Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

canım ben ilk kontrolde derken ilk gidişim olmayacak bu tedaviye başladık zaten biz,2 aydır gidiyorum ,ben sormadan bişey demedi şu ana kadar.
Canım sen zaten havuz yapıyorsun. Transfer aşamasına geldiğinde konuşursun bu konuyu. Nasılsa dondurulmuşlar için bekleme süren olacak. Gerekirse o sırada çektirirsiniz filmi. Hatta histeroskopi olmanı da tavsiye ederim.

Kızlar hızlı başladım haftaya.. Vitamin siparişlerinden sonra devlet hastanesine gidip bölüm Başkanı'na muayene oldum.. Histereskopi yapıp bakalım dedi.. Histereskopi olup, küçük bir polip Aldı benden
Hiç düşünmemiştim.. Rahimimi de inceledi. Bir şey yok çok şükür. Hep Aklımda kalıyordu.. Iyi oldu ama ben bir konuşayım, tahlilleri göstereyim demiştim !!

Bitmediii seker bu tribülüs de ne ayol .....bilmezsem catlarim
Canım Tribülüs testesteronu arttıran bir bitki.. Türkçe adı demir dikeni.
Bulgar sporcuların kullandığı doping etkisi de Gösteren bir besin takviyesi..
Biz de sperm sorunu varya
Bayanlarda da östrojen seviyesini dengeliyormuş ama ben kullanmayacağım. Eşim için kullanacağım.. 20 gün kullanıp 10 gün ara vermek gerekiyormuş.. Eşimde testesteron hormonu düşük çünkü..
Ayrıca bugün gittiğim Doktor ürologa yönlendirdi bizi.. Eşime 3 ilaç daha verdi. Biri antibiyotik ..

Tribulus Terrestris Nedir? Tribulus Terrestris (Demirdikeni), Çin, Hindistan ve Yunanistan geleneksel tıbbında önemli bir tarihe sahiptir. Kadınlarda doğurganlık, erkek ve kadınlarda empotans ve düşük libido; uzun hastalıklar sonrasındaki yenilenme tedavisi için kullanılmıştır. Sanskritçe’de “Gokshura” olarak bilinen demirdikeni, Ayurveda’da böbrek ve ürinal sistemle imlenmiş, cinsel gücü ve isteği arttırdığına inanılmıştır. Geleneksel Çin Tıbbı, demirdikenini Ji Li ya da Bai Ji Li olarak adlandırmış ve bu bitki, diğer durumların yanı sıra empotans ve ürinal sistem sorunlarında kullanılmıştır. Tribulusun bir çok çeşidi mevcuttur, içeriklerindeki flavanoidler yüzünden üzerinde çalışılmış olanlardan bir kaçı; T. longipetalus, T. ochroleucus, ve T. Bimucronatus’dur.

İçeriği
Tribulus’un aktif bileşiklerine steroidal saponinler adı verilir. Demirdikeni, yoğun bir besindir ve içeriğinde amino asitler, esansiyel yağ asitleri, C vitamini ve kalsiyum, demir, fosfor ve potasyum vardır. Aynı zamanda, rutin, beta-sitosterol, saponinler ve quercetin gibi bitki kimyasallarına da sahiptir. Demirdikenindeki birincil aktif içerik; furostanol olarak da bilinen saponinlerdir.

Tribulus Terrestris extresinin, LH ‘nin hipofiz bezinden salınımını canlandırdığı görülmüştür. Aynı zamanda, bazı hipogonadal deneklerde, genital bölgelerdeki kılların çoğalması gibi çevresel etkileşimler de söz konusu olmuştur. Protodioscine metabolitlerinin de hafif androjen özelliklere sahip olduğu iddialar arasındadır.

