- 19 Haziran 2011
- 1.170
- 1.290
- 208
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #32.821
katılıyoreeeeeBenim Kardeşimi ve beni ve eşimle olan diyaloğu anlatmışsın.. Diyorsun ya mangalda kül bırakmaz benimle iliskisi hakkında.. İşte benim onun yanında olduğumun onda biri yanımda olaydı.. Yok ama sorsan hep yanındaydı evet öyle keyif için yanımdaydı..ahh kardeşlerimiz Allah bahtlarını açık etsin ve bize Kıymet vermeyi hayırlısı ile öğrensinler..
Konuştuğumuz kitap 'var olan annenin yokluğu ' ., o kitap çok iyi geldi bana..
Çok arkadaşım demiştir bana kardeşin seni kullanıyor diye ama napayım.. Bana nazı geçiyor..
Asıl bizim kendimizi anneliğin güzel yanları olduğuna inandırmamız.. :))
Daha şimdi:
Işten çıkışta eşim ve kardeşim alacaktı beni.. Eşimi aradım, ulaşılamıyor.. Kardeşimi aradım.. Neyse aldılar beni, eşim gizliden soruyor bana, niye beni aramadın?? :)) benim hayatım böyle işte.. Ne yapacaksam artık .. Hayırlısı :))))
Bundan sonra dener miyim .şu an bilmiyorum.hayırlısı hepimize Rabbim yardım etsin
kuddus kısa yaşam hikayeni okudum ve boğazım düğümlendi. Benim yaşamım farklı yoldan aynı sonuç.. Ben artık bunlar olmasaydı, ben ben olmazdım diyorum. Evet güçlü bir kadınsın ve ben de güçlü bir kadınım.. Kendimle gurur duyuyorum ben, sen de kendinle duy, duyuyorsun zaten..
Ben hala Kardeşimin kendi başına hayatını sürdürebilmesi konusunda bocalıyorum.. Hala anne gibiyim ama biz de ilişki biraz değişik. Kardeşim sağolsun (işi gücü rast gitsin) beni anne gibi görmekle beraber, anneye yapılacak bütün eziyetleri yapıp, anneyi mutlu edecek şeyleri yapmıyor. Hiçbir zor anımda yanımda olmuyor.. Evi taşırken bile kalktı memlekete gitti, boyacı, usta herhangi biriyle asla muhattap olmadı.
Ben evlenince hemen nişanlandı..
Şimdi evlenecek ev kuracak ben ve sağolsun eşim bişeyler yapmaya çalışıyoruz.. Ama hiç ev aramadığı, bulmadığı, ev yapmadığı için ev de beğenmiyor.. Bütçeye uygun evlerde anca iste.. Hala ben anneyim..
Psikiyatriste gitmiştim 2 yıl önce.. Anne olmak istiyorum demiştim.. Sen zaten annesin dedi..
Şimdi daha iyi Anlıyorum.. Ben 11 yaşımda, annem hastalanıp, 3 yaşındaki Kardeşimi bana emanet ettiğinde büyümüş ve anne olmuştum..
Şimdi Anlıyorum ki, ben anne olma duygusundan çok yorulmuşum.. Belki bilinçli olsaydım ya da kendi çocuğum olsaydı böyle yetiştirmezdim.. Daha iş bitirici olmadısını isterdim.. Artık yeni yeni öğrenecek ve inşallah iyi bir koca ve iyi bir baba olacak.. Ben kardeşim evini kurmadan tekrar denememeliyim.. Kardeşim evini kurmadan tüp bebek tedavisi olmam yanlıştı ama eşim çok istedi.. Ben de denemek istedim..
Yok o arkadaşımın kızı melez baba zenci diğeri de benim oğluşcanım resimdeki oğlusun ve senmisin.:)
Yok o arkadaşımın kızı melez baba zenci diğeri de benim oğluş
Geçmiş olsun canım,inşallah son negatifindir.Kızlsrrrrr olmadı malesef
Inşallah gönlünden geçen olur,seviniriz.7 şubatta tahlil ama o günü bekliyebileceğimi sanmıyorum cnm.ikiz olacak ve sanki daha öncedende belli olacakmış gibi bi his var içimde :)
Evet amerika da onlar .bende gerçi zenci olmasada karayım azıcık ha ha:)) bende şaşırmıştımm o yüzden sordum.
Inşallah ama bir daha buna cesaret edermiyim bilmiyorum.bedenim çok yorgun .allah hepimizin yardımcısı olsunGeçmiş olsun canım,inşallah son negatifindir.
Kizlarrrrrrrrr mevzu nedir yetiştim mi? Ahahahaah
2220 yok bu aksam sabah bi kustü gitti sanki anlamadim ama aklım takıldı!
Valla bilinçaltımda neyi temizleyeceğimi şaşırdım ben yaw...
