- 7 Aralık 2013
- 5.214
- 3.508
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #32.781
beş yaşındaydım bakacak kimse yok üzerime kapı kitleyiş işe giderlerdi akşama kadar yatar ve korku ile her yerimi kapatırdım... ya eve biri girmişse diye... 7 yaşında kardeşim oldu ve onun bakıcılığı oyun cocukluğumu yok etti. Arkadaşlarım dışarda oynarken ben pencerede ya da balkonda onları seyrederdim kucağımda kardeşimle.. 8-9 yaşlarında evin temizliği dahil yarım gün okula giden yarım gün kardeşini bakan bir çocuktum... 10 yaşdan itibaren yemek de bendeydi. aşırı deterjandan ellerim dermatit olunca annem eldiven almış'' Al artık bunlarla temizlik yaparsın'', dedi.Off ya neyse tablo feciiiydi komşularım ve akrabalarım çok üzülürlerdi bu duruma ama ben daha da sinirlenirdim kimsenin bana acımasını istemiyordum... Baba zaten korkutulacak son duraktı hata yaptığımda, bizimkiler çok erken evlenmiş annem beni 16 yaşında doğurmuş... bu hayat şekli üniversite bitip evden ayrılıncaya kadar sürdü... şimdi nasılım 2 yaşında vefaat ettiler kardeşime zaten annelik yaptığım için ve zaten her şeye göğüs gerdiğim için sorun olmadı.. Hatta kader mi, kurguladı dedi yani bu kadar soğuk ve acımasız olmalarının nedeni erken ölecek olmaları ve benim bu acıyı daha kolay ekarde etmem için miydi diye bile düşünmüşümdür... bazen hala da düşünürüm... ben ne kadar sıkı yetiştirildiysem kardeşim tamm tersi yetiştirildi ama zamanla bana yapılanları gördükçe onlara karşı asi olmaya başladı ve yanımd a oldu tabi onun sorumlulukları da benim yanımda oldu her zaman... düşünsenize 11 yaşında erkek çocuğu siz de 18 diyorlar ki kardeşinin ayakkabılarını giydir! heep emir cümleleri... çok şükür bu koşullarda bile vicdanlı olabilmeyi başarmış bir kardeşe sahibim.. ve kazada vefaat ettiklerinde bana dediği ilk cümle ''ablammm iyi ki sen ölmedin'' di kardeşimin... temizliğe gelince evet tedavi gördüm takıntılı temizlik gelişmiş daha 7 yaşında bulaşık çamaşır ,ki kardeşin pislettiği bezlerle banyoda başbaşa kalırdım hep, ev sil süpür başlatıldığım için yer etmiş... deli gibi temizlik... desarj temizlik... çalınan çocukluğumun temizliği... ilaç vs... şimdi daha iyiyim... sorumluluk çok olunca tabi beynim önce kardeşimin hayata katılması gerektiğini dikte etti bana ve öyle de oldu, ben öğretmenliğimin 2. yılında kaybettim ailemi. Ben çalışırken kardeşim de universiteyi bitirdi, askerlik bitti, işe başladı, nişanlandı, evlendi. ben 36 yaşına geldim ve eşim canımm ömrümmm geldi ve beni yuva yaptı... yıllardır çektiğim yuva hasreti canımmm biricik sevdiğim , ömrüm kocamla geldi.. binnnn şükür... çoook şükür... çocuk assla istemedim ilk iki yıl çünkü kendimden çok korkuyordum... hala da korkmuyor değilim ama eşimin sabrı ve şefkati beni dinginleştiriyor... son iki yıldır da denemeler başladı devamını biliyorsunuz... Amacım sabah sabah; ki sabah namazdan sonra okudum yazdıklarınızı ve yazmak istedim, sizi üzmek değildi . Boğazım düğüm oldu şimdi ya... Sakın üzülmeyin her şeye rağmen şükredecek çooook şeyim var ve diliyorum ki; ALLAHIM SAKIN BENİ ANNE VE BABAMA BENZETME... AMİN.
Bundan sonra dener miyim .şu an bilmiyorum.hayırlısı hepimize Rabbim yardım etsin( canım çok geçmiş olsun, inşallah bu son negatifin olur.
bundan sonraki ilk tedavinde bebişini kucağına almanı dilerim.
