- 27 Temmuz 2011
- 2.367
- 1.002
- 248
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #34.701
Canim ya oradada vardir eminim bu bir hasta zihniyeti zaten
arkadaslar cuma oglen doktorum(aile hekimi) aradi. amh testini arastirmis sozunde durmus.
jinekologla iletisime gecmis. amh testi istisnai durumlar haricinde hollanda da tavsiye edilmiyormus cunku cikan sonuc aslinda pek bisey ifade etmiyormus. yani eger ki cok dusuk cikarsa bu hamile kalinamayacagini veya sonuc iyi cikarsa daha kolay hamile kalinabilcegini asla ifade etmiyormus.
sonucu iyi cikan bi kadin 6 ay icerisinde menepoza girebilirmis. fiyatida 100 euro yani fazla pahali bi test degilmis.
jinekolog demiski. ama eger hastanizin kafasi rahatliycak bilmek istiyorsa yaptirabilir demis. bi cocugu olmus zaten bu yasta napcakmis cocugu dememis yani
Olacaksa, olcaga variyor zaten amac ici rahatlatmak bende yaptiracagim bi beklemedeyiz bakalimkese06 .!.:arkadaslar cuma oglen doktorum(aile hekimi) aradi. amh testini arastirmis sozunde durmus.
jinekologla iletisime gecmis. amh testi istisnai durumlar haricinde hollanda da tavsiye edilmiyormus cunku cikan sonuc aslinda pek bisey ifade etmiyormus. yani eger ki cok dusuk cikarsa bu hamile kalinamayacagini veya sonuc iyi cikarsa daha kolay hamile kalinabilcegini asla ifade etmiyormus.
sonucu iyi cikan bi kadin 6 ay icerisinde menepoza girebilirmis. fiyatida 100 euro yani fazla pahali bi test degilmis.
jinekolog demiski. ama eger hastanizin kafasi rahatliycak bilmek istiyorsa yaptirabilir demis. bi cocugu olmus zaten bu yasta napcakmis cocugu dememis yani
Olacaksa, olcaga variyor zaten amac ici rahatlatmak bende yaptiracagim bi beklemedeyiz bakalim
Çıkan sonuç pek de bir şey ifade etmiyor aslına bakarsan.. Ben yaptırdım, 0,73 çıktı. internette bir kadın-doğumcu 0,7-1 aralığındakiler hiç zaman kaybetmeden tüp bebek tedavisine yönlendirilmeli, kendi kendine hamile kalma olasılığı oldukça düşmüştür çünkü ama tüpte başarı şansı iyidir yazıyordu. ben o amh sonucunu öğrendikten sonraki 4 ay içinde 2 kez hamile kaldım.aynen oyle. benim babamda rahmetli hep boyle derdi. hersey olacagina variyor diye.
bende yaptirmayi dusunuyorum meraktan catliycam yoksa.
Olacaksa, olcaga variyor zaten amac ici rahatlatmak bende yaptiracagim bi beklemedeyiz bakalim
Çıkan sonuç pek de bir şey ifade etmiyor aslına bakarsan.. Ben yaptırdım, 0,73 çıktı. internette bir kadın-doğumcu 0,7-1 aralığındakiler hiç zaman kaybetmeden tüp bebek tedavisine yönlendirilmeli, kendi kendine hamile kalma olasılığı oldukça düşmüştür çünkü ama tüpte başarı şansı iyidir yazıyordu. ben o amh sonucunu öğrendikten sonraki 4 ay içinde 2 kez hamile kaldım.merak ediyorsanız yaptırın ama doktorun dediğine çok da kulak asmayın derim.
Bu liste uzar gider arkadaşım.. yazık.!!
iki kızım var; minicikler daha. Onları ne bekliyor bu ülkede?? korkuyorum!!
ve; bütün gün simsiyah giysekte o annenin acısı geçmez..acımız geçmez!!
Bence negatif sonuca alıştırmak amaçlı.. Bak, rezervin azalmış, kalitesi de düşmüş bla bla muhabbetinden. Benim doktorum çok kötü değil ama rezervin azalmış demişti. Yaşına göre normal dediydi. Doktorum istedi benimkisini de.. Belki 1'den yüksek olsa tüp bebek tedavisini hemen önermeyecekti, bilemiyorum. Yalnız şunu da unutmamak gerek ki biz sadece duyduklarımızdan, yaşadıklarımızdan bu sonuca varıyoruz. Doktorların vaka tecrübesi daha fazla tabii ki.. Bilimsel bir temeli de vardır muhakkak, bilemiyorum. Ama bak Hollandadakiler öyle dememişler. Buradaki doktorların genel eğilimi bu yönde belki de..evet canim sirf meraktan yaptirmayi dusunuyorum bende. ama anlamadigim madem bu test pek bisey ifadet etmiyorsa neden turkiyedeki doktorlar bu testi istiyorlar.
