşayıp eğleniyorlar !
ŞİMDİ, insanlar ziyarete geldiğinde, kendimi evimin durumunu izah etmek zorunda hissetmiyorum;
İnsanlar, benim daha çok dışarda hayatımı yaşarken ve eğlenirken ne yaptığımla ilgililer.
Bunu hala keşfedemediyseniz, lütfen tavsiyelerime kulak verin.
Hayat kısa, tadını çıkarın !
Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın …….
ama onun yerine bir resim yapmak, bir mektup yazmak daha iyi değil mi, kurabiye ya da bir kek pişirmek, bir tohum ekmek toprağa, istemek ve gereksinim duymak arasındaki farkı keşfetmek ?
Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın, ama bilin ki çok zamanımız yok . . . .
içilecek bir kahveyle, yüzülecek bir nehir, tırmanılacak bir dağ, dinlecenek bir müzik, okunacak bir kitap, dedikodu yapılacak arkadaşlar, sürdürülecek bir hayat .
Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın,
ama bilin ki dünya gözlerinizi kamaştıracak güneşle dışarıda, saçlarınızın arasında gezecek rüzgarla, karla, sizi ıslatacak yağmurla… Bu gün bir daha yaşanmayacak.
Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın , ama hep aklınızda bulunsun, yaşlılık bir gün gelecek ve bu çok da hoşunuza gitmeyecek . . .
Ve bir gün bu dünyadan gittiğinizde – ki hepimiz mecbur gideceğiz – geride daha çok toz bırakacağız !
Bunu hayatınızdaki kadınlarla paylaşın.
Topladıklarınız değil, nasıl bir yaşam yaşadığınıza dair dağıtabildiklerinizdir hayat…
sanki biri benden bahsediyor.... Ayynen benim de yenmem gereken bu isteBenim Altyapıda anne olma isteği de eksik aslında(itiraf ediyorum) .. Biri
Bunu yenmem Lazım.. Yıllarca kardeşimle anne-çocuk ilişkisini sağlıksız bir şekilde yaşadığımız için..
ayynen ben de öyle ya... hatta bilinçaltı temizliği için gittiğim hoca da uğraştı ama kök salmış düşünceler zaman istiyor.Benim Altyapıda anne olma isteği de eksik aslında(itiraf ediyorum) ..
Bunu yenmem Lazım.. Yıllarca kardeşimle anne-çocuk ilişkisini sağlıksız bir şekilde yaşadığımız için..
hangi kitap kuzular?İşte neresinden tutsak elimizde kalıyor ya.. Sen şu dediğim kitabı aldın mı? Yoksa ben göndereyim sana..
heeee çoook datlulaaaarprofil resmim nasıl beğendinizmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?