- 19 Nisan 2014
- 1.472
- 2.043
- 248
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #37.361
Olsun Başımıza taç ederiz, olmazsa kendimizi başa taç edip değerimizi bilelimİnşallahh canım bakalım bu ay olur belki bişiler:)
Ama olmaz ise de ne zaman olur kestiremiyorum. Yeni bir tedaviyi bu vücut kaldırmaz.. Temmuz da da İtalya turumuz var muhtemel bedensel olarak ona hazırlanırım ahahah:)) Kısmet kuzucuk.. Ama Çok para harcadık yani kalmadı artık... Zaten bir dünya kredi ödüyorum. Kendime vakit ayırmak istiyorum.. Olursa bizimdir olmaz ise artıkk kendi bilir:)
Elimde değil zaten çok samimi davranamıyorum malesef canım.. Aman boşvermek Lazım
Sağol canım benim.. Doğrusu olsun diye dert etmiyorken bile hayal kuruyor insan.. Hayallerin yıkılması koyuyor insana.. Allah'tan Hayırlısını diliyorum hepimiz için.. Yanlış bir düşünce olduğunu bile bile, bazen neden bazılarına hayat daha kolay, ya da bize onların hayat kolaymış gibi geliyor. Biliyorum oysaki herkesin derdi türlü türlü.. Sorsan dertsiz, hayatı kolay görünen kişiye kimbilir dertlidir benden de fazla.. Ama işte bazen söz geçiremiyorsun duygularına.. Bugün günlerden duygularımın isyan günüymüş. Uyuyayım azıcık sakinleştiririm ben isyankârlarıEua canım bir bilinmez gelecek Allah beterinden korusun ne dertleri olanlar var halimize şükür biz bekleyenlerdeniz hep umut edenlerden rabbine dua edenlerdeniz hep bekleyecegiz sesiz gözyaşlarıyla hep ic cekişlerle hayirlisini verecek Rabbim umutlarimiz yeserecek insallah adet oldugun surede olacak bu is merak etme kuzum sadece rabbime Sığın
İnşallahKüçük bir yer burası. İşyerlerinde bayanlar var ama hep akraba. Dışarıdan gelip iş bulmak zor. Hele de tecrübeliysen. Kendim bir şeyler yapmak istiyorum ama şimdi de ev bulup taşınma işi çıktı yine. Nasipte varsa her şey vesile. Hayatta hiç bir şey tesadüf değil. Dün geçtiğimiz yollar bizi buraya getirdi. Bugünkü yolumuz da yarınki yerimize götürecek. Gelene hayır demiyorum hayatımda. Gidene de dur demiyorum. Sadece bu konu beni çok yaraladı. Rabbim büyük. Sabrını da verir inşallah...
Küçük bir yer burası. İşyerlerinde bayanlar var ama hep akraba. Dışarıdan gelip iş bulmak zor. Hele de tecrübeliysen. Kendim bir şeyler yapmak istiyorum ama şimdi de ev bulup taşınma işi çıktı yine. Nasipte varsa her şey vesile. Hayatta hiç bir şey tesadüf değil. Dün geçtiğimiz yollar bizi buraya getirdi. Bugünkü yolumuz da yarınki yerimize götürecek. Gelene hayır demiyorum hayatımda. Gidene de dur demiyorum. Sadece bu konu beni çok yaraladı. Rabbim büyük. Sabrını da verir inşallah...
Çok haklısın canım. Ama küçüklükten edinilmiş yara kolay iyileşmiyor, bilirsin.İnsanlar yaşamadıkları şeylerden korktuklarında acıyorlar karşılarındakine. Bu aslında "Ya benim başıma da gelirse" korkusunun tezahürü. O yüzden acıyana kızma. Kendi korkularını ortaya koyuyorlar. Nasıl başedeceklerini bilmiyorlar.
Yalnız "kusur" kelimesini sevmedim. Bu bir kusur değil. Bir sınav. Bize özel. Belki öğrenmemiz ya da geride bırakmamız gereken şeyler vardır.
İlaçların sadece bedenimiz değil, duygularımız üzerinde de etkileri olduğunu hep konuşuyoruz. Gözyaşın akacak kadar toparladıysan tadını çıkar. Çünkü diğer türlüsü kalbimizi katılaştırır...
Başınız sağ olsun canım.. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler versin..
Bebişle mutlu mutlu yaşa:))
Rabbim mekanini cennet eylesin enistenin canim.baharda tazelenek iyilesmene sevindim dikkat et
Başınız sağolsun arkadaşım. Mekanı cennet olsun. Öyle dolu, örnek bir insan hayatınıza girdiği için şükredin. Kimbilir ne güzel değerler bırakmıştır çevresindekilere. Rabbim sabır versin...
Canım başınız sağolsun.. Allah rahmet eylesin, varsa günahlarını affetsin..
