- 30 Ağustos 2014
- 2.719
- 3.782
- 198
- 48
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #36.621
Olabilir, naaptin kiz adama:)evet normalde maillee hızlı dönüşü oluyor ama kızdı ya bana muhtemelen ondan cevap gelmiyor;-))
- 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması,
diye net şekilde yazıyor ilgili genelgesinde...
39 bitip 40 a bastığın zaman geçerliliği kalmıyor...
Detayları için burayı incelersin istersen hayırlısı olsun şimdiden...
http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/tr...9vu2Wv0BkVdqqQ!!/dl4/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/
Merhaba teyzesi, pzt. gittiğim dr. ultrasona gönderdi, buradaki uzman," %90 boş gebelik değil gibi görünüyor ama haftaya gel" dedi, boş gebelik diye çok endişelendim. Sonraaa kese boyutu 20 mm'nin üzerinde iken embriyonun görülmemesi ve kesenin şeklinin bozuk olması halinde boş gebelikten sözedilebileceği altın bilgisini hatmetdikten sonra rahatladım. Salı günü gittiğim dr. da baktı baktı "hah yolk kesesini gördüm ama embriyoyu göremedim haftaya gel" dedi. Benim yaşlarda hamileliğin doğal olduğunu ancak risklerini de unutmamamı istedi. Temkinli davranmaya çalışıyorum ama şu an itibariyle aksi kanıtlanıncaya kadar da bebişim var diyip seviniyorum, aklımın bir köşesinde de haftalık listelerde ne var acaba, hangi vitaminler hangi haftaya kadar kullanılacak, testler ne zaman yapılacak, faydalı egzersizler nelerdir gibi kapısını açsam milyon sorularım duruyor. Hepimizin hakkında Hayırlısını ve tez vakitte enerjik-moral deposu teyzeden de kuzen diliyoruz. Sevgiler.
b) Yardımcı Üreme Yöntemi Katılım Payları
1) Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede %30, ikinci denemede % 25 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır.
bakın burada 2 deneme konusu geçiyor. 3. deneme katılımından bahsetmiyor. bu eski genelge olabilir mi?
Teşekkür teyzesi. Eleviti kendi aramamda buldum ve kullanmaya başladım. Omega 3 ve folbiol de ilk aylarda kullanılıyor muydu? Dr. folbiole ve haftada bir balık tüketiyorsanız omega 3'e gerek yok dedi ama aklıma yatmadı.Aksi kanitlanana kadar hamileyim, en sevdigim kelam:)
Simdiden elevit e basla derim. Hamileligin sonuna kadar kullanilacak. Onun disinda dogal hamilelik oldugu icin progesterona ihtiyacin yoktur muhtemelen. Herhangi bir egzersize de gerek yok. Hatta 12. haftaya kadar tavsiye etmiyor doktorlar.
Genelde tam kan sayimi, tsh, serbest t4,t3, toksoplazma, rubella gibi 9-10. haftalarda istiyorlar.
Merhaba arkadaşlar, bir kaç gün önce yazmıştım, tüp bebek denemesi için gittiğimde tahlillerimde progestron değerim 1.4 çıkmış ve bu durumda tedaviye başlayamamıştım. önümüzdeki aya kaldık tabi yine değerlerde sorun olursa ne yapacağım bilmiyorum. bu konuyla ilgili hemşire açıklama yapamadı, doktorlada görüşemedim. öylece kaldım,
ben şimdi başka bir şey merak ediyorum. raporlu 3. deneme için yaş sınırı 39 mu 40 mı?
yani 39 dan gün alınca hak bitiyor mu? okuduğumda 39 dan küçük diyordu benim anladığım doğru mu?
yoksa 39 sürüp 40 yaşına basınca mı bitiyor? Ben 77/ 6. ay doğumluyum. yani 39 dan gün alacağım. Ve rapor hakkımı kullanıp kullanamayacağımı anlayamıyorum yardımcı olur mu bilen arkadaşlar.
Bu konunun tek muhatabı olmasına rağmen, ne doğru ki mantığıyla! SGK'nin portalını güncellememiş olması şaşırtmaz beni! Daha detaylı bakmak lazım demek ki...
Fobiole gerek yok demisti doktor. Elevitte de folik asit var cunku. Omega 3 balik yesende alinsa iyi dedi ama 12. haftadan sonra. 12. haftaya kadar bebek sensen besleniyormus.Teşekkür teyzesi. Eleviti kendi aramamda buldum ve kullanmaya başladım. Omega 3 ve folbiol de ilk aylarda kullanılıyor muydu? Dr. folbiole ve haftada bir balık tüketiyorsanız omega 3'e gerek yok dedi ama aklıma yatmadı.
@ensu hayal etmek bu süreçte en parasız olan şey :)
Sizin adınıza süpermenlerden kist performansı bekliyorummmmm :))))))))))))))))))
"kist yumurtanin ustune binmis" demişsin ya süpermenler binsin inmesin :)))))))))
Hahahahahahahahahah iyi ki su içiyor değildim, iyi ki... Herkese tutumlu olun, fuzuli harcamalar istemiyorum derken klayve stoklarını tükettim en çok senin yüzünden...!
Hadi geçmiş olsun, iletişim kurmak her zaman iyidir... Mesafeleri yok eder :)
Tutunmama ile ilgili söylediklerinin gerçek olmasını diliyorum. İlk gün döllenme yoksa yumurtadan, sonradan bölünme duruyorsa spermden derlerdi, günlerine kadar açıklamış güzel bilgi oldu.
