- 16 Ekim 2010
- 46.748
- 84.453
- 798
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #37.421
Kesinlikle... Yeter ki başedebileceğimiz güçlükte olsun. Ama Allah dağına göre kar verir derler, demek ki başedebiliriz başımıza gelenlerle.. İnşallah hayırlısıyla gelir, hayırlarla bebeğimiz. 2 gün önce öyle bir olay duydum ki bir annenin başına gelen.Ağzım açık, gözlerim ondan daha da açık, faltaşı gibi.. Öylece apışıp kaldım. Kızı sevgilisinin yüzüne kezzap fırlatmış, mahkemeliklermiş. Ondan sonra dedim ki evladın da hayırlısı...
Aynen tatlım, Allah hayırlı ise versin, değil ise vermesin. Allah herşeyin hayırlısını versin.aynen canım Rabbim kulunu darda bırakmaz taşıyacağından fazla yük vermez biz insanlar hayatı kendimize zehir etmekten hoşlanır taşıyamayacağımızdan fazlasını sırtımıza yük ederek hayatımızı zorlaştırmayı marifet sayarız
ben her zaman Allah herşeyin hayırlısını versin derim evladında işinde malında mülkünde paranında pulunda herşeyin hayırsız olanıda hayırlıya çevirip öyle versin derim
Allah o anneye sabır versin kızınada akıl izan
Aynen tatlım, Allah hayırlı ise versin, değil ise vermesin. Allah herşeyin hayırlısını versin.
Günaydın geçmiş olsun arkadaşım. Astım da var mı? Polen alerjisi için çiçekler açmadan ilaca başlanılıyor diye biliyorum. Eşimde astım var baharda polenlerle de nüksediyormuş dr. geçen aydan ilaca başlattı. Dr.a gidiyorsun değil mi? Kendine iyi bak. Sevgiler.Senin alerji psikolojik olmasin kortizon kullaniyirsun sanirim fazla ilerlemis bir alerji aman dikkat yaa bende cicek cikartiyor gibi boynum sirtim gogusum kasiniyor kremlenmek lazim daha ciceklerde cikmadi bana deloday iyi gelir kizariklik oldumu aliyorum
2 -3 yıl önce bir teyzeyle tanıştım. 70 li yaşlardaydı. Eşi vefat edeli 20 yıl olmuş. Çocukları olmamış. Eşinin kardeşlerinin çocuklarına bakmış. Babaanne diyorlar. Ama hala iki gözü iki çeşme ağlıyordu kadıncağız. İmkanı olsa, o gün doğurmak istiyordu. O gün "ben de mi böyle olacağım yaşlanınca" demiştim. O kadının hali gitmiyor gözümün önünden...
Bu üzüntü, bundan sonra hep benimle olacak. Bir evladım olmadan geçecek bir şey değil. İlacım, kendi doğuracağım bir evlat. Ama Rabbim ne ister bilemem. Bildiğim tek şey, hiç geçmeyen o üzüntülerin arasında bile gülecek şeyler çıkıyor hayatta. Umudum bir konuda tükense de, hayat tek konudan ibaret değil. Bir şeye üzülürken başka bir şeye gülmek te ihanet değil. İnşallah başka konularda güldürür Allah' ım yüzümü...
Günaydın arkadaşım. Lütfen kendini karamsarlığa kaptırma, neye bakarsan onu kendine çekersin. Kader kısmet, bebiş inş. vakti zamanında gelecek. Yaradan Ol dedikten sonra senin imkansız diye baktığın yumurtalıklarının durumunun hiç önemi kalmayacak. Tüp bebek şansının kapandığı düşüncesini de bir daha geri gelmeyecek şekilde kovar mısın? Hayatımda bir dönem sıkıntılı idi, konu aklıma geldikçe üzülüyordum, sonrası bana sıkıntı veriyor aklıma geldikçe, "git kafamdan bana faydan yok zararın var, kusura bakma kendimi üzemem" diye düşünceleri kovuyordum. Bir zaman sonra gelmez oldular. Diğer taraftan bebişle ilgili hayaller kuruyordum. Evin içinde sürünüyor, koltuklara çıkmaya çalışıyor, karnımın büyümesini, geceleri kalmalar, yatakta keyif yapmaları hayal ediyordum. Banyoda karnım kocaman olacak seveceğim diyordum. Senin de mutlaka benzeri hayallerin oluyordur, bence bebişin yokluğundan ziyade onun varlığını düşünürsen daha çabuk gelir diye düşünüyorum.Bu umutsuzluğu kimse yaşamasın inşallah. Bütün kapılarım kapanmış gibi geliyor. Anne olmam için görünen tek yol tüp bebek, o da artık zor. Olma ihtimali neredeyse sıfırken nesine sevineyim? Polyanna' yı kıskandıracak kadar iyimser bir insanım. Ama bu konu öyle bir şey değil malesef...
