Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Allah razı olsun cnm.tüm yakınlarıma cuma mesajı gonderdim dua yı :) hayırlı cumalar.yarın transferimin 12.günü dr a gidecem dualarınızı bekmiyorum çok heycanlıyım

Başladım cnm

sende kendinmi vuruyodun?inşallah hepimize,çok teşekkür ederim.malum yeni olduğum için kafamda çok sorular?

Ben yerim o boncuk gözlünün kitlesini de ağzını burnunu da.bişey olmaz inşallah kendiliğinden yok olur sen bol bol nazar duası oku prensesimize

Merhaba, geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış, sevdiklerinizin duası varmış. Bir kez de haklı çıkmasaydın iyi olurdu ama sağlık olsun, Aşk olsun-sevgi olsun, bebiş de zamanı gelince ceee desin.

sende kendinmi vuruyodun?inşallah hepimize,çok teşekkür ederim.malum yeni olduğum için kafamda çok sorular?
Seni çok iyi anlıyorum cnm.hatta burdaki tüm arkadaşlar anlıyoruz.ben 27 yıllık sağlıkçıyım hemen hemen hepsini kendim yaptım iğnelerimin yaparken ve yaptıktan sonra bu işte acemi olan sağlık kuruluşlarına gitmek zorunda olan herkese rabbim yardımcı olsun dedim.sana nasıl tarif etmişlerse öyle uygula ve uygulama şeklini yanlış yapmamak için internetten izleyip öyle yap cnm

Ahhh ahhh bilmez miyiz o soruları, endişeleri. Milyon sorunun tamamı bizi ketliyor, kafa karıştırıyor, beyin sorulara cevap aramaya çalışmaktan asıl yapacağı işi aksatıyor. Kafana takma, teslimiyetçi ol diyeceğim ama fayda etmeyecek, inş. sağlıcakla bebişine kavuşursun.

"Kırmızı kar yağması" benim kendime iğne vurmamdan daha olası :)))))

Tam tabiriyle cevabım "nerdeeeeeeeeeee" olur, mümkün değil, benim iğne fobim var, benzeri olmayan, kontrol edilemeyen... Yoksunluk sendromundaki eroinman gibi bişi ama bu! İğne vücutla buluşunca "ohhhh diyerek sustuğum bir acayip şey" ama öncesi benim için de, eşim için de (mecburen elimi kolumu hatta ayaklarımı tutuyor) vuran hemşire-doktor vs. için de zor... Ağlama krizleri, tekmelemelerim sinir bozucu... Kaç kez hemşireler "ben size daha deneyimli birini çağırayım" diyerek iğneyi yapmaktan kaçındı öyle diyeyim.

Sen kendin halledebiliyorsan diğer iğne ile sorun yaşamayanlarda olduğu gibi saygıyla eğiliyorum önünüzde

Yeni olmak iyi aslında bakma :)
Umarım böyle ennnnnnnn yeni halinle hiç tecrübelenmeden kavuşursun bebeğine
Sormak istediğin her ne olursa burada hemen hemen her konuda tecrübesi bilgisi olan birisine denk gelirsin, yardımcı olurlar.

Her şeyi not etmek ilk yapacağın şey olsun derim nacizane... Aklımda tutarım deme hiç. Sonra unutuluyor. İster ilaçla ilgili bilgi olsun, ister doz, ister rahim kalınlığı her görüşmeden her bilgiden notları bir kenarda tutmak faydalı oluyor :)

Sevgiler

Çok sağol, kesinlikle öyleymiş... İyiliklerin ama öyle ama böyle bir gün karşılığını bulduğuna inanıyorum, kim bilir kime ne iyiliğimiz dokundu diyorum :)))))) (illa kendimize çıkarım yapacağım)

Ve evet bir kez çıkmayayım dişimi kırayım diyecekken demeyeyim şimdi bir de o çıkmasın :) Zira daha 2-3 gün önce sevgilimle "Lost için çok güzel demişlerdi de biriktirmiştik... Cuma gecesinden Pazartesi'ye kadar bir sezonun tamamını izlemek, yemek yemek, dışında hiçbir şey yapmadan eve kapanmıştık ne güzeldi, yine yapsak ya!" dedik. Al işte kapanacağız arabasız h.sonu bir yere kıpırdamamız mümkün değil... Hahahah şikayetçi değiliz, bir de haklı çıkmamış olsaydım periyod dışı olsaydı tadından yenmezdi :)

Sen haklı çık yazdıkların hepimize olsun, bana da kapak :)