Diğer söyledikleri için uygulanabilecek şeylerden önemlileri... Özellikle pgt veya cgh yapılması. Ben eğer olurda tedaviye göz kırparsam mutlaka yaptıracağım. Anne ve baba kromozom, genetik testlerinde sorun olmasa da birleşimde olabiliyor. Az embriyoda sıkıntı dense de tutmayacak bir transfer yerine ya tutarsa diyerek sağlıklı olanın transferi bence daha önemli.
Rahim içinin hazır olması konusuna katılıyorum. Ama olasılıklardan birisi o söylediğin aşı denilenler... Ya etkiliyse değil mi? Lenfosit aşısı fuzuli pahalı (bağışıklığı kesmek için) bir de kan alınarak, kanın al-ak yuvar ayrımının yapılıp bir iki rahim içi vitaminsel şeyleri eklenerek transfer öncesinde verilmesi var... bu daha uygun fiyatlı bir şey...
2. seçeneği yaptırmıştım etkisi olmamıştı ama yaramayacağı kesin değil. Denenebilir :)
güzel olsun için dışın :) OL'uversin :)))
Sadece TSH için 3.7 demişsin, normal zaman için süper değer. Tüp bebekte malumun 2 nin altı hatta 1 civarı olması isteniyor. Malum nazlı nazlı büyüyorlar :)
İçeride neler oluyor kısmına gelince ne güzel söylemiş... Ben de tıptaki gelişmelerden umutluyum ama ileride 5. gün vs. bakılmaksızın direkt mini bebek haliyle ilerlenecek teknolojiye yetişemeyiz dedim :) E bize gerek kalmayacak gibi bir şey dediğinde de bu benim sorunum değil demiştim :)))
bir de bakmışsın taklalar atıyor içinde :)
Hatmetmene gerek kalmayan rahatlıklar içinde olasın :))))))
Çatlıyorum, midem kazınıyor, tekmeliyorrr ne yapmam lazım diye bilgi arayışları diliyorum :)
Tez, geç fark etmez vaktiyse sıhhatli, sağlıklı, akıllı kardeşler, kuzenler, akranlar diliyorum topumuza :))))
Teşekkür arkadaşım, fobioleyi bırakıyoruz, 12.haftaya kadar omega 3'e devam mı?Fobiole gerek yok demisti doktor. Elevitte de folik asit var cunku. Omega 3 balik yesende alinsa iyi dedi ama 12. haftadan sonra. 12. haftaya kadar bebek sensen besleniyormus.
Rica ederim canim. Omega 3 12. Haftadan sonra basliyor.Aminnnn, teşekkürler, dileklerine katılıyorum. Sağolasın...
Teşekkür arkadaşım, fobioleyi bırakıyoruz, 12.haftaya kadar omega 3'e devam mı?
İpsalaa sessiz mi peki. Denizi güzel mi hiç gitmedim..
İpsala'da güzel canım ülkemin her yanı güzel... Ama mevsimi az...
Biz o yüzden İzmir ve altında bir yer peşinde helak olduk ya :)))))))))
Ama amaaa oralarda bir2220 yok! yerleşmeyi boşver gezmeye gidelim, görmeye :)
Hollanda, sigara, can çekmesi falan...
Hmmm topluca gidelim öncelikle "bulldog" kafelerden çıkmayız hahaha üstüne de bir "spacecake" gelirse ne yaparsın bilmem... Bana bir şey olmamıştı ama "yatağımın altında kırmızı kanatlı ejderha var" diyenleri biliyorum :)))))))))))))))) Artık sonumuz hayrolsun :)
Balonları kim sevmez... En sevdiğim film UP :)
Sulu göz hiç değilim ama Ellie ölünce ağlamıştım, ipadde satın alınmış tek filmim :) Tekrar izliyorum arada yine ağlıyorum hahahah (Acaba bilinçaltında Datça'ya gidene kadar aynı şeyi yaşarız diye mi korkuyorum :) ) Fiyatlar fahiş o nedenle aranıp duruyoruz dedim ya... Sit alanı olduğundan yeni ev yapmak çok zor, var olan evler çok uçuk fiyatlarda... Aralarda köylerde düşeş yakalanırsa yakalanır. Gösterdiğin ev gibi dolu var, çok iş istiyorlar. Hızırşah var tam yol üstünde orada ne evler bulduk ama işinden çok prosedürü fazla... Karaincir keza... Olsun biz onu da kabulüz, yeter ki tapusal sorunları olmasın... Dikkat et (senin yolladığında öyle) krediye uygun değilse tapusu vs. yok demek, "mıktar" tapulu oluyorlar, arsa kabul ediliyorlar... Yıkıp yenisini yapamazsın vs vs çok ikircikli :))))
Tü tü tü tüüüüüüüü maşallah yaşındayım :)
İpsala sessiz. Çooook sessiz. Yalnız deniz kenarı değil. Yarım saatlik bir mesafe var. Sahil için alternatifi çok. Bir saatlik mesafede Tekirdağ, iki saatte Gelibolu, Kumburgaz, üç saatte Beylikdüzü. Buradaki arkadaşlar yazın mesai çıkışı gidiyorlarmış denize. İlla deniz kenarı dersen sahilde yazlıklar varmış ama henüz gidip görmedim. Böyle işte... Bu yaz yakından incelersiniz mesela. Uyarsa neden olmasın?
Yaş almak bir de yaş doldurmak var :)
En temizi hesaplatmak oluyor ahahahaha şu an itibariyle aşağıdadır benim ki :)
41 yaşındasınız...
Ay olarak: 499 ay,
Hafta olarak: 2,172 hafta,
Gün olarak: 15,208 gün,
Saat olarak: 365,008 saat,
Dakika olarak: 21,900,492 dakika
Saniye olarak: 1,314,029,553 saniye
yaşamışsınız...
Doğum gününüze kalan süre:
131 gün 7 saat 47 dakika 28 saniye
http://kac-yasindayim.com/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?