Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

İstediğin gibi ilerlemese de ticarethane mantığı yerine başarıya odaklı bir yerde olduğunun bir yeni göstergesi daha olmuş... Yapalım dese yapmaya hazır birisine, negatifin -önlemi alınmamış negatifin- normal kabul edilebileceği bir sürece rağmen, başlamayalım denmesi çok profesyonelce ve olması gerektiği gibi olmuş... Onca yerden sonra nihayet doğru yerde olmandan çok ama çok mutluyum.

Dediğin gibi bazen öyle zamanlar geliyor ki hadi hazırım dediğinde bile başlayamıyorsun. Üstüste gelince de insanın ümidi kırılıyor, haklısın. Ama yine de umut ve ümit canlı kalsın diye uğraşalım biz. Dilerim çok daha güzel başlangıçlar için ertelenmiştir. Kistin eriyecek şekilde olması bunca şeyin içindeki iyi şey olmuş. Niye olurmuş bu şekil kist acaba?

İstediğinde başlayamıyor olsan bile her detayın dikkate alınıyor olması insanı güvenli hissettiriyordur eminim. Abuk sabuk başka bir gelişme olmadan, eşinin de senin de zamanından çalmadan, başka sıkıntı çıkarmadan gireceğiniz yeni tedavi baharla şenlensin :) Bahar hamilesi olursun umarım.

Vallahi -iğnelerden deli gibi şikayet etsem de- herkes bir koldan tedavide olunca tedavide olmak güzel oluyor. Hani hepimiz aynı denizdeyiz... Kimimizin gemisi sakin sakin ilerliyor, kimisi pupa yelken, kimisi dalgalarla boğuşuyor ama aynı deniz... Bu anlamda herkesin hummalı bir süreci olursa bu beni ikna eder mi bilmiyorum.

Zamanın boşa geçirilmeyecek kadar kıymetli olduğunu çok iyi biliyorum. Ama zamanı boşa geçiriyor hissetmiyorum.
Bilmediğim tek şey tedavi isteyip istemediğim. Gel-git gibi desem de istemediğim daha baskın, bariz.

Açıkcası organik olması için de bir şey yapmadığımı itiraf etmeliyim. Tedavi sürecinde en azından biraz dikkat ediyordum ne bileyim düzenli kahvaltı, içecekler, takviyeler vs. Şimdi normal insan sağlığına bile aykırıyım :) Arı sütü dolapta bozulmuştur kesin... Kahvaltı desen hafta sonları aktivite dışında hiç yok. Yumurta en son ne zaman yedim bilmiyorum :) Sigara, kahve ve sosyal alkol devam... Koşturmacam devam... Stresim devam, dünyayı ben kurtaracağım sanki... Yani geçen kar da ki eğer yumurtayla süpermeni buluşturmuşsak tutunma dönemi olmasına rağmen çatır çatır kaydım, oynadım, zıpladım, umursamadım, aklıma bile sonradan geldi...

Beyinde bir yer hala idrak edemedi sanırım.
Eş kısmına gelirsek yeniden bir süreç kesinlikle istemiyor. Beni bir daha o hallerde görmek, çaresiz kalmak istemiyormuş.İğne fobimi çok hissettirmemeliymişim onu anladım. Bebek diye kendini paralamadığın, hayatımızı buna odaklamadığımız sürece ki şu an öyleyiz kapatalım bu konuyu diyor. Keşke dememek için denedik, doğru yer, yanlış yer, doğru zaman, yanlış zaman, alınan önlem, alınmayan önlem hiç biri önemli değil, denedik tamamdır meşhur lafı :) Ama sen istiyorum dersen karşı durmam da diyor :) Biliyor beni istiyorsam önümde bir şey durmayacağını, sanırım henüz kendimi ikna etmediğimin farkında. Yönlendirici olmak yerine yanımda durmayı tercih ediyor en bayıldığım haliyle...

Böyle işte velhasıl kelam ne istediğimi bilene kadar salmaya devam :) Pişman olmamayı dilerim, olursam da bir kulp bulabilmeyi...

