- 7 Aralık 2013
- 5.214
- 3.508
- 448
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #36.721
Nasıl mağdur oldun canım bu konuda,ben doktora güvendiğim için sormak aklıma gelmedi,gerekli görse isterdi diye düşündüm ama şimdi okudukça niye istemedi diyorum,sorcam doktora ama dediğin gibi ben anlarım derse...
Ay ay ay MasallahO ne tatli bakis ya Masallah balim masallah tatlim kiyamaz teyse sana bakmaya Allah seni nazarlardan saklasin totomu kasidim nazarim deymesin melegim sana MASALLAH
Maşşşşşallah,bahtı güzel olsun,koklaya koklaya öpüyorum.
o gözler varya o gözler ben onları yerim
oooooy maşallah, ne tatlı ..Allah bağışlasın, bahtı açık olsun..
Kızlar ben de doktordan geldim.
Emre bey sağolsun bana 45 dk dan fazla vakit ayırdı. Herşeyi tek tek Anlattı ve sorularımı cevapladı. Bana anlattıklarını kısaca anlatmak isterim, hepimize bilgi olsun.
Tutunamamanın %80 nedeni embriyodan kaynaklanırmış.
Embriyonun tutunmamasının temel iki nedeni varmış.
Birincisi embriyonun 46 kromozomlu değil de yumurtadan ya da spermden gelen fazla (ya da az) kromozomla sağlıksız bir embriyo olması. Doğal seleksiyon, tutunsa bile çok büyük oranda düşük olur dedi. Bu da Allah'ın vücuda verdiği bir koruma mekanizması. Bunun için bölünen embriyodan bir Hücre alınarak genetik teste gönderilmesi ile daha sağlıklı embriyolar seçilebilir. Hücresi alınıp teste Gönderilen embriyo kullanılabilir.
Bu test 350 dolarmış. Fakat tek başarısız deneme sonrası böyle bir testi önermek insafsızlık olur dedi. Hani genetik test yapıp tutunma ihtimalini %100 e çıkarıyor olsak hemen yapalım ama öyle bir garanti de yok dedi. 3 kez başarısız deneme olursa ancak embriyonun kromozom yapısını araştırabilirsiniz, dedi. Çok kaliteli görünen embriyoların içini bilmiyoruz.
Ikinci neden embriyonun rahimde tutunmak için yeterli enerjisinin olmaması. Embriyolar da bizler gibi enerjileri var ayrı ayrı yeterli enerjisi olmayabilir dedi. Benimki tutunmuş ama enerjisi yetmemiş olabilirmiş, bilemiyoruz dedi.. Keşke dedi; bir imkan olsa da, transfer sonrası 10 günde neler olduğunu görebilsek..
''Rahim embriyoyu yabancı madde olarak algılamasın diye, rahmin Bağışıklık sistemi baskılanır. Bazı durumlarda bu baskılama sistemi bozuk olabilir. Yumurta ile gelen hücreler tamam bizden ama spermden gelen kimlik de olduğu için bazen rahim savaş açar embriyoya. Ve tutunmasını engelleyip atar. Böyle bişey olduğunu düşünmüyorum ama dondirikleri transfer etme aşamasında bir ilaç ile rahmin Bağışıklık sistemini baskılayacağız. Kalan 3 embriyoyu 5. Güne bekleteceğiz ve yaşayan olursa transfer edeceğiz." Dedi.
Çünkü spermin etkinliği 3. Günden sonra başlarmış. Spermde bir sorun varsa embriyo 5. Güne kalmazmış..
Ben - " Hiçbiri kalmazsa hadi????"
O zaman da zaten tutunmayacak embriyoyu transfer edip sana o 12 günü yaşatmayacağız, dedi.
