Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

ne korkmasıııı bazen kendime bile itiraf edemediğim şeyleri ne güzel dile getirmişssiiiin yalnız değilsiiin, ben de sen gibiyim işte tam da sen gibiyim, bir yandan da yaş 40... Allahım yardımmmm

İnşallaah....

eveet bu konudaki şanssızlardanım... Asla yuva gibi olmadı bizim ev... ki Allah rahmet eylesini ikisini de fakat çok otoriter sert ve acımasızlardı... Hala anlamış değilim nedenini hatta akrabalarımız da yakınlarımız da hep aynı şeyi söyler ve bana çok üzülürlerdi. Ben öz ailesinin yanındaki kül kedisiydim... öz kül kedisi....

beş yaşındaydım bakacak kimse yok üzerime kapı kitleyiş işe giderlerdi akşama kadar yatar ve korku ile her yerimi kapatırdım... ya eve biri girmişse diye... 7 yaşında kardeşim oldu ve onun bakıcılığı oyun cocukluğumu yok etti. Arkadaşlarım dışarda oynarken ben pencerede ya da balkonda onları seyrederdim kucağımda kardeşimle.. 8-9 yaşlarında evin temizliği dahil yarım gün okula giden yarım gün kardeşini bakan bir çocuktum... 10 yaşdan itibaren yemek de bendeydi. aşırı deterjandan ellerim dermatit olunca annem eldiven almış'' Al artık bunlarla temizlik yaparsın'', dedi.Off ya neyse tablo feciiiydi komşularım ve akrabalarım çok üzülürlerdi bu duruma ama ben daha da sinirlenirdim kimsenin bana acımasını istemiyordum... Baba zaten korkutulacak son duraktı hata yaptığımda, bizimkiler çok erken evlenmiş annem beni 16 yaşında doğurmuş... bu hayat şekli üniversite bitip evden ayrılıncaya kadar sürdü... şimdi nasılım 2 yaşında vefaat ettiler kardeşime zaten annelik yaptığım için ve zaten her şeye göğüs gerdiğim için sorun olmadı.. Hatta kader mi, kurguladı dedi yani bu kadar soğuk ve acımasız olmalarının nedeni erken ölecek olmaları ve benim bu acıyı daha kolay ekarde etmem için miydi diye bile düşünmüşümdür... bazen hala da düşünürüm... ben ne kadar sıkı yetiştirildiysem kardeşim tamm tersi yetiştirildi ama zamanla bana yapılanları gördükçe onlara karşı asi olmaya başladı ve yanımd a oldu tabi onun sorumlulukları da benim yanımda oldu her zaman... düşünsenize 11 yaşında erkek çocuğu siz de 18 diyorlar ki kardeşinin ayakkabılarını giydir! heep emir cümleleri... çok şükür bu koşullarda bile vicdanlı olabilmeyi başarmış bir kardeşe sahibim.. ve kazada vefaat ettiklerinde bana dediği ilk cümle ''ablammm iyi ki sen ölmedin'' di kardeşimin... temizliğe gelince evet tedavi gördüm takıntılı temizlik gelişmiş daha 7 yaşında bulaşık çamaşır ,ki kardeşin pislettiği bezlerle banyoda başbaşa kalırdım hep, ev sil süpür başlatıldığım için yer etmiş... deli gibi temizlik... desarj temizlik... çalınan çocukluğumun temizliği... ilaç vs... şimdi daha iyiyim... sorumluluk çok olunca tabi beynim önce kardeşimin hayata katılması gerektiğini dikte etti bana ve öyle de oldu, ben öğretmenliğimin 2. yılında kaybettim ailemi. Ben çalışırken kardeşim de universiteyi bitirdi, askerlik bitti, işe başladı, nişanlandı, evlendi. ben 36 yaşına geldim ve eşim canımm ömrümmm geldi ve beni yuva yaptı... yıllardır çektiğim yuva hasreti canımmm biricik sevdiğim , ömrüm kocamla geldi.. binnnn şükür... çoook şükür... çocuk assla istemedim ilk iki yıl çünkü kendimden çok korkuyordum... hala da korkmuyor değilim ama eşimin sabrı ve şefkati beni dinginleştiriyor... son iki yıldır da denemeler başladı devamını biliyorsunuz... Amacım sabah sabah; ki sabah namazdan sonra okudum yazdıklarınızı ve yazmak istedim, sizi üzmek değildi . Boğazım düğüm oldu şimdi ya... Sakın üzülmeyin her şeye rağmen şükredecek çooook şeyim var ve diliyorum ki; ALLAHIM SAKIN BENİ ANNE VE BABAMA BENZETME... AMİN.

