Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Kızlar ben de doktordan geldim.
Emre bey sağolsun bana 45 dk dan fazla vakit ayırdı. Herşeyi tek tek Anlattı ve sorularımı cevapladı. Bana anlattıklarını kısaca anlatmak isterim, hepimize bilgi olsun.
Tutunamamanın %80 nedeni embriyodan kaynaklanırmış.
Embriyonun tutunmamasının temel iki nedeni varmış.
Birincisi embriyonun 46 kromozomlu değil de yumurtadan ya da spermden gelen fazla (ya da az) kromozomla sağlıksız bir embriyo olması. Doğal seleksiyon, tutunsa bile çok büyük oranda düşük olur dedi. Bu da Allah'ın vücuda verdiği bir koruma mekanizması. Bunun için bölünen embriyodan bir Hücre alınarak genetik teste gönderilmesi ile daha sağlıklı embriyolar seçilebilir. Hücresi alınıp teste Gönderilen embriyo kullanılabilir.
Bu test 350 dolarmış. Fakat tek başarısız deneme sonrası böyle bir testi önermek insafsızlık olur dedi. Hani genetik test yapıp tutunma ihtimalini %100 e çıkarıyor olsak hemen yapalım ama öyle bir garanti de yok dedi. 3 kez başarısız deneme olursa ancak embriyonun kromozom yapısını araştırabilirsiniz, dedi. Çok kaliteli görünen embriyoların içini bilmiyoruz.

Ikinci neden embriyonun rahimde tutunmak için yeterli enerjisinin olmaması. Embriyolar da bizler gibi enerjileri var ayrı ayrı yeterli enerjisi olmayabilir dedi. Benimki tutunmuş ama enerjisi yetmemiş olabilirmiş, bilemiyoruz dedi.. Keşke dedi; bir imkan olsa da, transfer sonrası 10 günde neler olduğunu görebilsek..

''Rahim embriyoyu yabancı madde olarak algılamasın diye, rahmin Bağışıklık sistemi baskılanır. Bazı durumlarda bu baskılama sistemi bozuk olabilir. Yumurta ile gelen hücreler tamam bizden ama spermden gelen kimlik de olduğu için bazen rahim savaş açar embriyoya. Ve tutunmasını engelleyip atar. Böyle bişey olduğunu düşünmüyorum ama dondirikleri transfer etme aşamasında bir ilaç ile rahmin Bağışıklık sistemini baskılayacağız. Kalan 3 embriyoyu 5. Güne bekleteceğiz ve yaşayan olursa transfer edeceğiz." Dedi.

Çünkü spermin etkinliği 3. Günden sonra başlarmış. Spermde bir sorun varsa embriyo 5. Güne kalmazmış..
Ben - " Hiçbiri kalmazsa hadi????"
O zaman da zaten tutunmayacak embriyoyu transfer edip sana o 12 günü yaşatmayacağız, dedi.

Kendini hazır hissettiğinde adetin 2. Ya da 3. Günü gel.. Dedi..
D vitaminini sordum, sen de eksik olduğunu düşünmüyorum ama test edelim. D vitamini düşük olsa, bundan dolayı tutmadı diyemeyiz.
TSH ın 3.7 olması sorun değil dedi..
Rahim filmi gerek yokmuş..

Sana yaptıkları açlık- tokluk şeker ölçümü. Ben de yaptırmıştım bir ara. Açlık 86, tokluk 88 çıkmıştı
Haa şimdi oldu.. Aman ne bilim.. Geçen gün yaptırdığım sağlık raporunda aç gidiyoruz ama ben gece 10 da yemek yemiştim. Açlık kan şekeri 107 çıktı, yüksekti normalden. Doktor sen aç değilmişsin belli bu açlık değil tokluk şekeri Demiş, gülmüştü

evett iki tane icilmeli ama ben bire zor dayaniyorum.. yarin ikiye gecim olmazsa.. cokk kotu cnm tadi evide sogan kokusu sariyor.. evlere zarar biseyyyy...
evet evden uzaklasmakk iyi oluyorr, kafanda dagilir canimm
Ben Yaptım 15 gün içtim. Faydası illa ki var bence.. Sabah akşam aç karnına bir bardak..
Gerçi ben severek içiyorum.. Hoşuma gidiyor.. Hatta karabiber ekip keyifle içiyorum.. Var ben de var gariplik

