- 2 Ekim 2014
- 5.574
- 5.976
- 168
- 38
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #34.041
Ama ama (bu kadınların avukatlığına niye soyunduysam hahaha) eder vallahi...
İlk hasattan 24 saat içinde soğuk sıkma ise offf ben 1.000 TL verseler satmam...
Yerim, içerim, yıkanırım olmadı içinde yatarım o zeytinyağının :))))))))))
Afilli şişeler, vintage "tükkan" biraz pazarlama yeteneği, alla pulla paketler ile içi dandik zeytinyağı ise sırf zevkine yanlışlıkla kırarım oradaki şişelerden birini :))))
Ama içi de dışı gibi ince, naif bir işçilikte, zenginlikte ise eder o kadar
Bizim zeytinliklerden biliyorum zor iş, meşakkatli iş, uzunnnn yıllar gerektiren iş :)
Ama maalesef genelde diğeri gibi oluyor, afilli hareketler süslü işler. Adresi versene Mayıs gibi gidersek yanlışlıkla kırayım :)))))))))))
Hassas karnı ya kadınların en çok bebek ürünlerinde fahiş fiyatlar :))))
Organik işi artık zor eskiden hayvan beslerlerdi etinden, sütünden, "pokundan" yararlanırlardı... İster yakarlardı, ister ev yaparlardı kalanıyla da tarlayı gübrelerlerdi :)
Hayvanlar azaldı beslemek zorlaştı yemini bile dışarıdan ithal eder oldular, bildiğin tezek yerine fabrikasyon gübre kullanıyorlar. "Tezek" çok kıymetli! bir büyükbaş veya küçükbaş kadar değeri yok bizimkinin hahahahah
Neyse malumun şimdi organik olabilmesi için bilmem kaç nadası geçirmiş, bilmem kaç km yakınında o olmayacak bu olmayacak uuuu... Adam yan tarlada sanayi gübre ile tarım yapıyorsa bittin :) vs vs...
İçinden kurt çıkan şeyi yemezdik, şimdi kurt varsa hapur hupur sağlıkla yiyioruz :)
Yeter ki o kurt yarım olmasın :)))))))))))))))))))
Balık kokan salatalık olur mu oluyor işte :) Hep bunlardan
Kahrolsun "bağzı" şeyler hahahahaha
Balık kokan salatalık mı demeyeceğim..
Bende çoğu zaman yediğim şeylerden enterasan tadlar alıyorum. Salatalık,mandalina vs..
Yeni dünya düzeni böyle canım napalım..
Organikle beslenmek mümkün değil sürekli ama baklagil falan almaya çalışıyorum..
Hele o bebeler için kimi anneler kendini paralıyor.. En başta benim arkadaşım çiftlikteki yumurtanın dışında daha yumurta yememiştir heralde kızı:)
Bence arada bu dünya ya ait şeylerde yedirmek lazım sonra vücut şaşırmasın ufak ufak alışsın diye:)
Kuzum senin yazar olman lazım..Yüzde yüz katılıyorum. Sakınan göze çöp batar :))))))))
Tozu toprağı bilecek... Toz kokacak...
Hava kararıyor eveee gel denilecek...
Elini musluğa, oluğa dayayıp su içmeyi bilecek...
Havuzda değil tuzlu tatlı doğal sularda yüzmeyi öğrenecek, öğrenene kadar yutacak...
Hayvandan kaçmayacak...
Eziyet de etmeyecek ama eğlenecek "avavi" denilen uçak böceğinin bacağına ip bağlayıp gezdirecek...
Dalından meyveyi üstüne silip yiyecek...
Sümüklü böceği elleyecek...
İpekböceğini omuzunda apolet gibi gezdirecek, elleriyle dut yapraklarıyla besleyecek...
Düşecek, kalkacak dizleri yara bere olacak...
Parmağını tükürükleyip rüzgar nereden esiyor mu diye anlamasa da bakacak...
Uçurmayı uçurabilmek için önce yapmayı sonra bayır aşağı koşmayı öğrenecek...
Topraktan solucan çıkartıp tavuklara spagettiiiii verdim diyebilecek...
Süt sağılırken ineğin kuyruğunun çok tehlikeli olduğunu bilecek...
