Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

dün banyodan sonra bornozun içinde ıslak ıslak hepinizin yerine öptüm kokladım dualadım ALLAHIM EN KISA ZAMANDA KUCAKLARIMIZI KOLLARIMIZI HAYATIMIZI DOLDURSUN İNŞ

Merhaba kızlar,
Dün gece ne muhabbet dönmüş. sara_28 yine döktürmüşsün. Ben bugün senden mayasız poğaça tarifi istiyorum:) Yemek konusunun ulu manitusu:)
yeteeeeer Maşallah İlker ne kada büyümüş. Birşey söyliyeyim mi? Hemşerilikten mi bilmem bana benzettim. Gözler falan. Ali de İlker gibi olur mu acaba? :)
2220 Canım yeniden taşınma durumun varmış. Kolay gelsin. O kadar hayvanla zor iş bilirim. Hele kediler hiç hoşlanmaz bu durumdan. Ama belki daha iyi gelir yeni ev yeni enerji. Ben de bahçeye açılan cama kedi kapısı yaptırıyorum. Manyetik olanlardan. Tasmalarında minik bir mıknatıs olacak. Sadece benimkiler açabilecek. ( Umuyorum, tasmaları taktırırlarsa:) Kum temizlemekten gına geldi. Bir de bebe odası olunca, kapları koyacak yer kalmayacak. Ev küçük. Bakalım, inşallah olur.

Bugün aile hekimine gidip kan verdim. Tsh, serbest T3-T4, tam kan Sayımı ve açlık şekeri için. Ilk kez bir doktor, çok güzel bir yaşta anne oluyorsunuz dedi. Çıkarken de daha uzun seneler güzel E2 Ler dilerim dedi. Çok alem:)

M mercan5 Hoşgeldin, inşallah güzel bir sonuç alırsın. Sonra güzel güzel katlanır, kalp atışı ve 9 ay sonra ciyaklamalarla kucaklarsın:)

[QUOTE="yeteeeeer, post: yodan sonra bornozun içinde ıslak ıslak hepinizin yerine öptüm kokladım dualadım ALLAHIM EN KISA ZAMANDA KUCAKLARIMIZI KOLLARIMIZI HAYATIMIZI DOLDURSUN İNŞ [/QUOTE]
İnşallah canım inşallah sana bana hepimize rabbim mucizemizi versin en kisa zamanda

Lulinda,

Bende mayasiz bir poaca tarifi var yazayim, sara_28 farkli varsa oda yazarsa bende alirim.
Mayasiz peynirli veya patatesli poaca
-2 adet yumurta
-100 gr, margarin eritilmis
-yarim su bardagi sivi yag
-yarim su bardagi süt
-1 paket kabartma tozu
-bir tatli kasigi tuz
Aldigi kadar un (yumusak bir hamur olacak)
Ici icin, Peynir maydonoz veya patates nasil istenirse
üzerine, cörekotu ve susam
Tüm malzemeleri karistirip yoguralim, az dinlendirelim mayasiz oldugu icin cok beklemeye gerek yok,
ufak parcalar halinde koparalim (yaklasik ceviz büyüklügünde),elimizde veya uygun bir yerde az bastirinca zaten aciliyo, acip yarim tarafina harctan koyup yarim ay seklinde kapatalim. üzerine yumurta sarisi sonrada susam, cörekotu serpistirip isitilmis firina koyalim yaklasik 180 c veya 200 derece firinlar degisebiliyor kizarana kadar pisirelim. bu
Bu malzemeden yaklasik 20 adet cikti.

Teşekkür ederim canım. Margarin yerine tamamı sıvı yağ olsa olur mu? Ya da tereyag?

Teşekkür ederim canım. Margarin yerine tamamı sıvı yağ olsa olur mu? Ya da tereyag?
Siviyag olursa belki malzemede farklilik gerekir, ben genelde tereyag kullaniyorum unutmusum yazarken, ilk tarifi aldigimda margarin yaziyordu defterden öylece yazmisim, tereyag kullanirsin unu cok koyma bir defasinda fazla koymusum güzel olmadi,unu azda koyma ele yapismayacak yumusak bir hamur olsun ben cok begendim. yarasin sana ve Ali yegenimize.

Tesekkürler canikom, bugün yapacağım:)

Topragimm çekiyor o yüzden benziyordu olur canım mis gibi yakışıklı olur Ali paşa

[QUOTE="yeteeeeer, post: yodan sonra bornozun içinde ıslak ıslak hepinizin yerine öptüm kokladım dualadım ALLAHIM EN KISA ZAMANDA KUCAKLARIMIZI KOLLARIMIZI HAYATIMIZI DOLDURSUN İNŞ
İnşallah canım inşallah sana bana hepimize rabbim mucizemizi versin en kisa zamanda[/QUOTE]
Amin amin

ayyyy yakışıklıııı adammmmm seniii :))
Lulinda bu senin oğlun olmasın ahahahha vallahii benziyor sana :))

Ne yazmışsınız döktürmüşsünüz yawww..
Bayılırım dolmalara böreklere :)))))
Ellerinize sağlık maşallah..