Canıkom 14 Mart kontrol, 30 Mart Detaylı ultrason randevumuz var. Bir de ben listeyi çalarım:)
Konrollerinizi sevsinler sizin :) Detaylı detaylı en haşmetlisinden göstersin top mop sümbül :)))))))))) Hepsi güzel çıksın :)

Çalmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)
Tevellütümüz eski bizim yahu... Hamile bir şey çalarsa bebekte leke olur derler ya hani hahahahah
Ben sana en alâsını yaparım :) Esprisi bir yana sen iste ne istiyorsan, ister şimdiki zamanları ister doğumların zamanları söyle yeter...
Öperim göbekten :)

canım tedavi öncesi ön hazırlıklar en kötü süreç evde her türlü şey var ama yaşantını onlara göre ayarlamak artık banada zor geliyor.. günlerimi rahatça sigara ve kahve içerek geçirmek istiyorum aslında.. hatta hiçbir kür vs yapmadan..
bu tarz süreçlerden okadar çok geçtikki yıllar içinde artık ne hazırlık ilacı nede kürü ilgimi çekmiyor.. yapan yapsın ben hepsinden nefret ediyorum artık.. devamlı aynı şeyleri başa dönüp sil baştan tekrar etmek zor geliyor artık.. sanırım yaşın ve geçirilen süreçlerinde bunda etkisi çok.. bir zamanlar herşeye çok fazla inanıyordum şimdi hiçbirşeye inanmıyorum..
şunuda yaparsam iyi olur kafasından çoktan vazgeçtim aslında.. bir haftadır düşünmeden sigara içmeye başladım yine.. bu günleri biraz böyle geçirim..
yumurtalarımızda çok nazlı oldu artık ön hazırlık yapmak işe yarıyormu bilmiyorum ama hiç yapmayıncada daha kötü oluyor:))) o yüzden yumurta donasyonuna sıcak bakmaya başladım fazlasıyla.. bu yumurtalar ve eşimin spermi ile olmuyorsa başka bir yumurta ile olsun oda kabulüm.. ben doğurduktan sonra gerisine çokta takılmıyorum..
biraz daha böyle kendi yumurtalarıma şans veririm olmazsa gider yumurta donasyonunda şansımı denerim tabi onunda garantisi yok ama birde o yolda şansımı denerim.. oda olmazsa bakarsın evlat edinirim.. her an herşeyi yapabilirim aslında..
bebek fikride çok sıcak gelmemeye başladı çünkü yaşantımı erteliyor devamlı, aradan çıkması gereken bi konu olarak görmeye başladım ama aradan hiç çıkmadı nedense:)) yoksa yoğun bebek sevgim kalmadı artık... başkasının bebeğini sevmek bile sıkıcı geliyor..
anneme ve çevremdeki belli yaşa gelmiş kişilere bakınca çoğu şeyin boş olduğunu farkediyorum çünkü sağlık herşeyden daha önemli.. tabi evlatta önemli canım.. inşallah bir gün hayırlı bi evladımız olur yoksa bana sıkıcı ve amaçsız geliyor eşimle teketek yaşantı..
kafam bi dünya galiba yine:))

Cumartesi görümcemin arkadaşlarıyla birlikteydim. kendi buluşmalarına zorla benide dahil ettiler:) Hepsi 40'lı yaşlar ama 3 tane 2 yaşa yakın çocuk ve 1 hamile vardır.. Sürekli bebek muhabbeti ve çocuk sesleri geri kalan günümün enerjisiz geçmesine neden oldu.. Tabi akşamıda kuzenimin ikizleri görmeye gittim..
Yani bende çok kaçmak istiyorum ama her yerdeler, her yerde...
Seni çok iyi anlıyorum canım kendini nasıl mutlu hissedeceksen de onu yap ne diyebilirim ki..
Belki küçük bi kaçamak yapabilirsiniz..
hatta 2 gün bile yeter...

