- 2 Ekim 2014
- 5.574
- 5.976
- 168
- 38
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #34.721
www. anitsayac.com/?year=2015
Linkin görünmesi için, www. dan sonra boşluk bıraktım. Onu kaldırarak sayfayı açtığınızda son 8 yılda, şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınların listesi çıkıyor. İsimlerine tıkladığınızda da nelere maruz kaldıkları... Sadece isimlerini bir arada görmek bile ürkütücü...
Sahi kaç tanesini duyduk?
Ugh ! Mahallenin çok bilmişi iş başında...
Küçücük bir ilave; kulakları çınlasın 2013 yılında bir dr.um 2 ile 2'nin toplamının tıpta 4 etmediğini söylemişti, bu sene başka bir dr.da e2, rahim kalınlığı gibi bilgileri öğrenmekle sadece kafamın karışacağını, beni olumsuz etkileyeceğini, sayılara takılmadan rahat olmamı istemişti. İnsan zamanla hak veriyor.Heyttttt noktayı koyarım diyorsunnn :))
Aynen öyle canımcım, bi dünya rezervin olsa bile kalitesiz olduktan sonra pek bir anlam ifade etmiyor. Bize de lazım olan 1 yumurta, 1 sperm. Ben ilk muayenelerinde doktorumun 5-6 folikül saydığını hatırlıyorum. Ekim- Kasım gibi de 4 e düştü bu rakam. Ama kaliteli olan 1 laxım zaten bize. Tek folikül üretsem ve o kaliteliyse yine hamile kalabilirsin. Nitekim öyle anne olan bir bayanla tanışmıştım. Doktorların artık rezervin bitmiş deyip tüp bebek tedavisine bile almadıkları kadın 43'te kız doğurmuştu.Yabancı kaynaklardan da okudum biraz AMH ile ilgili şimdi.. Bizimkilerin dediğinin aynısını diyorlar.. AMH yumurta rezervini Gösteren şimdilik en iyi ve kolay Tanı yöntemi. Doğumdan beri taşıdığımız en küçük, mikroskobik foliküllerin salgıladığı proteini ölçüyormuş. Hatta yabancı kaynaklara göre ultrason görüntüsünden çok daha net bilgi veriyor. İsmail Çepni'ye muayene olduğumda, AMH yaptırayım mı demiştim;
Ne Gereği var ben ultrasonda görüyorum zaten, bosuna test yapmanın anlamı yok, Demişti.
Oluşacak yumurtaların kalitesi hakkında bilgi vermediği için yazıların sonunda AMH Değeri yüksek diye kolay hamile kalır denemez, diyor. Ihtiyaç 1 yumurta+1 sperm sonuçta..
Bir Sürü yumurta ancak tüp bebek tedavisinde iyi bişey..
içimi kirletiyor bu ve bunun gibi tipler..
Allah ıslah etsin hepsini..
Bebeklere çocuklarına tecavüz ediyor adamlar.. Napalım işid gibi kara çarşafa mı bürüyelim çocukları..
Bir erkek nefsine hakim olamıyor diye neden kadınlar ceza çeksin.
Bunlar ne maneviyatlarını ne dünya görüşlerini geliştirmişler.. Ne okul okumuş, ne terbiye görmüşler. Şeytan üremişte üremiş içlerinde..
Yazın tatilde bazen görüyorum. Karısını cocuklarını alıp mavi tura çıkanlar var.. Gün boyu kadın şarşafın içinde kızıyla birlikte, kocasının ve oğlunun denizde ki mutlu anlarını izliyor. Kimin suçu bu.. Kadın denize girse Allah niye onu cezalandırsın mesela değil mi?
Madem karşısın otur evinde sende başka kadınları görme öyle!...
Kimsenin dinine karşı değilim. Hatta bi hristiyanın bazen bizden daha müslüman olduğunu düşünüyorum..
Çünkü biz hep cahiliz hep cahill..