Hava soğuk, kapalı, rüzgarlı. Ama temiz. Gerçekten hava alıyor insan.
Ev işi daha belli değil. Dün sadece anne kız geldi görmeye. Bir de eşi görecekmiş. Onlar da tayinci. Alınca hemen çıkın diyecek gibiler. Biraz sıkıntı olacak. Hayırlısı...
Merhaba, oh oh, güzel haber ağlamışsın, dibe vurmuşsun, bedenin ve ruhundaki zehirleri atmışsın. Bedenin ve ruhun biraz arınmıştır. Bundan sonrası inş daha güzel olacak, güçlü tazelenmiş olarak bebişine kavuşacaksın. Sevgiler.Negatif sonucun üzerinden tam 2 ay geçtikten sonra ilk defa bugün Ağladım.. Sanırım bugün farkettimbu kadar geç idrak etmem ama ilaçlar dan ilaçlardan
Bir de iş yerinde rolüm çalındı gibi hissediyorum.. Tam ben hamile Olacağım, söyle olacak böyle yapacağım, rapor alıp evde dinleneceğim.. Iş yerinde üzerine titrenen bu sefer de ben Olacağım, derken hopp.. Bir bakmışım ben yine ortalarda deli gibi çalışan olmuşum.. Üzerine titrenen bir hamile oluvermiş ekipte.. (Asla kıskanmıyorum ve sağlıklı ve güzel bir çocuğu olsun diye dua ediyorum ve daha az çalışmasına ben önayak oluyorum)
Biraz canım yandı, çok sıkı olamıyorum kızla.. Çünkü benim tüp bebek aşamamda benden saklamış. Tabii ki iyi niyetle ama garip anlamlandırmadığım biçimde rahatsız etti beni..
Yıllardır Köle gibi çalışan ben bu sefer Kıymetli olacaktım ama olmadı..
Hayatımda en nefret ettiğim duygudur, bana acınması.. Çünkü erken yaşta annemizi kaybedince yakından gördüm o acıyan bakışları. Git dedim içimden her zaman 'kendine acı' .... Sırf o gözleri görmeyeyim diye yıllarca ilk tanıştığım insanlardan sakladım annemin öldüğünü. Çünkü riyakâr bir acıma vardır bizim toplumda.. Senin için birşey yapmaz, aklından bile geçirmez ama 'ahh yavrum' nidalarından da geçilmez..
Şimdi de benden saklanması bana bu Duyguları çağrıştırdı. Hatası yoktur bu benim kusurum ama canımı yakıyor.. Keşke dürüstçe söyleseydi.. Bana acımadan..
2 aydır böyleyim de şimdi yazasım geldiyse...
Öyle işte iyice bi ağladım, isyan etmeden.. Çünkü Allah Herşeyin en doğrusunu bilir..
Eşine geçmiş olsun. Erkekler hastalandıklarında pek nazlı oluyorlar, sabır da dilerim.Iyiyim canım ben .. Bugün ağlayıp rahatladım)
Beyimhasta.. Evde yatıyor ve ben ona bakıyorum!!
