Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

wooooow süpeeeeeeer

Ahanda bir taze daha! O daldığın suları iliklerime kadar hissettim.. ne tekim çooook özledim çimmeyi ..oooy oy..

Masallah taş bacım taş gibi dogumdan sonra hemende verirsin kilolari zate ne aldinki hahahh
Sağolun kızlar, şimdiden top yutmuş gibi duruyorum azıcık:) Kilo dert değil, nasılsa veririz arkadaşlar. Hepimiz sağlıklı olalım da.

Hamile olmayasın?

Nasıl bir mevsim isterler? Kışı biraz sert kabul ederlerse Asos, Küçükkuyu tarafı olabilir. Esinti severlerse Ege de Foça, Çeşme, Urla, Sığacık olabilir. Tam yaz Fethiye ve aşağısı olabilir.

Pek kolay yemek yakmam aslında. O gün nasip değilmiş sanırım. Tencerede daha yumuşak kalıyor ama seviyorum ben.
Yemek sonrası ağırlık ve çarpıntı bende de var. Ama bir şey çıkmadı çok şükür. Bir ara tekrar baktırsam iyi olacak...

Bende balığı biraz kuru seviyorum ama ustu çıtır içi yumuşak olmustu çok lezizdi

Canım reglim biteli 10 gun oluyor az surdu iki gun kadar midemde bulanıyor burnuma garip kokular geliyor bazen iyi guzel bazen çok kötü garibim biraz bu aralar ama hamile olduğumu sanmıyorum olabilirmiki
aaaaaaaaaaaaaaaaa neden olmasın

ohh yemekler hazırlanmış ben bu gün bir şey yapmadım kız kardeşlerim içli köfte yaptılar ( ben beceremiyorum da )bende bol bolilker paşam ve cimcimle vakit geçirdim

Kızlar Akbükler karışmışşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş galiba :)))))))))))))))
Ben su akıtırken burnumdan (fırkkk) beynimide akıttım kesin hahahah
Akbük'de göl gibi denizde mutlaka yüzmeli, Azmak'ta ayaklar soğuk suya illa ki girmeli :) Bu nedenle benim bahsettiğim Akyaka'da... Bayılırım oraya da :) Akyaka'ya yerleşşek diye Datça, Kaş sıralamasından sonra heveslenmiştik sonra vazgeçtik o ayrı :)

Şimdilerde diziyle birlikte Güzel Köy diye meşhur olmuş civarında çok güzel yerler olan Bozüyük tarafından gidiyoruz :) Bu sene yol tahminimizden uzayınca Şirince vs de işin içine girip büyük tur yapınca Bozüyük de konakladık, hatta çekimlere denk gelmiştik çok kalabalıktı... Umarım dokusu ileride iyice bozulmaz :) Muğla'ya özgü evden bozma sadece 2 odalı müze ev şeklinde bir yerde kalmak yola devam ederken mola vermek isterseniz Hacı Şükrü Evi ya da Collage House diye ararsanız müthiş bir yerde uyuyup uyanma şansına sahip olursunuz... Sahibi İstanbul'dan gitme sanatçı :)

Benim bahsettiğim Akbük için resimler vardı onları aradım, ne varsa yolluyorum :)
Biri de videoya çekmiş manzara güzel arada kendini çekmeseymiş daha iyiymiş :))))

Geçmiş olsun geçmiş olsun geçmiş olsunnnnn....
Bunlar hep nazar :))))))) öyle derdi büyüklerim. Kendini yormadan keyif yaparak uzan sporda zorlama kendini... Hem bünyeni zorluyorsun, diyet yapıyorsun, spor yapıyorsun, üzerine TSH dengelemek için ilaç alıyorsun biri bile zaten denge bozar... Çok yüklenme kendine

Nasıl bir mevsim isterler? Kışı biraz sert kabul ederlerse Asos, Küçükkuyu tarafı olabilir. Esinti severlerse Ege de Foça, Çeşme, Urla, Sığacık olabilir. Tam yaz Fethiye ve aşağısı olabilir.
Kesin öyle oluruz, bizler de bekar olsak kesin yanında olurdum... Çok matrak olacakları kesin :))))
Nasıl yer aradıklarına bağlı aynen Lulinda 'nın dediği gibi... Uzun süreli yaz havası istiyorlarsa daha güney elbette... ama Küçükkuyu (Altınoluk tatilci cenneti olması bakımından daha hareketli eğer seviyorlarsa orası da) Altınova kesinlikle yaşanacak yerlerden... Mis gibi Kaz Dağları havası da var...