Zaten kuzum saldim cayira mevlam kayira gibiyim bekleme kafana takmama testi her dr onemli demiyor zaten, bildigin gibi yasa iste sendeki sonuc yaniÇıkan sonuç pek de bitesty ifade etmiyor demiyorbakarsan.. Ben yaptırdım, 0,73 çıktı. internette bir kadın-doğumcu 0,7-1 aralığındakiler hiç zaman kaybetmeden tüp bebek tedavisine yönlendirilmeli, kendi kendine hamile kalma olasılığı oldukça düşmüştür çünkü ama tüpte başarı şansı iyidir yazıyordu. ben o amh sonucunu öğrendikten sonraki 4 ay içinde 2 kez hamile kaldım.merak ediyorsanız yaptırın ama doktorun dediğine çok da kulak asmayın derim.
http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/paparazzi/28213085.asp?utm_source=sm_fb&utm_medium=free&utm_term=post&utm_content=acun_ilicali_nihat_dogan_i_survivor_a_goturmuyor&utm_campaign=kelebek_&utm_date=
valla hiç bir şey demeyeceğim ili gündür ettiğim bedduanın hesabı yok ama işte düşünce tam bu haberdeki gibi malesef
Yabancı kaynaklardan da okudum biraz AMH ile ilgili şimdi.. Bizimkilerin dediğinin aynısını diyorlar.. AMH yumurta rezervini Gösteren şimdilik en iyi ve kolay Tanı yöntemi. Doğumdan beri taşıdığımız en küçük, mikroskobik foliküllerin salgıladığı proteini ölçüyormuş. Hatta yabancı kaynaklara göre ultrason görüntüsünden çok daha net bilgi veriyor. İsmail Çepni'ye muayene olduğumda, AMH yaptırayım mı demiştim;Bence negatif sonuca alıştırmak amaçlı.. Bak, rezervin azalmış, kalitesi de düşmüş bla bla muhabbetinden. Benim doktorum çok kötü değil ama rezervin azalmış demişti. Yaşına göre normal dediydi. Doktorum istedi benimkisini de.. Belki 1'den yüksek olsa tüp bebek tedavisini hemen önermeyecekti, bilemiyorum. Yalnız şunu da unutmamak gerek ki biz sadece duyduklarımızdan, yaşadıklarımızdan bu sonuca varıyoruz. Doktorların vaka tecrübesi daha fazla tabii ki.. Bilimsel bir temeli de vardır muhakkak, bilemiyorum. Ama bak Hollandadakiler öyle dememişler. Buradaki doktorların genel eğilimi bu yönde belki de..
nefretlik bi adam, twiterden bende nihata bişeyler yazdım, kendisi tamamen gereksiz bi kişilik..
acun iyi yapmış..
evet canim sirf meraktan yaptirmayi dusunuyorum bende. ama anlamadigim madem bu test pek bisey ifadet etmiyorsa neden turkiyedeki doktorlar bu testi istiyorlar.
AMH Testi için arkadaşlar da bilgi vermiş ama ben başka birşey eklemek istiyorum. AMH, FSH gibi testler test yapıldığı andaki durumu gösteriyor. Bu ay test yaptırıp 2 ay sonra tedaviye başlamanın anlamı yok yani. Ayrıca eğer kan, testin yapıldığı merkezde alınmadıysa nakil sırasında değerler değişebiliyor. Türkiye' de her laboratuar yapmıyor bu testi. Ayrıca aynı merkezde test yapılsa bile test yöntemleri değişebiliyor. Bu durumda test yöntemiyle doktorun değerleme bilgisinin aynı olması gerekir. A yöntemiyle yapılmış test, B yöntemine göre yorumlandığında yine anlamsız oluyor. Diyeceğim, takma kafana o testleri. Keyfini yüksek tut, kadın olmanın tadını çıkar, korkularından, endişelerinden arın... O zaman bedenin de sana uyum sağlayacak...
Heyttttt noktayı koyarım diyorsunnn :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?