Güzel açıklama yapmış,ne güzel Demiş 10 gün içeride neler OLDUĞUNU görebilsek,Rabbim ol dedikten sonra hiç bişi engel değil,inşallah donmuşların la olur tatlım.

evett iki tane icilmeli ama ben bire zor dayaniyorum.. yarin ikiye gecim olmazsa.. cokk kotu cnm tadi evide sogan kokusu sariyor.. evlere zarar biseyyyy...
evet evden uzaklasmakk iyi oluyorr, kafanda dagilir canimm

bir ara bende içmiştim, geçen sene :))) baktım burda yazılıyor bir denemek istedim..içine bir kaşık bal koyuştum ben, azıcık tatlansın diye..birde soğuk kesinlikle içilmemesi gerekiyor, yoksa mide zorlanıyor..

çok güzel yazmışsın sağolasın, inşallah tedavin başarılı sonuçlanır..5.güne gitmek genelde başarıyı getiriyor..peki rahime çizik atılacakmı ? bazen buda faydalı deniliyor..

WissDuygu,

Asistanimiz biraz calissin Duygu arkadas, bugün 2 gün oluyor Miranda kizina, Hope73 arkadasimizda ogluna kavustu iki bebegimizede mutlu, saglikli bir ömür diliyorum. darisi topikteki tüm arkadaslara olsun.

Amin darısı başımıza..Maşallah diyorum..Bahtı açık olsun bebişlerimizin ..

Haydeee geçmiş olsun canim üzüldüm yaaa

endişelenmek ya da ümitlenmek için erken. Kendine biraz daha zaman ver. Birkaç gün sonra hala gelmediyse kan testiyle kontrol edersin.[/QUOTE]
Evet canim bu dediklerinden olabilir bi kac gun bekleyim zaman ayirip dusuncelerini aktardigin icin tesekkur ederim sizin tavsiyenizle hayit kullandim dilerim ise yaramistir buraya hamileyimmm diye yazarim iyi geceler

Güzel açıklama yapmış,ne güzel Demiş 10 gün içeride neler OLDUĞUNU görebilsek,Rabbim ol dedikten sonra hiç bişi engel değil,inşallah donmuşların la olur tatlım.
Evet güzel Anlattı ve güven tazeledi bende
Inşallah dondiriklerim bebiş olur bize
İnşallah hepimize sağlıklı, hayırlı, uzun Ömürlü, bahtları açık evlatlar nasip eder Allah'ım..

Bu sabah okudum cok üzüldüm Allah rahmet eylesin Aylesine geride kalanlara sabir ver yarabi .

Canan karatayin ekmeklerin kromozomu hakkindaki aksamki haber beni etkiledi bakalim ekmek simit olmadan ne yapacammm hahhhh bu ilk gün bilmem ama bağımlısı olmusum uyusturucu gibi
Aaaa bu ne yaaa sizedemi ekmek cizzz şu maya nin vücüdümüza verdigi zarar anlatmakla bitmiyo üstelik herşeyde maya var ben buldum Allahtan cözümünü simit olayina gelince kimse bu zevkime kilit vuramaz zaten sade Türkiyede bir iki yiyorum haftaya cumartesi kahvaltida simit himmm hic kötü bir fikir degil yaaa istanbul sakin biryere kacma ben geliyorummm

Yüzümde Açan gülücüklerin Sebebi Oldun. Tatil Adreslerini not Aldım. Belki Yazın Karşılşırız Da :) Güneşli Güzel Izmirden Sana ve Tüm Dostlara Selam..
Eki Görüntüle 1441941

Ay ay ay MasallahO ne tatli bakis ya Masallah balim masallah tatlim kiyamaz teyse sana bakmaya Allah seni nazarlardan saklasin totomu kasidim nazarim deymesin melegim sana MASALLAH

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…