Tribulus Terrestris ve Testosteron
1990’ların ortalarında, Doğu Avrupalı Olimpiyat atletleri Tribulus’un performanslarının artmasına yardımcı olduğunu söylemeleriyle, bitki daha fazla tanınmaya başlamıştır. Bu özel ürün aslında Tribestan® ’dır. Bu yüzden Tribulus Terrestris vücut geliştirme dünyasında oldukça iyi tanınır. Araştırmaların çoğu, ürünün üreticisi ve sponsoru Sopharma tarafından Doğu Avrupa’da yapılmıştır. Araştırmalar, demirdikeni ekstresinin LH (%72 artış), testosteron (%40) ve estradiol (%80 artış) üzerlerindeki etkiyi göstermiştir.

Demirdikeni, protodioscin, dioscin ve diosgenin adlı üç kimyasal bileşik yoluyla etki gösterir. Bu üç kimyasal bileşik, testosteronu vücut için daha hazır ve kullanışlı kılarak, cinsel işlevi arttırır. Bu da, vücuda, daha fazla testesteron üretebilmesi için, lutenizing hormonu üretmesine yardımcı olur.

Lutenizing hormonu, bu işi, erkek yumurtalıkları olan testisleri canlandırarak gerçekleştirir. Tribulus Terrestris, düz kasları gevşetici ve korpus kavernosa’ya doğru kan akışını çoğaltarak çalışır. Gözlenen gevşetici etki, muhtemelen endotel ve sinir uçlarından salınan nitrik oksidin artışına bağlıdır. Düz kaslar üzerindeki gevşetici etkisi, abdominal kolik yararına gelişmektedir.

Tribulus Terrestris, erkek ve kadınlarda, hipofiz bezinde yer alan luteinizing hormon (LH) düzeylerini arttırarak, testosteron düzeylerinde yükselme sağlar. LH, kadın ve erkekte, yumurtalıkları canlandırarak daha fazla testesteron üretimine sebep olur. Kadınlarda daha fazla ostrojen de üretilir. Sağlıklı erkeklere, 5 gün boyunca 750 mg. günlük Tribestan® takviyesi verildiğinde (Milanov, 1981) LH ve testosteron düzeyleri %72 ve %40 oranında artış göstermişti.

International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism‘da, Eylül 2000’de yayınlanan araştırma, Tribulus ekstresinin testosteronu ostrojen gibi androjenlere dönüştürmediği rapor edilmiştir. Iron Magazine; tribulus ekstresinin testosteron düzeylerini %30-50 oranında yükselttiğini gösteren Avrupa’daki çalışmalara yer vermiştir. Anabolic Primer’e göre; günde 500 mg. tribulus terrestris ektresi tüketmek erkeklerde testosteron düzeylerini %50 oranında yükseltmek için yeterlidir. Pharmaceutical Biology’de 2008’de yayınlanan bir çalışmada, araştırmacılar, hadım edilmiş erkek fareler üzerinde tribulus’un içeriklerinden furostenol glikosit’in etkileri üzerinde çalıştılar. Çalışmanın 14. gününü takiben serum testosteron düzeyleri yükselmişti ve araştırmacılar tribulus içeriğini afrodizyak olarak belirleyerek çalışmayı bitirdi.

Koroner kalp yetmezliği ile ilişkili göğüs ağrısı tedavisi bu bitkinin en ümit veren faydalarından biridir. China’s Jilin Medical College’da 1990’da bir çalışma yapıldı. Koroner kalp yetmezliği’den muzdarip çalışmaya katılmış hastaların %82’den fazlası Tribulus terrestris saponin’ler ile göğüs ağrılarının tedavi olduğunu bildirdiler.

Tribulus Terrestris Takviyeleri
Bulgarlar yıllarca uygun iklimi ve üretim sürecinde gösterdikleri başarıdan ötürü, en etkili Tribulus’u üretmişlerdir. Ne yazık ki pazar dünyanın dört bir yanından gelen ucuz Tribulus ekstreleriyle şişirilmiş olsa da, pazarda ilk yerini alan Bulgar malı orijinal marka Tribestan® hala dünyanın en güçlü ve iyi ürünü olarak yerini korumaktadır. Likit ekstreler, eşit bitkisel parça içerikleri ve baz likit içermesine rağmen, tenturlardan daha konsantre bir yapıdadır. Kuru ekstreler ise, likitlerden daha konsantredir; hap ve kapsül olarak bulunmaktadır. Standartize ekstre, garanti edilmiş aktif içerik taşıdığından, yüksek kalite ürün olarak kabul edilir.

