- 16 Ekim 2010
- 46.748
- 84.453
- 798
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #37.621
Sağolasın canım, mayonez evde hiç olmaz bizde. Labne de yok şuan. Bir dahaki sefere yaparım bu tarifi. Mayonez koymasam yerine ne konabilir?
Yavrum 2 haftaya kiloma bakacak dr ben firladim sisitim zate sen aklima giriuorsun kuzum zaten dayanamam borege ben tavada gecen kalin gelen hazir yufkalari su boregi tarzinda yaptim tereyagli bide kalani tepside yaptim bayram ettim ama ispanak favorimmmm kiz kilo alacammmm ayollll komsular yetisinnn hep beraber yiyekkk ahahhhhhhböreğin yapımı çok kolay dur onunda tarifini yazayım
ıspanaklı tava böreği
6 Adet kuru yufka (karadenize özgü ramazan yufkasıda deniyor ama normal yufkada olur)
bir kase yıkanmış doğranmış ıspanak
bir adet kuru soğan
bir dilim beyaz peynir
kızartmak için sıvı yağ
önce bir baş kuru soğanı küp küp doğrayıp tavada az yağla sarartıyoruz sonra ıspanakları içine atıp bir iki çeviriyoruz ıspanaklar hemen yumuşayıp sulanacaktır suyunu çektikten sonra ocaktan alıyoruz soğuyunca peynirini katıp karıştırıyoruz sonra kızartma tavasına azıcık yağ döküp ısıttıktan sonra yufkaları tek tek suyun altında ıslatıp tavaya koyuyoruz 3 tane yufkadan sonra ıspanaklı peynirli karışımı döküp diğer 3 yufkayı da ıslatıp diziyoruz kısık ateşte tavayı çevire çevire kızartıyoruz önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü kızartıp tepsiye alıp dilimleyip servis ediyoruz.
Yavrum 2 haftaya kiloma bakacak dr ben firladim sisitim zate sen aklima giriuorsun kuzum zaten dayanamam borege ben tavada gecen kalin gelen hazir yufkalari su boregi tarzinda yaptim tereyagli bide kalani tepside yaptim bayram ettim ama ispanak favorimmmm kiz kilo alacammmm ayollll komsular yetisinnn hep beraber yiyekkk ahahhhhhh
Koy koy sen resimleri ben yerimmmm hahhhaah elimde leblebi istah kesme operasyonuarada bir yemekle bişea geçen hafta yemişsen bu hafta yeme yada dur ben sana başka börek tarifleride vereyim resimli resimli olurmu
Oooo masallah size insallah hersey guzell olacak dualar seninle, bebis kizmi ilk defa icime kiz dogdu ya hahhhah hadi bakalim hayirlisiCok uzun zamandir yoktum. Hepinizi cok opuyorum. Umarim herkes iyidir. İslerdeki sikintilardan dolayi giremedim siteye. 16 + 5 gunluk oldum. Simdilik hersey iyi gidiyor. Bir bilgi vermek istedim. Yasimizdan dolayi dr um kesinlikle amniyosentez gerekecek dedi. Yeni bir genetik tarama testi cikmis. Kan aldilar benden. Amerikaya gitti. Haftaya sonucu belli olacak. Yuzde 99 dogru sonuc veriyor. Sorun gozukmezse amniyosenteze gerek kalmayacak. Bu bilgiyi paylasmak istedim. Cok heyecanliyim. İnsallah bir sorun olmayacak. Sevgiler hepinize...
Merhaba, sonucun inş. sağlıklı çıkar. Heyecanın hep devam etsin. Yaptırdığın testin adı nedir, kaçıncı hafta yaptırdın, son olarak ücretini de belirtebilir misin? Şimdiden teşekkür.Cok uzun zamandir yoktum. Hepinizi cok opuyorum. Umarim herkes iyidir. İslerdeki sikintilardan dolayi giremedim siteye. 16 + 5 gunluk oldum. Simdilik hersey iyi gidiyor. Bir bilgi vermek istedim. Yasimizdan dolayi dr um kesinlikle amniyosentez gerekecek dedi. Yeni bir genetik tarama testi cikmis. Kan aldilar benden. Amerikaya gitti. Haftaya sonucu belli olacak. Yuzde 99 dogru sonuc veriyor. Sorun gozukmezse amniyosenteze gerek kalmayacak. Bu bilgiyi paylasmak istedim. Cok heyecanliyim. İnsallah bir sorun olmayacak. Sevgiler hepinize...
Cinsiyeti daha belli olmadi bebisin. Hadi bakalim kiz mi olacak acabaaaOooo masallah size insallah hersey guzell olacak dualar seninle, bebis kizmi ilk defa icime kiz dogdu ya hahhhah hadi bakalim hayirlisi
Testin adi " Panaroma Testi" 1700 TL verdim. 9. Gebelik haftasindan sonra yaptirilabiliyor. İyi dilekleriniz icin tsk ederim. Sevgiler..Merhaba, sonucun inş. sağlıklı çıkar. Heyecanın hep devam etsin. Yaptırdığın testin adı nedir, kaçıncı hafta yaptırdın, son olarak ücretini de belirtebilir misin? Şimdiden teşekkür.
Cok uzun zamandir yoktum. Hepinizi cok opuyorum. Umarim herkes iyidir. İslerdeki sikintilardan dolayi giremedim siteye. 16 + 5 gunluk oldum. Simdilik hersey iyi gidiyor. Bir bilgi vermek istedim. Yasimizdan dolayi dr um kesinlikle amniyosentez gerekecek dedi. Yeni bir genetik tarama testi cikmis. Kan aldilar benden. Amerikaya gitti. Haftaya sonucu belli olacak. Yuzde 99 dogru sonuc veriyor. Sorun gozukmezse amniyosenteze gerek kalmayacak. Bu bilgiyi paylasmak istedim. Cok heyecanliyim. İnsallah bir sorun olmayacak. Sevgiler hepinize...