Merhaba D dilekce61 bahar tadında tedaviler dilerim.
Eğer dondurulmuş için başlayacak olsaydınız kesinlikle 1 in altında olması gerekiyor diyebilirdim, yumurtlamanın başlamamış olması gerekiyor, tecrübelerimle sabit. Bende engellenemediği için, progestron yükseldiği için iptal edilmişti.

Ama OPUlu tedaviye hazırlıktayken nasıl değerlendirildi bilmiyorum. Deneyim ve okuduklarımdan yola çıkarak sadece yorum yapabiliyorum.

Regl bitiminden sonra yumurtaya bağlı olarak minik minik artarak 1 in üzerine çıkıyor, 21. gün civarında 10 ve üzeri değer sağlıklı yumurtlama olduğunu gösteriyor. Acaba doktor iğnelerle kontrollü olarak foliküllerin başlamasını mı istiyordu, baskınlaşmış yumurta olmamasını mı istiyordu? Hani bu değer büyümeye başlamış yumurtayı işaret ettiğinden, tedavi için daha çok folikul için alınacak ilaçlarla ilerler, büyür, diğerleri ile düzgün ve birbirine yakın ilerlemez diyerek.

Doktora sormak gerek, ücretini ödeyerek ilerleyeceğiniz merkezin her soruya cevabı olmasa da, bu sorulara cevabı olmalı. Cevap alınırsa haberdar olmak isterim, nedenmiş tam öğrenmiş oluruz, yorumla kalmayız :)

Bol şanslar...

Ben bir şey diyeyim mi itiraf sitesi gibi oldu hahahaha
Hiç kaçmıyorum bilakis çokkkkkkkkkk seviyorum...
Seviyorum, oynuyorum, eğleniyorum hooop sonra gidiyorlar veya gidiyorum... Misssssssss :) Böyle modeli varsa olsa ne güzel diyorum. Onların o hallerini görünce kötü olmak yerine ay amannn yanmıştım diyerek kendimi çok daha iyi hissetiğim de oluyor. Bu nasıl bir arızadır.

Annemin sözü geldi aklıma yazın bahçeye çok yakın çocuk parkında ses yapıyorlar diye "yeteeeer" diye bağırıyorken, 21.00'den sonra parkta çocuk varsa ışıklarını kapatın diye güvenliği ararken sen çocuk mu yapacaksın, eyvahlar olsun diye... Bu da ayrı bir arıza durumu...

Yani ensu o bir dünya kafaaaaaaaaaa yalnız değil :)))))))))) Çok güzel anlatmışsın aynısını hissediyorum ben daha bir merkezle yol almışken. Seni düşünemiyorum. Her ne dersen haklısın. Hiç kılımı kıpırdatmadan olacak bir şeyler varsa başımın üstünde yeri var durumundayım :) sürekli bir efor, bir deneme, bir telaşe vs istemiyorum. Bu konu için değil tüm genel yaşam üzerine... "Hiç" hiç bir şey yapmadan durabilme lüksü istiyorum :) Yemeği tepside yiyip, tepsiyi yere koyup, canım istemiyorsa hiçççççççç kalkmadan orada bırakmak boyuna varacak kadar...

Emekli olunca olacak diyorduk yaş vurdu :) gerçi yazılalara göre az vurmuş bana çok değil 5.5-6 yıl kadar :)

Donasyon kısmına gelince çok ama çooooooooook istiyorsam her şeyi denerim. Gerek kalmadan olsun ama olmuyorsa neden olmasın ki... Ayrıca başkasının yumurtası, ben doğurayım yeter ki deme, makale ve araştırmalara göre anne karnından alınan gen var... Sadece taşıyan ve doğuran olunmuyor, gen almasa da öyle olmuyor ki...