Geçmiş olsun cnm.daha kotüsünden uzak olun inşallah.not tut tavsiyene katılıyorum hiç unutmam sanmıştım 4 yumurtanın hangileri sağdaydı hangileri soldaydı asla net hatırlayamadım :).iģne fobine gelince senin gibi hastalar var ve sağlık çalısanına gore gıcık hasta tipine giriyosun :)))) seni ilk gören hemşire sen onu görmeden koşarak senden uzaklaşır ve ilk gördüğü arkadaşına senin geldiğini haber verir ve iğneni yapmasını ona rica eder ve bizim aramızda buna sorunlu hastayı kakalama denir :)))) eşimde senin gibi benden kan alınırken bayıldı ben iğnelerimi yaparken adam bayılma hissi yaşıyo.sana tavsiyem fobinin üzerine git o senden korksun cnm :)))

Gıcık mı :)))))))))) "naif" davranmışsın hahahaha
Tahammül edilemez, uğraşılmaz olduğum konusunda herkes ile aynı fikirdeyim :)
Ama ben artık hemşirenin veya her kim ise iğneyi vuracak olanın gözünden anlıyorum. Buna güvenilmez diyerek bir şekilde onu uzaklaştırmanın yolunu da buluyorum. Zaten "ay hiç uğraşamam" diyenler hemen kendi gidiyor sağolsun, beni uğraştırmıyor :)

Ama bazıları da var ki çok eğlenceli buluyor... Tedavimi olduğum merkezdeki bir iki kişi özellikle izlemeye geldi. Duvar dibinde "ııııııııııııııııııı hayırrrr olmayacağım" repliklerimi ve mimiklerimi izlerken kahkaha dahi attı. Bittikten sonra "çok eğlenceli izlemek" diye de açık gönüllü ifadesini iletti :)

Bir sürü yöntemi denedik ı ıh olmuyor, tam bu kez oldu diyorum (daha önce tecrübemiz olmuş, güven duyduğum kişiye yeniden iğneye gittiğimde) bu kez olmayacak diyorum lakin bir an var... Kan verirken turnikenin başladığı an ya da göbek için tshirtin yukarı kaldırıldığı an acayip bir şey... Elimden bir damacana su fışkırmasıyla başlıyor. Gerisi kopuyor...

O yüzden kendi formüllerimizi bulduk. Gözüne bak başa çıkabilir mi? Evet ise anlat...
Süratli olacaksınız, çok ama çok süratli, bana aldırmayacaksınız, söylediklerimi duymayacaksınız, elimi kolumu ayağımı sallamamdan çekinmeyeceksiniz, alkollü pamuk ile iğne arasında hiç zaman olmayacak her şeyi hazır tutacaksınız. Direkt saplayacaksınız! Acı sorunu yok acıtabilirsiniz!
Ama iğneyi sokmak için hiç ama hiç zaman kaybetmeyin, girince bitecek
diye baştan tek tek söylüyoruz.

Bu yüzden bippp bippp kırmızı noktalı anlamlar çıkacak feci diyaloglar yaşanabiliyor. Hele erkek ise sağlık görevlisi!
"hemen sokkk şunu"
"sokunca bitiyor, çabuk"
"girene kadar sıkıntım var girince sıkıntı yok"
"alkole vs gerek yok direkt soksan olmaz mı!"
"girince rahatlıyorum"
"ne bekliyorsun hadi soksana"
daha yüzlerce sayabilirim... Saymayayım

Cnm ya valla çok hoş anlatmışsın.çalıştığım yerlerde genelde senin gibi hastalar bana kalıyo.ben de pek şikayetçi olmuyorum doğrusu çok iyi anliyorum neden mi???çünkü bi hemsire olarak ben de de enjektör fobisi var (( enjektörün bana doģru yaklaştığını gördüğüm an tansiyonum düşuyo ve bayılıyorum yada bayılma hissi yaşıyorum.en sağlam örneģini diş tedavimde yaşadim.allerjimi sordu dr bey.ilaca yok ama enjektöre var dedim dalga geçiyorum sandı.çünkü hemşirwliğim uzun yıllara dayalı olduğunu bildiği için inanmadı ben daha başka bişey demeye kalmadan enjektörün ağzıma doğru geldiğini farkettim ve kilitlendim asla gözümü kapatamadım bi kapatabilsem görmesem hiç sorun olmayacaktı.yıllarca yaşadığım bana aşk ve şekle yaklaşan benim kabusum olan enjektörle göz teması korkumu tüp tedavisinde yendim çok şükür.yapabilirsin cnm sen de başarabilirsin bir defa yüzleşebilmen korkunu yenebilmen için kesinlikle yeterli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…