- 2 Ekim 2014
- 5.574
- 5.976
- 168
- 38
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #36.581
burda sabırsız benim galiba da neden? ;-))
doktora güveniyorum aslında ,tavsiyelerle gittim ama değiştirmek de istemem aslında ama randevu saati ile bir sıkıntı oldu ,dile getirdiğim için doktor tarafından terslendik,ve çok üzüldüm,muayneden dayak yemiş gibi çıktım resmen ,haklı olduğum halde özür maili attım durumu anlatan cevapta gelmedi,her dr.a gittiğimde gerginlik istemedeğimim için kararsızım.
randevu saati ile bir sıkıntı oldu ,dile getirdiğim için doktor tarafından terslendik,ve çok üzüldüm,muayneden dayak yemiş gibi çıktım resmen ,haklı olduğum halde özür maili attım durumu anlatan cevapta gelmedi,her dr.a gittiğimde gerginlik istemedeğimim için kararsızım.
Değiştirirsin tabii canım, keyif senin değil mi? Aynı merkezdeki başka bir doktor için niye ekstra ödeyesin ki?Selam kızlar aramızda bahceci fulya gidenler; tedavinin ortasindayim transf olmadı daha bir dondurulmusum beklemede her ay gidiyorum ödeme de yaptım. Şu anda dr degidtirebilimiyim hakkımı kaybetmeden ve ekstra ödemeden. Acil konu
Hemşerim canım çekti valla. Babam Silifke de şuan. Istiyim de gelirken getirsin:)canım önce foto buama pişirimi farklı pekmezli suda haşlanıp sonra fırınlanıyor o yüzden tadı çok farklı ben ist bir simit yemiştimde farkı o zaman anladım
Heyecanla bekliyorum izlenimlerini :)Tamam bir gideyim bakalım yazarım izlenimlerimi :)
Bu arada benim ofis histeroskopi sonrası rahmin tam ortasındaki yapışıklık açıldı Selman bey tarafından. Yapışıklığı transfer öncesi kontroller sırasında sadece o fark etmiş ve fındıkzade de histeroskopi çektirtmişti. Baktık gerçekten yapışıklık var ameliyat oldum. Çok şükür tekrarlamadıda. Çünkü tekrarlayabiliyormuş sıklıkla. Benim o işlemden önce çok sancılı ve az gelirdi. Tam 5 yıl boyunca boşuna o kabusu yaşamışım diyorum. Şimdi her ay çok rahat regl oluyorum ve olması gerektiği gibi normal geliyor normal sürüyor. Senin hala az geliyorsa bir baktır istesen. Tekrarlamış olmasın. Susak kafalılık etme bu konudaaaa :) Susak diyince aklıma geldi fotomu değiştirdim, benim yaptıklarımdan biri. Sen görmemiştin benim susakları, bak bakalım beğenecekmisin?
Vallahi ben de aynı şeyi düşündüm... Senin de tatlıya karşı fobin mi var?son cümle benim için yazılmış sanki hep aklıma gelir allah korusun bu tast yapılsa ben ne yaparım diye
Bir organik haberi daha gelirse keyiften ayaklarımı popoma vurduracağım :)))))))))iyi aksamlar bayanlar adetim bugun itibariyle 1 gun gecikti bu ay cok incir yemistim acaba incir geciktirmis olabilir mi uzun yillardir hic gecikmeye tanik olmadim yada cok stres yaptim son zamanlarda bebek delisi oldum fsh yuksek cikinca 2 aydir hayit iciyorum 42 yasindayim incir yiyip adeti geciken oldumu cevaplarinizi bekliyorum
canim tesekkur ederim evet bir cok degeri inceleyip yukleme yaptilar bir kac haftadir bununla da ugrasiyordum... drnson 8 yilin degerlerini inceleyere
kizlar tip 2 diyabetim ama biliyorum ki bunu da asacagim hatta negatiflerde bu da rol oynar dedi dr hanim.. cok ilgili cok hassas davrandi. simdi bi de d vitamini testi istedi. belki eksiklik olabilirvdiye... ikinci gunu bugun adetin ve tsh 8 e2 28 lh prolaktin ve diger her sey gayet guzeldi. tiroidi de yenmisim, seker bana ne der yawww... iyiyim merak etmeyin sadece su parmaka igne batirma isi geriyor biraz
Öncelikle vakitlerinizi bana cevap yazmak için harcadığınız için çok teşekkür ederim.