Günlük Doz Ne Kadar?
Tribulus terrestris genellikle yemeklerle birlikte günde üç kez 85-250 mg arası alınır. Bazı ekstreler %40 oranında standartize furostanol saponinler içerdiğinden günde 2-3 kez 115 mg dozlar halinde alınır. Daha düşük konsantrasyonlu aktif steroidal saponinli diğer takviyelerde ise aynı etkiyi görebilmek için daha yüksek dozlarda alınması uygundur.

Yan Etkileri Var mı?
Mide iltihabı, ülser, ciddi sindirim ve karaciğer bozukluğu yaşayaan hastalar üzerinde kontrendikedir. Aynı zamanda gastro-intestinal sorunlara yol açabilir. Prostat kanseri iseniz, ya da psikiyatrik bir ilaç olan Lithium kullanıyorsanız, bu ürünü kullanmamanız gerekir. Cenin ve bebekler üzerindeki etkileri bilinmediğinden hamile ve emziren kadınların da kullanmaması uygundur.

---------
Yukarıda yeralan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

devami : http://www.beslenmedestegi.com/bitkisel-ilaclar/tribulus-terrestris-nedir#ixzz3U5F6thr1

sağol canım benim

benim D vitamini seviyemde 8 çıktı ayda bir bir tane iğnesini içiyorum

Ben de bugün kan verdim D vitamini için.

Benim doktorum (muhtemel çoğu doktor aynı) tipine bakıyor ve sen de D vitamini iyidir Diyor. Çünkü bana dedi ki, biz D vitamini eksikliğini, kapalı Güneş Işığından yeterince faydalanamayan bayanlarda düşünüyoruz.

Hayırlı olsun o vakit kuzucumm... İçin rahatlamış oldu..

Reactions: Eua
Canim ya neler yasamis nelerde bize anca sölüyor insallah ahandaa hamileyim dersin neseleniriz

Tup bebek oncesi bakiliyor ama ben bir yildir kullaniyorum 16 da normal deniyor ama dr 3 haftada almami soyledi folik aliyorum ayrica ondada gunluk 3 tane d vitamini yerine geciyormus

hımmm transfer de doğru diyosun ben bu açıdan düşünmedim hiç,demin netten sordum benim doktora rahim filmini,"Tüp bebek tedavisi kararı alındı ve rahim ve tüplerle ilgili olarak hikayenizde ve ultrasonunuzda bir şeyden şüphe edilmedi ise çekilmeden tedaviye başlanabilir"dedi,demekki usg de bazı şeyler belli oluyormuş.ama o zaman gelince yine sorarım ben

başınız sağol sun canımmm
ablalari bunlarda benim pasalarim ilk goz agrilarim

Eki Görüntüle 1450718
allahuzun sağlıklı ömürler versin

tatlım özellikle Canan KARATAY'ın açıklamalarından sonra patladı bu D vitamini baktırma... piyasada zor bulunuyor... ben o kadar güneşlenen kadın 7.45 çıktı şokk oldum ben de ayda bir ampul kullanmaya başladı hadi bakalım inşallah iyi sonuçlar olur...histereskopi devlet hastanelerinde yapılıyor mu kuzum??

selam kızlar rahim filmini sordum doktora,Tüp bebek tedavisi kararı alındı ve rahim ve tüplerle ilgili olarak hikayenizde ve ultrasonunuzda bir şeyden şüphe edilmedi ise çekilmeden tedaviye başlanabilir dedi,anladığım kadarı ile bazı olabilecek sorunlar usg de belli oluyormuş.zaten tüplere gerek yok tüp bebek için.

Değerin kaç çıktı canım

Benim tedavim 2009 daydı. Ve benimde rahim filmim çekilmemişti,, Gerek görülmemişti aynı sebepten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…