Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

HASTA DEĞİLSİNİZ SUSUZSUNUZ
Su, insanoğlu için vazgeçilmez bir içecektir. Hele ki dünyamız küresel ısınma tehdidi altındayken suya olan ihtiyacımız daha da artıyor. Hayatta olmazsa olmazlardan biri olan suyu, yemek yaparken, bulaşık yıkarken, çamaşır yıkarken, banyo yaparken, tuvalet kullanırken, temizlik yaparken ve daha saymadığımız pek çok şeyde kullanıyoruz. Su olmasaydı eğer, hayat gerçekten çekilmez hale gelirdi. Her şeyde kullanmak zorunda olduğumuz bu yegâne içeceğin, vücudumuz için de ayrı bir önemi var. Su, özellikle “kan yapımı ve vücudumuzun temizlenmesi” için düzenli olarak tüketilmesi gereken tek içecektir.

Vücudunuz sizden su istiyor
Medical School of London Üniversitesinden Dr. Fereydoon Batmanghelidj, Vücudunuz sizden su istiyor adlı kitabında suyun faydalarını anlattı…

Hastalanmamak için, hastalıklardan kurtulmak için; düzenli su, kaliteli su, yeterince su... Dr. Fereydoon Batmanghelidj’e göre, vücudumuz 46 nedenden dolayı suya ihtiyaç duyuyor:

1- Hiçbir şey susuz yaşayamaz.

2- Göreceli su yetersizliği vücudun bazı fonksiyonlarını önce bastırır, sonra öldürür.

3- Su temel enerji kaynağıdır, vücudun “nakit akımıdır.”

4- Su vücudun her hücresinde elektriksel ve manyetik enerji üretir, bize yaşam gücü verir.

5- Hücre yapısındaki maddeleri birbirine bağlayan bir yapıştırıcıdır.

6- DNA hasarını önler ve onarım mekanizmalarının daha iyi çalışmasına yardımcı olur, böylece üretilen anormal DNA sayısı azalır.

7- Bağışıklık sisteminin (bütün mekanizmalarının) merkezi olan kemik iliğinde, bu sistemi kanser de dahil olmak üzere, çeşitli hastalıklara karşı güçlendirir.

8- Bütün besinlerin, vitamin ve minerallerin temel çözücüsüdür. Vücutta besinleri küçük parçalara ayırır, sindirimlerinde ve son metobolik aşamalarında görev yapar.

9- Besinlere enerji verir ve parçalanan besinler sindirim sırasında bu enerjiyi vücuda aktarır. Susuz yenen yemeğin vücut için hiçbir enerji değeri yoktur.

10- Su, besinlerdeki gerekli öğelerin emilimini artırır.

11- Bütün öğelerin vücuda taşınmasına yardımcı olur.

12- Akciğerlerde oksijen toplayan kırmızı kan hücrelerinin çalışma verimini artırır.

13- Hücreye ulaşan su, o hücreye oksijen verir ve atık gazları vücuttan atılmaları için akciğerlere taşır.

14- Vücudun çeşitli bölgelerinden zehirli atıkları toplar ve atılmaları için karaciğer ya da böbreklere taşır.

15- Eklem boşluklarındaki temel yağlayıcı maddedir, artrit ve sırt ağrılarının oluşumunun önlenmesinde yardımcı olur.

16- Omurgadaki diskleri “şok emici su yastıkları”na dönüştürür.

17- Bağırsakları en iyi çalıştıran yağlayıcı maddedir, kabızlığı önler.

18- Kalp krizi ve felce karşı koruyucudur.

19- Kalp ve beyin damarlarında pıhtılaşmayı önler.

20- Vücudun soğutma (terleme) ve ısıtma (elektrik) sistemleri için vazgeçilmezdir.

21- Düşünme başta olmak üzere, bütün beyin fonksiyonları için bize güç ve elektriksel enerji verir.

22- Serotonin ve diğer nörotransmitterlerin (sinir ileticileri) üretimi için vazgeçilmezdir.

23- Melatonin de dâhil olmak üzere, beyinde üretilen bütün hormonların yapımı için gereklidir.

24- Çocuklarda ve yetişkinlerde dikkat yetersizliği sorununa çözüm getirir.