Ağrı'nın gelmesine sevindim..
başınız sağolsun arkadaşım Allah mekanını cennet etsin
Biz birbirimize destek olmaya çalışıyoruz ya burada.. Nasıl bir ruh hali içinde olduğunu çok rahat anlayabiliyoruz. O Yüzden birimiz incindiğinde ve yazdığında, birimiz kendini kötü hissettiğinde beraber üzülüyoruz. Umut dolu olmak istiyoruz aslında.. Umut da her zaman var.. Allah var, umutsuzluk yok. Bunu hatırlatması gerekiyor bazen birilerinin. Sen bize biz sana.. Tek tek çok değerliyiz.Elbette Allah' ın ne yazdığını, bana neyi münasip gördüğünü bilemem. Ben bir kulum. Bildiğim şey, yaşadıklarımın bendeki etkisi. Bir de elimdekilerin gösterdiği yön. Belki bu bir yap boz oyunudur. Belki parçalar farklı şekillerde birleşiyordur. Önümdeki tablo beni üzüyor tabi ki. Umudumu kırıyor. Ama Rabbim' in yazdıklarına kapalı değilim. Tedaviye başlarken hayırlısını istedim, hayırlısını verdi. İstediğini alamayan bir çocuğun üzüntüsü benimki. Unutmasam da zamanla etkisi hafifleyecek. Mesela taşınınca, mesela hamile kedim doğurunca... Cebime koyduğum bir iğne gibi olacak. Arasıra kendini hatırlatacak. Belki kendimi değiştirmem gerekecek. Ama bununla yaşamayı öğreniyorum. Yavaş yavaş...
Inşallah, inşallah... Yeni dengesi her Açıdan sağlıklı olur inşallah. Korkuyorum bir Sürü ilaç içirdin ondan diyecek diye.. Hala öyle bişey demedi neyse ki!Geçmiş olsun. Beden yeni bir dengeye alışmaya çalışırken beklenmeyen rahatsızlıkların çıkması normal. Şimdi öncekinden daha sağlıklı ve güçlü şekilde ayağa kalkacak inşallah. Hem de rahatsızlığı sayesinde iyileşme süreci hızlanmış olacak. Yalnız seninki de öyle mi bilmem ama erkeklerin nezlesi bile çekilmez oluyor. Rabbim sana kuvvet versin. Kendine de dikkat et.
Sonuna kadar Katılıyorum. Bu zehirli Düşüncenin Peşine takılsaydım 8-9 sene önce Kafayı yemiştim. Bu duruma karşı duruş sergiledim hep. Kavgaysa onu da ettim. Ama malesef bu anlattığın Tür insanlar Evliliği bişey zanneden, eşinin mesleğini kendine mal edenler de el üstünde tutuldu.. Ben de hep onlara üzüldüm, bu kadar sığ oldukları için. Bazen de 'bak ne güzel kafaları rahat, işini bilecen işe gitmeyecen'' Dedim ama iş ahlakım izin vermez ki katakülle çevirip, kendimi acındırıp, Evliliğin arkasına sığınıp az çakışmaya.. Neyse o..Sen kötü ya da değersiz birisi değilsin. Mesleğinin ya da zamansız yaşadığın üzüntülerin seni bu düşüncelere yönlendirmesine izin verme. Kendinden böyle vazgeçme. Üstelik köle olarak ta görme kendini. Nihayetinde yaşadığın konuları aklından az da olsa uzaklaştırıp düşüncelerini düzene sokmana yardımcı olan bir işin var. Çocuksuz bekarların adam yerine konmaması, senin benim düzeltebileceğimiz bir yara değil. Ortaya koyacak başka becerisi olmayan bazı hadsizlerin yaydığı bir zehir bana göre. Başkasının başarısından kendine pay çıkaran zihniyetin zehiri. Eşinin mesleğiyle, babasının mal varlığıyla, kaç evi, ne marka arabası olduğuyla bir yere geldiğini zanneden, içi boş zihniyetlerin. Bu acizliktir aslında. Elbette çocuk sahibi olmak çok güzel bir şey. Ama bunu bir sınıflandırmaya dönüştürmek... Orada durmak lazım. Bunun seni sarmasına fırsat vermene gerek yok. Sen, varoluşumuzun bize verdiği hakkı kullanmak istiyorsun sadece. Haksız mıyım? Lütfen sen de bu zehirli düşüncenin peşine kapılıp kendini ezme.
Evet. Çok bereketliyim di mi?
Çok haklısın canım. Ama küçüklükten edinilmiş yara kolay iyileşmiyor, bilirsin.
Bana acımasınlar.. Kusur derken bunu kastettim aslında, bu konuya alınganlığımı..