Sağol arkadaşım. Alıcılardan haber gelmedi henüz ama suyu kaynadı bu evin. Kediler konusunda haklısın, yer değişikliğini sevmiyorlar. Gelirken birisi 1,5 saatlik yol boyunca ölü taklidi yaptı korkudan
Yakın bir yer olursa onları huzursuz etmeden taşınabilirim diye umuyorum.
Kedi kapısı güzel yöntem. Tasma derdi olmasa... Deri altı çip düşündüm ama hem kedi sayımız çok fazla, hem de canları yanacak, kıyamıyorum. Hem kiracı olunca dert anlatmak ta sıkıntı. Neyse, bakalım yeni düzenleri nasıl olacak...

geçmiş olsun kızına canım ilaçlarla beraber anne sütünü de verirsin olmazmı üzülme canım b

Eveeeet. Önerini uyguladım. Yoğurduna pekmez koydum. Verdim.. buruştu kızımın yüzü :) bir kaç kaşık yedi. Sonra ağzı yoğurtluyken hapşuu dedi.. afferim dedim . Güldü bana.. lakin meme istiyor ısrarla. Kucaama alddım. Ağzı kuş gibi. Birde ehe ehe diyor. Bu " meme istiyom " ehe 'si..
Kediye gelince.. bizim kedileerimiz çok. Leman. Duman.sarman.. dumanı bulamıyoruz. Çok yaşlanmıştı. Ölmek için sizden uzaklaşmıştır dediler. Tabi bunlar bahçemdeki pisilerim.. leman hamile.. Alya hayvanlara aşık. komşumun dobermanının boynuna sarılıp beni şikayet ettiğini bilirim..kümeste yatamazsın dediğimde küsmüştü bana. civciv alıp yatağına götürdü.. o da benim gibi. Benim misket ve maviş Adlı kedilerim ve dantel adında da köpeğim vardı.. aynı yatakta uyurduk. teeey tey..

Maşallah. Tütütüüü. .
Ama eldivenlerini çıkarıııın. Onun gözleri elleri. Güzelce kesin tırnaklarını bir de törpüleyin..hem öpmek için de idealdir eller.. pek de güzel çöp toplar.tekrar maşallah cennet kokuluya :)

lulinda çiçeği burnunda gebişim bak sana değişik bir mayasız poğaça tarifi

otlu poğaça

3 yumurta
bir çimdik tuz
yeşil soğan
maydanoz
dere otu
200 gr labne peyniri
1 paket hamur kabartma tozu
bir yemek kaşığı mayonez
bir çay bardağı sıvı yağ
un
yumurtayı tuzu labne peynirini sıvı yağı mayonezi iyice çırpıyosun yeşillikleri katıp unu ve hamur kabartma tozunu ekliyosun kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyosun sonra bundan küçük küçük parçalar koparıp elinle poğaça şekli verip kapatıyosun tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyosun ve 175 derecede üstü kızarana kadar pişiriyosun hem gevrek hem lezzetli hem hafif bir poğaça oluyo canım dene eminim seveceksin

böreğin yapımı çok kolay dur onunda tarifini yazayım

ıspanaklı tava böreği

6 Adet kuru yufka (karadenize özgü ramazan yufkasıda deniyor ama normal yufkada olur)
bir kase yıkanmış doğranmış ıspanak
bir adet kuru soğan
bir dilim beyaz peynir
kızartmak için sıvı yağ

önce bir baş kuru soğanı küp küp doğrayıp tavada az yağla sarartıyoruz sonra ıspanakları içine atıp bir iki çeviriyoruz ıspanaklar hemen yumuşayıp sulanacaktır suyunu çektikten sonra ocaktan alıyoruz soğuyunca peynirini katıp karıştırıyoruz sonra kızartma tavasına azıcık yağ döküp ısıttıktan sonra yufkaları tek tek suyun altında ıslatıp tavaya koyuyoruz 3 tane yufkadan sonra ıspanaklı peynirli karışımı döküp diğer 3 yufkayı da ıslatıp diziyoruz kısık ateşte tavayı çevire çevire kızartıyoruz önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü kızartıp tepsiye alıp dilimleyip servis ediyoruz.

Sağolasın canım, mayonez evde hiç olmaz bizde. Labne de yok şuan. Bir dahaki sefere yaparım bu tarifi. Mayonez koymasam yerine ne konabilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…