Ah neyin kafasını yaşarsak yaşayalım olan şey hayrımıza olsun. Olmuyorsa da olmuyordur diyebilme becerisi olsun :)

evet canım sanırım iş hayatı bizim tüm enerjimizi almış yıllar içinde birde bu eklenince ve bir türlü sonu gelmeyince bıkkınlık geliyor.. tabi bıkkınlık olsa bile pes etmek yok:))
park örneğine bayıldım canım bendede o tarzda abuk şeyler oluyor bazen.. çocuk parklarını hiç sevmem hatta çocuğum olursa parka kim götürecek acaba diye düşünmüşlüğüm bile olmuştur:) sesi kafam kaldırmıyor..

bugün şirkettekilerle konuştum benden kaç yıl sonra işe girenlere bile tek tek terfi açılmış hepsi iyi yerlere yükselmişler.. iş öğrettiklerimin hepsi olmak istediğim yere gelmiş benden sonra. .ayrılmasaydım şimdi o masada ben oturacaktım.. bu çokmu önemli diyeceksin belki ama önemli işte canım çünkü o işedee yıllarımı verdim ve olmak istediğim yere gelmişken ayrıldım bebek için.. şu anda el var iki sıfır oldu.. bu arada acilen doğurup işede geri dönmeliyim iki yıl daha staj sürem var oda dolmalı..
inşallah tez zamanda kolayından bebeklerimiz gelir canım...

seni iyi anlıyorum cnm banada şirketteki kızların yıllarca bebek muhabbetinden fenalık gelmişti.. sonunda o saatte çıkamıyorum artık yoğunluktan diye bi bahane uydurup çocuğu olmayan başka yakın bi arkadaşla yemeğe çıkmaya başlamıştım.. kaçamak yapamam canım bu günlerde annem tamamen bana bağlı yaşantısını sürdürmeye başladı..
yinede halimize şükrediyorum en azından dermansız derdimiz yok..

Aaaaah keşke gelebilsem,aslında bu ay tedaviye başlamaya niyetim vardı,sevgili eşimin iş seyahatlerinden dolayı ertelemek zorunda kaldım tatlım,acmila ile sizlerle 40yıllık hatır yapmayı çooook isterdim,inşallah bir gün oda olur,sizlerle tanışmak isterim

Ahhhh şu emeklilik bende başka bir yara...
Yanii çalışıp ayakların üzerinde durma mecburiyeti ve devletin buna hiç bir faydası olmaması yüzünden İstanbul'da yaşamaya mecbur olmak; istemeden evlenmek gibi...
Donasyon bana gelir mi bilmem..
Gİdemem oralara kadar.. Yoramam kendimi dediğin gibi..
Sıkıldım ben kızlar koşmaktan küçüğüm ama fark etmiyor işte..
Şimdi ki aklım olsa Hindistan'a yerleşirdim evlenmeden..
Pehhh geçmiş ola... MEcbur değilim anne olmaya benimde net kararım bu ipini çekiyorum tatilin ve gelecek günlerimin... "Bana bak bebekk gelmezsen gelme beeee amannnnnn, hıhhh" diyorum...

oyyy geçmiş olsun canım.. Annen yeni bebeğin oldu desene.. ALlah sağlık, şifa versin..
O yüzden kaçmak yerine kabullenıp oturuyorum.. Zaten bi süre sonra insanlar seni kabullenıyor ve bunun cocugu olmuyor diyorlar ve sormaktan vazgeçiyorlar:)

Gitsem şimdi şöyle bi sahil kasabasına; kimse olmasa etrafta, sadece denizin sesi..
Alsam elime kitabımı okusam, okusamm ...
Yürüsem sonra arnavut kaldırımı sokaklarında, bide badem ağaçlarının kokusunu tatsam..
En çok ıhlamuru severim ben..
Gidesim geldi bak gene...

Ensu bende senin gibi ön hazırlıklar çok Yaptım önceki tedavilerde sayısız yumurta takiplerinde,on altı yılın içinde ne macunlar ne çaylar ne ilaçlar kullandım içtim,aktarlar dan almadığım bişi kalmadı gibi,Dr.un verdiği vitaminler dışında hiç bişi yapmak gelmiyor içimden,sigaraya devam ediyorum aslında bırakmam gerek...yoruldum galiba çırpınmaktan boğuşmaktan,Hayırlısı diyorum bu zamanlarda,Kızımın kardeş isteği olmasa Çoktan bırakmıştım,Kızımın ağlamalarına dayanamıyorum,olmayan kardeşi için planlar hazırlıklar hayaller,eşim yeter tedavi Olmasın Demişti kızım istiyor ikisi Arasında kalmakta çok zor,bir tedavi daha olayım sonrası Hayırlısı.