İşten gelmiş atın terini attırmak için minik gezdirmeleri yapacak, solundan yanaşması gerektiğini bilecek...
(Hepsi şu an için aklıma gelen keyifli yazlardan, çocukluk tecrübelerimden alıntı)
E şimdi bunları yapabilmek için "kövde" yaşamak lazım :) Azimliyiz hazırlanıyoruz o gelmezse biz yaşayacağız çatır çatır :)))))))))))))))
Ve evet benim gibi "aaaa zeytinnnnnn" diyerek keçi poku da yiyebilir.
Bak bana bir şey olmamış!!?!! (hahahahaha arızalarımı oraya mı bağlasam)
ensu canım gunaydin sanada
Kuzum senin yazar olman lazım..
Bu mesajını altına 'Can Yücel' yazıp Facebook da yutturmak geldi içimdenfona da oynamaktan terlemiş ve kitlenmiş bir erkek çocuk resmi
Hahahah sehir hayatinda zor bunlar ama insallah bizim bebeler yapabilirler icinden halen yapamadiklarimizda var ben halen öküz camis ne bilem ayirt edemem bazende inek .cocukken ekmegin bugdaydan yapildigina inanmam bile baya zaman aldi gosterince anladım. Çakma köy ürünlerin den anladigimda yok aynen pahaliysa organik diyoruz zamani degilse alma hormonlu bide su paket ürünlerden vazgecebilsek tam olacakYüzde yüz katılıyorum. Sakınan göze çöp batar :))))))))
Tozu toprağı bek... Toz kokacak...
Havuzda değil tuzlu tatlı doğal sularda yüzmeyi öğrenecek, öğrenene kadar yutacak...
Hayvandan kaçmayacak...
Eziyet de etmeyecek ama eğlenecek "avavi" denilen uçak böceğinin bacağına ip bağlayıp gezdirecek...
İpekböceğini omuzunda apolet gibi gezdirecek, elleriyle dut yapraklarıyla besleyecek...
İşten gelmiş atın terini attırmak için minik gezdirmeleri yapacak, solundan yanaşması gerektiğini bilecek...
(Hepsi şu an için aklıma gelen keyifli yazlardan, çocukluk tecrübelerimden alıntı)
E şimdi bunları yapabilmek için "kövde" yaşamak lazım :) Azimliyiz hazırlanıyoruz o gelmezse biz yaşayacağız çatır çatır :)))))))))))))))
Bende sisli memorialden randevu aldim. Yarin turkiyeye gidiyorum. Gerci benim ilk tup bebek denemem pozitif oldu burda ama sonrasinda iyi tedavi yapmadilar. Kanamalarima bir care bulamadiklari icin kaybettim kizimi. Simdi butun hamilelikdeki sonuclarimida aldim hadtaneden birde onlara gosterecem. Bakalim onlar farkli birsey soyleyecekmi.gelmişti bi 14 gün tüm aile ordaydık. Sonra ben bi hafta sonra yine bi üç gün transfer için gitmiştim. Tavsiye ederim, çok farklı tedaviler. Ama türkiye prosudürleri için sinirlere hakim olmak gerek. Şişli memorialdeydim.
Yüzde yüz katılıyorum. Sakınan göze çöp batar :))))))))
Tozu toprağı bilecek... Toz kokacak...
Hayvandan kaçmayacak...
Bende sisli memorialden randevu aldim. Yarin turkiyeye gidiyorum. Gerci benim ilk tup bebek denemem pozitif oldu burda ama sonrasinda iyi tedavi yapmadilar. Kanamalarima bir care bulamadiklari icin kaybettim kizimi. Simdi butun hamilelikdeki sonuclarimida aldim hadtaneden birde onlara gosterecem. Bakalim onlar farkli birsey soyleyecekmi.
Amin hepimize.Gell canım gelll..
Sen bize biz sana hayırlı uğurlu gelelimm:)
Yolun açık üstün başın bereket şifa dolsun inşallah...