Bak sinirim geçmedii halaa yaaa
arkadaslar cuma oglen doktorum(aile hekimi) aradi. amh testini arastirmis sozunde durmus.
jinekologla iletisime gecmis. amh testi istisnai durumlar haricinde hollanda da tavsiye edilmiyormus cunku cikan sonuc aslinda pek bisey ifade etmiyormus. yani eger ki cok dusuk cikarsa bu hamile kalinamayacagini veya sonuc iyi cikarsa daha kolay hamile kalinabilcegini asla ifade etmiyormus.
sonucu iyi cikan bi kadin 6 ay icerisinde menepoza girebilirmis. fiyatida 100 euro yani fazla pahali bi test degilmis.
jinekolog demiski. ama eger hastanizin kafasi rahatliycak bilmek istiyorsa yaptirabilir demis. bi cocugu olmus zaten bu yasta napcakmis cocugu dememis yani
Kesinlikle bana da öyle Demişti.. Internetten araştırma, sadece kafan karışır..Küçücük bir ilave; kulakları çınlasın 2013 yılında bir dr.um 2 ile 2'nin toplamının tıpta 4 etmediğini söylemişti, bu sene başka bir dr.da e2, rahim kalınlığı gibi bilgileri öğrenmekle sadece kafamın karışacağını, beni olumsuz etkileyeceğini, sayılara takılmadan rahat olmamı istemişti. İnsan zamanla hak veriyor.
salmak lazim dimi biraz cayira...
Arkadaslar dindar insandan zarar gelmez. Bazi insanlar cok on yargili .cocugun annesini dinledim aksam anne babadan ayri .ayrilmasini nedeni babanin anneye bicakla dayakla kemerle siddeti var ve kadin diyorki benim cocugum iyi bir cocuktu ama siddet uygulayan bir baba ile buyuduiçimi kirletiyor bu ve bunun gibi tipler..
Allah ıslah etsin hepsini..
Bebeklere çocuklarına tecavüz ediyor adamlar.. Napalım işid gibi kara çarşafa mı bürüyelim çocukları..
Bir erkek nefsine hakim olamıyor diye neden kadınlar ceza çeksin.
Bunlar ne maneviyatlarını ne dünya görüşlerini geliştirmişler.. Ne okul okumuş, ne terbiye görmüşler. Şeytan üremişte üremiş içlerinde..
Yazın tatilde bazen görüyorum. Karısını cocuklarını alıp mavi tura çıkanlar var.. Gün boyu kadın şarşafın içinde kızıyla birlikte, kocasının ve oğlunun denizde ki mutlu anlarını izliyor. Kimin suçu bu.. Kadın denize girse Allah niye onu cezalandırsın mesela değil mi?
Madem karşısın otur evinde sende başka kadınları görme öyle!...
Kimsenin dinine karşı değilim. Hatta bi hristiyanın bazen bizden daha müslüman olduğunu düşünüyorum..
Çünkü biz hep cahiliz hep cahill..
Bak sinirim geçmedii halaa yaaa
Arkadaslar gercek dindar i
Arkadaslar dindar insandan zarar gelmez. Bazi insanlar cok on yargili .cocugun annesini dinledim aksam anne babadan ayri .ayrilmasini nedeni babanin anneye bicakla dayakla kemerle siddeti var ve kadin diyorki benim cocugum iyi bir cocuktu ama siddet uygulayan bir baba ile buyudu
Gordugum kadarıyla aile de cok dindar degildi ama sunu soyleyeyim her sarikli her namaz kilanada dindar denilemez ve guvenilemez.bir cocuk siddet ortaminda buyutuluyorsa ve allah korkusuda yoksa her turluvahseti yaoabilir dikkat ederseniz yapar demiyorum yapabilir diyorum .
BeeeennnnEvet ben Varım
Evet, ya moral çok önemli. Kafaya fazla takmamak gerekiyor. Söylemesi çok kolay, ama zaman geliyor takmamak elde değil. Benim şu zamanlarda çok üstünde durmak istemediğim; fakat zaman zaman yinede korkutan bi durum. Acaba sendede oluyomu, veya oldumu? Ben şu anda 7+5 deyim. Ama baştan beri hep bi akıntım var. Böyle kokusuz, seffaf bi sıvı. Afedersin sanki çiş kaçıyormuş gibi. Zaman zamanda karnım ağrıyor. Böyle bişey ısırıyor sanki. Sence korkmalımıyım? İki gün sonra doktora gitcem. Umarım herşey yolundadır.Sevgili acmila,
Bende 43 yaşındayım, 3 negatif sonucu normal yolla hamile kaldım... Ne olur umudunu kaybetmeee... Korkularını bırak, biliyorum çok zor adetim gecikince bende menapoza girdim sandım ama meğer mucizem gelmiş:))
Semra hoca iyidir, 2 kez onunla denedim. Herşeyi didikler, havuz yöntemi yapmaz. Son deneme havuz yapmak istediğim için onunla devam etmedim. Mucizem gelmeseydi yine ona gidecektim.