Arkadaşlar günaydın. Dün düşükten sonra 20. Günde kontrole gittim. Doktorum rahim çok temiz birde kendiliğinden Oluşan 13 mm folikül gördü.alalım bunu dedi. Cumartesi 12 de Allah nasip ederse opu var. Bana dua edin . Inşallah kaliteli olur ve döllenir
Bundan sonra dener miyim .şu an bilmiyorum.hayırlısı hepimize Rabbim yardım etsin
kuddus kısa yaşam hikayeni okudum ve boğazım düğümlendi. Benim yaşamım farklı yoldan aynı sonuç.. Ben artık bunlar olmasaydı, ben ben olmazdım diyorum. Evet güçlü bir kadınsın ve ben de güçlü bir kadınım.. Kendimle gurur duyuyorum ben, sen de kendinle duy, duyuyorsun zaten..
Ben hala Kardeşimin kendi başına hayatını sürdürebilmesi konusunda bocalıyorum.. Hala anne gibiyim ama biz de ilişki biraz değişik. Kardeşim sağolsun (işi gücü rast gitsin) beni anne gibi görmekle beraber, anneye yapılacak bütün eziyetleri yapıp, anneyi mutlu edecek şeyleri yapmıyor. Hiçbir zor anımda yanımda olmuyor.. Evi taşırken bile kalktı memlekete gitti, boyacı, usta herhangi biriyle asla muhattap olmadı.
Ben evlenince hemen nişanlandı..
Şimdi evlenecek ev kuracak ben ve sağolsun eşim bişeyler yapmaya çalışıyoruz.. Ama hiç ev aramadığı, bulmadığı, ev yapmadığı için ev de beğenmiyor.. Bütçeye uygun evlerde anca iste.. Hala ben anneyim..
Psikiyatriste gitmiştim 2 yıl önce.. Anne olmak istiyorum demiştim.. Sen zaten annesin dedi..
Şimdi daha iyi Anlıyorum.. Ben 11 yaşımda, annem hastalanıp, 3 yaşındaki Kardeşimi bana emanet ettiğinde büyümüş ve anne olmuştum..
Şimdi Anlıyorum ki, ben anne olma duygusundan çok yorulmuşum.. Belki bilinçli olsaydım ya da kendi çocuğum olsaydı böyle yetiştirmezdim.. Daha iş bitirici olmadısını isterdim.. Artık yeni yeni öğrenecek ve inşallah iyi bir koca ve iyi bir baba olacak.. Ben kardeşim evini kurmadan tekrar denememeliyim.. Kardeşim evini kurmadan tüp bebek tedavisi olmam yanlıştı ama eşim çok istedi.. Ben de denemek istedim..
Canım çok sağol.. Yapmaya çalışıyorum da kardeşim sağolsun, kendisi biraz büyüse.. Bana da çok bağlı..CAnımmm çok zorluklar yaşamışsın.. Ama kendine hala haksızlık ediyorsun.
Biraz bilinç altı egzersizleri yap derim. Yani onu kardeşin olarak görmeye çalış. Hayal et devamlı.. Sen çocugun ve dayısı şeklinde :) Biraz görmek lazım sanırım.. Dilerim her şey yoluna girer.. Rabbim tez vakit anne yapsın seni:)
istanbuldayım ben... daha önce Zeynep kamilde yaptırdım gecen ay.. olumsuz oldu.. doktorlar da ilgisizdibaşka yer bakıyorum simdi
Sebep ortaya çıkarsa çözüm kolay olacaktır canım.. Inşallah bununla birlikte bütün sorunlar Çözümleri ile birlikte açığa çıkar ve bir sonraki tedavinle bebeğine kavuşursun..
Her ailenin yükü sırtlanacak biri oluyor.. Onlarda bizleriz napalım.. Psikologun dediği gibi, gerektiği kadarını yüklenmek lazım.. Inşallah sizde de dengeler yerine oturur ve sen de sadece kendine ait yükleri taşırsın..gerçekten zorlanıyorsun...aynısı annem ve abimler için yaşıyorum.farklı farklı sebeplerle.
psikologla paylaştığımda bana dediği merkezdesin çık ordan gerektiği kadar yük al.hepsini değil.en küçük olmama rağmen herkes beni arıyor hala...
dilerim kardeşin tez zamanda yuvasını kurar ve sende sakince bebeğine kavuşursun.
