- 8 Eylül 2014
- 1.685
- 1.866
- 208
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #38.521
Kirkı cıktı tosunum hadi be büyüdü aslanım masallah tu tuSeve seve
bekleriz tatlımmmkuddus tatlım ne güzel çiçeklerin hiç eksik olmuyor angaranın havası başka benim için keçiörenliyim ben memleketim çok özledim çok küçükken samanyoluna bakardım pencereden kaysı çagla yerdim kuşburnu çiçekleri açmıştır dimi dağlarda çigdem toplardıkda kökünü yedik vay anam vayyyy kafa gitti oralara bir ay sonra insallah gidesim var 2 günlük bir gezme bakalım ya hayîrlısı
Ya nakadar saglikli bu kisi ,birine yardim edicez birbir olsa cok üzüldüm yaaa duygu sonurusu degildir insallah
Merhaba tekrar
haberi yapan arkadaş DHA dan Adem Özdemir Twitter hesabında bu numaradan bize ulaşabilirsiniz demiş.
Bilgine;
0322 459 84 86
Atam ailesinin 40 günlük ikizlerin sütü yok
Akif ÖZDEMİR/ADANA, (DHA)
26 Mart 2015
3
ADANA’da 26 yaşındaki Osman Atam’ın ile kaçıp, birlikte yaşamaya başlayan 36 yaşındaki Vicdan Özkılıç’ın 40 gün önce dünyaya getirdiği ikiz bebekleri, babaları cezaevine düşünce sütsüz kaldı.
Ayakkabı imalatında çalışan Osman Atam, 4 yıl önce karşılaştığı Vicdan Özkılıç’a aşık oldu. Çift, evlenmelerine ailelerinin karşı çıkması üzerine, kaçıp birlikte yaşamaya başladı. Ev tutacak paraları olmadığı için ilk günlerde akrabalarının yanında kalan çift, yaz aylarında da geceleri parklarda geçirdi. 2 yıl önce Fatih Mahallesi’nde tek odalı bir evi, aylık 150 liraya kiralayan Osman Atam ile Vicdan Özkılıç, buraya yerleşip yaşamlarını sürdürmeye çalıştı.
Çiftin 40 gün önce de ikizleri Asuman ile Yağmur dünyaya geldi. Borcunu ödeyemediği için evlerinin elektriği ve suyu da kesin olan çiftin çocuk sevinci, Atam’ın 10 gün önce karıştığı kavga sonucu verilen 3 bin lira para cezasını ödeyemeyince, cezaevine girmesiyle yarım kaldı. Camları da kırık olan evde mum ışığında ikizleriyle yaşam savaşı veren anne Vicdan Özkılıç, 5 aydır kiralarını ödeyemedikleri için sahibinin evin boşaltmasını istemesiyle bir kez daha şok yaşadı. Genç kadın, yeterli beslenmediği için anne sütü azalınca bebeklerine de süt ve bez alacak para bulamadı.
’BEBEKLERİMLE NASIL PARKTA YAŞARIM?’
Sadece bir odası ve bir mutfağı bulunan evin, kirasını ödeyemediklerini anlatan Vicdan Özkılıç, şöyle konuştu:
"Eşim yanımızdayken en azından günlük işlere gidiyordu. Oradan aldığı parayla geçimimizi sağlamaya çalışıyordu. Ancak ikizlerimiz olduktan sonra çok güç duruma düştük. Bunun da üzerine eşim cezaevine girince geçim sıkıntısı yaşıyorum. 6 ay hapis yatacak. Param olmadığı için bebek bezi de süt de alamıyorum. Zaman zaman komşularım yardım ediyor ama, bu nereye kadar sürecek bilmiyorum. Evin pencere camı olmadığı için kartonla soğuk gelmesini engellemeye çalışıyorum. Elektrik ve su olmadığı için mum ışığında oturuyorum. Geceleri tek başıma uyumaya korkuyorum. Nereye yardım için başvursam destek alamadım. Ev sahibimiz kirayı ödeyemediğimiz için evden atacağını söylüyor. Buradan çıkarsam ikizlerimle nasıl parklarda yaşayacağımı bilmiyorum."