Koy koy sen resimleri ben yerimmmm hahhhaah elimde leblebi istah kesme operasyonu
teşekür ederiz balımmayyyy yakışıklıııı adammmmm seniii :))
@Lulinda bu senin oğlun olmasın ahahahha vallahii benziyor sana :))
canım 40 günden önce (ne alakası varsa ) tırnam kesmezler o yüzden eldivenleri duruyorMaşallah. Tütütüüü. .
Ama eldivenlerini çıkarıııın. Onun gözleri elleri. Güzelce kesin tırnaklarını bir de törpüleyin..hem öpmek için de idealdir eller.. pek de güzel çöp toplar.tekrar maşallah cennet kokuluya :)
Aynen öyle, iyi düşünmüssün. Bende cevap bekliyorum. 10gün sürüyor.Cok uzun zamandir yoktum. Hepinizi cok opuyorum. Umarim herkes iyidir. İslerdeki sikintilardan dolayi giremedim siteye. 16 + 5 gunluk oldum. Simdilik hersey iyi gidiyor. Bir bilgi vermek istedim. Yasimizdan dolayi dr um kesinlikle amniyosentez gerekecek dedi. Yeni bir genetik tarama testi cikmis. Kan aldilar benden. Amerikaya gitti. Haftaya sonucu belli olacak. Yuzde 99 dogru sonuc veriyor. Sorun gozukmezse amniyosenteze gerek kalmayacak. Bu bilgiyi paylasmak istedim. Cok heyecanliyim. İnsallah bir sorun olmayacak. Sevgiler hepinize...
Eveeeet. Önerini uyguladım. Yoğurduna pekmez koydum. Verdim.. buruştu kızımın yüzü :) bir kaç kaşık yedi. Sonra ağzı yoğurtluyken hapşuu dedi.. afferim dedim . Güldü bana.. lakin meme istiyor ısrarla. Kucaama alddım. Ağzı kuş gibi. Birde ehe ehe diyor. Bu " meme istiyom " ehe 'si..
Kediye gelince.. bizim kedileerimiz çok. Leman. Duman.sarman.. dumanı bulamıyoruz. Çok yaşlanmıştı. Ölmek için sizden uzaklaşmıştır dediler. Tabi bunlar bahçemdeki pisilerim.. leman hamile.. Alya hayvanlara aşık. komşumun dobermanının boynuna sarılıp beni şikayet ettiğini bilirim..kümeste yatamazsın dediğimde küsmüştü bana. civciv alıp yatağına götürdü.. o da benim gibi. Benim misket ve maviş Adlı kedilerim ve dantel adında da köpeğim vardı.. aynı yatakta uyurduk. teeey tey..
böreğin yapımı çok kolay dur onunda tarifini yazayım
ıspanaklı tava böreği
6 Adet kuru yufka (karadenize özgü ramazan yufkasıda deniyor ama normal yufkada olur)
bir kase yıkanmış doğranmış ıspanak
bir adet kuru soğan
bir dilim beyaz peynir
kızartmak için sıvı yağ
önce bir baş kuru soğanı küp küp doğrayıp tavada az yağla sarartıyoruz sonra ıspanakları içine atıp bir iki çeviriyoruz ıspanaklar hemen yumuşayıp sulanacaktır suyunu çektikten sonra ocaktan alıyoruz soğuyunca peynirini katıp karıştırıyoruz sonra kızartma tavasına azıcık yağ döküp ısıttıktan sonra yufkaları tek tek suyun altında ıslatıp tavaya koyuyoruz 3 tane yufkadan sonra ıspanaklı peynirli karışımı döküp diğer 3 yufkayı da ıslatıp diziyoruz kısık ateşte tavayı çevire çevire kızartıyoruz önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü kızartıp tepsiye alıp dilimleyip servis ediyoruz.
Kıyamam. İlk defa verdiğin için yadırgamıştır tadını. Zamanla alışır. Önce bir kaç kaşık, sonra küçük kase derken bir bakarsın kuzun büyümüş. Meme de ver arkasından, sorun olmaz. Hatta sen de ye pekmezli yoğurt. Sütünden de faydası olur.
Kediler konusunda gerekeni yapmışsın zaten. Alya da durulur zamanla. Hele Leman doğursun önce... Belki veteriner olur büyüyünce
Duman inşallah ömrünü tamamlamamıştır. Yine de eğer niyeti söylediğin gibiyse evden çok uzaklaşmamıştır. Yakınlarda kuytu bir yerdedir.
(durur muyum koca birkase pekmezli yoğurt götürdüm. Sağol :) )
Dumanı aramadığım yer kalmadı. Ümitli değilim çok. Yinede yaşadığını düşünmek istiyorum. Çoook akıllı kediydi..
Kuru yufka Ege' de de yapılır. Lüks evlerde, apartmanlarda bile yufka yapmak için ocaklar kurulur. Senin tava böreğini sacda pişiririz. Adı bükme olur. Tavada yapınca gözleme deriz. Her durumda severek yeriz
Ispanak yerine kabak rendesi koymayı dene. Çiğden de koysan kolay pişiyor. Sulanır dersen önceden kavur. Çökelek peyniri koyulur Ege' de. Tulum peynirinin ufalanmış hali de aynı sayılır. Çörekotu da karıştır içine biraz, çok yakışıyor. Bir tadına bak, beğenmezsen ben yerim
Canim ya bencede pipili yani ilk oyle icime dogdu hayirlisi bi gosterse, hahahahhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?