Valla kızlar, bir süre itici olacağımı söylemiştim... Huyumu biliyorum... Keşke dönmeseydim...
Saracım çok çok geçmiş olsun canım, hem sana hem kardeşine.. Kazasız belasız günler. Diliyorum.kızlar kızkardeşimde 10 gün önce trafik kazası geçirmiş ben üzülmeyeyim diye söylememiş bana sadece düştüğünü söylemişti dün geldiklerinde vücudundaki morlukları görünce söylemek zorunda kaldı bugün buradada doktora götürdim kemiğin içinde ödem oluşmuş neyseki iyiki ama çok korktum dünden beri ne yerdeyim ne gökte bende tüm bu yaşadıklarımdan sonra evde Kuran okutmaya karar verdim hafta sonu evde eşi dostu çağırıp Kuran - ı Kerim okutacam
Inşallah canım biZde oluşan embriyo zarı kalınmış bu da tutunmayı zorlaştırıyormuş adet olup rahatlamak istiyorumcanım dur bakalım kafanı bi toparla biraz zaman geçsin bakarsın yine tedavi startı vermişsinn..
bu işlerde herşey her an değişebiliyor.
Her ailenin yükü sırtlanacak biri oluyor.. Onlarda bizleriz napalım.. Psikologun dediği gibi, gerektiği kadarını yüklenmek lazım.. Inşallah sizde de dengeler yerine oturur ve sen de sadece kendine ait yükleri taşırsın..
Ve en kısa zamanda bebeğine kavuşup kendini ve Bebeğini düşünürsün en çok, olması gerektiği gibi
bu sıralar seni böyle severiz şekerim sorun değil:)
Aşk gibi, sevda gibi
Huysuz ve tatlı kadın
Amin tatlım benimmm... inşallah hepimize mutluluk diliyorum ben de :)canım benim sen çok iyi bir anne, çok iyi bir aile olacaksın.
herşeyin en iyisini hak ediyorsun. tez zamsağol kuzumm inşaanda inşallah bebişini kucağına alıp yaşayamadığın çocukluğunu bebeğinle yaşamanı dilerim.
Canım öncelikle sağlık olsun.. daha da güzeli i çin belki biraz daha beklemek gerekebilir. ben tedavimde birinci kalite embriolara ulaştım ama tutunamadılar o ayrı.. sana tavsiyem doğal bal ve çörekotu biraz da tarçını karıştır akşam sabah aç karna birer tatli kaşığı kullan. medela 100 gr bala ben iki çorba kaşığı çekilmiş çörekotu ve bir çorba kaşığı tarçın karıştırmıştım. dr yumoşlar çok kaliteli demişti. başka bişey bilmiyorumKızlar yumurta kalitesini arttırmak için ne kullanabiliriz kür gibi netten baktım ama bir sürü şey var bildiğiniz kürler var mı
eşim der hep bana ya; huysuz ve tatlı kadın diye Ayy allahım ben onu ne çok seviyorummm.... sizi de tabi güzellerrraynen dediğin gibi her ailede var.dengeleri yerine otururken öyle sancılı dönemler yaşanıyor ki sarsılıyorum bir de araya vefatlar girince.çok şükür bugünümüze...
inşh hepimiz kavuşuruz canım benim.
