Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Sağol arkadaşım. Yazarken, hatırlarken ben bile daralıyorum. Hepimizin kendine göre üzüntüleri var. O kadar ağırlaşmak bana da iyi gelmedi. Okuyanlar ne yapsın?
Pati kaybım, 2 ayda 4 kedi, 1 köpek. Köpek kaçırıldı. Kedilerim melek oldu. Ama bu defa evde kapalı kalmaktan oldu. Ben her gün kapı pencere açıyorum diye yetiyor sanıyordum. Temizlik yaparken farkettim ki ev aslında hiç hava almıyor. Dışarıda fırtına varken ve bütün camlar kapılar açıkken bile evin içinde ısı değişmiyor. Deterjanlar da kokularıyla aldatıcı oluyor. Ne yaptıysak iyileşmedi yavrular. İshali atlatamadılar. Gözümün önünde eridiler... Hafta sonundan beri kalan ufaklıkları da çıkarıyorum bahçeye. Gözlerine renk geldi, iştahları açıldı, oyun oynamaya başladılar. Geç anladım ne olduğunu. Ötekileri kurtaramadım... Gerçi hala hem sıvı hem besin kayıpları o kadar çok ki... Umarım başka üzüntü yaşatmazlar...
Ne kadar iyi korusam da olacağı varsa oluyor. Kazadan sonra hepsini eve tıkmıştım, evde de hasta oldular. Yine ben üzüldüm...
Uykusuzluğum gece düzenimin bozulmasından. Mecburen fırsat bulduğumda gündüz telafi etmeye çalışıyorum ama artık beden de isyan ediyor. Hani şöyle üzüntümü umutsuzluğumu doya doya yaşayıp atsam üzerimden, iki günde geleceğim kendime. Böyle uzadı da uzadı... Neyse. Geçiyor yavaş yavaş. Yakında şakımaya başlarım yine.

Çok üzüldüm canım, kıştan ötürü bağışılıkları zayıflamış olabilir yavruların. İmuneks şurup verebilirsin 1cc hergün. Gerçi eşin veteriner tereciye tere sattım pardon:)
Ama bulmakta zorlandığınız herhangi bir ilaç olursa buradan temin eder yollarım hemen.
Benim de 24 Aralık ta kedimin biri kayboldu. Hala yok, üstelik 3 bacaklı olan. Heryere ilan astım. Arayan soran yok. Çok ağladım hala da arada aklıma geldikçe ağlıyorum. Yaşasa mutlaka gelirdi diye düşünüyorum. Ya da inşallah haline acıyıp biri almıştır. Ama elden birşey gelmiyor. Hep hayatımızda olacaklar ve maalesef büyük ihtimalle bizden önce gidecekler bu dünyadan.
Şakımanı özledik, fazla bekletme bizi:)

Sağol arkadaşım. Bir şekilde yoluna giriyor herşey. Zorlamıyorum kendimi. Nasıl olsa geçecek. Ama öyle üstüste geldi ki...
Karın ağrımın sebebini çözemedim. Dün gece mide kanaması diye düşündüm ama ağrıdan başka bir belirti olmadı. Sanırım psikolojik etkilerle kramp giriyor. Çıbanlarım da patlama yaptı bu ara...
Hala sızlanıyorum. Daha olmamışım ben
Fırsat buldukça buralardayım. Nickimi "Yangında İlk Kurtarılacak" olarak değiştirip kendimi demirbaş listesine eklemeliyim

Sağol arkadaşım.
Biliyorum o acılı bekleyişi. Dilerim kısa zamanda gelir ve üzüntüne son verir.
Aklımıza gelen, tavsiye edilen her şeyi denedik. Dışarı çıkmaya başladıklarından beri hızla iyileşiyorlar. Kalan üç yavrunun ikisi biraz geriden geliyor, ama keyifleri yerine geldi hiç değilse. Onlar da çabalıyor. İyi olacaklar inşallah.
Haklısın, gidişleri derin acılar bırakıyor. Ama onlarsız da olmuyor...
Fırsat buldukça buralardayım. Bağımlı oldum. Ulu Manitu da oldum, gidemem artık. Şefler kabilesini bırakır mı? Ugh!

