- Konu Sahibi akideciknane
-
- #35.481
Geçmiş olsun, bahar alerjisi ve astım mı?günaydın kızlar hala çok has artık iyi olmak istiyorum hapşurmadan gözüm kaşınmadan sulanmadan güne başlamak istiyorum offff çok fenayım
Asit icmissin arkadasım inşallah hasar azdır midende nane iyi gelir diye biliyorum ama gecmisolsun dikkkat et
Tavsiyem, önce kilo almana sebep olan bir sağlık sorunun olmadığından emin ol.
Bir sorun yoksa, taze zencefil, sarımsak, limon ve bal temin et. 2 diş sarımsak ve aynı büyüklükte zencefili 1 bardak suda kaynat. Altını kapatır kapatmaz yarım limon suyu ve iki tatlı kaşığı bal ekleyip çok sıcak olmayacak şekilde iç. Günde iki kere, aç olarak tüketmen gerekiyor.
Bir tarif te maydonoz ve limonla hazırlanıyor. 1 bardak su, 10- 12 dal maydonoz (saplarıyla) ve bir bütün limonun suyunu blender yardımıyla iyice karıştır. Yeşil renkli bir sıvı oluyor. Sadece sabahları, kahvaltıdan 15 dk. önce iç.
Tabi yanında sporunu ihmal etme. Hiç değilse yürüyüş yap.
Bir de meşhur karbonatlı su var. 2 Lt. suya 1 tatlı kaşığı karbonat ekle. Hatta yaz içeceği yapıyorduk bundan. Bir limon dilimlenerek, 7-8 yaprak taze nane, bir çubuk tarçın, bir salatalık dilimli olarak, 5-6 diş karanfil karıştırıp gün boyu su yerine içiyorsun. Bitince üzerine sadece su ve karbonat ekleyip ikinci defa kullanıyordum ben.
Beslenmeni de düzenlemen gerekecek. Un ve şekeri hiç değilse bir süre hayatından çıkar. Ekmek yemeni bile tavsiye etmem. Onun yerine yemeklerle birlikte 5-6 bütün ceviz mümkünse kavrulmamış olsun. Kahvaltıda 2 tane haşlanmış yumurta, öğün aralarında salatalık, yoğurt şeker oranı düşük meyve ve fındık fıstık yiyebilirsin. Bir iki gün sıkıntı çekersin belki ama alışınca eski düzene dönmek zor oluyor. Ekmek ağırlık yapıyor, şeker başağrısı, bulantı yapıyor... (Karatay diyetinden çaldım bu kısmını, bulursan kitabını alabilirsin.)
Nane ıtırlı bitkiler grubundan. Aşındırıcı etkisi olabiliyor. Ev yapımı yoğurt, mide hasarlarında en iyi ilaçtır. Aklında olsun
Bizimkisi istek aslında.. Istanbul dan kurtulma isteği.. Tayinimizi yapmıyorlar, daha doğrusu buradan göndermiyorlar başka yereMerhaba, Aydın ve Mersin'in ilçelerinde yaşam koşulları çok uygun. Stres yok, ulaşım kolay, hayat pahalı değil. İş olanakları mevcut. Belirsizliği bilirim, yazın ben de yaşadım. Tayin bir istemediğim bir şehre çıktı ben başka şehirleri istiyorum, oldu olacak belirsizlik yıpratıyor insanı. Sonuçta nereye giderseniz gidin sizin bakış açınız önemli, sorunlara bakarsanız güzelliklerini göremezsiniz. Bol şanslar...
Bizden de ikinize sevgiler :)Günaydın güzeller,
Çoklu cevabı beceremedim, herkese güzel dilekleri için teşekkür ederim. Dualarım sizinle..