Moral çok önemli, bebeğim bana gelecek sadece zamanı var de bunu gerçekten inanarak düşün , hisset....üstümüzdeki zaman baskısı korkunç biliyorum, şuna bak hamile kalmış ahkam kesiyor demeyin ne olur, öyle çok yakın hissediyorum ki sizleri kendime, en çaresiz zamanlarımda buraya sığındım ben, şimdi de umut olmak istiyorum:)
Sevgiler,
Cok takilmamaya calis hersey yolundadir, stres bebek icinde iyi degil zaten doktor kontrollerin yapiliyor, saglikla gelecektir bebegin, yazdinmi bilmiyorum ama birden fazla yumurtami transfer edildi, ikiz hamilemisin dilerim öyledir.Evet, ya moral çok önemli. Kafaya fazla takmamak gerekiyor. Söylemesi çok kolay, ama zaman geliyor takmamak elde değil. Benim şu zamanlarda çok üstünde durmak istemediğim; fakat zaman zaman yinede korkutan bi durum. Acaba sendede oluyomu, veya oldumu? Ben şu anda 7+5 deyim. Ama baştan beri hep bi akıntım var. Böyle kokusuz, seffaf bi sıvı. Afedersin sanki çiş kaçıyormuş gibi. Zaman zamanda karnım ağrıyor. Böyle bişey ısırıyor sanki. Sence korkmalımıyım? İki gün sonra doktora gitcem. Umarım herşey yolundadır.
Canim lekelenme ve kanaman yoksa problem yok ama kanamali ve lekelenmeye rağmen de çocuk sahibi olan var .mesela bende ufak bir lekele nnme oluyor o bana iyi gelmiyor arkadasim siril siril kanaması oldu dogdu cocugu .kafani bos yere mesgul ediyorshnEvet, ya lekelenmeçok önemli. Kafaya fazla takmamak gerekiyor. Söylemesi çok kolay, ama zaman geliyor takmamak elde değil. Benim şu zamanlarda çok üstünde durmak istemediğim; fakat zaman zaman yinede korkutan bi durum. Acaba sendede oluyomu, veya oldumu? Ben şu anda 7+5 deyim. Ama baştan beri hep bi akıntım var. Böyle kokusuz, seffaf bi sıvı. Afedersin sanki çiş kaçıyormuş gibi. Zaman zamanda karnım ağrıyor. Böyle bişey ısırıyor sanki. Sence korkmalımıyım? İki gün sonra doktora gitcem. Umarım herşey yolundadır.
..... Yok canım. Üç tane koydukar, ama bitanesi tutmuş. Hatta burdaki doktor sordu, bende söyleyince, türkiyedekiler çok cesaretliymiş dedi, burda en fazla iki konur dedi. ve aradı durdu başka kese varmı diye. Türkiyedede yasal olarak iki blast izinli olmasına rağmen, 3.üncüsü kaçaktı!!pişşşşşşt kimse duymasın:)Cok takilmamaya calis hersey yolundadir, stres bebek icinde iyi degil zaten doktor kontrollerin yapiliyor, saglikla gelecektir bebegin, yazdinmi bilmiyorum ama birden fazla yumurtami transfer edildi, ikiz hamilemisin dilerim öyledir.
..... Yok canım. Üç tane koydukar, ama bitanesi tutmuş. Hatta burdaki doktor sordu, bende söyleyince, türkiyedekiler çok cesaretliymiş dedi, burda en fazla iki konur dedi. ve aradı durdu başka kese varmı diye. Türkiyedede yasal olarak iki blast izinli olmasına rağmen, 3.üncüsü kaçaktı!!pişşşşşşt kimse duymasın:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?