25- Çalışma verimini artırır ve dikkat aralığını büyütür.

26- Su dünyadaki diğer bütün içeceklerden daha kolay bulunabilir ve hiçbir yan etkisi yoktur.

27- Stres, gerginlik ve depresyonun hafiflemesine yardımcı olur.

28- Uykuyu düzenler.

29- Yorgunluğun giderilmesine yardımcı olur ve bize gençliğin enerjisini verir.

30- Cildi yumuşatır ve yaşlılık belirtilerinin azalmasına yardımcı olur.

31- Gözlere canlılık ve parlaklık verir.

32- Glokomdan korunmamıza yardım eder.

33- Kemik iliğinde kan üretim sistemlerini düzenler, lösemi ve lenfoma oluşumunun önlenmesine yardımcı olur.

34- Vücutta enfeksiyon ve kanser hücrelerinin geliştiği bölgelerde bağışıklık sistemini güçlendirmek için çok gereklidir.

35- Kanı sulandırır ve dolaşım sırasında pıhtılaşmasını önler.

36- Kadınlarda, adet öncesi ağrıyı ve ateş basmasını hafifletir.

37- Kalp atışıyla birlikte kanı sulandırıp dalgalandırarak dolaşımdaki katı maddelerin dibe çökmesini engeller.

38- İnsan vücudunda dehidrasyon sırasında kullanılabilecek bir su deposu yoktur. Bu nedenle gün boyunca düzenli olarak su içmemiz gerekir.

39- Dehidrasyon cinsellik hormonunun üretimine engel olur, bu iktidarsızlık ve libido kaybının başlıca nedenlerinden biridir.

40- Su içtiğiniz zaman susuzluk ve açlık duygularını ayırt edebilirsiniz.

41- Kilo vermenin en iyi yolu su içmektir. Düzenli aralıklarla su için ve sıkı bir rejim yapmadan zayıflayın. Acıktığınız zaman aşırı yememeli, ama susadığınızda suyunuzu içmelisiniz.

42- Dehidrasyon doku boşlukları, eklemler, böbrekler, karaciğer, beyin ve deride zehirli çökeltilerin birikmesine yol açar. Su bunları temizler.

43- Su, gebelikte sabah bulantılarını azaltır.

44- Zihin ve vücut fonksiyonlarını bütünleştirir. Karar verme ve hedefleri belirleme yeteneğini artırır.

45- Yaşlılıkta bellek kaybının önlenmesine yardımcı olur. Alzheimer, multipl skleroz, Parkinson ve Lou Gehring hastalıklarının riskini azaltır.

46- Kafein, alkol ve bazı ilaçlara duyulan bağımlılığın giderilmesine yardımcı olur.

Sağlınız için , Suyunuzu Ciddiye Alın! Sağlıklı bir yaşam için, mutlaka zamanında, yeterince ve kaliteli SU için!
ALINTIDIR.

Wuuhhuuuuuuuu!! Sabah sabah harika bir haber bu.. Demek sen ondan soruyordun bel ağrısı oldu mu diyee... Çok sevindim canım, çok çok tebrik ederim. Umarım sağlıkla devam eder, önce kalp atışını duyarsın sonra da kucağına alırsın. Boş gebelik ben de yaşamıştım, kalp atışı duyulana kadar sıkıntılı bir süreç seni bekliyor yalnız, sabırlar diliyorum. Ben hep sağlıklı olacaksa, nasipse olacak değilse olmayacak diye düşünmüştüm. Umarım bu defa embriyoyu da görürsün, kalp atışını da duyarsın.

Rahat ol canım, kötü düşünme.. Umarım sağlıklı şekilde devam eder.