Sevgiler
Hepinize tesekkur ederim isin ozu aslinda yedigin kadar hareket
internette greyfurt portakal kuru yazinca hemen cikiyo buraya kopyalayamadim unluler oyuncular yapiyomus haftada bes kilo veren bir ayda 35 kilo veren varmis hizli yag yakiyomus ama.ben yapmiycam zanorkcum senin onerilerini degerlendiriyim opuldunuz bu arada cok kilom yok bes kilo fazlam var
Bizimkisi istek aslında.. Istanbul dan kurtulma isteği.. Tayinimizi yapmıyorlar, daha doğrusu buradan göndermiyorlar başka yeretercihlerimiz ;
Çanakkale, Dalaman, Bodrum.. Ama deniz olan herhangi bir yerde olur. Lojman süresi doluyor Temmuz'da .. O zamana kadar tayin olmak ve hayatimızı küçük bir Şehirde kurmak istiyoruz.. Eşim bu konuda çok ısrarlı, ben de çok istiyorum ama bana bazen 'amaaan gitmesek de olur' halleri geliyor.. Burası yorucu ve Pahalı bir şehir biliyorsunuz.. Kalabalıktan, Gürültüden de bıkmış durumdayız. Üstelik eşim Doğma büyüme bütün yaşamı İstanbul'da geçmiş.. Ben 19 Yıldır burdayım.. Ailesi hep burada.. En çok eşim istiyor.. Kafamda o kadar çok konu var, karmakarışığım ve elimi bir işe atıp yapmıyor oturuyorum. Bir enerji gelse... Hepsinin üstesinden geleceğim de.. Adet olamamak da gerdi iyice beni.. Neyse ilaç kullanıyorum, 10 gün sonra olur inşallah.. Keşke daha fazla hormon almayım demeseydim de ilaç kullansaydım. Daha doktora da gitmedim.. Sadece işe gidip geliyorum, o bile zor geliyor.. Çıkimmm biraz Yürüyüm bari
Bütün işleri ertelemekten bi hal oldum..
Inşallah Herşeyin en Hayırlısı olur, benim için, bizim için, burada yazan bütün kardeşlerim için... Ay kendi negatifliğimden bennnn bunaldım yahu :)
Canim tayin istediginde antalyada yaz bekleriz kiz ...a bu arada kafana goremi ilac aliyorsun bi dr git ablamda 2 aydir adet olmadi git diyorum beni sinir ediyor aaâa sana kizacam bak bakBizimkisi istek aslında.. Istanbul dan a
isteği.. Tayinimizi yapmıyorlar, daha doğrusu burdermiyorlar başka yeretercihlerimiz ;
Çanakkale, Dalaman, Bodrum.. Ama deniz olan herhangi bir yerde olur. Lojman süresi doluyor Temmuz'da .. O zamana kadar tayin olmak ve hayatimızı küçük bir Şehirde kurmak istiyoruz.. Eşim bu konuda çok ısrarlı, ben de çok istiyorum ama bana bazen 'amaaan gitmesek de olur' halleri geliyor.. Burası yorucu ve Pahalı bir şehir biliyorsunuz.. Kalabalıktan, Gürültüden de bıkmış durumdayız. Üstelik eşim Doğma büyüme bütün yaşamı İstanbul'da geçmiş.. Ben 19 Yıldır burdayım.. Ailesi hep burada.. En çok eşim istiyor.. Kafamda o kadar çok konu var, karmakarışığım ve elimi bir işe atıp yapmıyor oturuyorum. Bir enerji gelse... Hepsinin üstesinden geleceğim de.. Adet olamamak da gerdi iyice beni.. Neyse ilaç kullanıyorum, 10 gün sonra olur inşallah.. Keşke daha fazla hormon almayım demeseydim de ilaç kullansaydım. Daha doktora da gitmedim.. Sadece işe gidip geliyorum, o bile zor geliyor.. Çıkimmm biraz Yürüyüm bari
Bütün işleri ertelemekten bi hal oldum..
Inşallah Herşeyin en Hayırlısı olur, benim için, bizim için, burada yazan bütün kardeşlerim için... Ay kendi negatifliğimden bennnn bunaldım yahu :)
ben orada bir kere yaptırdım..sebep önemli lab pek iyi olmadıgına inaniyorum.olmadı zatenANKARADA TÜP BEBEK İÇİN OZEL ANKARA TUP BEBEK MERKEZIYLE GORUSTUM...4750 TL ISTEDILER...DONDURMA ICIN 1500.....nasıl bır yer oneren varmı...en ıyısı hangısı arkadaslar lutfen yardım edın
çok geçmiş olsunnn.Allah yardımcın olsun tez zamanda saglıgına kavuş.Bugüne kadar kız kardeşim olmadı. Mesajlarınızı ağlayarak okudum ve hala bu yazıyı yazarken ağlıyorum. Görmediğim, varlığını bilmediğim kız kardeşlerim oldunuz hepiniz. Var olun ve sağ olun. Benim için dilediğiniz herşeyi Allahım size kat be kat versin inşallah.