Biliyordum, var bende bir arıza. Beynim %70 erkek. Sol tarafını kullanıyormuşum. Yüzük parmağım kısa. O da uzun olsa Bülent Ersoy' dan yedek parça alacakmışım

Selam kızlar, umarım hepiniz iyisinizdir.
Bugün biraz dertleşmek istedim sizlerle, vaktinizi çalacağım belki ama farklı fikirlere belkide biraz ikna edilmeye ihtiyacım var.
Nerden başlıyım, içimden geçenleri doğru şekilde nasıl anlatayım tam bilemiyorum gerçi, deneyeceğim işte.
Şimdi ben yarın tam 39 yaşıma giriyorum ve ister istemez 39 senenin yaşanmışlıkları sayesinde edindiğim tüm tecrübelerin etkisinde olduğumu fark ediyorum. Yani demeye çalıştığım şu ki 20'li yaşlardayken her şey ne kadar da kolaymış. Tecrübe ve yaşanmışlıklar yokken yani daha bilinçsizken ne kadar da gözü karaymışız. Yıllar geçtikçe daha çok fark ettiğim şey git gide daha korkak olduğum. Çünkü artık hayatın tehlikelerinin, zorluklarının, sıkıntılarının (pek çoğunu yaşayarak ve pek çoğunu da gözlemleyerek) bilincindeyim. Artık yaptığım yada yapacağım her şeyi 2 kere düşünüp tartıp yapar oldum sanki. Geriye dönüp baktığımda ne kadar güzel ve ne kadar zor bir hayatım olmuş diyorum. Çoğumuz gibi bende ne elde ettiysem bu hayatta tırnaklarımla kazıdığımdan elde ettim. Elimi attığım hiç bir iş tek seferde olmadı hep büyük uğraşlarla hak ettim. İyi ki öyle olmuş belki de, çünkü böylelikle ulaşılanın tadı çok daha güzel geldi sonuçta. Üstelik hep güçlü kalmamı, hep ayaklarım üzerinde durmamı sağlayan da bu sanırım. Gerçi güçlü olmak her ne kadar hayat için iyi olsa da bi o kadar da yorucu, bizim gibi olan kadınlar bilir neyden bahsettiğimi o yüzden çok detaylara girmiyorum.
Şimdi giriş kısmını hallettim sayarsak, gelişme kısmında bunları neden düşündüğümü anlatmaya geçebilirim sanırım.
Ben 5 yıllık mutlu bir evliliği olan ve eşini Allahın bir hediyesi olarak gören biriyim. Çok şükür ki benim için en doğru adamı bulduğuma inanıyorum. Evliliğimizin ilk seneleri aklımızdan çocuk fikri geçmedi hiç, sonra yaş geçiyor dedik, evde bizden bir parça olsa güzel olur dedik, tüm arkadaşlarımız baktık ürüyor, e aileler cevre es dost sorar oldu, bizimde aklımıza düştü bir kurt tabi. Gittik doktora test vs derken geldik bu günlere. Tabi bu sürecin de ne kadar zor olduğunu yaşayınca gördüm. Al sana bir tecrübe daha :) Her türlü etkileniyor insan. En önemlisi ve zor olanı da psikolojimizi sağlam tutmak. İşte benim de bu süreçte aklımda binbir deli soru!
1.) Herkes çocuk sahibi olmalı mı?
2.) Ben çocuk sahibi olmayı gerçekten istiyor muyum?
3.) Neden çocuk sahibi olmak istiyorum?
4.) Bu hayatın zorluklarını bile bile bunu o çocuğa yaşatmayı göze alabiliyor muyum?
5.) Yoksa kendi rahatımdan mı vazgeçmek istemiyorum?
6.) Düşündükçe daha çok Korkuyorum! ama tam olarak neden?
İşte zaman zaman kafama takılıp duruyor tüm bunlar. Benim cevaplarım şunlar;
1.) Hayır, çocuğunu çöpe atan, istismar eden vs. gördükçe umarım hak etmeyen kimse çocuk sahibi olmaz diyorum. (buna bende dahilim, gerçekten hak ediyorsam olsun)
2.) Evet, sadece daha gözü kara olmalı, çok detaylı düşünmeyi bir kenara bırakmalıyım galiba.