22 yaşında yazdım sqnıyordum ama 2 olmuş... ben 22 yaşındayken vefaat ettiler....

Günaydın arkadaşım, kadın olmak sadece temizlik yapmak mış mı? Annenin şartları, ortamı, yetişme tarzı vs. öyleymiş, bence sorumluluk duygusunun çok gelişmiş olmasından kaynaklanıyor, onlar katı katı yetişmişler yada etki altında kalmışlardır. Annene de yazık, kadıncağız farkında olmadan seni üzmüş, geleceğini olumsuz etkilemiş, biz henüz anne değiliz ama hangi anne bilerek isteyerek çocuğunu üzmek ister!
Her insan içindeki sevgi ve merhameti açıkça dışa vuramaz, kendilerine göre bir yöntemle aktarırlar. Bazen kızarak sevdiklerini göstermeye çalışırlar. Negatif sonucundaki tepkisini de olumsuz değerlendirme, seni daha fazla üzmemek için farklı kelimeler kullanmamıştır. O da çok üzülüyordur ama belli edemiyordur.
Çok yazdım, sonuç, annen seni SEVİYOR, geçmişin olumsuzluklarını da göbek bağını kesiyor gibi kesiver (akpntrc. dr.kulakları çınlasın), sen değerlisin, hayatının rotasını da kendi sorumluluğunu alarak çizmelisin. Geçmiş geçmişde kaldı, sen bugüne bak, ne yapmak istiyorsun, nelerden mutlu oluyorsun...dünyada misafir olduğumuzu unutmayalım. Sabah kahvaltında, sevgiler, umutlar, keyifler olsun diliyorum.

Yaw, ben temizlik hastaları için bir şey paylaştım, nereden nereye geldi laf. "Boşuna dememişler laf lafı, laf ...ı açarmış" diye...

çok tatlısın sen biliyomusun

senin yalnız çıkacağın bir tatile ihtiyacın var belki bir hafta sonu kaçamağı yapabilirsin şöyle yeşillikler içinde etrafında göl yada nehir olan sabahları kuş sesleriyle uyanacağın bir yerde iki gün kafa dinlesen herkesten herşeyden uzak tabiiki imkanın varsa eminim sana çok iyi gelecek

inşallah herşey yolunda gider canım bol şanslar

çok zor şeyler yaşamışsın Allah annenin babanın mekanını cennet etsin ama eminim sen çok iyi bir anne olacaksın çünkü geçmişte yaşadıklarından ders almayı bilecek kadar olgunlaşmışsın

Yoo yoo, o benim ...

Günaydın.
İLk senin yazını okuyarak başladım...
Ne söylenir bilmiyorum..
Önünde saygıyla eğiliyorumm...
Herkesin ayrı bi hikayesi var ve malesef bugün anne olamayışlarımızın sebebi bu bilinç altı diye düşünüyorumm..
Sen doğurmamış ama çok güzel bi annelik yapmışsın canım benim... Tebrik ederim..
Sağlam duruşuna ve güçlü oluşuna hayran kaldım...
Kocamann kucaklıyorumm seniii:)

Günaydın kızlar yine karamsarlık anladigim kadariyla bi psikolog girse topige anca bizi çözer. Zamaninda oylemiydi hayat diyesim geldi yani ortak nokta aileler okumus okumamis farketmiyor bizi hirpalamisler belli bilincaltimizida temizleyemiyoz...ac bi ankara bağları oyna ....isteyim akşam a terapinin kralı ni yapacam

Çalınan çocukluğumun temizliği...

Günaydın kızlar, dün çok derinlere inilmiş, eski defterler açılmış.
Anne babalarımız nasıl olursa olsun, bugün bizi biz yapan en önemli etmenler. Neler geçirirsek geçirelim, bugün gelinen noktada ayakları üzerinde duran, güçlü kadınlar mıyız? Evettttt, o zaman nokta. Göbek bağımızı zaten kesmişiz. Artık herşeyi geride bırakma zamanındır.
Artık bizim zamanımız. Bizden kıymetlisi mi var yahu:)

Çok haklısın canım:)

Öyle bir iki yer biliyorum ama şimdi zamanı değil. Sezon kapalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…