Dün gastroskopi’den eve döndüğümde midem bulanıyor ve görme zorluğu yaşıyordum, yattığım sırada face’e baktım ve Nuraycığımın (ensu) mesajını gördüm. Sana 14 şubatta sevgilerimizi gönderdik yazıyordu. Aralık ayından beri maalesef klübümüzü takip edemiyordum. Hem halim olmadığı hem de artık umudum olmadığı için…
Sevgili kız kardeşlerim,
@Yeteeeerr @Alara14sara_28 D dnzdry @acmila @kuddus @ensu Eua S simay72 @Mutlu-DUOVA @CapsLocked @NevSer @kese06 @alpcemre @Herseyguzelolcak @Meer7 @medusa76 2220 @WishhDuygu
Beni çoooooooooook mutlu ettiniz. 3 aydır ilk defa duygulandım. Mutluluk hissediyorum. İyi ki varsınız!!!
Belki bazılarınız konunun tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Uzun zamandır yazamıyordum, kafamı toplayıp size anlatayım neler yaşadığımı. Hazır mısınız?
Ben 2 kez tüp bebek denemesi yapan, her şartı uygun, sağlığı yerinde bir kardeşinizken şu anda serviks kanseri seviye 2B den tedavi görüyorum. İlk başta herşey şaka gibiydi. 3. Denemem için rahim filmi çektirirken bir oluşum farkedildi rahim ağzında. Sonra herşey bir çığ gibi büyüdü. Teşhis için kolposkopi yapıldı, patalojide çıkan tümör içinde konizasyon yapıldı. Dr’um ameliyatta gördüğü dokuların çok kötü durumda olmadığını belirtti. Ancak, ilaçlı MR’da kanserin rahim ağzı, idrar fistülü ve çok geniş bir bölgeyi etkilediği ortaya çıktı. Akabinde, pet ct yapıldı ve hangi hücrelerde kanser olduğu teşhis edildi. Karın boşluğuma kadar ilerlemiş ve lenf bezlerinde tutulmuştu. Bütün bunlar 1 ay içinde oldu ve bende hepimiz gibi bebek isterken nur topu gibi bir kansere sahip oldum. Ve maalesef ameliyat edilebilecek türden bir kanser değildi çünkü yaygındı. Ocak ayında kemo ve radyo terapi başladı. Her gün acıbadem hastanesinde radyoloji alacak, haftada 1 günde 4 saat kemo’da kalacaktım. 3 gün tedavi aldım, 3. Gün 39 derece ateşle hastaneye kaldırıldım. Vücudum kabullenmiyor ve tepki veriyordu. Üstüne grip olunca tedavi askıya alındı. 1 hafta dinlendirildim. Bu arada, kemo ve radyo etkisiyle yiyemiyor, içemiyor ve alttan üstten çıkarıyordum. 1 hafta sonunda tekrar başladım tedaviye ve 5 gün tedavi gördüm. Bu seferde, kanımdaki 125 ve 1919 değerlerinin (kanser ile ilgili) 2.000 lerde olduğu saptandı. Bu sadece rahim ağzı kanseri olamazdı…başka şeylerde olmalıydı!!! Yumurtalık kanserinden şüphe edildi ve akabinde bir sonraki hafta Laparoskopik Ooferektomi (karın, yumurtalık, bağırsak vs tetkiki ve çıkarılması ameliyatı) oldum. Ameliyat sonrasının ne kadar ağrılı ve acılı olduğunu şimdi hatırlamak bile istemiyorum. Tüplerimden biri de enfekte olmuştu ve alınmıştı. Şok üzerine şok yaşıyordum ve hepinizin bildiği gibi iç gücümle savaşmaya devam ediyordum. 1 hafta daha ara verildi ameliyattan sonra. Tekrar tedaviye başladım. 3 kez gidebildim. 1 haftada 4, 2 haftada 8 kg vermiştim. Hala hiçbir şey yiyemiyor ve giderek elden ayaktan düşüyordum. Artık, yürüyemiyordum bile. Nefes alışımda sıklaşma ve göğsümde daralma başlamıştı. Sağ Bacağımda ağrıyor üstüne basamıyor ve hatta yattığımda bile ağrıdan duramıyordum ki dopler çekilmesini istedi dr’um. Yapılan tetkikte bacakta kan pıhtısı tıkanıklığı oluştuğu anlaşıldı. Ama bu kadarla kalmadı…kopan pıhtılardan biri kalbe ve oradan da akciğerime taşındı. Şu anda akciğerimde emboli var. Kalbim geçen hafta durabilirmiş…3 gün hastanede tutuldum. Kan sulandırıcı iğnelere başlandı. Ama mide üstü ağrım geçmek bilmiyordu. Dün en son mideme bakıldı ve kemo’nun gastrit yaptığı saptandı. Haftaya inşallah tekrar tedaviler başlayacak. Mayıs ayına kadar sürecek.