3.) Bize yeten, mutlu eden bir evliliğimiz var. Çocuğumuz olursa onu sonsuz sevip, koruyup, mutlu bir insan olması için elimizden geleni yapabiliriz. Bizim bir parçamız olur vs ama bunun çok net bir cevabı yok aslında. İç güdüsel işte!
4.) Bak işte bu konuda çok kararsızım. Hayatın bizlere ne getireceğini bilmiyoruz elbette ama olabilecekleri tahmin ediyoruz artık (bknz. giriş bölümü)
5.) Yalan yok, çoook rahatım evimde kendimle ve eşimle. Dilediğimi dilediğim kadar ve zaman yapıyorum çünkü. Sorumluluğum "biz" kadar. Çocuk olursa kocamaaaan bir "Onun" kadar olacak en basiti. Yinede diyorum ki 39 yıllık rahat bana yeter, onun için kaldır poponu artık :)
6.) Korkuyorum! Galiba çocuğumla çok vakit gecirememekten. Bana ihtiyacı olduğunda yanında olamamaktan. Ya da onun başına gelebilecek kötülükleri engelleyememekten. Say say bitmez..
Çok mu negatifim sizce? Galiba bu sıralar bazen öyleyim. Ama buna engel olamıyorum. Daha dün akşam eşimin çalıştığı iş yerinde yaşanan bir kazada neredeyse 20 yaşında gencecik bir çocuk yanarak ölüyordu. Şimdi hastanede tedavi görüyor. Eşim yetiştirmiş hastaneye, başında beklemiş. Eve geldiğinde göz yaşlarını ben sildim öpe koklaya gözlerinden. Oturup beraber ağladık çocuk için. Hala ağlıyorum. İçim acıdı haline. Yüreğim tutuştu tanımadığım birine. Annesi yokmuş çocugun, babası başka biriyle evliymiş. Gelmemişler bile hastaneye. Allahım acil şifalar versin, çektiği tüm acıları tez vakitte unuttursun dilerim. İşte tüm bunlarında var olduğunu bilince hayatta bir adım geri atıyorum hep.
Neyse artık Sonuca gelirsek;
Çocuk istiyorum, bazen içim titriyor aklımdan geçince bazen duvardan farksızım. Çocuk istiyor olmam hormonlarımın bir oyunu belkide çünkü yeri geliyor "olmasa da olur" diyorken buluyorum kendimi. Sonra sizleri düşünüyorum aranızda bitmek tükenmek bilmeden, bıkmadan usanmadan, pes etmeden defalarca kere tedavi olanları düşünüp onların bu çabalarından sonra belkide ben yeterince hak etmiyorumdur diyorum. Zaten oldum olası Bebek hayatımın odağında olmadı hiç önceliklerim başkaydı hep, böyle böyle bu yaşa geldik işte. Kısaca şimdiki aklımla 25 yaşımda olsaydım farklı yapacağım pek çok şey olabilirdi belki de. fakat şimdi bu yaşımda içine girdiğim bu durum beni baskı altında hissettiriyor, bu da çoğunlukla bağırarak arkama bile bakmadan koşma isteği uyandırıyor bende :) Ah "Kova" pis "Kova" bütün kabahat zaten hep burcumda
Sonuçta bu günlerde daha sık sorgular oldum kendimi çünkü 2. deneme için güç toplamaya, kendimi ikna etmeye uğraşıyorum. Baktım tek başıma çok pozitif olamıyorum sizlerin konu hakkında ki fikirlerine de baş vurayım dedim. Kim bilir belki bu yazıyı okuyan birileri daha kendini sorgulamaya başlarken, birilerinden de gelecek bir kaç küçük laf sayesinde bende bir aydınlanma yaşayabilirim. Umut işte nerden çıkacağı belli olmaz öyle değil mi?
Hepinizin gönlünden geçen dilekleri en kısa zamanda gerçekleşsin umarım. Bitmek tükenmek bilmeyen mutluluklar bizlerin olsun. Bu arada sürç-i lisan ettiysem ve kafanızı şişirdiysem affola!
Sevgilerimle, Medusa76