İÇİMİZ AÇILSINlaleler en sevdiğim çiçeklerden canım sanada günaydın
Merhaba, maşallah maharetli hanımların hali başkadır. Yalnız el işi yaparken gözlerini yormuyorsun değil mi?iyiyim canım daha doğrusu iyi olmaya çalışıyorum işte yorulduğum yetmiyormuş gibi evde işlerimi bitirdikten sonra el işi yapmaya başladım yeniden aslında çok hoşuma gidiyor el işi yapmak yazma kenarlarına oya yapıyorum bitirdikçe resim eklerim
İnş İtalya'ya gitmeden bebişin gelir, olmazsa da İtalyadan gelir inş. Şimdiden iyi gezmeler.İnşallahh canım bakalım bu ay olur belki bişiler:)
Ama olmaz ise de ne zaman olur kestiremiyorum. Yeni bir tedaviyi bu vücut kaldırmaz.. Temmuz da da İtalya turumuz var muhtemel bedensel olarak ona hazırlanırım ahahah:)) Kısmet kuzucuk.. Ama Çok para harcadık yani kalmadı artık... Zaten bir dünya kredi ödüyorum. Kendime vakit ayırmak istiyorum.. Olursa bizimdir olmaz ise artıkk kendi bilir:)
Gelmiş geçmiş olsun inş.Canım bilmiyorum ya psikolojik mi kortizon agir olduğunda kullandım bu sefer Dr vermedi yan etkisi var diyor
Paylaşma ile ilgili bir büyüğüm, kendisinde paylaşabilecek kadar çok varsa paylaşabilir yoksa kendisine saklar demişti. Senin dostun, yakın arkadaşın değilse bence boşver gitsin.Elimde değil zaten çok samimi davranamıyorum malesef canım.. Aman boşvermek Lazım
Tespitlerine tamamen katılıyorum. Kendim de yaşadım, yaş malum peşine kaygı da getiriyor, sonrasında bakış açımı değiştirdim. Herkesin vadesi var kiminin erken kiminin geç zamanını bilemeyiz, insan kendi kaderini yaşar, niyet önemli dedim, Allah ömür ve sağlık verdiği sürece elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım, emanet de kendi kaderini yaşayacak. Yani bilinçaltı üstü düşünce yolumuzu temizliyoruz. İstediğimiz neyse ona ulaşmaya çalışıyoruz, engelleri de kenarda bırakıyoruz, sevgiler.Belki de bilinç altında ya çocugum da benim yaşadıklarımı yaşarsa, ya bende onu bırakıp gidersem algısı vardır.. Yani insan yaşadıklarını unutmuş gibi yapar ama kendini hep kodlar... Demem o ki belki bununla ilgili bi kaç meditasyon, bilinçaltı temizliği yapsan.. Ne bilim elbet biliyorsundur akıl vermek istemem ama aklıma geldi bian..
Canim ya bencede pipili yani ilk oyle icime dogdu hayirlisi bi gosterse, hahahahhhGünaydın canım. En son kontrolümde henüz "pipi" görememiştik. Bir sonraki kontrolüm 2 hafta sonra. Bakalım onda görecek miyizi pipi?
Başınız sağolsun canım. Mekanı cennet olsun.
Allah rahmet eylesin..Başınız sağolsun, mekanı cennet olsun..[/QUOTE
Sağolun arkadaşlarım, amin. Allah onun gibi iyi insanları karşımıza çıkarsın.aminnn ve mekanı cennet olsun canim...
Yeniden başlasan arkadaşım, bir çok kişi mutlu olur, feyz alır.Birkaç yol önce açmıştım bir blog. Ama devamı gelmedi. Oraya güzel şeyler yazmak istedim ama hep geri geri gitti hayatım. Ben de bıraktım.