Ben olsam yönlendirirdim onları Datça'ya doğru hahahahaha
Datça'ya yerleşsinler sende bir taş iki kuş durumu temelli gidene kadar ayağının biri orada olur, temelli giderken de onlar yaşadığı için her şeyi kolay halledersin :))))))))) Ama esprisi bir yana emekli öğretmen, subay vb. güruhu ile benim benzerini henüz göremediğim yer :)

Bilmez miyim hiç :)))) İtinayla ayrılmış temizlenmiş mis mis missssssssssssssss bizimkilerden bildiğim şekliyle menevcen :) bayılırım. Tüm otlara bayılırımmmm :) Misler gibi ye... Afiyet bal şeker olsun.

Hemşehri mi çıkacağız hahahahaha anne tarafım Ünye'li :) Ordu'lu :)))))))
Daha yeni dayımlar geldi dünyanın otunu, fındığını vs. ni getirmişler üşenmemişler, daha geçen akşam hasın hası karalahana çorbamı içtim... Mis misss :)

Bu arada yanlışım olabilir teyit etmeden yazdım karalahanın trioid e olumsuz etkisi olduğunu söylemişlerdi. Teyit etmeli ya da Ulu Manitu bizi tüm şüphelerimizden arındırır :)

Merhaba can kardeşlerim,
Umarım Herşey yolundadır.. Bugün biraz okudum ama yazamadım. Yoğun bir gün devam ediyor.. D vitamini değerimi bir hafta sonra öğrenebildim. Hiç sorun yok dedi Dr. D vltamin değerim 59 çıktı.. Harika di mi.. bu kadar beklemiyordum.. Gerçi tam orta değer. 26-95 arasıymış normal D vitamini seviyesi.. Ben her ay bir D-vit 3 ampule devam edeyim. Ilkini geçen hafta almıştım.. Bir de paylaşımım olacak

HAMİLE KALMANIZA YARDIMCI OLACAK 7 MUHTEŞEM YİYECEK

Hamile kaldığınızda neler yemeniz veya neler yememeniz konusunda pek çok kural olduğunu elbet biliyorsunuz. Peki ya gebe kalmaya çalışırken ne yapmalı? Gerçekten yediğiniz yiyecekler bebek yapma yeteneğinizi arttırabilir mi? Elbette .

Sorunuzun cevabını verecek 7 doğurganlığı arttıran yiyeceği günlük diyet listenize eklemeniz yeterli.

FASÜLYE

Evet, fasülye doğurganlığı arttıran sihirli bir yiyecektir. Harvard School of Public Health’de hamile kalmaya çalışan 19.000 kadın üzerine yapılan araştırmaya göre yüksek oranda hayvansal protein tüketen kadınların %39’unda infertilite (kısırlık) yaşandığını göstermiştir. Ancak daha çok bitkisel protein tüketen kadınlarda bu sorun daha az gözlenmiştir. Fasülye sevmiyorsanız nohut, mercimek ve fındık yemeniz halinde de yüksek oranda bitkisel protein almış olursunuz.

DONDURMA

Yaşasın! Evet doğru duydunuz! Öyle düşük kalorili veya buzlu dondurmadan bahsetmiyoruz! The Nurses Health Study’e göre günde 1 veya 2 porsiyon süt ve süt içeren yiyeceği (örneğin dondurma!) tüketmeniz yumurtlama kapasitenizi koruyacaktır. Harvard School of Public Health, MD, assistant professor Jorge E. Chavarro’nun araştırmasına göre sütten yağı kaldırırsanız sex hormonlarının dengesini ve dolayısıyla yumurtlama döngüsünü de olumsuz etkilersiniz. Bu nedenle yağsız veya az yağlı süt tüketmenizi tavsiye etmemektedir.

YAPRAKLI YEŞİLLİKLER

Ispanak, marul, roka, brokoli ve diğer koyu yapraklı yeşillikler yüksek miktarda folat içermektedir. Folat B grubu bir vitamindir ve yapılan çalışmalar yumurtlamayı arttırıcı etkisi olduğunu göstermiştir. Salatanızı eşinizle de paylaşın, çünkü erkeklerin de yüksek miktarda folat alması spermlerin daha sağlıklı olmasını sağlar ve doğacak bebeğinizin genetik problemli veya düşük riskli olmasını önler. University of California Berkeley's Public School of Health’de 97 sigara içmeyen erkek üzerinde yapılan çalışma yüksek miktarda vitamin alımının anormal sperm sayısını %20 azalttığını göstermiştir.

KABAK ÇEKİRDEĞİ

Kabak çekirdeği yüksek oranda demir içerir ve yapılan bir çalışmada düzenli olarak demir alan kadınların demir almayanlara göre gebe kalmakta %40 daha az oranda sorun yaşadığını göstermiştir. İşte kabak çekirdeği çıtlatmak için güzel bir sebep!

