- 30 Ağustos 2014
- 2.719
- 3.782
- 198
- 48
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #36.141
Zanork incir kürü prolaktini yükseltiyor mu? Saraçoğlu nun sitesinde prolaktin yüksekliği olanlar incir kürü yapmasın yazıyor?[/QUOTE]İncir kürü günde iki kere yapAkşam kaynatıp sabah içebilirsin. Kapalı bir kapta, oda ısısında saklaman yeterli. Elbette tazesi daha makbul ama zaman sıkıntısı olunca yarım gün beklemenin çok kaybı olmuyor. İlaçlarla kullanım konusunda haklısın. Her bünyede etkisi farklı. İstersen tedaviye biraz ara verip 2-3 ay kür uyguladıktan sonra başla tekrar. Sayı değilse de kalite önemli ölçüde artıyor.
maşallah canıma maşallahInşallah canım, 17+2 oldu bugün.
hayatım o resmi görünce içim açıldı :) ne tatlı ne tatlı maşallahmaşşallah ne kadar pozitifsin
Gecmedimi kuzum ya et suyu corba yap gecer etten tavuktanda olur bol karabiber hadi sifa olsun ayolhala deli gibi baş ve bogaz ağrısı oy her yanım vitamin oldu bakalım ne kadar daha sürecek bu faranjit gidip biraz hasta yatagıma uzanayım şimdilik baybay çiçeklerimm
Korkudan bikkinliktan salliyoz canim ben yani her ay bi bahaneCanım iyiyim ben.. Napayım aynı devam.. Yarın doktora randevu aldım nihayet.. Bakalım neler konuşacağız.. Negatif sonuçtan sonra bu kadar sallayan varmıdır acaba doktora gitmeyi?
Canım adetin 2. Günü gidersen en azından folikulleri daha sağlıklı görürler.Bana akıl verin ya dr adetlimi gitsem adet bitincemi ilk defa gidecegim bir dr
Şimdi gördüm mesajını canım.. Çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim..
Ahh bu öğretmenler ahh.. Benim de İngilizce öğretmenim ağaç dikme töreninde arka Sıradan kar alan erkek çocuklara koşup, kar aldım diye yüzüme tükürmüştü afedersiniz de şerefsiz.. Nerdeyse okulu bırakıyordum orta 1 de.. Sonra da İngilizce öğrenme Başıma bela oldu hep..
O kitabi okumuştum babada enteresan gelmiştiKızlar geçen gün bi biyografi filmi izledim "Temle Grandin".. Bana çok tanıdık geldi sarılma makinasını.
Zülfü Livaneli'nin Kardeşimin Hikayesi adlı kitabında da geçiyor..
Neyse sizlere de tavsiye ederim izlemenizi.. Ama ben küçük bi bilgisini paylaşayım çünkü eğitimin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor...
"Temple Grandin (d. 29 Ağustos 1947),
Amerikalı hayvan bilimi uzmanı ve Colorado Devlet Üniversitesi'nde profesör, yazar, otizm aktivisti ve hayvancılık sektöründe hayvan davranışları alanında danışman.[1] Hug box ("sarılma kutusu") ismi verilen, otistik çocukları sakinleştirmek için kullanılan bir cihaz geliştirmiştir. Yaşamı Temple Grandin isimli ödüllü biyografik filmin konusunu oluşturur. Time 100 listesinde 2010 yılında "Kahramanlar" kategorisinde dünyanın en etkili 100 kişisi arasında yer almıştır..
Gençliği ve eğitimi
Grandin, Boston, Massachusetts'de doğdu. Annesi Eustacia Cutler, babası Richard Grandin'dir. 1950 yılında otizm tanısı konuldu. Iki yaşındayken beyin hasarı tanısı almış olması nedeniyle, iyi öğretmenleri olan bir anaokuluna yerleştirildi. Grandin'in annesi, konuşma terapisi vermesi için bir doktor ile konuştu. Grandin'in annesi Grandin ve kardeşine, sıra tabanlı oyun oynatabilen bir dadı kiraladı.