Maşallah çok güzeller. Geçen hafta saksısı küçük geliyor diye 2 tanesinin saksısını büyüttüm ama canlarından da ettim galiba, solmaya başladılar. Çok üzüldüm.canim tesekkur ederim daha iyiyim... ilac uzun sure benle olacak ama buna da sukur. orkideler aslinda cok dayanikli ciceklerdir, aydinlik sever sulama klorsuz su ile haftada bir kez ustten suyu dokuyoruz o kadar dibinde su kalmayacak, ara ara da havslandirmak gerekiyor bulunduklari yeri hepsi buuuu sen nasilsin tatlim
Geçmiş olsun, sorunların üzerinden bir bir gelirsin inş. Harmony testini yaptırmış mıydın? İnş. amniyosentezin de hayırlısıyla sonuçlanır, güzel haberlerini alırız, bebişe de sevgiler.Ben de kafayı yememek için suçu bulaşma olanağım olmayan Merküre atınca sakinleşiyorum. Karşıdaki kişiyi de çok yıpratmamış oluyorum, onun da elinde değil ya çünkü, merkürün işi...Hoşbulduk tatlım, sorunlar sıkıntılar var biraz işte, ama yine de moralimi iyi tutmaya çalışıyorum. Bebişimiz iyi, büyütüyorum. Gelişimi iyi maşallah! "Survivor" çıktı bu. Amniyosentez yaptıracağım, şu an o var önümüzde aşmamız gereken. Onu da sağ salim atlatırsak inşallah, finishe biraz daha yaklaşacağız. Test sonuçlarımda risk düşük çıktı ama yine de yaptırma kararı aldım.
Panoramayı niye düşünmüyorsun? Amniyo bana çok riskli gelmişti, panorama testi yaptım. Önümüzdeki günler cevap gelcek. Bakalım nasıl çıkcak.Ben de kafayı yememek için suçu bulaşma olanağım olmayan Merküre atınca sakinleşiyorum. Karşıdaki kişiyi de çok yıpratmamış oluyorum, onun da elinde değil ya çünkü, merkürün işi...Hoşbulduk tatlım, sorunlar sıkıntılar var biraz işte, ama yine de moralimi iyi tutmaya çalışıyorum. Bebişimiz iyi, büyütüyorum. Gelişimi iyi maşallah! "Survivor" çıktı bu. Amniyosentez yaptıracağım, şu an o var önümüzde aşmamız gereken. Onu da sağ salim atlatırsak inşallah, finishe biraz daha yaklaşacağız. Test sonuçlarımda risk düşük çıktı ama yine de yaptırma kararı aldım.
Evet hala dipte debeleniyorum da Herşey güzel olacak inanıyorum bebekli ya da bebeksiz.. Dipte olduğumu farkettiğim an çıkış yolu gözükür ya, o haldeyim.. Iyiyim iyi..Merhaba, oh oh, güzel haber ağlamışsın, dibe vurmuşsun, bedenin ve ruhundaki zehirleri atmışsın. Bedenin ve ruhun biraz arınmıştır. Bundan sonrası inş daha güzel olacak, güçlü tazelenmiş olarak bebişine kavuşacaksın. Sevgiler.
sağol tatlım evet doğru canım sanırım daha eskiğim ama farketmez sonuçta burada hepimizin amacı umutları aynı :)Hoşbulduk canım. Sen benden daha eski kaçaksın sanki.. Ben buralardayken bile yoktun sen ortalıkta. :) Sen de hoş geldin.
inşallah, hepimizin umutları ilkbahar gibi çiçeklenirseher yeli çık dağlara güneş topla benim içindemek geldi içimden sen bir avuç bahar göndereyim deyince
içindeki neşe hiç kaybolmasın gülüm
burada da erik ağaçları çiçeklenmiş ama güneşli gün sayısı çok az tipik karadeniz havası
Kuzum benim hep boyle ol ah hahhhaha bekliuoz dogalindan insallah hep berabere hamis patlamasi yakinda haber gelir sennden benden hepimizden bu kadar doping aliyoz ya ben bir aktara girdim adam bana kirmizi glisengli polenli ari sütlü bir karisimi tutusturdu hayirlisi adama icerem diyomEua .!.:Can kızkardeşlerim merhaba.. Bağımlılık yaptınız bana..iyi ki de yaptınız.. Öpüyorum hepinizi tek tek..
Tek tek basaraktan, bade süzerekten, inci dizerekten öptüm göbişlerinizi gebeleri
Sonuç bekleyenimiz yok di mi bu aralar???
Doğal pozitif haberleri bekliyoruz bu durumda
Bunu yıllar önce bir kitapta okumuştum. Tam da yeni evli, hevesle hamile kalmayı bekleyen bir hatun olduğum dönemde okuyunca, ben istenmeyecek bir anne miyim diye komplekse bile girmişliğim vardır. Yazdığını okuyunca ağzım açık kaldı. Öp o güzel yavruyu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?