Harikaydi yaa varsa böyle testler yola canim cok zevkliydi % 60 Erkek% 40 Kadin
Beyin gücüm sol tarafmis sag olsa ne olcakti merak etim

Çok güzel yazmışsın bende aynı duygulara sahibim

Düşunvelerin ve dile getirme uslübuna hayran oldum.bazen kendi kendimizi teselli eder bazen de tam tersi durduk yere mutsuz ederiz.3 çocuğum var normal dogum ve hepsi yetişkin rabbim uzun sağlıklı hayırlı ömür versin.ilk tüp bebek

Kızlar tüm paylaşımları tek tek okuyorum yorum yazamıyorum ama hepinizi çok seviyorum iyice muptelanız oldum.güzel samimi tertemiz dualarınız dilekleriniz için hepinize sonsuz tşk ederim.inanın hepiniz için tüm samimiyetimle dua ediyorum.rabbim hepimizi mutlu etsin inşallah

Hoşgeldin, geçmiş olsun. Sen elinden geleni yapıyorsun, sakınan göze budak girer misali üstlerine düştükçe aksilikler çıkıyor. Kendine iyi bak, harap etme arkadaşım, diğer 2 ayaklı minnakcıkların da seni bekliyor.

Kızlar atesim cikiyor ya 36.7 bu 4 gündür böyle demin damar gibi bisey geldi ya acaba iltihap mi var

Aha biri daha dile geldi
Çoğumuzun geçtiği yoldasın, yalnız değilsin merak etme. Ve burcunla da pek ilgisi yok. Ben ne Kovalar tanıdım, içinde su yok .
Eskiden farkettiğim ama beni bu noktaya getirdiğini yeni anladığım bir bakış açısı. Aynı şekilde zorlu yollardan yürüyerek, her isteğim için tırnaklarımla kazıyarak, eğrimi de doğrumu da kendi içimde yaşayarak geçirdim hayatı. Hiç kolay olmadı. Hep erkek ortamlarında, erkek işleri yaparak, erkek gibi düşünerek geçti zaman. Güçlü olmak, kendi ayaklarımın üzerinde durmak, kendime yetmek zorundaydım. Evlendiğimde tam da bu duyguların etkisindeydim. O yüzden evde oturup biraz kadınlık öğrenmeyi kabul ettim ama özümde olmayınca olmadı. Var Olan Annenin Yokluğu ve Bülent Gardiyanoğlu' nun Kadın Olmayı Hatırlamak kitaplarını sipariş ettim dün. Kendimde gördüğüm şuydu: Ben bir ERKEK im ve bir erkek doğurmaz. Ayrıca annem gibi bir anne olmak ta istemiyorum. (8 yaşımın kararı) İki tüp denememde de stresim tavan yaptı. Tutunduğuna inandığım günlerde hissettiğim korku, kafa karışıklığı, ben iyi anne olamamların altından çıka çıka bunlar çıktı. Bu da -düşüncelerimin eskiliğine bakarak- temelde bir yetiştirilme hatası. Dişiyken erkek hissetmenin yarattığı karmaşayı göremediğim için ailemi affetmem de zor oluyor. Hele erkek kardeşim kız gibi özenilerek yetiştirilmişken... Tabi bu benim kendimde gördüklerim. Umarım sen benim kadar uzatmazsın kendini çözme işini. İnancım, bu sorunları aşabilirsem kendimi bütün hissetmeye başlayabileceğim yönünde. Bu dönemde anne olabilir miyim bilmiyorum. Ama ben kendimi bulamamışken gelmemesi belki de daha iyi olmuş diyebiliyorum. Madem aklım havadayken anne olup evladımla kendimi bulma şansım olmadı, aklım başımdayken geleceği içindir belki. Annem gibi olmak istememiştim. Kendim gibi olmayı çözünce gelsin...
Çocuksuz olmak çok ta problem değil aslında. Ömrünü anne olmadan, evlat kokusunu içine çekmeden tamamlayan çok kişi var. İşin sırrı kendinle barışık olabilmen. "Ben de böyleyim, canım sağolsun" diyebilmen...