Oyhh koy verdim gitti yaaa...
hepimizin hayatim... hayirli cumalaaarEki Görüntüle 1393778 Cumaniz Mübarek Dualariniz Kabul Olsun
beş yaşındaydım bakacak kimse yok üzerime kapı kitleyiş işe giderlerdi akşama kadar yatar ve korku ile her yerimi kapatırdım... ya eve biri girmişse diye... 7 yaşında kardeşim oldu ve onun bakıcılığı oyun cocukluğumu yok etti. Arkadaşlarım dışarda oynarken ben pencerede ya da balkonda onları seyrederdim kucağımda kardeşimle.. 8-9 yaşlarında evin temizliği dahil yarım gün okula giden yarım gün kardeşini bakan bir çocuktum... 10 yaşdan itibaren yemek de bendeydi. aşırı deterjandan ellerim dermatit olunca annem eldiven almış'' Al artık bunlarla temizlik yaparsın'', dedi.Off ya neyse tablo feciiiydi komşularım ve akrabalarım çok üzülürlerdi bu duruma ama ben daha da sinirlenirdim kimsenin bana acımasını istemiyordum... Baba zaten korkutulacak son duraktı hata yaptığımda, bizimkiler çok erken evlenmiş annem beni 16 yaşında doğurmuş... bu hayat şekli üniversite bitip evden ayrılıncaya kadar sürdü... şimdi nasılım 2 yaşında vefaat ettiler kardeşime zaten annelik yaptığım için ve zaten her şeye göğüs gerdiğim için sorun olmadı.. Hatta kader mi, kurguladı dedi yani bu kadar soğuk ve acımasız olmalarının nedeni erken ölecek olmaları ve benim bu acıyı daha kolay ekarde etmem için miydi diye bile düşünmüşümdür... bazen hala da düşünürüm... ben ne kadar sıkı yetiştirildiysem kardeşim tamm tersi yetiştirildi ama zamanla bana yapılanları gördükçe onlara karşı asi olmaya başladı ve yanımd a oldu tabi onun sorumlulukları da benim yanımda oldu her zaman... düşünsenize 11 yaşında erkek çocuğu siz de 18 diyorlar ki kardeşinin ayakkabılarını giydir! heep emir cümleleri... çok şükür bu koşullarda bile vicdanlı olabilmeyi başarmış bir kardeşe sahibim.. ve kazada vefaat ettiklerinde bana dediği ilk cümle ''ablammm iyi ki sen ölmedin'' di kardeşimin... temizliğe gelince evet tedavi gördüm takıntılı temizlik gelişmiş daha 7 yaşında bulaşık çamaşır ,ki kardeşin pislettiği bezlerle banyoda başbaşa kalırdım hep, ev sil süpür başlatıldığım için yer etmiş... deli gibi temizlik... desarj temizlik... çalınan çocukluğumun temizliği... ilaç vs... şimdi daha iyiyim... sorumluluk çok olunca tabi beynim önce kardeşimin hayata katılması gerektiğini dikte etti bana ve öyle de oldu, ben öğretmenliğimin 2. yılında kaybettim ailemi. Ben çalışırken kardeşim de universiteyi bitirdi, askerlik bitti, işe başladı, nişanlandı, evlendi. ben 36 yaşına geldim ve eşim canımm ömrümmm geldi ve beni yuva yaptı... yıllardır çektiğim yuva hasreti canımmm biricik sevdiğim , ömrüm kocamla geldi.. binnnn şükür... çoook şükür... çocuk assla istemedim ilk iki yıl çünkü kendimden çok korkuyordum... hala da korkmuyor değilim ama eşimin sabrı ve şefkati beni dinginleştiriyor... son iki yıldır da denemeler başladı devamını biliyorsunuz... Amacım sabah sabah; ki sabah namazdan sonra okudum yazdıklarınızı ve yazmak istedim, sizi üzmek değildi . Boğazım düğüm oldu şimdi ya... Sakın üzülmeyin her şeye rağmen şükredecek çooook şeyim var ve diliyorum ki; ALLAHIM SAKIN BENİ ANNE VE BABAMA BENZETME... AMİN.
Arkadaşlar günaydın. Dün düşükten sonra 20. Günde kontrole gittim. Doktorum rahim çok temiz birde kendiliğinden Oluşan 13 mm folikül gördü.alalım bunu dedi. Cumartesi 12 de Allah nasip ederse opu var. Bana dua edin . Inşallah kaliteli olur ve döllenir
ikinci tüp bebek denemek istiyorum. ama nereyi tercih edim bilmiyorum arkadaşlar.. ilk denemem den sonra bir güvensizlik oldu bendetavsiyeniz varmı bana...
Allahtan umut kesilmez canım. Inşallah tez vakitte kavuşursun bebeğine.. Çok beklemiş, çok çaba harcamışsın. Allah emeklerinin karşılığını gönlüne göre verir inşallah..[/QUOTE]hiç sorma çok cektim. Hala da çekiyorum işte. Ben hepinizi yakınan takip ediyorum. Guzel haberlerinizle seviniyor uzuntulerinizi paylaşıyorum hep.gizli bir duacinizim. Şuan 12.inci transferim yapıldı bekliyorum sonucumu yine pek umut yok gibi ama belki bir mucize olur da gelir artık bebeğim. ...
Kızlsrrrrr olmadı malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?