Ben çocuk sahibi olamamayı asla kusur görmedim, görmem de. Bu bir sınav ya da bize sunulan hayat bu. Daha da güçlü olup, bunları takmamalıyım.. En çok Sevdiğim ve ettiğim dualardan biridir 'Allah'ım kalplerimizi yumuşat'
Sonuna kadar Katılıyorum. Bu zehirli Düşüncenin Peşine takılsaydım 8-9 sene önce Kafayı yemiştim. Bu duruma karşı duruş sergiledim hep. Kavgaysa onu da ettim. Ama malesef bu anlattığın Tür insanlar Evliliği bişey zanneden, eşinin mesleğini kendine mal edenler de el üstünde tutuldu.. Ben de hep onlara üzüldüm, bu kadar sığ oldukları için. Bazen de 'bak ne güzel kafaları rahat, işini bilecen işe gitmeyecen'' Dedim ama iş ahlakım izin vermez ki katakülle çevirip, kendimi acındırıp, Evliliğin arkasına sığınıp az çakışmaya.. Neyse o..
Ben hala yılmadım bu düşünceden.. Evlendim.. Onlara göre bir sınıf atladım ama savunduğum şey değişmedi. Çocuk sahibi olsam da değişmeyecek.. Çünkü bizler sınıfsız insanlıktan yanayız.. Her insanın her imkana Eşit derecede Hakkı vardır. Hele ki iş yerinde aynı parayı kazananlar Arasında dengesiz iş Dağılımı yapanlara Hakkımı helal etmem. Hepimiz oraya rızkımızı kazanmaya gidiyorsak ve aynı Kazancı elde ediyorsak (memurum ben) aynı çalışmalıyız ama olmuyor işte.. Benim gibiler azınlıkta, çoğuda evlenince diğer tarafa geçiyor zaten.
Bu arada evet işim olduğu için çok şanslıyım.. Çok yoruluyorum ama bazen evden uzaklaşmak olduğu için bile Hoşuma gidiyor. Hamdolsun Allah'a. Dilerim senin de Taşınma sonrası Kafanı boşaltacağın, seni iyi hissettirecek Sevdiğin bir işin olsun da burada sen de yoruluyorum ama mutluyum naraları at...
Akıl da verebilirsin portakalım kardeşim .. Bu Bilinçaltı değil aslında Üstte baya Üstte bu duygu.. Annesiz bırakırmıyım korkusu.. Bunu hep düşünüyorum da aştım aşacam yakındır. Aştım aslında çünkü veren de alan da Allah.. Bana Ömür verecek de O, verirse çocuğumun kaderini yazacak da O.. Böyle düşününce rahatlıyorum..Belki de bilinç altında ya çocugum da benim yaşadıklarımı yaşarsa, ya bende onu bırakıp gidersem algısı vardır.. Yani insan yaşadıklarını unutmuş gibi yapar ama kendini hep kodlar... Demem o ki belki bununla ilgili bi kaç meditasyon, bilinçaltı temizliği yapsan.. Ne bilim elbet biliyorsundur akıl vermek istemem ama aklıma geldi bian..
Akıl da verebilirsin portakalım kardeşim .. Bu Bilinçaltı değil aslında Üstte baya Üstte bu duygu.. Annesiz bırakırmıyım korkusu.. Bunu hep düşünüyorum da aştım aşacam yakındır. Aştım aslında çünkü veren de alan da Allah.. Bana Ömür verecek de O, verirse çocuğumun kaderini yazacak da O.. Böyle düşününce rahatlıyorum..
Başınız sağolsun canım. Mekanı cennet olsun.Kardeşler merhaba, sağlık sıhhatli, huzurlu bir hafta geçirmenizi dilerim. Geçen hafta çağımız hastalığına yakalanan eniştemi kaybettik. Mekanı cennet olsun, çok iyi değerli bir insandı. Her yönüyle her eve lazımlılardandı. Belimin ağrısı da azaldı. Sebebini duruş bozukluğuna bağladım. Aklınızda bulunsun WC'de sağa sola eğilirken açınızı en kısa mesafede tutarak eğileceksiniz ve eğilirken bir ayağınızı destek amacıyla kesinlikle yukarı kaldırmayacaksınız. Düşmanıma bile dileyemeyeceğim bir ağrıydı, çok şükür geçti.
Bir hafta içerisinde inş. güzel gelişmeler olmuştur. Bahar enerjisinin, yenilenmenin hepimizde de yaşanması dileğiyle sevgiler gönderiyorum.
biri bendenbahsediyor sanki.... ilginç bir benzerlik var hep derimAkıl da verebilirsin portakalım kardeşim .. Bu Bilinçaltı değil aslında Üstte baya Üstte bu duygu.. Annesiz bırakırmıyım korkusu.. Bunu hep düşünüyorum da aştım aşacam yakındır. Aştım aslında çünkü veren de alan da Allah.. Bana Ömür verecek de O, verirse çocuğumun kaderini yazacak da O.. Böyle düşününce rahatlıyorum..
oyyy kıyamamya...ben de yeni foçada çiftlik istiyorum küçük ama datlu... insallah canımyaAhhh canımm bazen diyordum ya Datça'ya yerleşeceğim diye..
Bir baktım villalar, jeepler almış başını gitmiş..
Hayırrr ben eşitlik istiyorum. Paranın geçmediği, sevginin bol oldugu ortak bi alanda yaşamak istiyorum.. Koministim evett
o yüzden nereye gitsem zor mutlu oluyorum
Oyyyyy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?