Wuuuhhhuuuuuu! Dünyalar Tatlısı parti kızı gelmiş, hoşgelmiş. Sanki yoktun ya da ben okuduğum kadarıyla rastlamadım Yazdığına.. Ne güzel yazmışsın yine, kalbindeki güzellikleri dökmüşsün. Yüzün de Güzeldir eminim ki senin. Insanların içinin yüze yansıdığına inanmışımdır hep.Hey zıp zıp hamile :)
Süngerlerini çek güzelce önce... Sen artık en az 2 kişilik hareket edeceksin... Hayat seni nereye koyacaksa oraya koyacak, debelenme, zıplama :) Akışında gitsin her şey bak ne güzel anlatmışsın, akışına bıraktım nasıl yaptım bilmiyorum diye de belirtmişsin...
Olacak neyse o oluyor, biz aktif rol alıyoruz sanıyoruz ama aslında birer figüranız... Biçilen rolü giyinip kuşanıyoruz bir bakmışız oskarlık gelişmelerimiz var. Yaşam sana hep güzellikleri getirsin, akışında olsun her şey, kesenin içindeki yavruyu sevgiyle kucakla bizden sevgileri iletmekten de imtina etme :)
Kurs işini de yarım bırakma bence vaktin ve imkanın varsa senin için güzel bir meşgale olur :)
hahahah hem bir süre sonra her şeyi anlamaya başlıyor olacak anasının karnında öğrensin lisanı :) bir de bakmışsın doğduğunda helloo here i am der sana :) Daima "anne" diyeceği yolculuğunuz sıhhatle başlasın yeter :)
Wuuuhhhuuuuuu! Dünyalar Tatlısı parti kızı gelmiş, hoşgelmiş. Sanki yoktun ya da ben okuduğum kadarıyla rastlamadım Yazdığına.. Ne güzel yazmışsın yine, kalbindeki güzellikleri dökmüşsün. Yüzün de Güzeldir eminim ki senin. Insanların içinin yüze yansıdığına inanmışımdır hep.
Dediğin gibi duygucum, hiçbir şeyin garantisi yok. Deliler gibi aşık çiftlerin kanlı Bıçaklı ayrıldıklarına çok tanık oldum. Benim gelecekte istediğim şey belli, belli ki evlenmiş aile olmayı seçmiştim. Eşim de bunu isterse ve o yönde davranırsa, ne ala!!! Eğer o başka bir hayat yaşamak istiyorsa da amenna! Herkes özgürdür. There's No point in pressing sometimes.Akşama sınavım var ve şu an ingilizce çalışıyordum. Kursa devam yani.. Hayat felsefem bu artık: Gelsin hayat bildiği gibi.. Hepsi güzel mutlaka!! Çünkü hayatın kendisi zaten bir hediye! Veeeee.. Ne mutlu bana ki birisine hayat hediye edeceğim. Unarım bu duyguyu isteyen tüm kadınlar Yaşar! Hayat doluyum!! İçinde bir hayat yeşeriyor çünkü.
evet kabullenmek çok zor ..bende her tüp bebek yaptırdıgımda olumsuz sonuca alıştım ağlamayacağım üzülmeyecegim diyorum ama sonucu aldıktan sonra bir süre içime atıyorum .Ama sonra patlama oluyor .bu daha kötü.herşeye ağlayan alıngan ve gizlice ağlayan biri oluyorum.1 ay önce 3 yumurta toplandı gürgan klinikte sadece bir tane dölledi.o transfer edildi .ne yazıkki hüsran .Ama hala umudum var .2 ay sonra tekrar yaptıracagım.@2220 canım zaman Herşeyin ilacı biliyorsun.. Sana ne yazsam da çare değil bilirim.
Ben de bugünlerde kayboldum ve kendimi bulmaya çalışıyorum.
Ilk negatifi aldığım günlerde bundan daha iyiydim. Ben zaman zaman böyle içime kaçarım. Nitekim şu sıralar içime kaçık durumdayım da sanırım doğum başladı:)
Yoksa yazmazdım muhtemelen..
Yakında daha iyi Olacağım ve yine yazacağım...
Hepinizi çok seviyorum gerçekten.. Paylaşmak ve yargılanmadan korkmadan paylaşmak çok güzel bir duygu.. Zateb buradaki kimse de yargılamıyor kimseyi..
Büyük bir öğrenme sürecindeyiz ve inşallah bu süreçten yara almadan çıkarız Arkadaşlarım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?