fikirleriniz hepsi de farklı.:)
Tabiki Doktorun bildiği vardır her zaman:) Havuz yöntemi güzel fikir olduğunu düşünüyorum. ama 3 tanesi döllenirse !!! dayanamam, hepsini isterim. birisi mutlaka tutunacak umudu ile. Ama doktor dediğini yapacağız tabiki:)
Bence bu super fikir, hepsi döllenirse tabiki. :) teşekkür ederim
Bir taneyi daha önce transfer edilme tecrübesi var bende, olmadı. o yuzden tekrar aynı olacak diye ödüm kopuyor.
Bende olsa yada Allah izin verirse diye yazdım, teşekkür ederim:)
Tevellütümüz yetiyor, zamaneler anlamaz... Google amcalarına sorsunlar o da ne diye :)Geçmiş olsun. Tip 2 diabet gereken tavrı özenle gösterdiğinde kendi yoluna giden, ama ilk fırsatta geri dönmeye hazır, sıkıcı, itici yapışkan bir eski sevgili durumunda. Kibarca ama kararlılıkla defedebilmeni dilerim.
En sevdiği şeyler depresyon, özsevgi eksikliği, erteleme, umursamama... Hayata bakışınla yakından ilgili. İnanılmaz fırsatçı. Düşmanını iyi tanırsan yenmen daha kolay olacaktır. Gerçi yakın çevrenden ders çıkarmışsındır kendine. Tarçınla takviye yapmanı tavsiye ederim. Değerin kontrol edilebilir durumda. İyileşmeni hızlandırır. Bir de bol yoğurt tüketmen önemli. İlaçların yan etkisini çabuk atman için...
Bu da geçecek. Yeter ki sen teslim olma...
Sınırı aşan, geçen değer görünmüyor, şanslısın hep öyle kalasın :) Çok başarılı değerler kendi adıma. Nice kadın değerleri normalleştirmeye uğraşırken en azından bu konuda çaba harcamayacak olmanın keyfiyle, su gibi akan tedaviler dilerim. Bol şanslar, yolun açık olsun...Kızlar yaşım 38 adetin 3. Günü yaptırdığım hormon testi sonuçları yorumlarmısınız
Fsh:4
Lh:2
Prolaktin:7
E2: 70
Hiç yükleme yaptırmadım ben ama şeker yüklemeli testte şekerle karışık su içiriyorlar diye biliyorum. Öyle bilgi almıştım o zaman doktorlardan. Senin bahsettiğin rutin açlık ve tokluk şeker ölçümü sanırım ondan bende yaptırmıştım. Bu hamilelerde yapılan gibi... Belli gramajla yükleyip baktıkları... Ayy düşüncesi bile fena benim adıma :)Canım şeker yüklemesinde şeker yedirmiyorlar ki.. Aç gidiyorsun kan alıyorlar sonra yemek yiyorsun tekrar kan alıyorlar .. Korkacak bişey yok.. Farklı bir uygulama yapıyorlar mı bilmiyorum..
doktora güveniyorum aslında ,tavsiyelerle gittim ama değiştirmek de istemem aslında ama randevu saati ile bir sıkıntı oldu ,dile getirdiğim için doktor tarafından terslendik,ve çok üzüldüm,muayneden dayak yemiş gibi çıktım resmen ,haklı olduğum halde özür maili attım durumu anlatan cevapta gelmedi,her dr.a gittiğimde gerginlik istemedeğimim için kararsızım.
Alınmış mı anne adayımız? Acil yanıt istemiştin. Hormonlar tedavide tavan yapıyor. Fulya her geçen gün daha da kalabalıklaşıyor, hassas durumda olan sensin dr.un bunu bilmesi gerekiyor ama sonuçta insanız hepimiz hata yapabiliyoruz, bazen isteyerek bazen de istemeden çevremizdekileri üzebiliyoruz. Gerginliğinizi dr.nuza sakin sakin anlatabilirsiniz, belki o da davranışının farkında değildir. Bol şanslar.
WissDuygu,
Asistanimiz biraz calissin Duygu arkadas, bugün 2 gün oluyor Miranda kizina,Hope73 arkadasimizda ogluna kavustu iki bebegimizede mutlu, saglikli bir ömür diliyorum. darisi topikteki tüm arkadaslara olsun.