Anladım yaa,Bahçecide kimdi doktorun .benim Güvenç bey.gerçektende kaybedecek zamanım yok,benimde kadın infertilştesimzaten rezrv azlığı.cnm doktor rahmi anlasa bile tüpleri nasıl anlayacak.. onu sorarsın doktoruna.. kaybedecek zamanım yok dersin, en ufak ihtimal istemiyorum dersin..
ben 29 yaşındaydım o dönemlerde orada başladığımda, her tedaviden sonra bana dedikleri şu oldu sizde erkek infertilitesi var, biz rahim filmini kadın kaynaklı sorunlarda istiyoruz.. senin herşeyin tertemiz sorunsuz.. sen bize bırak falan.. ben hiç kk ne falan girmediğim için ve çok fazla doktora güvendiğim için orada bir dört yılımı rahim filmsiz geçirdim..
sonra ist tüp bebek aret kamara geçtim.. aret bey bana dediki rahim filmi çektirmeden gelme tedaviye başlamıyorum filmsiz.. tabi çektirdim.. adamın nasıl yorumladığı farklı bi konu ama sonuçta istedi.. oradan memoriala geçtim memorialında ilk sorduğu şey rahim filmi oldu.. bence araştırmaya yönelik olan doktorların ilk baktığı şey rahim filmi..
şuda var bazı doktorlar rahim filmini doğru yorumlayamıyor yani anlayamıyor o yüzdende istemeyen çok..
Anladım yaa,Bahçecide kimdi doktorun .benim Güvenç bey.gerçektende kaybedecek zamanım yok,benimde kadın infertilştesimzaten rezrv azlığı.
Iki arkadasim var zamaninda bunlarda cok ugrasmis felan filan simdi cocuklari var bana ikisininde hikayesi vayy bee dedirtiyo inanasim yokda eh mecburen ikiside cok iyi doktor bulmuslar babacan bir doktor yas sorunu kilo sorunuda vardi ikusinde hata bitanesi suan oturunca yanliz badina digrulamiyo ama doktor bunlari görüyo tesaduf hersey size yardim edicem Allahin izniyle cocukla bu merkezden cikacaksiniz diyo ve hopp hamile kaliyolar vede yapilan tedaviyi hic hatirlamiyolar doktoruda sentinide yaa niye bize böyle babacan yardim sever bir doktor cikmiyo canimiz cikti yaaevet cnm banada gerekmez sende herşey tertemiz dediler sağolsunlar, rahim filmi çekildiki tüpler bitmiş enfeksiyon ve sıvı dolu.. sol tüp alındı.. sonra ilk denememde 8 yıl sonra ilk kez hamile kaldım... Allahlarından bulsunlar..
Evet güvenç bey ama istemedi benden,sorcam peki bu film adetliykenmi çekiliyor ki,kaçıncı gün?senin doktorun değildi cnm, Güvenç bey memorialdan bahçeciye geçti onun rahim filmi istemesi gerekli aslında alışkanlıktan dolayı.. memorialda güvenç bey ablamın doktoruydu..
sen bilirsin tabi cnm ama bence ilk fırsatta çektir.. doktorunun istemesi şart değilki.. fındıkzade radyomarı adet olunca arayıp randevu alıp gidip kendin çektirebilirsin..
portakales imsi ile olan soru yanlışlıkla sana geldi,pardon
Canolarrrr günaydınnn...
Sol sırt kısım felç tutulmuş durumdayım..
Ağrılı bi pazar oldu anlayacağınız:))
Hepinizi pek özledimm...
Günaydın, iyi haftalar, bahar mı çarptı, çok çok gelmiş geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
Kuzum hastalanmis dr gitmedinmi kas gevsetici krem ve hap bide lastik sicak iyi gelir acil sifalar dilerim kuzumaCanolarrrr günaydınnn...
Sol sırt kısım felç tutulmuş durumdayım..
Ağrılı bi pazar oldu anlayacağınız:))
Hepinizi pek özledimm...
kuddus hocam geçmiş olsun :))
Bi ses verin havamız yerine gelsin lütfen..
Kuzum hastalanmis dr gitmedinmi kas gevsetici krem ve hap bide lastik sicak iyi gelir acil sifalar dilerim kuzuma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?