Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Sağol arkadasım.. Sıvı anestezi de eklemiştir mutlaka.. Bir de ilk girişte iğne vurdu içeriğe. Çok az hissettim..
Hep sıkıntı, hep kasvet. Öff dedim kendime.
Neyse ki güzel bir şeyim de var. Bakınız şekil A

Hep sıkıntı, hep kasvet. Öff dedim kendime.
Neyse ki güzel bir şeyim de var. Bakınız şekil A

Maşallah maşallah harika bir küçük adam olmuş bu.. Bahtı da açık, Ömrü de uzun olsun.. Kuzenleri de olsun.

Canım kistleri SOĞAN kürü eritiyor. Ben özellikle negatif sonrası Yaptım ki kist kalmasın.. Sizin sorun neydi Hayatım?
Canim bu gidisle sogan kurune baslayacagim zaten yasmin kullanmak istemiyorum yumurta rezervim az iki yumurta olusuyor genelde belki bir esimde sperm bozuklugu var amaliyatta olabilir ama benim ustume birakiyor normal cikiyor spermigram ,varikosel var suan tup bebek yapamiyorum diye dr gittim en azindan klomenle bi care ariyorum kuzum ya 12 gun gidecektim yani yarin kist patladi galiba dr olsun yarin gel dedi kan az ama ne bileyim basima is aciyorum esim temmuz gibi ancak diyor bakalim kismet

Reactions: Eua

Geçmiş olsun. İnşallah önünde başka engel kalmamıştır...

Sağol teyzesi. Rabbim herkesin evladının yüzünü güldürsün. Paşa' mın teyzesi de var. Kuzenler ondan olur artık

Yumurtalık (over) rezervi nedir ?

Overler, halk arasında yumurtalık olarak bilinen, kadın üreme sisteminin en önemli organlarıdır. Rahimin sağında ve solunda birer adet olmak üzere, her kadında normal şartlarda iki over bulunmaktadır.

Yumurtalıklar, beyinden gelen hormon sinyalleri ile çalışırlar, kendileri de hormon üreterek, yumurtlama, adet görme, adet düzeni, gebe kalabilme ile ilgili işlevlerde bulunmaktadırlar. Yumurtalıklardaki, yumurta (oosit) sayısı, bir kadının over rezervini değerlendirmekte kullanılan en önemli belirteçtir. Henüz anne karnındaki bebeklerde oluşmaya başlayan yumurtalıklardaki yumurta hücreleri, doğumla beraber doğal olarak azalmaya başlamaktadır. 35 yaşından sonra bu azalma hızlanmakta, gebe kalma hızı da azalmaktadır.

Son dönemde hanımlar arasında en popüler konulardan biridir over (yumurtalık) rezervi. Düzenli adet görebilmekten, gebe kalabilmeye herşeyi etkilediğinden dolayı, bir kadın için en önemli organ belki de overlerdir.

Over rezervi nasıl ölçülür ?

En önemli bulgu, jinekolojik ultrasonografi yapılarak yumurtalıklardaki yumurta sayısının belirlenmesidir. Yumurta sayısına göre yumurtalıklar derecelendirilir. Örnek olarak her iki yumurtalıkta 4 ten az yumurta var ise rezervin düşük olduğu söylenebilecektir. Bir yumurtalıkta 10 dan fazla yumurta var ise de hanımlarının çoğunun bildiği polikistik overlerin olduğu, yardımla üreme tedavilerinde aşırı yanıt alınabileceği öngörülmektedir.

Uzun yıllardır kullanılan adetin 3. günü bakılan hormonları, bu konularla ilgili birçok kişi bilmekle beraber, bu hormonlar FSH ve LH hormonlarıdır. Bu hormon değerlerinin 10 un üzerine çıkması, rezervin düştüğünü, gebelik şansının azaldığını, yardımla üreme tedavilerinde de verilecek yanıtın düşük olduğunu göstermektedir.

Yeni trend ise AMH, yani anti müllerian hormon ölçümü olmuştur. Son yıllarda sık kullandığımız AMH, yumurtalık rezervini, tedaviye yanıtı değerlendirmedeki öngörülerimizi sağlayan en hassas labaratuar testidir.