Merhaba evet cok yemek yiyorum ve karnim şiş 1 hafta onceden basladi ufacik bisey de yesem siskinlik oluyor sag ve sol yumurtaliklarda hafif sancilar oluyo batma tarzinda bugun adet sancisida basladi sanki goguslerde hafiften sisti ve aciyo bunlar dilerim bebek belirtileridir tesekkurler ilginiz icinMerhaba, inş. organik filizin olur. Başka belirti hissediyor musun? Örneğin acıkma yada belinde kazıntı gibi his. Hakkında Hayırlıysa bebişin olur inş. Sevgiler.
Getirsene Türkiye' ye. İhya ederiz biz onu
Ne diyorsunnnn huhuuu :)
Bir davet istiyorum sizden hemen vize alıp geliyorum sonrasında..
Niye gitmek istiyorsunuz derlerse pamuk teyzeyi öpmeye derim :)
WissDuygu,
Asistanimiz biraz calissin Duygu arkadas, bugün 2 gün oluyor Miranda kizina,Hope73 arkadasimizda ogluna kavustu iki bebegimizede mutlu, saglikli bir ömür diliyorum. darisi topikteki tüm arkadaslara olsun.
ah keske goturebilsem cok isterim sizlerinde faydalanmasini. ilk gittigimde kadin 72 yasindaydi simdi 74 olsa gerek.
gittigimde dikkati ilk elleri cekmisti. hic kirismamis yumusacik. ikinci gittigim de dayanamayip soyledim. elleriniz hic yaslanmamis dedim.
ben 40 yildir ellerimle calisiyorum dedi. villa turu evi var arka bahcesinden mutfakten giriyorsunuz. mutfagi bi gorun bi gorun.
zaten girer girmez sizi acayip bi pozitif bi enerji kapliyor sonra muayene yaptigi odaya aliyor. tiklim tiklim kitap diploma sertifikalar ve de dogum kartlariyla dolu oda. esim hic inanmamisti para tuzagi diyordu. onu da goturdum bi seferinde. ciktigimizda halen o da etkisindeydi.
sen yeterki iste gulum hallederiz
merhaba canim.. kist yumurtanin ustune binmis, 17 mm.. ilac vermedi, ilac yumurtalarini geri baskilayabilir gelecek ayda tedavin yatabilir dedi.. kistin durumu kan sonucuna gore eriyecek durumda gozukuyormus o yuzden ilac vermedi.. bakalim ins erir bende sogan suyu iciyorum gunde bi bardak.. tadii berbatmiss..
sen nasilsin canimm..
Hahahahahahahahahah iyi ki su içiyor değildim, iyi ki... Herkese tutumlu olun, fuzuli harcamalar istemiyorum derken klayve stoklarını tükettim en çok senin yüzünden...!Sana yaptıkları açlık- tokluk şeker ölçümü. Ben de yaptırmıştım bir ara. Açlık 86, tokluk 88 çıkmıştı
Kızlar ben de doktordan geldim.
Emre bey sağolsun bana 45 dk dan fazla vakit ayırdı. Herşeyi tek tek Anlattı ve sorularımı cevapladı. Bana anlattıklarını kısaca anlatmak isterim, hepimize bilgi olsun.
Tutunamamanın %80 nedeni embriyodan kaynaklanırmış.
Embriyonun tutunmamasının temel iki nedeni varmış.
Birincisi embriyonun 46 kromozomlu değil de yumurtadan ya da spermden gelen fazla (ya da az) kromozomla sağlıksız bir embriyo olması. Doğal seleksiyon, tutunsa bile çok büyük oranda düşük olur dedi. Bu da Allah'ın vücuda verdiği bir koruma mekanizması. Bunun için bölünen embriyodan bir Hücre alınarak genetik teste gönderilmesi ile daha sağlıklı embriyolar seçilebilir. Hücresi alınıp teste Gönderilen embriyo kullanılabilir.
Bu test 350 dolarmış. Fakat tek başarısız deneme sonrası böyle bir testi önermek insafsızlık olur dedi. Hani genetik test yapıp tutunma ihtimalini %100 e çıkarıyor olsak hemen yapalım ama öyle bir garanti de yok dedi. 3 kez başarısız deneme olursa ancak embriyonun kromozom yapısını araştırabilirsiniz, dedi. Çok kaliteli görünen embriyoların içini bilmiyoruz.
