- Konu Sahibi akideciknane
-
- #36.541
merhaba canim.. kist yumurtanin ustune binmis, 17 mm.. ilac vermedi, ilac yumurtalarini geri baskilayabilir gelecek ayda tedavin yatabilir dedi.. kistin durumu kan sonucuna gore eriyecek durumda gozukuyormus o yuzden ilac vermedi.. bakalim ins erir bende sogan suyu iciyorum gunde bi bardak.. tadii berbatmiss..
Soğan suyu rahmi de inceltiyordu değil mi? Gerçi her bünyede farklı etki gösteriyordur. Dr.un ilaç vermemişse soğan suyu içmeyi bir daha düşünsen nasıl olur arkadaşım.
Geçmiş olsun, rejimle inş. şekeri gönderirsin. Eşim gönderdi, karbonhidrat ve tatlı aldığımda sanırım benimki de yükseliyor, onları bırakınca rahatlıyorum. Sağlık sıhhat dilerim.sagol bitanem bi de su sekeri halledeyim gelsin hepimize minisler...
Kızlar ben de doktordan geldim.
Emre bey sağolsun bana 45 dk dan fazla vakit ayırdı. Herşeyi tek tek Anlattı ve sorularımı cevapladı. Bana anlattıklarını kısaca anlatmak isterim, hepimize bilgi olsun.
Tutunamamanın %80 nedeni embriyodan kaynaklanırmış.
Embriyonun tutunmamasının temel iki nedeni varmış.
Birincisi embriyonun 46 kromozomlu değil de yumurtadan ya da spermden gelen fazla (ya da az) kromozomla sağlıksız bir embriyo olması. Doğal seleksiyon, tutunsa bile çok büyük oranda düşük olur dedi. Bu da Allah'ın vücuda verdiği bir koruma mekanizması. Bunun için bölünen embriyodan bir Hücre alınarak genetik teste gönderilmesi ile daha sağlıklı embriyolar seçilebilir. Hücresi alınıp teste Gönderilen embriyo kullanılabilir.
Bu test 350 dolarmış. Fakat tek başarısız deneme sonrası böyle bir testi önermek insafsızlık olur dedi. Hani genetik test yapıp tutunma ihtimalini %100 e çıkarıyor olsak hemen yapalım ama öyle bir garanti de yok dedi. 3 kez başarısız deneme olursa ancak embriyonun kromozom yapısını araştırabilirsiniz, dedi. Çok kaliteli görünen embriyoların içini bilmiyoruz.
Ikinci neden embriyonun rahimde tutunmak için yeterli enerjisinin olmaması. Embriyolar da bizler gibi enerjileri var ayrı ayrı yeterli enerjisi olmayabilir dedi. Benimki tutunmuş ama enerjisi yetmemiş olabilirmiş, bilemiyoruz dedi.. Keşke dedi; bir imkan olsa da, transfer sonrası 10 günde neler olduğunu görebilsek..
''Rahim embriyoyu yabancı madde olarak algılamasın diye, rahmin Bağışıklık sistemi baskılanır. Bazı durumlarda bu baskılama sistemi bozuk olabilir. Yumurta ile gelen hücreler tamam bizden ama spermden gelen kimlik de olduğu için bazen rahim savaş açar embriyoya. Ve tutunmasını engelleyip atar. Böyle bişey olduğunu düşünmüyorum ama dondirikleri transfer etme aşamasında bir ilaç ile rahmin Bağışıklık sistemini baskılayacağız. Kalan 3 embriyoyu 5. Güne bekleteceğiz ve yaşayan olursa transfer edeceğiz." Dedi.
Çünkü spermin etkinliği 3. Günden sonra başlarmış. Spermde bir sorun varsa embriyo 5. Güne kalmazmış..
Ben - " Hiçbiri kalmazsa hadi????"
O zaman da zaten tutunmayacak embriyoyu transfer edip sana o 12 günü yaşatmayacağız, dedi.