Ya nakadar saglikli bu kisi ,birine yardim edicez birbir olsa cok üzüldüm yaaa duygu sonurusu degildir insallah
Allah yardımcıları olsun.. bebekler hayata yenik başladılar..
sinirr bozucu bi durum.. herkez çevresindeki muhtaca el atarsa kimse sıkıntı yaşamaz..
evet bende bebegımın küçülmüş kıyafetlerını yollıcam ve bezcanım haber ajansının numarası ... Duygu sömürü değildir daha önce de zonguldak da vardı böyle bi haber aynı şeyi yapmıştık.. Numarayı dileyen arasın twitter'da yazmış çocuk zaten. Para değil ama bebek maması ve bez muhtemel işe yarar.. Zaten Valiliğin el atması lazım..
evet bende bebegımın küçülmüş kıyafetlerını yollıcam ve bez
nedemek insan cocugu olunca daha ayrı dusunuyorAllah razı olsun canım
nedemek insan cocugu olunca daha ayrı dusunuyor
inan bende öyle olan evlatlara oluyor ne yazıkkı bende mersinde yaŞıyorum ama kargoyla yollıcam artık suratla aradım kocası cıktı cok masul konusuyor hem akrabası hem kocasıymıs kadının bez yollıcam dedım ALLAH RAZIM OLSUN DEDI COK KÜÇÜK SESLEevet canım onlar çok masum... Dilerim her şey yoluna girer.. Yanı başımızda olsalardı belki daha kolay olurdu yardım ama dilerim iyi insanlar orda da vardır koşmuşlardır.. Bazen suriyeli bebeleri görünce diyorum alıp götüreyim eve ne olur.. Çok üzülüyorumm
inan bende öyle olan evlatlara oluyor ne yazıkkı bende mersinde yaŞıyorum ama kargoyla yollıcam artık suratla aradım kocası cıktı cok masul konusuyor hem akrabası hem kocasıymıs kadının bez yollıcam dedım ALLAH RAZIM OLSUN DEDI COK KÜÇÜK SESLE
Evet canım ama hemen kalacak düzgün bi yer sağlanmalı bu da Valiliğin görevi..
VERIYIM NUMARASINI ULAŞMAK İSTEYEN BURDAN ULAŞABILIR 05452774921HIMMM haberde kocası hapiste diyordu ama belki çıkmıştır. Ben daha aramadım bizde bir şeyler ayarlıyoruz arkadaşlarla
Hahahahahha bunlar ne tatlı öğrencilerr...
Oooo sal çayıraaa gitsin vallaa yaa amannn :))
Bu şarkıyı dinle çayır cimen gez of of nenem offfffff
ya işte bizim çocuklarımız ya...
Çayır çimen geze geze ooo ooo dan sonra "hobbaa" derken,
arabada spor papuç, babet vs topuksuz herhangi bir şey bırakmadığımı da fark ederek,
yürümek yerine direksiyona geçerek,
ofisteki kızlara da "hadi size bir güzellik yapayım" diyerek
hobaaaa haydi Oba diyerek sahilde buldum kendimi... :))))
Martılar suda oynaştı, güneş gözlerimi kamaştırdı, içimi iliğimi-kemiğimi kaynattı, iyot kokusu ciğerlerimi yumuşattı, yediğim yemekler boğum boğum göbeğe yerleşti... Çok süper oldu
Eki Görüntüle 1470396 Eki Görüntüle 1470397
Mırlama, miyavlama; öperim
Bugünlerde bilinçaltımdan acaip bir şeyler fışkırıyor. Pandoranın kutusunu açtım sanırım. İyi bir temizlik gerekiyor. Öyle çok yanlış yükleme var ki. Temizlik için ilk adımlar atıldı. Evrenin cevabına yetişir mi bilmiyorum ama kendi kendimin bebeği oldum bu ara. Yeniden yetiştirmeye çalışıyorum kendimi. "Ben erkek değilim, ben erkek değilim, ben erkek değilim..."
O zaman
Oh ne güzel pek güzel çok süper dip köşe temizlensin
Gerekirse erkek de oluruz hahaha ama değiliz değiliz
bunlar değiliz di mi :)))))))
evet kökten bi çözüm bulunmalı.. ev, yaşama dair sürekli para ve yardım..
yeşil kart bile gerekli bunlara bebekler hastaneye gidecek sonuçta devamlı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?