Grandin, 4 yaşındayken konuşmaya ve ilerlemeye başladı. İlkokuldan itibaren destekleyici rehberlere sahip olduğu için kendini şanslı görmektedir. Ancak, Grandin, ortaokul ve lise hayatının en kötü zamanları olduğunu söyler. O zamanlar, herkesin alay ettiği "asosyal çocuk"tu. Zaman zaman sokakta yürürken, insanlar "kayıt cihazı" diyerek onunla alay ederlerdi. Çünkü o, öğrendiği şeyleri sürekli tekrar ederdi. Grandin bununla ilgili şöyle der: "Şimdi bu konuda gülebilirim, ancak o zaman gerçekten canımı yakıyordu."
1966'da Hampshire Country okulundan mezun olduktan sonra, üstün yetenekli çocuklar için olan bir yatılı okula kaydoldu. ( Rindge, New Hampshire ) Grandin, psikoloji bölümünü kazanmak için 1970 yılında Franklin Pierce kolejine gitti. 1975 yılında Arizona State Üniversitesi'nden hayvan bilimi alanında yüksek lisansını ve 1989'da hayvan bilimi alanında doktora derecesini University of Illinois at Urbana-Champaign da yaptı.
Kariyeri, şöhreti, savunuculuğu
Oliver Sacks'ın An Anthropologist on Mars kitabında Grandin'den bahsetmesi üzerine, Grandin tanınmaya başladı (1995). İlk kez 1980'li yılların ortalarında, Amerika Otizm Derneği kurucularından Ruth C. Sullivan'ın talebiyle, otizm hakkında kamu önünde konuştu. Grandin ayrıca, büyük medya programlarında yer almıştır. It's Your Health, Primetime Live, Today Show, Larry King Live, Time magazine, People magazine, Discover magazine, Forbes and The New York Times gibi yerlerde yazmıştır. Horizon da İnek Gibi Düşünen Kadın belgeseline konu oldu. Grandin'ın hayatı Temple Grandin adlı yarı-biyografik olarak filme çekildi. Film, 2010 yılında gösterime girdi, 15 Emmy ödülüne aday gösterildi Grandin ödülleri kabul etti orada sahne aldı ve izleyiciye mikrofonda kısa bir konuşma yaptı. Tesadüfen 2010 Emmy ödül gecesi doğum gününe denk geldi. Kişisel deneyimlerine dayanarak Grandin, otizmde erken mudahaleyi savunmaktadır. Onun aşırı duyarlı olduğu şeyler gürültü ve diğer duyusal uyaranlardır. Grandin öncelikle görsel bir düşünür olduğunu iddia ediyor ve kelimelerin onun ikinci dili olduğunu söylüyor. O insani bir hayvancılık tesisi tasarımındaki başarıyı görsel bellek yeteneğine bağlıyor. 2009 yılında American Society of Agricultural and Biological Engineers üyeliğine seçildi. Grandin, hayvan refahı ve otizm savunuculuk hareketleri ile felsefi bir lider olarak kabul edilir. Onun işlettiği web sitesinde bitki ve hayvan çiftlikleri standartlarının nasıl geliştirileceği hakkında tüm bölümler vardır. 2004 yılında People for the Ethical Treatment of Animalsnda, vizyoner katagorisinde, Proggy ödülünü kazandı."
Sağolasın canım, içim rahatladı. İlker beyler nasıllar? Arada fotoğraflarından mahrum Bırakma bizi.Lulinda canım kiz kardesimin doğumundan sonra söyledi Dr nur topu gibi miyomunuz var emine hanim ama korkmayın diye bebiş zarar vermiyormuş
Koruma bir şey oluyormuş canım ilker paşam TSH birazcık yüksek çıktı ikinci topuk kani için dün yeniden çağırdılar sonuca göre (normal değerlere dusmrmişse)çocuk endokrine yönlendirecklermis ama biz bu gün çocuk endokrine gittik kan sonucuna göre ilaç başlayacaklar (bizi. Cimcimedede çıkmıştı tiroyit tecrübeliyiz) iste bu yüzden ilker paşam huzursuz 2 gündür kan veriyor kuzumSağolasın canım, içim rahatladı. İlker beyler nasıllar? Arada fotoğraflarından mahrum Bırakma bizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?