Faydalı bilgiler teşekkür. Rahimle ilgili bilgiler bana akapunktur dr.nun dediklerini hatırlattı. Bazı dr.ların görüşüne göre de, embriyonun doğal ortamı rahim olduğu için dışarıda riske atmadan yuvasında kalması. İnş. hakkında Hayırlı gelişmeler olur. Sevgiler.
aminnnnnnnnnnnnn aminnnnnnnnnnnnnnn aminnnnnnnnnnnAmin insallah
Kuzum ilkerin bahti acik olsun rabbim esirgesin saglikla anne babali teyzeli büyüsün
evet yaaa birde bizim buranın simiti farklıdır( pişirmi ) arada kaçamaklar iyidirAhahahha amin canım hepinize şifa versin o zaman :))
Yaşasın simit yemek!
Yeye guzel afiyet olsun simit kardesligimiz oldu ne guzelll hahahhhhhh yok mu artirannn?[/QUOTE][QUteeeeer, post: 39794296, member: 102829"]ben 57 kiloyum boy 1.62 (biraz kısa ama olsun idare ediyoruz) 3 5 kilo versem muhteşem olacak amaaa ramaz geliyor nasılsa gider 5 kilo dedim ve yedim simiti
Yeye guzel afiyet olsun simit kardesligimiz oldu ne guzelll hahahhhhhh yok mu artirannn?[/QUOTE][QUteeeeer, post: 39794296, member: 102829"]ben 57 kiloyum boy 1.62 (biraz kısa ama olsun idare ediyoruz) 3 5 kilo versem muhteşem olacak amaaa ramaz geliyor nasılsa gider 5 kilo dedim ve yedim simiti
Merhaba, inş. organik filizin olur. Başka belirti hissediyor musun? Örneğin acıkma yada belinde kazıntı gibi his. Hakkında Hayırlıysa bebişin olur inş. Sevgiler.iyi aksamlar bayanlar adetim bugun itibariyle 1 gun gecikti bu ay cok incir yemistim acaba incir geciktirmis olabilir mi uzun yillardir hic gecikmeye tanik olmadim yada cok stres yaptim son zamanlarda bebek delisi oldum fsh yuksek cikinca 2 aydir hayit iciyorum 42 yasindayim incir yiyip adeti geciken oldumu cevaplarinizi bekliyorum
evet yaaa birde bizim buranın simiti farklıdır( pişirmi ) arada kaçamaklar iyidir
süpermişşşşşşşşşşşşşşşşş
ama yedimmmmBi foto isterim o vakitt :)
canım önce foto buBi foto isterim o vakitt :)
süpermişşşşşşşşşşşşşşşşş
ama yedimmmm
Yeye guzel afiyet ols1.6simit kardesligimiz oldu ne guzelll hahahhhhhh yok mu artirannn?
canım önce foto buama pişirimi farklı pekmezli suda haşlanıp sonra fırınlanıyor o yüzden tadı çok farklı ben ist bir simit yemiştimde farkı o zaman anladım
Yarin bundan alayimmmm bati balik yan gidercanım önce foto buama pişirimi farklı pekmezli suda haşlanıp sonra fırınlanıyor o yüzden tadı çok farklı ben ist bir simit yemiştimde farkı o zaman anladım
evet buradada odun fırınında pişiyor artık elektirkli fırın kulananlarda var ama tadını bilenler o eski fırınlara gidip oradan alıyorhımmmmm pekmeze bulandığını bende duymuştum ama haşlamayı ilk kez duyuyorum.
Enterasanmış..
Bizde hamur susamla buluşunca odun fırınında pişirilir.. Sonra çatur çutur seslerle yenir ahahaha:)
iki trilyonmu KAÇ sıfır var oradaKim yaşar o evde Çakıl bile korkar valla :)))
Datça keşfedilmiş yaww 2 trilyona yazlık evler var.. Ben zenginin olmadığı yer istiyorum
mutlaka tatmalısınYarin bundan alayimmmm bati balik yan gider
iki trilyonmu KAÇ sıfır var orada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?