Merhaba , Kırmızı mantar ekstratı ( ekstresi mi) ilgimi çekti daha öncede duymadığım bir şey, bunu tablet olarak mı yoksa bitkisel çay olarak mı aldın acaba ? kullandığın herhangi bir marka varmı?
Merhaba canım.. Hem çayı , hem de tableti vardı. Ben ikisini de almıştım. Çayını 2-3 defa anca içmişimdir çünkü ben bitki çayı hiç içmem, sevmem de... Tabletini kullandım ama düzenli olarak. Markasını özelden yazayım istersen, reklam gibi olmasın.

günaydın kızlar nasılsınız ben çok kötü oldum grip değilde alerjı sanırım (her yıl subat mart nisan gibi oluyor)dr randevu aldım yine yeniden bir daha gideyim

Tebrik ederim dunyalar senin su an sevin tadini cikar saglikla kucagina alman dilegiyle (Rabbim butun bebek isteyenlere yasatsin bu mucizenin tadini)

Ooo cok guzel bir haber kuzum rabbim tamamina erdirsin cok sevindiiiiimmmm

olley oleeyyy oleeeeeey tebrikler tatlimmmm

Çok sevindim mm. Adına ne güzel bir haber

Arkadasim tebrik ederim. Saglikli rahat bir hamilelik gecirmeni nasip eder allahim insallah.

Tebrikler canım,çok sevindim,Rabbim tamamına erdirsin,darısı hepimizin başına,bizlerde böyle müjdeler veririz inşallah,sağlıkla hayırla kucağına alırsın.

tebrikler D dnzdry , sağlıklı bir şekilde kucağına almanı dilerim..
senin adına sevindim..

Tebrik ederim, darısı başımıza diyorum..yemene içmene dikkat et, birde sakın ağır bir şeyler kaldırma..
hayırlı , uğurlu olsun..

Aaaaaaa ne diyorsunnnn ayyyy müthiş bi haber hemde en organiğinden:)
Amann maşallahh diyelim nazarlar deymesin.. su gibi yolunda gitsin:))

Hanımlar, arkadaşlar, kardeşler güzel temennileriniz için çokkkkk sağolun. İyiki varsınız. Sizlerden çok şeyler öğrendim. Örneğin Ensu'dan saf arı sütü, Zonork'dan nar suyu, WishhDuygu'dan gençlik enerjisi ve hepinizden moral, sabır, pozitif enerji. Sabah ezanlarında çok dua etmiştim. Sizler de dualarımda yer alıyorsunuz. Hepimizin hakkında Hayırlısı olsun. Hayırlısıyla inş. bebişlerimize kavuşalım.

Allah tamamına erdirsin. Heyecanın hiç sönmeden 9 ayı tamamlayın inşallah...

Aynisini bende düşündüm yazamadım rabbim büyük darısı bizlere insallah

Hadi hayırlısı:) mutluluğun daim olsun..kocamaan olsun göbüşün.tekmelerinden uykun kaçsın. Doğsun kucağında ninnilerle büyütesin:)
(niyeyse oğluşun olacak diye geçiyo içimden..)

Çok güzel bir haber:)) tebrikler:))

Rahat ol canım, kötü düşünme.. Umarım sağlıklı şekilde devam eder.

Birlikten güç doğar, sevinçlerin anlattıkça çoğalır, üzüntüler ise azalır diye boşuna dememişler. İyi ki varsınız. Ada bebek de hoş gelir, huzur, neş'e, Robinson'a olduğu gibi hayat versin inş.

40 topigin gulleri hepinize selam. Dualarimdasiniz. Kocamaân opuyorum

Selam ALIS , negatif sonuc almana üzüldüm ama umarım keyfin yerindedir ...olsun bundanda bi hayır vardır diyelim, dediğin iyi bir tatil arada alışveriş kafayı boşaltmak en güzeli.( tam boşaltmayalım arada lazım olur) . Bende seni çok öpüyorum, Bol şans.

Ama ne tecide Rabbim olmayacak dua'ya amin dedirtmez.
Rabbimin en çok istediği şeyde çoğalmamız ise elbet vakti sahati gelince hepimizi anne mertebesine taşıyacaktır:)