Ikinci neden embriyonun rahimde tutunmak için yeterli enerjisinin olmaması. Embriyolar da bizler gibi enerjileri var ayrı ayrı yeterli enerjisi olmayabilir dedi. Benimki tutunmuş ama enerjisi yetmemiş olabilirmiş, bilemiyoruz dedi.. Keşke dedi; bir imkan olsa da, transfer sonrası 10 günde neler olduğunu görebilsek..
''Rahim embriyoyu yabancı madde olarak algılamasın diye, rahmin Bağışıklık sistemi baskılanır. Bazı durumlarda bu baskılama sistemi bozuk olabilir. Yumurta ile gelen hücreler tamam bizden ama spermden gelen kimlik de olduğu için bazen rahim savaş açar embriyoya. Ve tutunmasını engelleyip atar. Böyle bişey olduğunu düşünmüyorum ama dondirikleri transfer etme aşamasında bir ilaç ile rahmin Bağışıklık sistemini baskılayacağız. Kalan 3 embriyoyu 5. Güne bekleteceğiz ve yaşayan olursa transfer edeceğiz." Dedi.
Çünkü spermin etkinliği 3. Günden sonra başlarmış. Spermde bir sorun varsa embriyo 5. Güne kalmazmış..
Ben - " Hiçbiri kalmazsa hadi????"
O zaman da zaten tutunmayacak embriyoyu transfer edip sana o 12 günü yaşatmayacağız, dedi.
Kendini hazır hissettiğinde adetin 2. Ya da 3. Günü gel.. Dedi..
D vitaminini sordum, sen de eksik olduğunu düşünmüyorum ama test edelim. D vitamini düşük olsa, bundan dolayı tutmadı diyemeyiz.
TSH ın 3.7 olması sorun değil dedi..
Rahim filmi gerek yokmuş..
Ayyyyyyyy en güzel haberler buradaymış, senden gelmiş.... assoşeytıt piresss(associated press) gibi kadınsın, hep güzel haberleri ve haberleri senden alıyoruz. Senin haberini de sen ver :) En güzel zamanında inşallah
Yaşasın yaşasın... Sağlıklı, sıhhatli, mutlu, mesut anneler, bebekler ve aileler olsunlar daima...
Müjdeler olsunnn :))))
Merhaba wishhDuydu insallah canim bu mujdeyi verebilirim sizin mesleginizin ne oldugunu bilmiyorum ama cok kulturlu bilgili bir bayan oldugunuzu yazilarinizdan anlayabiliyorum bir yazar edasinda yazilariniz var dilerim en kisa surede beklediginiz bebek size gelir yuce yaradan hic bir kadini bu guzellikten mahrum etmez once hic olmayanlara sonra bana versin aminnn
tamam teşekkürler,bakalım ilk kontrolde doktorun tavrı yine aynı olursa değiştircem,tavsiye edebeilceğiniz kim var fulyada rezerv azlığında deneyimli?Değiştirirsin tabii canım, keyif senin değil mi? Aynı merkezdeki başka bir doktor için niye ekstra ödeyesin ki?
teşekkür ederim ya 1 ay sonra gitcem tekrar kontrole o zamanda aynı tavır ile karşılaşırsam değiştircem ,Erbil bey nasıl bir doktor acaba?Canım haklısın. zaten duygusal bir dönem biraz daha kibar ve duyarlı olmalılar.. Artık abartıp bu işi sadece ticarete dökmeye başlamalarına çok içerliyorum bende. Yürüyen parayız onlar için. Sen çık o girsin.. Biraz sabırlı olmakta fayda var çünkü genel olarak hepsinin saatlerinde problem oluyor canım. Tedavinin sonuna gelmişsin benim tavsiyem bunu bi iş anlaşması gibi görüp tamamlaman olur.. İnşallah da son tedavin olur
randevu saati ile bir sıkıntı oldu ,dile getirdiğim için doktor tarafından terslendik,ve çok üzüldüm,muayneden dayak yemiş gibi çıktım resmen ,haklı olduğum halde özür maili attım durumu anlatan cevapta gelmedi,her dr.a gittiğimde gerginlik istemedeğimim için kararsızım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?