..çok severim bu eseride.Tabi ki Zeki Mürenden geliyooooooo Nihavend eser........
kalın zar içşin de nar! kesinlikle işe yaradığını duymuştum ya günde bir nar ya da doğal nar suyu bir bardak oki:)Inşallah canım biZde oluşan embriyo zarı kalınmış bu da tutunmayı zorlaştırıyormuş adet olup rahatlamak istiyorum
ah meleğim... sen abna demiştin zaten aramızda ayrı bir bağ var diye ki çoook doğru demişssin, ben çok ayrıntıya girmek istemedim ama madem konu açıldı yazayım... benim kardeş de ayyynen seninki gibi... her daim arkasını toplarım madden ve maanen... ah canım bu üzden eşimle bile ara sıra tartışabiliyoruz ama onu kırmıyorum çünkü haklı olduğunu biliyorum.. çünkü ben kardeşime HAYIR diyemiyoruuum... bu da bir rahatsızlık sanırım ve umarım zamanla başarırım... çocukluk diktelerinin beyinde açtığı zarar sanırım bu rahatsızlığın da adı o kadar rahat bir şekilde bencillik yapar ki anlatamam... sadece arada bir artık tıkandığımda az az anlatmaya çalışırsam düşünür ve hak verir ha bu arada lafa gelince mangalda kül bırakmaz bana olan sevgisiyle ilgili... ama eşime göre ben onun tarafından kullanılıyorum... aman ne yapayım canım ya... biliyorum ama ne yapayım benden başka kimsesi olmayan kardeşim... bi şekilde daha da güçlü olmayı seçerek dayanıyorum... umarım kardeşlerimiz vicdanen de büyüyp güzel adamlar olurlarkuddus kısa yaşam hikayeni okudum ve boğazım düğümlendi. Benim yaşamım farklı yoldan aynı sonuç.. Ben artık bunlar olmasaydı, ben ben olmazdım diyorum. Evet güçlü bir kadınsın ve ben de güçlü bir kadınım.. Kendimle gurur duyuyorum ben, sen de kendinle duy, duyuyorsun zaten..
Ben hala Kardeşimin kendi başına hayatını sürdürebilmesi konusunda bocalıyorum.. Hala anne gibiyim ama biz de ilişki biraz değişik. Kardeşim sağolsun (işi gücü rast gitsin) beni anne gibi görmekle beraber, anneye yapılacak bütün eziyetleri yapıp, anneyi mutlu edecek şeyleri yapmıyor. Hiçbir zor anımda yanımda olmuyor.. Evi taşırken bile kalktı memlekete gitti, boyacı, usta herhangi biriyle asla muhattap olmadı.
Ben evlenince hemen nişanlandı..
Şimdi evlenecek ev kuracak ben ve sağolsun eşim bişeyler yapmaya çalışıyoruz.. Ama hiç ev aramadığı, bulmadığı, ev yapmadığı için ev de beğenmiyor.. Bütçeye uygun evlerde anca iste.. Hala ben anneyim..
Psikiyatriste gitmiştim 2 yıl önce.. Anne olmak istiyorum demiştim.. Sen zaten annesin dedi..
Şimdi daha iyi Anlıyorum.. Ben 11 yaşımda, annem hastalanıp, 3 yaşındaki Kardeşimi bana emanet ettiğinde büyümüş ve anne olmuştum..
Şimdi Anlıyorum ki, ben anne olma duygusundan çok yorulmuşum.. Belki bilinçli olsaydım ya da kendi çocuğum olsaydı böyle yetiştirmezdim.. Daha iş bitirici olmadısını isterdim.. Artık yeni yeni öğrenecek ve inşallah iyi bir koca ve iyi bir baba olacak.. Ben kardeşim evini kurmadan tekrar denememeliyim.. Kardeşim evini kurmadan tüp bebek tedavisi olmam yanlıştı ama eşim çok istedi.. Ben de denemek istedim..
Saol canım senin yazdıklarını okudum çok etkilendim.zamanında bende çok annelik yaptım kardeşime.hatta hiç unutmuyorum .misafir gelmişti.annemler işteydi.ben nohut koymuştum.annem gelince güldü .tabiki kaynamadı .ıslatıldığını bilmiyordum.Canım öncelikle sağlık olsun.. daha da güzeli i çin belki biraz daha beklemek gerekebilir. ben tedavimde birinci kalite embriolara ulaştım ama tutunamadılar o ayrı.. sana tavsiyem doğal bal ve çörekotu biraz da tarçını karıştır akşam sabah aç karna birer tatli kaşığı kullan. medela 100 gr bala ben iki çorba kaşığı çekilmiş çörekotu ve bir çorba kaşığı tarçın karıştırmıştım. dr yumoşlar çok kaliteli demişti. başka bişey bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?