Geçen ay kist olup olmadığını öğrenmek için gittiğim bayan dr. bu yaşta hamileliğin çok iddialı olduğunu söylemişti. Folükül görünce de aşılama yapmayı önermişti. Aşılamayı istememiştim, olacaksa doğalından olsun dedim, daha önce de folükül olduğunda işi şansa bırakmayayım diye opu yaptırmıştım. Bu sefer kader kismet demiştim. Ama sonrasında başta aksilik diye düşündüğüm ama yanıldığım durumda çok ağladım, tamam artık ben bırakıyorum, dedim. Bu fırsatta kaçtı yapılacak bir şey yok, dedim ama öfkelenmedim. Devamlı Hayırlı ise olsun diye dua ediyordum. Sanırım ağlama ve tükenmişlikle vücut tüm negatifliğini boşalttı. Kul bilmişliğinden yerlerde sürünerek vazgeçince, YARADAN bu safhaya getirdi diye düşünüyorum. Böyle bir durumu hiç aklıma getirmediğim için spor yapmaya başlamıştım. Bacaklarımı sağa-sola-geriye uzatıyordum. Hatta belimin ağrımasını spora yormuştum. Mucizeler böyle oluyor demekki...
Gelelim Dr.ların yaş faktörü, rezerv azlığı, % 5-10 verdikleri şans karşısında, ben elimden geleni yapayım da gerisi kader kısmet dediğim etkinlikler.
1-Ailelerimizin geçmişinde üreme ile ilgili sorun yoktu, hatta annem beni 40'ında doğurmuş.
2-Eşim sağolsun, çocuğunu doğurabileceğim, dostum, arkadaşım, sevgilim.
Küçükken sorun sıkıntılardan dolayı anneye kızgınlık neden doğurdun, 7 kardeşiz 1-2-3 tamamda 7 ne oluyor diye. Sonrasında bağışlama haddimize mi düşmüş, anlama, saygı duyma, minnet etme.
Önce kariyer hatta evlilik ve çocuğu hiç düşünmeme sorumluluk almak istememe. Sonrasında ise işin gücün boş olduğu, ailenin-eşin-dostun yerini hiç bir şeyin dolduramayacağı, ama iş de olacak, ne yaparsan en iyisini yapmaya çalışacaksın. Yani bilinçaltı meleğe eşlik etmeye hazırım isteğimi dile getirip evrene gönderme.
3-Rahimde sorun görülmedi, tutunma olsun diye çizik atılmıştı.
4-Saf arı sütünü sanırım 6 aydır kullanıyorum.
5-qenzim q10 200 mg. günde 3 kez alıyordum. Hücrelerin içini onarıp güçlendiriyormuş.
6- Günde 1 kez Omega 3, kahvaltıda yumurta, yeşil zeytin, incir, soğuk sıkım zeytin yağı , genel olarak akdeniz mutfağı diyebiliriz ve günlük 2lt yakın su. Nar, nar ekşisi, nar suyu.
7-Akapunktur. Bahçecideki önce genel sonra bölgesel uygulamıştı.
8-Veeee forumun desteği, yaşa takılmadan doğal hamileliklerin her zaman gerçekleşebileceği örneklerinin yer alması.
Çok yazdım. Mutlu olunca paylaşamadan duramıyorum. Sevgiler gönderiyorum.

Günaydın kızlar,
Bu hafta cuma günü ofisimi kapatıyorum Taşınma telaşı, hüznü ve yorgunluğu var. Sanki 5 yılın yorgunluğu. 2 elemanım ofisten çıkan malzemeleri alarak kendi işlerini kurmaya karar verdi. Biri de 2 hafta sonra yeni işine başlayacak. En azından onlar adına kafam rahat.
Son siparişimi de yarın teslim ediyorum. Ondan sonra sen sağ ben selamet:)
15 yıl sonra ilk kez ev günlerim başlayacak.

Hakkında hayırlısı olsun canım..
Dilerim hayırlara güzel günlere vesiledir. Evdeki günlerin emin ol 15 yıl öncekinden farklı olacak..
Başka sebeplerde kapatmana sebep olabilirdi ki çok şükür güzel bir neden için..
Dilerim daha bereketli ve güzel bi hayat seni bekliyordur.

Kaç yaşındasın ki bu yaşta hamilelik çok iddialı demiş doktorun? Doktorlara tıp bilgisinin yanı sıra hassas durumlarda hasta ve yakınlarıyla iletişim kurma tekniklerini de öğretmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Merhaba, ruhen arınmak çok önemli, inş tatil dönüşü güzel haberlerini alırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…