Daha açık olarak söyleyebilecek olursak, AMH ölçümleri kadının doğurganlık potansiyelini ve tedaviye vereceği yanıtı belirlemede kullanılabilir.Serum AMH düzeyleri yumurtalıktaki yumurta sayısıyla bağlantılıdır , düşük AMH seviyeleri olan bir kadın büyük ihtimalle tedaviye kötü yanıt verecektir.

AMH ölçmünün 1,1 in altında olduğu durumlarda, over rezervi azalmıştır denebilir iken, bu değer 3,5 un üzerinde ise polikistik over durumu mevcuttur, yanıt fazla olacaktır, tüp bebek tedavisinde ovaryan hiperstimülasyon sendromu konusunda dikkatli olunması gerektiği bilinmelidir.

Amh ölçümünün diğer hormon testlerine bir üstünlüğü de, her zaman yapılabilmesidir, belli bir dönemde yapılması gerekmez.

Amh hormonunu yaptiracaktim ama tüp bebek öncesi daha garanti diye bıraktım her ay değişebilir dedi 2220 galiba o yüzden yaptırmadım

AMH testi, testin yapıldığı andaki durumu gösterir oysa overlerin çalışması dönemsel farklılıklar gösterebilir. Bazı hastalıklar (şeker gibi) ve bazı ilaçların yan etkisiyle overlerdeki çalışma artar ya da azalır. Ayrıca Amh ölçümü yapılacak kanın nakli sırasında da pek çok dış etkene bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Tüm faydaları, kan alınan yer ile testin yapılacağı yerin aynı olması durumunda geçerlidir. Oysa ülkemizde bu testin uygulandığı laboratuar sayısı yeterli değildir. Dolayısıyla sonuçlar yanıltıcı olabilmektedir...
Heeeeeeyyyyyyt, Çokbilmiş Ulu Manitu geri döndüüüüüüüüü

2220 kuzum şanslısınız valla yigen seviyonuz ne güzel ben sokakta görsem sevebilsem bebis şanslı sayıyorum kendimi masallah Allah nazardan korusun

Ulu manituuuuuuu hep bizimle kallll sagol varol tutdugun altin olsun yeni eve cik Şansın acılacak bakkkkk keske bende ciksam 10 yildir ayni evvvvvvv mahalleyi sevmiyorum evi gectiiim

Canım inşallah Hayırlısı olsun ve anne ol inşallah.. Eşine takviye falan yapsan.. ?
Ben arısütüne çok inandım açıkcası eşime de kullandırıyorum, kendim de kullanıyorum..
Sen de dene istersen..

Geçmiş olsun. İnşallah önünde başka engel kalmamıştır...

Sağol teyzesi. Rabbim herkesin evladının yüzünü güldürsün. Paşa' mın teyzesi de var. Kuzenler ondan olur artık
Nasıl bir kıvırmadır o ya teyze falan.. Benim niyetimi anladın da sen.... Hadi inşallah

Canım inşallah Hayırlısı olsun ve anne ol inşallah.. Eşine takviye falan yapsan.. ?
Ben arısütüne çok inandım açıkcası eşime de kullandırıyorum, kendim de kullanıyorum..
Sen de dene istersen..
Evet bu ara arastiriyorum ne marka alsam tavsiye etsen sevinirim canim

Sen nasılsın canım?

sagol cnm.. aslinda onemli birsey yok genel rahatsizliklar var ama hepsi ayni donemlerde ciktigi icin iki aydir haftada uc gun hastadeyiz.. sen nasilsin canim benim..

Sağolun kızlar ben iyiyim, rutin devam ediyor hayatımız, ama en önemlisi sağlık ..sağlık yerindeyse herşey yolunda demektir.Sizlerde umarım iyisinizdir...Eua canım ensuda rahime çizik atmakdan bahsetmiş, dr.la bi görüşsen ..

Doktoruma soracağım.. Polip alındı ya benden belki çizik etkisi yapıyordur diye düşündüm kendi kendime canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…