Kızın kaç yaşında canım..
Hikayeni bilmediğim için tam yorumumu mazur gör ama valla benim 1 tane cocugum olursa ikincisi için kılımı kıpırdatmam ne yalan söylim. Tebrik ederim o yüzden..

Takvim Güncellemesi:
04 Mart 2015

[TABLE='' class: grid, width: 500'']
[TR]
[TH] MART 2015 TAKVİMİ [/TH]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE='' class: grid, width: 500'']
[TR]
[TH]PAZARTESİ[/TH]
[TH]SALI[/TH]
[TH]ÇARŞAMBA[/TH]
[TH]PERŞEMBE[/TH]
[TH]CUMA[/TH]
[TH]CUMARTESİ[/TH]
[TH]PAZAR[/TH]

[/TR]
[TR]
[TH]02 Mart 2015[/TH]
[TH]03 Mart 2015[/TH]
[TH]04 Mart 2015[/TH]
[TH]05 Mart 2015[/TH]
[TH]06 Mart 2015[/TH]
[TH]07 Mart 2015[/TH]
[TH]08 Mart 2015[/TH]

[/TR]
[TR]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD]
Kutlu Olsun[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TH]09 Mart 2015[/TH]
[TH]10 Mart 2015[/TH]
[TH]11 Mart 2015[/TH]
[TH]12 Mart 2015[/TH]
[TH]13 Mart 2015[/TH]
[TH]14 Mart 2015[/TH]
[TH]15 Mart 2015[/TH]

[/TR]
[TR]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]

[/TR]
[TR]
[TH]16 Mart 2015[/TH]
[TH]17 Mart 2015[/TH]
[TH]18 Mart 2015[/TH]
[TH]19 Mart 2015[/TH]
[TH]20 Mart 2015[/TH]
[TH]21 Mart 2015[/TH]
[TH]22 Mart 2015[/TH]

[/TR]
[TR]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]

[/TR]

[TR]
[TH]23 Mart 2015[/TH]
[TH]24 Mart 2015[/TH]
[TH]25 Mart 2015[/TH]
[TH]26 Mart 2015[/TH]
[TH]27 Mart 2015[/TH]
[TH]28 Mart 2015[/TH]
[TH]29 Mart 2015[/TH]

[/TR]
[TR]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]

[/TR]

[TR]
[TH]30 Mart 2015[/TH]
[TH]31 Mart 2015[/TH]

[/TR]
[TR]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[/tr]
[TR]
[/tr][/TABLE][TR][/tr]
hahaha bir an liste şeklinde leke düşündüm:))))
Tamam çalmayayım o halde. Bugün bir arkadaşımızdan kötü bir haber geldi, vazgeçtim zaten liste yapmaktan. Kontrol listesi yapacaktım

Geçmiş olsun canım

evet canım belli süre sonra ve bu süreç uzun olunca sıkılıyor insan.. kızında çok güzel maşallah inşallah bahtıda kendi gibi güzel olur.. canım inşallah kızına bi kardeş tez zamanda gelir, ozaman bebişe mama yedirme görevinide çoğunlukla kızına verirsin.:)) bu kullandıklarımızında yan etkisi oluyor cnm çünkü uzun yıllar kullanıyoruz..
inşallah tez zamanda tüm otlardan, çöplerden, haplardan, iğnelerden kurtuluruz..

Canım bence otlardan çöplerden kurtul sen..
Doktorun verdiği ilacı kullan gerisini salla.. Birde böyle dene.. Düşünme üstüne alınma tedavi olduğunu..
Hani derler ya gamsız ol diye.. Sende gamsız bi tedavi süreci yaşa.. Boşver soğanmış, polenmiş vs..
Yap bi orta şekerli kahve yanına da bi cigara :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…