aslında hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz iç dünyamızda, benim içinde bebek hiçbirzaman hayatımın odak noktası olmadı. hep işimi ön plana geçiriyordum ve halende gelecekle ilgili planlar yaparken iş arası bebek, bebek arası iş planları kuruyorum.. düşündüklerinin hepsini yüzlerce defa düşünüyorum..

canım bebeğin haketmesi yada haketmemesi olmaz.. çok tedavi gören hakkediyor diye birşeyde yok..
bu işin burcuda olmaz:)) yengeç burcuyum çok evcilim ama daha doğurmayı başaramadığım bebeğimi bile kendim büyütmeyip sekiz aylıkken bakıcıya bırakıp işe gitme planları kuruyorum..
belli bir süreçlerden geçip iş hayatına çok ağırlık veren ve biz yaşlardaki bayanların çoğu ne yazıkki hep aynı duyguları taşıyor.. kafa karışıklıkları hepimizde var cnm..

bu arada ben hep senin bir tane çocuğun olduğunu ikincisi için tedavi gördüğünü zannediyordum sanırım aklımda hatalı kalmış:))

. Aynen söylediklerinin hepsini dedim doktoruma. Test yaptın mı peki dedi. haklısın, yapılacak birşey de yok zaten, embriyoyu göremesek ya da kalp atışını duymasak hadi haftaya gel durumu olacaktı elbette dedi.. 8. Haftanın içindeyken gitmiştim. Şu anda bile duyulmayabilir dedi. Ama neyse ki hem bebişi detaylıca gördük, hem kalp atışını.. Kalp atışını duyduk da.bm.[/QUOTE]
Ben 41 yasindayim senin yasinda evlendim guzel ve 10yas genc

Göster digimii soyler herkes yasima gore hiç bir saglik problemim yok allaha Şükür ama hamile kalıyorum devami gelmiyor cunku allahtan hayirli evlat istiyorumtipki hayirli es isteyip buldugum gibi.bence senin icinde hayirli bir evlat var nadipte ama onu haketmen lazim ve vakti saati var o vakitte sabretmeye devam et allah sana verecek dileği ni

Canım rabbim tamamina erdirdirsin bu sefer 9 ay seninle hep sonra kucaginda saglikla buyusun insallah

Kizlar tefriciye okuyacak olanlar kendilerini soylerlerse tekrar sayiyi netlestirelim hamile hic kalamayan.su an tedaviye baslayan .hamile kalip benim gibi devami gelmeyen ve su an hamie olup hayirsiyla kucagona almasi icin okuyacagiz

Kızlar idrar testi fiyasko su yaşadım yapamadım beceremedim yada bozuk guya en kalitelisi onun yerine kan testi daha garanti yook ya C ye bile idrar gitmedi sallayom yok lan idar nereye gittin yok cihaz bozuk ikikere işe yani yok bidaha yok@wishhduygu dediydi hahah aynen komedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…