İlk duyduğumda şok olduğum bu hastalık sebebiyle hiç isyan etmedim. Hatta geçen hafta kalp krizi geçirmeme ramak kalmış olduğunu öğrendiğimde bile şükrettim Allahıma. Benim için planları vardı ve bunlara sabır göstermeliydim ve dayanmalıydım. Kadıköy şifa’da tüp bebek peşinde koştururken 3 dr bu oluşumu farketmeliydiler ama onlar sadece paraya odaklanmışlardı. Benim sağlığıma değil. Aynı şey memorial’da da oldu. O kadar detaylı muayenede rahim ağzındaki oluşumu görmediler. İhmal ettiler.
Sizler smear testlerinizi ve jinekolojik kontrollerinizi mutlaka tüp bebek merkeziniz dışında yaptırın. Onlar atlıyorlar…
Bu arada, radyoloji tedavisi beni daha yıllaaaar sonra olacağını düşündüğüm menapoz’a soktu. Herşeyi sağlam bir kadınken 1 ayda artık hiçbir bebek ümidi olmayan birine dönüştüm. Rahmim alınmadı belki ama artık hiçbir işe yaramayacak. Yine burda duraklıyorum ve ağlayarak Allahımın benim için neler planladığını merak ediyorum.
Herbirinizin mesajlarına kalpten teşekkür ediyorum, daha iyi hissettiğimde her birinize tek tek yazmak amacım. Lütfen kendinize dikkat edin ve SAĞLIKLA, SEVGİMLE kalın.
Nurdan
(ATLADIĞIM bir kardeşim varsa özür diliyorum)
Merhaba, masa tenisini ben de severim. Geçmişte oynamışlığım vardır. Kort tenisi de çok zevklidir. Kortta oynamayı Türkiyenin en ücra diye bilinen köşesinde öğrenmiştim. Eşinle spor yapmak sizi yakınlaştırır, ilk günlerinizi hatırlarsınız. Her şey gönlünce olsun.Öyle haberlere çok itibar etmemek gerek. Ayda 35 kilo çok ütopik. Ayrıca sağlıksız.
Hem 5 kilo için endişelenmene de gerek yok. Ben 15- 20 kilo için uğraşıyorsun sandım. Bahar gelsin, ortalık şenlensin, yediklerine dikkat et, hareketini artır yeter. Neşeliyken kilo vermek çok daha kolay. Emin ol içini rahat tuttuğunda kendiliğinden gider o. Derin bir nefes al. Gözlerinin parladığını hissedene kadar güzel ve eğlenceli şeylere odaklan. Kendine zaman ayır. Eğlenceli sporlar için ortam oluştur kendine. Mesela ben bu aralar eşimle masa tenisi oynama girişimindeyim. Eskiden oynardım. Eşim de seviyor. Sana uygun bir şeyler de vardır mutlaka. Eşinle, arkadaşlarınla... İyi gelecektir. Hem bedenine, hem ruhuna. Bir dene...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?