TAM BUĞDAY EKMEĞİ

Kompleks karbonhidratlar kandaki şekeri ve insülin seviyesini stabil tutmakta rafine edilmiş (işlenmiş) karbonhidratlara göre daha uzun etkilidir. Peki bunlar gebe kalma konusunda neden gereklidir? Artmış insülin seviyeleri üreme hormonlarını bozabilir. Hollanda ‘da gebe kalmaya çalışan 165 çift üzerinde yapılan 6 aylık bir çalışmaya göre , kan şekeri yüksek seviyelerde olan kadınların yarısının çalışma süresince gebe kalamadığını göstermiştir. Hamile kalmak istiyorsanız her zaman beyaz ekmek yerine esmer ekmeği, beyaz pirinç yerine kepekli pirinci ve kepekli makarnayı tercih ediniz.

ZEYTİN YAĞI

Zeytin yağı doğmamış yağ içerir ve bu da insülin duyarlılığını arttırmanın yanısıra ovulasyon (yumurtlama), döllenme ve embrionun erken dönemde gelişimini olumsuz etkileyen bazı faktörleri azaltır. Salatalarınıza zeytinyağı ile birlikte balsamik sirke de ekleyin veya yemeklerinizi yaparken zeytinyağı kullanın.

SOMON BALIĞI

Bu omega-3 yağ asidi açısından zengin soğuk su balığı, üreme hormonlarınızın düzenli salınımına yardımcı olur ve üreme organlarınızdaki kan akışını arttırır. Somon aynı zamanda diğer yağlı balıklardan daha az civa içerir. United States Environmental Protection Agency’e göre gebe kalmaya çalışıyorsanız köpek balığı, kılıçbalığı, kral uskumru veya tilefish (bir çeşit levrek) uzak durmalısınız.

TRANS YAĞLAR

Eğer gebe kalmaya çalışıyorsanız işlenmiş, fırınlanmış veya kızartılmış olan pek çok gıdanın içinde yer alan trans yağlardan uzak durun. Çünkü bu yağlar vücudun insüline karşı duyarlılığını azaltır ve düzensiz yumurtlamaya yatkın hale getirebilir.

Jin.Op.Dr.Yeşim Yerçok

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı

Eklentiler

• upload_2015-3-19_20-21-15.webp
    1,8 KB · Görüntüleme: 78

Amannnnn sakinleşmiştim, sevginin böyle güzel yansımandan bi daha Ağladım iyi mi
Teşekkür ederim canım.. Bu arada geçmiş olsun, bu seneki grip zor geçiyor diyorlar. Dikkat et, iyş dinlen ..

kızlar cumartesi akşam eşimle bi derneğin yemeğine gideceğiz.. elbisem ekte sizce nasılll, boyuu dizlerimde, dar kesim üzerime tam oturuyor..
yemek, çiçek, derken kıyafetde paylaşayım dedim:))
Canım ben de beğendim.. Çok şık ve güzel olacağına eminim..

Inşallah bu ay sağlıklı bir Bebeğin hayata ilk çırpınışları senin rahminde olsun ve gebe kal.. Inşallah canı gönülden diliyorum canım

gel canım kollarımı açtım bekliyorum

öğlene yaptığım fırında levreğin resmini atacam enfes olduya yeni bir sos denedim yazacam birazdan

boş ver bikiniyi şalvar giymek varken
öğle yemeği için eve gitmek!!!!
Bi de öğle yemeği yapmak!!! Inanılır gibi değil maşallah ne güzel..
Tayin işimiz olsun ben de öyle yapacağım, inşallah inşallah olsun hayırlı olsun..

Geçmiş olsun dikkat et kendine canım

Çok tatlı bir ikili gibi altın kızlar olma yolunda ilerliyorsa

akşama merulcan haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökecem yanınada bol soğanlı maydanozlu barbunya pilaki yapacam yeter
Kısım sen Nesin böyle ya.. Benim bir haftada anca ya yaptığım ya yapamadığım yemekleri bir gunde yapıyırsun.. Helal olsun maşallah diyorum başka da bişey demiyorum ya ..

aaaaaaaaaaaaaaaaa neden olmasın

bilmiyorumki canım hiç ihtimal vermiyorum du bakalım bu ay regl olacakmıyım

ohh yemekler hazırlanmış ben bu gün bir şey yapmadım kız kardeşlerim içli köfte yaptılar ( ben beceremiyorum da )bende bol bolilker paşam ve cimcimle vakit geçirdim

en güzelini sen yapmışsın canım bol bol bebek kokusunu içine çekmek onlarla oynamak gibisi varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…